במשחקים האחרונים ההנהלה נתנה כניסה חינם.. אבל אני מאמין שעכשיו יגיעו יותר אוהדים משני הצדדים אז יחזרו למתכונת הרגילה.. 30 ש"ח מחיר אחיד. אגב.. מישהו יודע מתי משודרת ובאיזה ערוץ התוכנית שמסקרת את הכדורגל במגזר הערבי? תמיד נותנים תקצירים שם למשחקים בליגת העל, לאומית ומשחקים חשובים בליגה א'.
איתי, נסה לברר בבקשה האם זה אכן 30 שקל או כניסה חינם (לא שזה כזה משנה אבל אם אוהדים יישמעו שזה חינם אז תגיע כמות גדולה יותר).
ביררתי במשרדים של הפועל אשקלון: הכניסה תהיה חופשית! פשוט לא ייאמן, המזכירה אמרה שאין קהל ואני היחיד שאגיע חחחחח זה אירוני, כי במשחק ההוא לפני 3 שנים אתם בכיתם על המחיר אבל עכשיו אוהדי הפועל כפר סבא צוחקים! איתי, תתכונן לפלישה ירוקה, מה שאתם עשיתם לפני שלוש שנים בלויטה אנחנו נעשה הפעם בסלה!
תכלס באמת אין קהל.. משחק בית אחרון שלנו היו משהו כמו 300 איש וזה המספר הכי גבוה העונה! שלא נדבר על משחקי חוץ שאני מוצא את עצמי עם עוד 5-10 אוהדים. לגבי הכרטיסים.. אם אני זוכר נכון היה סיכום על מחיר אחיד של 30 ש"ח.. אבל פתאום בהנהלה שלכם התחרטו והקפיצו את המחיר ל-50! בזמן שהקהל שלכם קנה כרטיסים מוזלים במכירה מוקדמת. בגלל זה ההתאחדות התערבה ולא זוכר מה נסגר בסוף..גם ככה אני נכנס חינם לכל מקום והכי חשוב העיקר שניצחנו! אגב.. מצאת במקרה ברשת את התקציר וידאו מהמשחק הזה?! בכל מקרה.. תגיעו כמה ששיותררר! אני מקווה שלפחות תהיה אווירת כדורגל ולא משחק אימון!
מישהו כאן מאוהדי הליגה הלאומית יכולים להסביר לי אחת ולתמיד מדוע המשחקים בליגה הזו משודרים בשעות כל כך מגעילות? אני כאוהד כדורגל וספורט ישראלי הייתי מעוניין להכיר את הליגה הזו קצת יותר מקרוב אבל אין לי אפשרות, למה? כי המשחקים משודרים בעיקרם בשעות גרועות של צהרי יום שישי הדחוק. למה קשה לשווק אותם לקהל הרחב ולעשות אותם בערב במהלך השבוע? זה יכל להוסיף הרבה עניין ומדובר בשיווק פשוט לא נכון של הליגה ה-2 בטיבה בישראל. שיווק נכון יכל לגרום להעלאת רמה וגם מבחר יותר של סקאוטינג על צעירים שעלו מהנוער, או זרים לא מוכרים שבאו לקבוצות.
