סופי ורשמי: הפועל מרמורק תארח בעונה הבאה את משחקיה ב"אצטדיון הברפלד" בראשון לציון. יו"ר הקבוצה מרחובות חנן עדני חתם ערב כניסת חג השבועות על הסכם עם עיריית ראשון לציון לפיו תשלם הקבוצה דמי שימוש בגובה 15,000 אש"ח למשחק. מאמן הקבוצה בעונה הבאה יהיה ברוך סער, מאמנה של בני טמרה בעונה החולפת.
שחר שמש השוער מס 1 בליגה הזו ואין עוררין העלה כמעט לבדו את שמשון בימים רעים ובימים טובים, שאלו בכלל הגיע בינואר לבת ים, ואם נעמיד את הסגל של בת ים מול הסגל של שמשון אני לא בטוח שהמילה בינוניות תיכתב בעניין בת ים. לגבי מרמורק , המאפיה הראשונית פותחת רגליים ונותנת למרמורק דמיי שימוש של 9000!!! ש"ח למשחק. זה מחיר העלות של משחק, אגב זה עדיין לא רשמי ולא חתום זה טעון עוד כמה וכמה אישורים אבל זה ככל הנראה יהיה שם. העיקר שזה לא יהיה בנס ציונה אחחח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx מה שבטוח שאם היו למרמורק 200 אוהדים כל משחק עכשיו יהיה להם בלחץ 50. מורן ז'אן חתם לעונה נוספת כמוהו אבוקסיס.
אני מבקש בזאת להוריד את הפועל אום אל פאחם לליגה ג', מה שקורה בקבוצה המזעזעת הזו זה פשוט קטסטרופה שלא תתואר, בושה וחרפה.
לא עדיף לאחד את כל 563 הקבוצות בעיר הזאת ויחד עם הקהל שם ליצור קבוצה ראוייה. טופי אין לך איזה גמר לראות עכשיו?
וואלה 9? הבנתי שבהתחלה סוכם על 10,000 אבל גורם בעיריית ראשון טרפד את ההסכם וזה עלה חזרה ל-15. כל מקרה הבנתי דווקא שיש הסכם חתום, וודאי נשמע על כך עוד פרטים בימי הפגרה הקרבים אלינו. 16 שערים הניבו שני משחקי הנעילה של הליגה הארצית- מרמורק הפגיזה שמינייה באום אל פאחם וטירת כרמל גוברת 3:5 על בית"ר/שמשון. באשר לשחר שמש, אין ספק שבית"ר/שמשון תראה עצמה בליגת הלאומית בעיקר בזכותו, ואני לחלוטין לא חושב שהסגל של בית"ר/שמשון בינוני- לדעתי מדובר בקבוצה עם השמות הכי נוצצים בליגה. זה שבעוגה היו כמה חומרים שפג תוקפם- לא אומר שהמרקם לא היה איכותי.
סיכום העונה שלי: קבוצת העונה: סקציה נס ציונה- אף אחד לא האמין (מלבד ידידנו הכתום) שהקבוצה תדרוס את הליגה באופן אבסולוטי כל כך. הקישור בראשותם של ברנשטיין וברנדויין יחד עם חוד קטלני המכיל את אסייג ואבוקסיס הבלתי נגמר לא נתנו סיכוי לשום קבוצה. התחלה מקרטעת יחסית וסיבוב שני גדול הביאו אותה לקרב ראש בראש עם האשקלונים על הבכורה, בסופו רפי כהן וחניכיו זכו לחגוג ראשונים חזרה לליגת המשנה. אכזבת העונה- הפועל אום אל פאחם, בית"ר/שמשון ת"א והפועל נצרת-עילית לא לחינם בחרתי בבית"ר/שמשון ת"א והפועל נצרת-עילית למרות שהשתיים חגגו עלייה. הציפיה הייתה שזה יהיה הרבה יותר מהיר וזוהר. בפועל זה נמשך על המחזור ה-32 אחרי הרבה ייסורים ולא מעט השפלות. בית"ר/שמשון ת"א בעלת התקציב הגבוה ביותר וסגל השחקנים הנוצץ בליגה הייתה אמורה לגמור עניין אחרי סיבוב וחצי, אך לא מעט מאבקי אגו בין המאמן רונן ויינשטיין