ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Franco, Aug 20, 2009.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אאני מאוד שמח לשמוע על ההתקדמות של רודריגס ועוד יותר על כך שהשדרים הארגנטינאים מיישרים קו עם שמו חחח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    שחקן יוצא מן הכלל, שעתיד מאוד ורוד צפוי לו באירופה עם ימשיך כך. כולנו מחכים כבר לראות אותו מככב במונדיאליטו של 2011 בקולומביה. נראה כי באנפילד נמצאת בכושר טוב, לא כזה שיספיק כמובן לאליפות, אבל היא בהחלט מסוגלת להפתיע ולהתבסס בצמרת.

לגבי פרס, כמה זמן הוא שיחק?

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פרס נכנס בדקה ה-68, על פי המדיה הכתובה הוא כמעט כבש את שער השיוויון עמוק בתוספת הזמן אך שוער ולס הציל, לא ראיתי את המשחק ככה שאני לא יודע אם זו הייתה החמצה או נסיון טוב.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גיז'רמו פראנקו, החלוץ הארגנטינאי שמשחק בנבחרת מקסיקו ושוחרר לאחרונה מויאריאל הספרדית, סיכם באסטודיאנטס. נכון לעכשיו העסקה לא תתבצע בשל התנגדות ההתאחדות, מועד ההעברות "הרגילות" כבר תם וכעת ניתן לרכוש רק שחקנים חופשיים או כאלו שהודעת מראש שאתה במו"מ איתם או מתכנן לנסות להביאם. למיטב הבנתי גיז'ה הוא שחקן חופשי לכן העניין לא ברור אבל שווה לעקוב, פראנקו יכול לתת רוטציה טובה לבוסלי לקראת משחקי הגביע הבין יבשתי או איך שהוא נקרא השנה.

4. benos Member

תאכל'ס אני כבר מחכה לליגה בחוסר סבלנות אחרי החרא שהנבחרת מאכילה ותאכיל(פאראגוואי באסונסיון שארגנטינה נמצאת במומנטום שלילי זה לא מנבא טובותאת האהדים שלה, לפחות לראות את את השחקנים שלי יכול לשפר את המצב רוח הירוד תודות לנבחרת.

גיז'ה פראנקו זוכר איפה הוא גר/גדל בארגנטינה בכלל? הוא כבר איזה 9 שנים לא משחק בארגנטינה או משהו בסגנון, מה שלא יהיה הוא יכול לעזור להם בתור מחליף לבוסלי למרות שלדעתי לפחות קלדרון קשישא הוא אופציה לא רעה בתור מחליף.

כמה דברים על הנבחרת:
    - טבז פצוע ובספק לפאראגוואי, חדשות טובות לדעתי וגם נראה לישגם לך אליאס, אולי נראה את קון או 9 לקראת רביעי בלילה, אני מקווה שמראדונה הבין סופית שטבז ליד מסי בחוד זה פשוט לא זה...אבל כנראה שהוא לא יבין...
    - דאטולו מחזק את המנדטים שלו אצל דייגו אחרי הגולים כנראה, אני חשבתי לפני ברזיל שהוא לא שחקן טוב מספיק לנבחרת, המשחק מול ברזיל יותר קירב אותי לדעה שהוא שחקן גרוע מאוד לנבחרת, חוץ מהגול הוא רק הזיק לנבחרת ולכן לדעתי כל אופצייה אחרת תהיה טובה ממנו.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בקשר לפראנקו, נראה לי שהעסקה לא תתבצע בגלל הוטו של ההתאחדות, בכל מקרה הם מחפשים חלוץ כי קאלדרון כבר לא נחשב אופציה. קאלדה היה אמור לפרוש אחרי גמר הליברטאדורס ונשאר עוד חצי שנה רק בשביל החוויה בדובאי, דקות משחק אני לא חושב שסאבלה מתכנן לתת לו, למרות שאני גם בדיעה שבתור מחליף יש לו מה לתת.

