ליגה ארצית: נגמרה העונה - דיוני סיכום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שחר כדורי, ‏28/6/04.

1. יוגב אסולין Guest

יווווו פשוט מדהים!!! איך שגלגל מסתובב לו... רק דבר אחד שונה.. בירידה הקודמת שלכם אשקלון ירדה איתכם הפעם אשקלון עולה....

2. הרצליה Member

יוווו איך אני זוכר את המשחק הזה הייתי בן 9.

הרצליה פתחה מצויין הוליכה 2-0 אחרי משהו כמו 10 דקות.
    באר שבע עושה מהפך מדהים ועולה ל3-2 אחרי שרונן פינגנבוים מתקוטט עם יוסי בניון בזמן התקפה הרצליינית.
    ואז כמו שהראל רשם הטעות של בוכניק וואסילי איבנוב משווה ל3-3 מדהים בהרצליה.

היו ימים!

3. יוגב אסולין Guest

טוב זהו נגמרה לה העונה בליגה הארצית. אפשר לפי דעתי להתחיל בסיכומים על העונה שעברנו על הקבוצות שחקנים בולטים יותר ופחות וכו'... והתייחסות חופשית לנושאים השונים..

אני יתחיל ככה עם הליגה בכללי. לפי דעתי הליגה הארצית נתנה לנו עונה מעוד מעניינת לצד הצגות מצויינות של הקבוצה שלי בעיקר בסיבוב הראשון ובריחה חזקה לכל הליגה. היה מאבק מעניין לאורך רוב העונה בין עמידר, השקמה, ר"ג, מרמורק וב"ש.. כאשר ה2 האחרונות המשיכו עד למחזור האחרון במאבק צמוד.
    מבחינת רמה היה לנו דווקא לא רע.. היו משחקים טובים בחלקם.. בעיקר בכל מה שקשור לקבוצות הצמרת.

- הליגה הארצית סיפקה השנה את הפועל אשקלון. קבוצה שנבנתה על סגל בינוני (עם המון יוצאי הפועל ר"ג) שנתנו עונה ענקית. ולקחו את תואר אלופי הליגה הארצית. מחזיקי גביע הטוטו והגענו עד לחצי גמר גביע המדינה בשנה גדולה מבחינת המועדון. מעבר לזה סיום במאזן תקציבי חיובי.. והרווחנו בענק את קרלוס צ'אקנה עווד שחקנים לשנים הבאות כמו חיים מלכה. שרון בורנשטיין, שרון עמר, פריד טאהר ועוד כמה שחקנים שנתנו שנה ענקית ואני מעריך שהם ימשיכו בשנה הבאה גם כן..

- בתחילת שנה דיברנו על כמה קבוצות שיהיו חזק בצמרת לקחו את הפועל ר"ג בחשבון לקחו את אשקלון אולי הרצליה קצת וכו'.. אבל בהחלט אף אחד לא ספר את מכבי ב"ש שזאת היתה לה השנה הראשונה בליגה הארצית. בסיום העונה אפשר ליראות את ב"ש עושה צעד גדול בשביל דרבי בשנה הבאה בליגה הלאומית. כאשר היא גילתה יציבות לאורך כל השנה ובסופו של דבר זה משתלם לה בעלייה לליגה השניה בישראל. קבוצה יציבה שהביא לנו את מלך השערים של הליגה אבו יונס.

- עוד קבוצה שהיתה לבורג חשוב מאוד בליגה הארצית היא כמובן מרמורק. שהתחילה אתה עונה בצורה די חלשה במשך הסיבוב השני ובעיקר בשלישי היא פתחה מבערים התחילה ליצמד לצמרת הגבוהה כאשר בדרך היא חולפת על פני ר"ג שידרדרה.. השקמה שהיתה לא יציבה.. ורמת עמידר.. והולכת ראש בראש עם ב"A עד המחזור האחרון שמה הם נפלו.. ואיבדו את האפשרות לעלות ליגה.

- השקמה רמת חן מסיימת את העונה במקום חמישי כאשר עד לפני כמה מחזורים עוד היה לה סיכוי לעלות ליגה. בהחלט אחת ההפתעות הנעימות שלה ליגה קבוצה שעלתה במיקרה (בגלל התפרקולת ק.גת) לליגה הארצית.. הצליחה לתת סיבוב שני מעולה וליצמד לצמרת אולי מחוסר ניסיון כח ורצון הם לא ימשכו עם המאבק הזה עד לסיום. בתור אחד שראה הרבה קבוצות השנה של הליגה הארצית. אין לי ספק.. הם אחת הקבוצות היותר טובות שראיתי השנה..