והשחקנים גרמו למשקעים, ללא מעט חלופות בחלון העברות ובעיקר לחוסר החדווה ולעצבנות יתר כפי שנראה בבירור אצל שחקני בית"ר. נצרת-עילית עם סגל מעניין בו יש תלכיד של צעירים יחד עם ותיקים ויכולת מצויינת ב-2 הסיבובים הראשונים הייתה צריכה גם היא לחגוג עלייה הרבה יותר מוקדם מהמתרחש. בפועל שחקניה הצעירים אך מוכשרים קרסו מהלחץ, ולולא השוער המנוסה אודי לוי, הקשרים אסי וסיהון, נידאל חוג'יראת והחלוץ אורן פלאש, נצרת-עילית הייתה נדחקת מהשביעיה הראשונה. למרות היכולת הסבירה- שתי הקבוצות בהחלט יכולות להרשות לעצמן לשלוח הבוקר זר פרחים גדול ליו"ר התאחדות- הוגה רעיון הגדלת הליגות. מי שחסכה לעצמה את קניית הפרחים (ועבורה בימים אלו- מדובר בהוצאה משמעותית) זוהי הפועל אום אל פאחם שקריסתה משבוע לשבוע חלפה לנגד עינינו. הרבה כבר דובר ונאמר ואין מה להרחיב יתר על המידה. אומנם חובבי הכדורגל "העממי" הרוויחו ליגה א' צפון רותחת בעונה הבאה- אך נקווה שהחגיגה תיגמר אחרי עונה אחת והפועל אום אל פאחם תחזור במלוא הדרה וכוחה לליגת המשנה. הפתעת העונה- מכבי עירוני בת ים בואו נאמר את האמת- אף אחד לא ציפה שהם יעשו את זה. על פניו זה דווקא די מפתיע, יש בבת ים אחלה תשתיות-קבוצת ניהול יציבה, סגל שחקנים לא רע וקהל חם ותומך. ואולי דווקא בגלל שבתמונה הורודה החלו להיווצר סדקים- חשבנו שהכל יקרוס. סכסוכים בהנהלה החלו לצוץ כבר בתחילת העונה ואף היה חשש שלמועדון תהיה בעיית מזומנים, חילופי מאמנים בין בנודיס לגניש אחרי "סילוקו" של גילרוביץ' רק הלהיטו את האווירה, וכמובן שני ההפסדים במחזורי הפתיחה. בסוף הם עשו את זה כמו גדולים, בעיקר בזכות שחקנים מנוסים כמו השוער קובי שאלו, דודי ליברמן, מתי אברהם ובן סולומון. נבחרת העונה שלי (על סמך מה שראיתי כמובן): שוער- שחר שמש הגנה- אסי ברזילי, רמי גרשון, רון קופרלי, אלירן שערי קישור- עוז ברנדווין, כפיר לייבוביץ', תומר בן חיים, מוטי כלטוב חלוצים - יוסי אסייג ועופר שטרית כמו כן ראויים להיכלל בנבחרת המצטיינים: ניסים בן דוד עם חצי עונה גדלה, בריאן מן, מתי אברהם, איסודרון נאון, עמית אוחנה, ינון ברדה, עומרי אלמקייס, שי אבוקסיס ומאור אסור. תגלית העונה: הקשר האחורי אלירן שערי שפרץ לתודעת כולנו עם יכולת מצויינת לאורך כל העונה.
אני לא יודע אם בת ים הפתעת העונה היא בסה"כ סיימה חמישי ואת מי היא עקפה? את ביתר שמשון שעשתה עונה בינונית ואת נצרת עלית שעשתה סיבוב שלישי חלש לדעתי אין פה הפתעה בקשר לנבחרת העונה אי אפשר לדעת אף אחד לא ראה את השחקנים בכמה משחקים חוץ מהקבוצה שלו אבל חלק מההגנה של אשקלון הייתי שם וגם את לייבוביץ'
אריאל. אני מסיר את הכובע ידידי אין לי מילה וחצי מילה להוסיף. אתה תותח נראה לי שרק בגלל אוהדים כמוך בית"ר שמשון בלאומית. איך מתקדם עם מלמילאן זלצר קדוש ושו"ת? השבוע יסגרו? דש לוינשטיין נקווה ליראות אותו שנה הבאה מאמן בליגה ג' (אולי ב...)