למה שאוהדים של קבוצות בליגה יסבלו ממשחקים באמצע שבוע בשביל שלך יהיה יותר עניין בליגה? הליגה השנייה במדינת ישראל משמשת כדבר אחד : סתימת חורים למועצת ההימורים צריך למלא טפסים ביום שישי? נעשה 4 משחקים בליגה לאומית אין משחקים בימי שני? נעשה 3 משחקים ביום שני ברגע שהוחלט שהליגה הלאומית משוחקת ביום שישי אז 15:00 זאת השעה הכי מאוחרת שאפשר לשחק בה כדורגל בגלל כניסת שבת ( 16:00 בקיץ ) וככה זה כבר לפחות 10 שנים אם לא יותר אתה לא מתעניין בליגה בגלל שהיא משודרת בערוץ בתשלום אתה לא מתעניין בליגה כי אתה יודע שהכל בה מכור אתה לא מתעניין בליגה כי אין לך תוכנית תקצירים שתספר לך מה יצא איך כמה ולמה אתה לא מתעניין כי התוכנית היחידה שנותנת מידע על הליגה היא של המגזר הערבי ומראים בה רק את הקבוצות מהמגזר לי בכל אופן ואני מאמין שלרוב האוהדים בליגה עדיף לשחק אותה ביום שישי מאשר באמצע שבוע. היו כבר פעמיים מחזורים אמצע שבוע מלאים בליגה, שמעת עליהם? לא! אבל לנו זה היה סיוט יש כל שבוע חצי ליגה ביום שני, אתה יודע שיש משחקים? עקבת פעם אחרי משחק? לא! ככה שמשחקים באמצע שבוע לא ישנו את העובדה שהליגה הזו לא מעניינת ואין בה שום שיווק. שישדרו אותה בערוץ פתוח, שיעשו לה תוכנית תקצירים קלילה כמו שהיה בעבר שיחליטו שאין בליגה זרים וכל הקבוצות יהיו בנויות על ישראלים ושחקנים נוער יש הרבה דרכים להביא את הליגה לידיעת הציבור משחקים באמצע שבוע זה אסון. ( התגובה יצאה עצבנית וקצת נפלתי עלייך אבל זה כמובן לא אישי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx )
קרייזי כל מילה בסלע. איפה הימים של אליעזר לחנה וסיכום המחזור? ואגב, באותן עונות הרצליה הייתה קבוצת ליגת העל(לאומית באותה התקופה) ועדיין הייתי רואה את התוכנית ככה שאני בטוח שזה היה תופס גם היום.
crazyblue5 הגבת לעניין ואתה נשמע בסדר גמור, העניין הוא שאני מדבר על הליגה הזו כאחד שצפה בה בתחילת שנות האלפיים שנתיים שלוש באדיקות! לא הייתי מפספס מחזור אחד אפילו, הייתי צופה בהשתוקקות במשחקים של הפועל באר שבע, קרית גת, הרצליה, צפרירים חולון, הכוח רמת גן, אשקלון וכו', הייתי ממש נרגש לפעמים לפני משחקים. אך מאז התבגרתי, ואני מבין שלא משווקים את הליגה הזו נכון, אם הליגה הזו מכוונת מראש לקהל יעד של ילדים בתיכון, אז סבבה, אבל אם רוצים להגדיל את העניין בקרב כל אוהבי הכדורגל בארץ, צריכים למצוא דרך לעשות לפחות משחק אחד או שניים באמצע השבוע (המשחקים המרכזיים) ולייחצן אותם היטב. אתה טועה לגמרי כשאתה אומר שלא שמעתי על המשחקים באמצע השבוע, נהפוכו, דווקא בגלל שהם שוחקו באמצע השבוע נזכרתי(!) שהליגה הזו בכלל קיימת! למי יש זמן לצפות במשחקים בצהרי שישי כשכל הסידורים לפני שבת נמצאים על הראש? במיוחד לאנשים עם משפחות/כאלה שאין להם קבוצה שהם אוהדים בליגה הזו. חבל כי קבוצות כמו הפועל ירושלים, הפועל כפר סבא, שני הפ"תאיות, הרצליה, ראשל"צ וכו' הם קבוצות שיכולים לעניין לא מעט צופים בשעות הערב, אם ייחצנו אותם נכון, בעיקר אם הם ישלבו צעירים מעניינים, ככה גם אוהדי קבוצות ליגת העל ימצאו עניין בליגה הזו, כדי לעקוב אחרי שחקנים מעניינים ומשחקים מעניינים. אחרת הליגה הזו תשאר לנצח ליגה לא מעניינת, מוחבאת, שפעם בשנה מישהו נזכר שהיא קיימת. נ.ב לולא היה משחק הגביע בו עפולה ניצחה את הפועל ירושלים בפנדלים, לעולם לא הייתי שומע על עפולה, אבל בואו נגיד שהקבוצה הזו מאוד הלהיבה אותי ואפילו יש שם מספר שחקנים ששווה לעקוב אחריהם. מבינים את חשיבות הפירסום בשעות הנכונות?