בקשר לנבחרת - הוצאת לי את המילים מהפה, יותר מזה, אתה יודע מה מצחיק? שעה לפני המשחק אני מדבר עם חבר ואומר לו משהו כזה: "ארגנטינה תפסיד או מקס' תוציא תיקו, אני רק מקווה שטבס ודאטולו לא יכבשו במקרה כדי שאולי נרוויח משהו מההפסד.." הסוף ידוע, מה גם שאין אף קשר שמאלי אחר בסגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

חבל לי דווקא שמדברים על הוצאתו של דומיגנס, אם זה היה לצורך מציאת בלם קבוע אחר להמשך המוקדמת אז ניחא (פארחה, בורדיסו או היינצה באמצע), אבל מדברים על סקיאבי (בן 36) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx , בשיאו היה מדובר בבלם נבחרת לגיטימי, היום הוא כ"כ כבד ועושה כ"כ הרבה פאולים חסרי אחריות, אמנם בלם טוב מאוד אבל קצב נטו. משום מה החליטו להטיח חלק מהאשמה בגול הראשון בדומינגס ולא רק בהיינצה...חבל.

Last edited by a moderator: Sep 7, 2009
  6. xeneize Member

איך זה שאף אחד לא הזכיר פה את ההפסד של הנבחרת?

7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

8. benos Member

הזכירו את זה בת'רד של המוקדמות. דיברו דווקא הרבה על זה, למרות שאני יעדיף שפעם הבאה נכתוב על המשחקים של הנבחרת בכל המפעלים פה.

אליאס זה דיי משעשע, אבל אם נהיה רציניים זה תאכל'ס עצוב שדאטולו ימשיך לקבל קרדיט וגם טבז. שוב האלביסלסטה מפסידים וכנראה נצטרך לסבול את דאטולו, את טבז עוד אני אוהב אבל לא חושב שב4-4-2 אין לו מקום כל עוד מסי בהרכב ויש את קון ו-9 טוב(אחד מבין היגואין, ליצ'ה, מיליטו ואפילו בוסלי), הוא נתן המון ובאמת אי אפשר שלא להעריך את זה שהוא משקיע 200% לנבחרת, הוא פשוט לא יעיל עם מסי בחוד.
    על דאטולו באמת אין מה להגיד.. רואים שזה ממש לא הרמה שלו, יש לו טכניקה והוא מוכשר, אבל מה זה עוזר שהוא אהבל? שהוא מקבל החלטות גרועות ומאבד כדורים, בועט כמו חוראני כל פעם לשער ובלי ראיית משחק טובה היעילות שלו היא אפסית, אם עוד היה לו יכולת פיזית או הגנתית שתיתן אקסטרא הוא עוד היה בסדר מבחינתי. כרגע המצב הוא שעדיף לדעתי את טוטו סאלביו או מסי בימין ומקסי בשמאל, זה אמנם לא אידיאלי אבל זה הרע במיעוטו לעומת מה שדאטולו גורם.

הנבחרת אמורה להמריא מחר ב-7 שעון ארגנטינה לאסונסיון, אני מאוד מקווה שנוציא משם תיקו, אולי נגנוב איזה שער כמו פעם וננצח אך זאת כנראה סבירות קלושה.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אין בעייה לדבר פה על הנבחרת, לקראת משחקי המוקדמות טבעי שהדיון יהיה גם בנושא ההוא, בכל מקרה מבחינתי אני לא אעביר הודעות מכאן לשם או להיפך, אם תחליטו לדון פה מבחינתי זה בסדר גמור.

בן אני מסכים איתך בכל הניתוח האחרון, דאטולו לא שחקן לנבחרת וטבס הוא לא חלוץ מרכזי. אני רק חושב שכל השמות שציינת לא מתקרבים לרמה של ליצ'ה כחלוץ מרכזי, גם לא אגוארו שפורח יותר ליד חלוץ מרכזי אחר. דאטולו אתמול עוד קיבל עזרה מהשופט שכמה נפילות מגוחכות שלו זכו לשריקה משום מה.