- מחזיקת גביע המדינה לשעבר הפעול ר"ג שמה. היתה אחת הקבוצות המועמדות לעלייה אבל פתיחת עונה חלשה והמשך עונה עוד יותר מאכזב סיים עבורם בשלב מוקדם מאוד את השנה. עושה רושם שהם עוד לא התאוששו שמה מ"טראומת" הזכייה בגביע. והם צירכים מהפכות בסגל ואולי אפילו בניהול כי ממקום 8 רואים את הדרך לליגה א'.. ולא ללאומית.

- קבוצה אחרונה שאני רוצה להתייחס עלייה היא מג'דל כרום. הקבוצה שסיימה במקום האחרון של הליגה.. ובכלל בסיבוב הראשון קיבלה נוקאוט מוחץ שבנוסף לחוסר תקציב סגל שחקנים גרוע... קיבלה עונש של הפחתת 7 נקודות. זה לא מנע מהם בכל משחק לנסות ולתת הכל לשחק כדורגל חיובי ולישאר קבוצה ספורטיבית עד השניה האחרונה של העונה. בהחלט כל הכבוד להם על ההשקעה הלחימה ורוח הספורט. זה מתון מצויין להצלחה בליגה א'.

טוב עד פה סיכום ראשוני שלי על כמה קבוצות די משמעותיות השנה בליגה הארצית מי שיש לו מה להוסיף על שחקנים שלפי דעתו חבל שהם בליגה הזאת. או על הקבוצות ספציפי מוזמן בכיף לכתוב.. ולסכם.

4. nisimos Member

5. יוגב אסולין Guest

יש לך אתר של הפועל אשקלון
    www.h-a.asoccer.co.il
    ויש גם למרמורק אתר..
    שאני לא זוכר את הכתובת וכו'.. בקיצור לא תהייה לך בעיה למצוא דרך אתרים את רוב ההרכבים.. בנוסף עיתון של יום ראשון

6. nisimos Member

נכון אחי אבל הבעיה שאני צריך תאריכי לידה.
    את של אשקלון ומרמורק יש לי אבל מה עם השאר?

7. יוגב אסולין Guest

אין לי מושג אחי.. אני מניחשיש עוד קבוצות עם אתרים כמו הפעול ר"ג וכו'..

8. EladLR Member

הפועל ר"ג כנראה תפורק או תקנה
    אלי ניר הכריז שהוא לא ירשום את הפועל ר"ג לעונה הבאה.. אם יהיו קונים יופי אם לא הם התפרקו..

בנוסף בין הכח ועמידר יש סיכומים של איחוד. הם מחכים לצרף את השקמה ואת הפועל ר"ג
    הם לא רוצים לקנות את הפועל ר"ג עקב חובותיה(לפי אלי ניר 3.7 מיליון שקל לפי מקורות אחרים 7.5 מיליון שקל כאשר לעמידר והכח לכל אחת מהן יש חוב של 1.5 מיליון שקל)
    חיון,יו"ר השקמה, דורש 1.5 מיליון שקל כיוון שהוא טוען שנשארו לו תפקידים זוטרים אחרי שהכח ועמידר כבר סיכמו על האחוד

אז יכול להיות ששנה הבאה נראה רמת גניות כקבוצה אחת.. וזה אומר שיהיו 3 מקומות פנויים בליגה הארצית.

9. יוגב אסולין Guest

כן גם אני שמעתי על היוזמה הזאת..לפי דעתי דבר מאוד מוצדק.. היום מנסים לאחד איזורים לאחד עריםו וכו'.. כאשר בר"ג יש הרבה קבוצות בינוניות.. מכולם יחד יכולה להיות קבוצה טובה שעם שיווק נכון תביא את אוהדים למגרשים ובר"ג יש פונטציאל מעולה..

נקווה שהיוזמה הזאת אכן תיצא לדרך

10. הרצליה Member

שיפרקו שישרפו ושלא יחזרו!
    הורסי עליות מסריחים.
    איכס אחד גדול על הקבוצה הזאת.

11. יוגב אסולין Guest

אתה בוכה על זה שיש קבוצות ספורטיביות?

12. הרצליה Member

בכלל בכלל לא.
    נגד השחקנים באמת שאין לי כלום.
    אבל ההנהלה המסריחה שלהם שמתגרה באוהדי הקבוצה היריבה, שממש לפני תחילת המשחק במכתש בא ליציע שלנו איזה אחד מההנהלה שלהם ועושה לנו זין זה רמה של קבוצה שצריכה להעילם ממפת הכדורגל וב"ה זה מה שיהיה.

האוהדים שלהם גם לא הכי טהורים שבעולם בלשון עדינה מאוד.

בקיצור:קבוצה שיודעת רק להרוס.

13. Mr GaBaY Member

מה קורה פה...אימפריות הולכות ונעלמות מהכדורגל הישראלי
    מעניין מה אריה מילניאק יגיד על זה...ואיזה גועל נפש האיחודים האלה..מוריד את כל היריבות הספורטיבית שיש