שיש לך ביום ראשון בערב משחק מליגת העל וביום שני משחק מליגת העל בימי שלישי ורביעי ליגת אלופות ובחמישי ליגה אירופית ומכבי ת"א בכדורסל קשה לי לראות מישהו שיראה שידור של הליגה הלאומית ועוד שזה בערוץ בתשלום ומבחינת האוהדים של הקבוצות זה סיוט לשחק באמצע שבוע. גם שהיית ילד ועקבת אחרי הליגה היא שוחקה בימי שישי אבל ההבדל היה הערוץ הפתוח והיה פחות מגוון של ערוצים והרבה אנשים ראו את הליגה כי לא היה משהו אחר היום גם הכדורגל גרוע וגם זה בתשלום והרבה אנשים יעדיפו לראות משהו אחר בטלויזיה מאשר כדורגל מליגה שנייה. גם מבנה הליגות לא מוסיף לזה, כשכל עונה דברים משתנים ופעם יש קיזוז ופעם אין קיזוז ופעם עולה אחת ופעם 2 ופעם אחרת בכלל 7 קבוצות עולות זה רק הופך את המוצר לבדיחה הגביע תמיד היה מפעל שמייצר עניין אפילו יותר מהליגה ונותן את הבמה לקבוצות שנמצאות מתחת לרדאר בשאר העונה אני מסכים איתך שאפשר לנסות להוסיף שידור ביום שני בנוסף למשחק המרכזי ביום שישי ולראות איך זה עובד אבל כמו שאמרתי למעלה, השיווק מתחיל בהפיכת המוצר ליותר חביב עבור הקהל ביצירת הזדהות של אנשים עם השחקנים הישראלים שמשחקים בקבוצה ולא עם זרים בכמויות עם החלטה שבכל קבוצה חייבים לעלות בהרכ 2-3 שחקנים שסיימו עונה לפני זה גיל נוער ואז לתת את הבמה לצעירים נמרצים לעשות תוכנית סיכום מחזור בערוץ פתוח באחד מימי השבוע בשעות הערב שתביא תקצירים ותגובות מכל משחקי המחזור עם אורחים והכנה למחזור הבא, ככה אנשים יידעו לקראת מה הם הולכים בסוף שבוע וייצרו עניין שמישהו יגיד לעצמו " וואלה יש ביום שישי דרבי בפ"ת נשמע לי מעניין אני יראה " בפועל ביום שישי יש דרבי, תהיה פרסומת שתספר מה ערוץ הספורט משדר בכל הסוף שבוע וזה ייבלע ביחד עם הליגה הספרדית וליגת הנוער והכל. תוכנית בסגנון של ריאדה אל חמיסה ( שזאת התוכנית הכי טובה בערוץ לדעתי ) היא בדיוק מה שהליגה צריכה כשהיום בפועל כל מה שתראה מהליגה הזו זה בשער השבת בתוך חדשות הספורט תקציר מהמשחק המרכזי וגם בו רק את השערים וזה יעבור בלי התחייסות כי מיד אחרי זה יספרו לך כמה ברצלונה יצאה ומה מכבי ת"א בכדורסל חושבת על המשחק שיש לה למחרת אנשים לא שמים לב בכלל שזה מופיע בתוכנית. זה בנוסף למאמץ של ההתאחדות שצריכה להפוך את הליגה הזו למוצר יותר נקי שיקרב קהל ולא ירחיק אותו לדאוג שהקבוצות יתנהלו בצורה טובה, לבדוק בדיוק מי האנשים שעומדים מאחורי הקבוצות ולא לתת לתוצאות של 5-1 בכל סוף שבוע לחזור על עצמן בלי בדיקה וחקירה להוריד מחירי כרטיסים למינימום, 10 שקל לנוער, 20 למבוגר לא יכול להיות שאני בתור אוהד שכל חייו בליגה במגרשי ליגת העל ושילם סכומים מטורפים על כרטיסים אשלם לא פחות בליגה לאומית המוצר פחות ראוי. בסופו של דבר כולם רואים בליגה הלאומית מוצר נחות וזה לא ישתנה בקרוב.
