אני לא יודע מה קורה בראשון לציון אבל משיחה שהייתה לי עם אבי ללוז בשבוע שעבר שבה הוא הציג את עצמו בפני ראשי האוהדים הוא סיפר על העונה שעברה עליו בראשון לציון ושהקהל עשה לרביב ספיר את המוות בלי סיבה אמיתית. לפי מה שהוא אומר הקהל שלכם קצת "תפס תחת" וחשב שמגיע לו יותר מידי ומשלב מאוד מוקדם בעונה עשה את המוות לבעלים ולניסן יחזקאל ( אין ספק שכקבוצה לא מנצחת סיבוב שלם אז יש סיבה למחאה מסויימת אבל לפי מה שהוא אומר זאת הייתה מחאה על רקע אישי ולא על יכולת מקצועית ) ולכן זה לא מפתיע שרביב ספיר בתור בעלים מנסה למנוע מהקהל את החגיגה של אימון פתיחה כנראה הוא פחד שגם שם תהיה מחאה נגדו
השבר הגיע לאחר שרשרת ההפסדים ובהפגנת המחאה הגדולה ב5.11 במשחק נגד הפועל חיפה. כשבעלי תפקידים בהנהלה התבטאו ככה בראיונות : "לא אכפת מאוהדי הקבוצה לטוב ולרע, מי שרוצה שיבוא ומי שלא אז לא". " אנחנו קבוצה בלי אוהדים - אין כאן תרבות ספורט". "חושבים שהם מנהיגי פועלים ביציע". זה יצר אנטגוניזים ביציע וגרם להעמקת חוסר האמון. -------- עפ"י סולרסקי (מנהל הספורט בראשל"צ) - ראיון בגל גפן 2146 (לפני 3 שבועות) : http://dmag.col.org.il/pub/galgefen/rishon.html 1.8 מיליון ש"ח הקצבה ישירה מהעיריה. 3 מיליון ש"ח עלות דמי שימוש במתקנים (על המתקנים הם לא משלמים והעיריה גם מנהלת ומתחזקת אותם). הכנסות משטחי פרסום באיצטדיון העירוני שהעיריה אפשרה. הכנסות מחוגים ובתי הספר לכדורגל. "אנו מצפים שהנהלת הקבוצה תזרים כספים לקבוצה ולא תחכה רק למקורות עירוניים או לתקציבים ממלכתיים". "ראש העיר כועס שאין מספיק מילידי העיר בקבוצה הבוגרת וגם שלא נעשה די כדי להביא את האוהדים ולחבר את הקבוצה לעיר". ---------- לנוכח הדברים האלה מגורם רשמי בעיריה, אפשר להבין את התסכול של האוהדים שמכספי המיסים שלהם הקבוצה מתוקצבת בסכום לא מבוטל, בנוסף הקבוצה משחקת ומתאמנת על 7 מגרשי ספורט עירונים שממומנים ע"י תושבי העיר. הקבוצה שחררה 23 שחקנים מהסגל שהיו בליגת העל. את כל 7 הזרים ו15 שחקנים ישראלים (כולל גיא משפתי, שחקן הבית היחיד שלה בעונה שעברה). --------- בתור בעל מנוי שעלה לי 580 ש"ח + נסיעות למשחקי החוץ, וכתושב משלם מיסים שחלקם מגיעים לקבוצה. המינימום שאני מבקש הוא שקיפות, בניית קבוצה תחרותית עם שחקני בית בשביל הזהות העירונית, שיווק של הקבוצה בעיר והחזרתה לקהילה שממנה היא מגיעה (אי אפשר להתעלם ולהשאר אדיש כלפיי האוהדים).