תודה אורי ידידי הוותיק . מפרגן כמו תמיד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx למיטב הבנתי, אחרי שהתחשבו בבקשת זלצר לחכות שבוע עד שהליגה תסתיים, שניצר והחבורה ימתינו לתשובתו רק עוד מספר ימים, וזאת בכדי להתחיל את ההכנות לעונה הבאה בהקדם האפשרי. העובדה שעתיד הפועל פ"ת לוט בערפל מבחינה כלכלית עקב נטישה אפשרית של הבעלים רונן אלעד, מגבירה את הסיכויים לנחיתתו של זלצר בשכונה. במידה וזלצר יענה בסירוב, לופא קדוש יהיה מאמנה של בית"ר/שמשון. לגבי ויינשטיין.. נו, מסתבר שהבחור ממשיך לשבור את הכלים כשגם במשחק הנעילה החליט לסיים את מכסת החילופים בדקה ה-45 תוך שהוא מוציא שלושה שחקני נוער שאמורים להשתלב בעונה הבאה. צעד שללא ספק יפגע בבטחונם. הנבחרת הזו היא על דעתי בלבד כמובן ידידי, על סמך המשחקים שראיתי העונה. באשר לבת ים, הפתעה מבחינתי כיוון שלא ציפיתי שהם יעשו את זה בצורה כל כך חלקה. אם תסתכל בדפים הראשונים של הדיון תראה שלמעט אחד או שניים כאן אף אחד לא נתן להם סיכוי לעלות בעונה הראשונה למרות 7 כרטיסי עלייה. הרבה הימרו שלפחות 2 נציגות המגזר, שקבוצותיהן שפכו לא מעט, יהיו בין החוגגות. כמובן שתחושות אלה התחזקו אחרי עונת הפתיחה המבהילה שכללה סכסוכים בהנהלה הקבוצה, שני הפסדים וחילופי מאמנים. אני מכיר לא מעט חבר'ה שמשחקים שם והפאניקה שאחזה בהם גרמה לי להרגיש שהקבוצה על סף פירוק. אם למרות זאת הם הצליחו להתגבר על המחלוקת ולהעמיד קבוצה שעלתה ליגה בצורה משכנעת- מגיעות להם התשבוחות.
סיכום שלי קודם כל ואולי לפניי הכל חשוב לי להגיד שמבחינה אישית אני מאוד נהנתי כאן והיה לי לעונג לכתוב כאן לאורך העונה, ולסיים אותה במקום הראשון... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אני שמח על כך "שנבואותי" בתחילת העונה התגשמו רובן ככולן אני לא מחפש להגיד שצדקתי אלה שבאמת אני שמח שידעתי לקרוא את המפה, ואני מבטיח לכם שבעונה הבאה הלאומית תהיה לא פחות לוהטת מאשר בשנים עברו. אז כמו שכולם כאן קרוב לוודאי יסכימו איתי קבוצת העונה היא סקציה נס ציונה. אותה קבוצה שבמחזור ה-3 קיבלה 3:0 מכפר כנא...הקבוצה החדשה שרפי כהן בנה מ-0 פתחה את העונה עם 2 נצחונות רצופים ואז התחילה לקרטע במקצת אבל למרות זאת להציג יכולת טובה שלא הספיקה לתוצאות טובות, רועי אליהו נחתך מהקבוצה ובמקומו נקרא אל הדגל דין רפאלי בן 19 תוצר ה.פ"ת ומאותו רגע השילוב של רפאלי & ז'אן בחלק האחורי כאשר גם מסאי גדו ודודו פלס השמות "הנוצצים" נחתכו מהקבוצה, המכונה המשומנת מתחילה לרוץ ומכאן אף אחד לא יכל לעצור את הקבוצה מהשפלה תוספת כוח משמעותית בדמות אופיר חמו בינואר הביאה איתה הרבה מחץ וחוכמת משחק שגרמה לנס ציונה להציג כדורגל יפה שוטף ומרשים שסחף אחריו נצחונות גדולים ומרשימים. אגב מבחינה תקציבית נס ציונה אומנם סיימה ראשונה אבל מבחינה כספית התקציב שלה היה נחות משל כמה וכמה קבוצות בליגה. בעונה הבאה כך מסתמן רפי כהן יהיה "מנג'ר" שאחראי על הרבה מעבר להעביר אימונים ולמצוא שחקנים מסתמן יורחבו סמכויותיו בקבוצה ותתאפשר לו יד רחבה אף יותר. אכזבת העונה: אני מודה שקשה לי כאן קצת וההתלבטות היא בין הפועל אום אל פאחם לבין הפועל נצרת עלית. בחרתי באום אל פאחם. נצרת כמה שאכזבה אותי (ציפיתי ממנה להיות במקומות 1-4) בצורה שהיא התנהלה בחצי השני של העונה ובתוצאות שלה לבסוף עמדה במשימה ובמבחן התוצאה וזה העיקר בעונה הזו שלנו. מה נגיד ומה נאמר על אום אל פאחם? אני בתחילת העונה לא התרשמתי מכתבי העת של חבריי כאן לפורום בעניין אום אל