crazyblue5, אני לא אצטט אותך כי התגובה שלך קצת ארוכה, לכן פתחתי תגובה חדשה. אתה מעלה מספר נקודות מאוד נכונות שמכוונות בדיוק לעמדה שבה אני עומד. חסרה לליגה הזו הרבה "ייחצנות" ויצירת עניין. ועובדה שאדם פשוט כמוני שמתעניין כמו כולם כאן בכדורגל ונחשף לאחד השידורים (המשעממים, בגלל חוסר הייחצון) של הליגה בערב כן חושב שהליגה הזו יכולה להיות מעניינת. הרעיון לתת לצעירים שעלו מהנוער לעלות בהרכב על בסיס קבוע הוא רעיון מבורך, אך מצד שני אני חושש שהוא עלול לתת לאותם צעירים את ההרגשה שמקומם "מובטח" במידה ומדובר בכישרונות בולטים שיודעים שבמצב של 2-3 מקומות בטוחים, הם בטוח יקבלו מקום בהרכב. מה שכן, בהחלט צריך למצוא דרך לשלב צעירים ישראליים, כאלה שיגרמו גם לאוהדי הקבוצות מליגת העל לעקוב אחריהם ולדסקס אחד עם השני "ראית את הצעיר בן ה-17 של מכבי הרצליה? חייבים לקחת אותו שנה הבאה אלינו" וכו', הליגה הזו תהיה מעניינת, אם התקשורת תהפוך אותה לכזו. וזה מתחיל בצעד שמניתי, לתת אפשרות לעוד אנשים לצפות בה, לפחות עם משחק אחד או שניים על בסיס קבוע, ויודע מה? שיהיה בשעות שלפני המשחק המרכזי ביום ראשון או ביום שני, לא יקרה כלום. זה הרבה יותר עדיף מצהרי שישי. ככה רוב המשחקים עדיין ישוחקו בצהרי שישי, כפי שנוח לאוהדים (לפחות עפ"י טענתך) וכך גם תהיה אפשרות להביא לתועדת הציבור את קבוצות המשחק המרכזי של הליגה הלאומית, כשהם ישוחקו בשעה של לפני המשחק של יום ראשון, או של המשחק המרכזי של ליגת העל.
סתם משהו שמסקרן אותי, נגיד והמשחק בין הפועל ירושלים לעפולה היה משוחק במסגרת של ליגה לאומית היית יושב רואה אותו עד הסוף ( היה משחק די משעמם נטול אירועים ) הוא נגמר ב0-0 וכל קבוצה מתחלקת בנקודה וסוף סיפור עדיין היית מתייחס אליו כמו עכשיו? יש בגביע רומנטיקה מיוחדת כזו שאתה יודע שגם ב0-0 כזה משעמם יש עוד הארכה שיכול להיות דרמטית או פנדלים שזה השיא של כל משחק גביע כזה ולדעתי אם אותו משחק היה משוחק במסגרת של ליגה שמראש אתה יודע שהוא ייגמר תוך 90 דקות לא משנה מה יהיה בו הגישה שלך מראש למשחק הייתה שונה וכל ההתייחסות אליו לפני ואחרי שהוא משוחק הייתה שונה
אין ספק שלגביע יש את הקסם שלו, אבל עדיין, עצם ההיחשפות לקבוצות חדשות, לשחקנים חדשים ושמות חדשים מגביר את הסקרנות, ואם יודעים לעשות את השיווק נכון, והתקשורת תתייחס לליגה הזאת יותר ברצינות גם יהיה יותר עניין. השאלה היא מה קודם למה, התקשורת שתביע התעניינות אמיתית בליגה, או שהליגה תשדרג את עצמה.