כמו שאמרתי פה לא מעט פעמים ואנשים עדיין לא מבינים את זה אין הרבה בעלי קבוצות היום שמשקיעים כסף מהבית זה לא שראשון לציון מיוחדת כמעט כל הכספים מגיעים מגורמים חיצוניים ובעלי קבוצות נותנים בטחונות לבקרה למקרה שלא יהיה מספיק כסף וברוב המקרים הם לא צריכים בכלל להשתמש בבטוחות שהם מפקידים כי הקבוצות מכניסות במהלך עונה כסף ממכירת כרטיסים המקום היחיד שבו בעלים יכול להשקיע מכיסו זה מחלקת נוער ועד כמה שאני רואה רביב ספיר משקיע מאוד במחלקת הנוער וזה מאוד חשוב לו אז אין ספק שיש נתק בין האוהדים לקבוצה וזה דבר שחייב לפתור אבל ראש העיר אולי לא מבין שאי אפשר לבנות קבוצה בוגרת שמבוססת על מחלקת נוער בשנה אחת וגם לא בשנתיים זה תהליך שהתחילו והפירות יגיעו רק בעתיד מה גם שאני לא חושב שראשון לא משלבת מספיק שחקני נוער זה שראשון שיחררה שחקנים אין מה להגיד אבל זה טבעי ששחקנים ששיחקו בליגת העל ברובם לא ימשיכו בליגה לאומית ומכסת הזרים יורדת אז חייבים לשחרר את רובם מה גם שבטח 7 זרים זה כולל גם את אלה ששוחררו כבר בינואר לא? בסך הכל אולי שיחררתם הרבה שחקנים אבל גם הבאתם כמה שחקנים לא רעים והמצב שלכם לא כזה גרוע זה לא שעשו מכירת חיסול ואתם קבוצה מפורקת
אחד השחקנים שיותר הרשימו אותי בעונה בעונה הקודמת. נגדנו הוא נתן משחק ענק שר"ג ניצחו אותנו בפליאוף. ההחתמה הזאת יחד עם ההחתמה של אונגר בכפ"ס הן ההחתמות הבולטות עד עכשיו.
בעזרת ליטוש נכון ודגש חזק על שליטה וכדור ומכון כושר, יש שחקן תותח. בעל אתלטיות עצומה אך מצד שני החמצות וחוסר שליטה. בן 20 סה"כ אבל יהיה שחקן טוב
השנה ראשון ושני הפתח תיקוויות יתמודדו על עליה רעננה הביא רכש בינוני מזכיר את.כפר סבא שנה שעברה... כפר סבא עוד רכש שני מגנים וקשר גם תתמודד על עליב
עוז יפרח שנמצא עם רגל וחצי מחוץ לקבוצה, הסכים לקיצוץ בחוזהו, העביר את המסר למערכת(רמת -גן) וכרגע הכדור עובר למגרש שלהם.
אני דווקא חושב שרעננה תהיה קבוצה מצויינת ותתמודד חזק על העלייה הפועל פ"ת, הרצליה, ראשון וכפר סבא גם יהיו בצמרת הגבוה דווקא את מכבי פ"ת אני רואה נכשלת העונה חוץ משחקני נוער צעירים וחסרי ניסיון אין להם כמעט כלום עומר גולן הרבה מעבר לשיא ו2הברגים הכי חשובים בקבוצה הלכו ולא בא להם מחליפים
מסכים איתך שמכבי פ?ת כנראה לא תשלוט בליגה בלשון המעטה, איתי עוזרי הבינוני שלנו הוא הרכש הכי משמעותי שלהם עד עכשיו.. אבל איך הגעת למסקנה ההזויה שראשון תרוץ בצמרת? בגלל אייל לחמן המאמן הדגול?
כי אני חושב שעושים שם בשנים האחרונות עבודה טובה עם נוער והשחקני נוער שיקבלו הזדמנות שם יכולים להוסיף להם הרבה ליאור אסולין הוא בנאדם תת רמה אבל חלוץ שנותן את התפוקה שלו בכל עונה ניל אברבנל שוער מצויין ואם אבירן דלל יישאר אז יהיה להם גם מחליף טוב רז כהן, אלירן סיימון, איתי טואף זה חיזוק לא רע וסופאן זועבי לפי מה שאני שומע שחקן מאוד מוכשר שיכול להיות תגלית העונה
ליאור אסולין יותר מזיק מאשר מועיל, איתי טואף ישב חצי שנה בחוץ ואי אפשר לדעת איזה יכולת הוא יציג. סיימון הוא כמו אסולין רק בלי הכשרון ואילו מה שבולט אצל רז כהן זה בעיקר המשפחה המגעילה שלו שמקללת כל המשחק את חבריו של בנם בלי טיפת בושה ולדעתי צפויים להם לא מעט עימותים עם 15 האוהדים הממורמרים והבכיינים של ראשל?צ. מה גם שרז היה פצוע ברוב העונה שעברה וכשחזר לקראת סיומה הציג יכולת אפסית. תוסיף לזה את המאמן הנפלא אייל לחמן וקיבלת קבוצה סתמית שתהיה יותר קרובה לתחתית מאשר לצמרת, סטייל הפועל כפר סבא של העונה שעברה.