פאחם והייתי סקפטי לגבייהם מאוד אבל יחד עם זאת ציפיתי מהם להיות במקומות 8-7 מה שבפועל לא קרה. הקבוצה הזו מאכזבת אותי לא בגלל שהיא לא עלתה ליגה אלה בגלל הצורה של איך שהקבוצה הזו נראתה לאורך העונה (לקרוא להם קבוצה זו מחמאה) ועל הסיבוב האחרון שפשוט ביזה אותם ואת הכדורגל שלנו, נקבוצה שבאה מעיר כזו ועם יומרות אתה לא מצפה להגיע לכזה שפל חסר תקדים, זה ממש בור ללא תחתית. הפתעת העונה: מה מפתיע כבר בעונה של 7 עולות ? אם טירה היו עולים זו הייתה הפתעה, כבר אמרתי שהשביעייה הזו בעניי מתחילת העונה מיום פתיחת הליגה, כבר עלתה. הפתעת העונה שלי אם ניתן לקרוא לזה הפתעה היא - הפועל מרמורק. הקבוצה שזכתה העונה בגביע השוקו בעניי הייתה מועמדת ודאית לעלות ללאומית אבל לא ציפיתי ממנה לסיים במקום ה-3. אז נכון שכמעט כל השביעייה עלתה לפניי חודש וכל המשחקים היו לפרוטוקול ומרמורק טיפסה לשם במקרה אבל מגיע לחבר'ה ממרמורק שאפו על עונה יפה. שחקן העונה: ברור לכולם שהוא מנס ציונה אבל אני מודה שהקביעה קשה מאוד מלכי שערים בצוותא אסייג & אבוקסיס (האחרון בעונה ענקית) מצד שני כשאני רואה את שרון ברנשטיין וכתבתי עליו כאן רבות בחודשים האחרונים, כשאני רואה אותו במשחק חסר חשיבות מול נצרת עלית נלחם צועק ועושה הגנה שאין דברים כאלו אז אני בוחר בשרון כשחקן העונה בלי היסוס. אגב ברנשטיין נבחר לשחקן העונה מטעם ידיעות כשהפועל רמת גן עלו ללאומית לפניי 2 עונות. שחקן שאם היה קצת יותר גבוה ופיזי יכל להיות אחד הקשרים הכי טובים בארץ. תגלית העונה: גם כאן אני בוחר מנס ציונה, נכון שזה לא הגיוני אולי?? אבל היא סיימה במקום ה-1 ו2 החבר'ה שאני אציין עכשיו עשו עונה ענקית ויש להם אחוזים גדולים מאוד בעונה הענקית. אלירן שערי, קפטן קבוצת הנוער של מכבי לפניי שנתיים כתבתי עליו בתחילת העונה וציינתי שהוא עתיגד לפרוץ העונה. אני מודה שלגבי רפאלי אני בכלל לא ידעתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx הילד נכנס לנעליים גדולות מאוד במרכז ההגנה והביא לשינוי אדיר בחלק האחורי שהתבטא בשיא נאה של כמה וכמה משחקים ללא שער חובה ולכן אני בוחר ברפאלי שנכנס לעמדת הבלם הקשה והשוחקת והביא איתו שינוי אדיר והרבה שקט בתוספת בגרות. אכזבת העונה ? אני כאן באמת לא יודע מי איכזב... אני יודע שבנס ציונה עוז ברנדווין שהובא בכל תרועה רמה הביא איתו רק 2 שערי ליגה הרבה פציעות ומעט מאוד יכולת, עם נתונים כאלו לא צריך להשתמש במילה אכזבה, זה כבר ברור מאליו. נבחרת העונה שלי קצת מורכבת וקשה כי באמת לא את כולם אני מכיר אז קבלו בהבנה חלק "מהטעויות". שוער: שחר שמש הגנה: רון קופרלי דין רפאלי מורן ז'אן עומרי עטייה (אחד השחקנים האחרון... הולך למבחנים בהפועל) קישור: שרון ברנשטיין אלירן שערי כפיר לייבוביץ דודי ביטרן (הביא למפנה בבת ים) התקפה: שי אבוקסיס ויוסי אסייג שמרכיבים חוד קטלני. עם כל הכבוד לכולם נכון שזה יוצא שאני אולי לא הכי הכי אוביקטיבי או שפוי בבחירה שלי אבל נס ציונה דרסה את הליגה העונה וכבשה הכי הרבה שערים ויש לה את מצד החלוצים הטוב בליגה ככה שאני ממש שלם עם הבחירה האחרונה. בכלל זה ממש קשה אבל זה מה שיצא לי אני מקווה שתסכימו. שתהיה לכולם עונת מלפפונים מעניינת עם הרבה מים ושמש ונתראה כאן אוטוטו בעונה לא פחות מעניינת.
ממה שהבנתי בנס ציונה ויתרו כנראה על השוער שחר שמש בגלל עלויות גבוהות והחתימו או סיכמו ( במידה ויהיו התפתחויות ברגע האחרון עם שמש ) עם שוער הפועל אשקלון שלומי בן חמו חבל רציתי באמת לראות את השוער הנהדר הזה בנס ציונה