אמנם לא קשור ממש לפה אבל זה שחקן ששמעתי עליו רבות ורציתי להזכירו בפורום, שנה שעברה נואבה צ'יקאגו אמנם ירדה לליגה השלישית (בעיקר בשל עונש הורדת נק') אך בשורותיה הצטיין החלוץ הצעיר אריאל נהאואלפאן. היכולת הטובה של הילד משכה את תשומת לבם של הסוכנים והוא חתם בקוריטיבה הברזילאית, במחזור האחרון הוא כבש צמד, שימו לב לגול השני בביצוע מדהים של הצי'לנה (דק' 3:30 בסרטון)!!!

http://www.youtube.com/watch?v=PPVjky7L7Do

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מתיאס אלמיידה צפוי לפתוח בהרכבה של ריבר במשחק מול סנטראל (השלמה מהמחזור האחרון), למי שלא זוכר אל פלאדו שב מפרישה (פרש כבר מס' פעמים), ולמרות הנסיון הבין לאומי והקריירה המפוארת התגובה הראשונה שלי היא משהו כזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

מצד שני כמו שהפאראגוואי החדש של ריבר נראה עד כה יותר גרוע לא יכול להיות...

גם פאביאני שהתחתן בשבוע שעבר ישוב לסגל אחרי שהתאושש מפציעה.

11. benos Member

ריבר התדרדרו לזבל שלא יאמן אם הם הולכים להרכיב את אלמיידה, כנראה שבאמת אפילו שחקני נוער טובים להעלות לעמדה חסר להם.
    אני בכל מקרה חושב שהקבוצה הזאת כבר לא יכולה לרדת נמוך יותר וצריכה להתחיל מחדש הכול, אם זה להעיף שחקנים שלא מתאימים ולהעלות שחקני נוער ושחקני נוער שבגללם הקבוצה תצטרך לשלם על זה בתוצאות בהתחלה אז עדיף שכך כי הקבוצה הזאת נמצאת בתהליך מואץ של התרדרות.

לפחות שאהומדה יחזור תסתיים הבדיחה הלא מוצלחת של אלמיידה. אהומאדה פצוע קשה או שיחזור בתקופה הקרובה?

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

במקרה הטוב אהומדה יחזור להתאמן בצורה מלאה רק בתחילת אוקטובר, וזה התסריט האופטימי. האמת שיש כ"כ הרבה צעירים מוכשרים בריבר שאני לא בטוח שזה יעלה להם בנקודות, רק במחזור הקודם ויז'אלבה ("קקו") הביא להם נק' (בל נשכח כי אורטגה היה האחראי העיקרי אבל עדיין אפשר לתת קרדיט לילד). הבעייה היא שאני חושב שבמרכז השדה אין ילד מבטיח נכון לעכשיו, כמו גם בהגנה שם עד שגדל בלם מעניין שלחו אותו לויאריאל ב' בשביל כמה אגורות...

13. benos Member

את האמת ראיתי את מוסאצ'יו מול לאנוס, הוא היה לא רע בתור קשר אחורי למרות שהוא בלם, יש לילד כדורגל למרות שהוא בלם, הבעיה היא שהוא יחסית יחסית נמוך לבלם(179 ס"מ),
    באמת זאת הייתה אחת ההעברות המטומטמות של ריבר ושל אגילר(עוזב השנה לא?), שחקן שנחשב להבטחה גדולה, מקסימום אם לא לנבחרת אז להיות שחקן ברמה גבוהה בליגה או באירופה תוך כמה שנים, חבל שויאריאל יהנו ממנו ולא ריבר פלייט.

ידוע לך מה הסטאטוס של לאמלה כרגע ומה הסיכויים שישחק השנה?

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גורוסיטו הוא זה שהעלה את לאמלה לבוגרים ונתן לו קצת דקות, ככה שאולי הוא יקבל הזדמנות, אבל בתפקיד שלו יש כ"כ הרבה שחקנים כולל צעירים שיש להם עדיפות עליו, כך שאני לא רואה אותו פורץ דווקא הטורניר אם בכלל.

אני רואה שדיאגו מנסה את רומרו בשער, מי אני שאתנגד אם השוער האהוב עלי נכון להיום יפתח, אבל תמוה שמשוער שלישי הוא מוקפץ להרכב (במידה ואכן יקרה). בתאכלס הוא לא נופל מקאריסו ועדיף על אנדוחאר לדעתי, יש לו גם נסיון ותארים במדי האלביסלסטה גם אם לא בדיוק בנבחרת הבוגרת (מונדיאליטו ואולימפיאדה), החיסרון שלו זה בכדורי הגבוה ומול הפאראגוואים זה עלול להיות מסוכן במצבים נייחים בגלל הבלמים הגבוהים שלהם.

Last edited by a moderator: Sep 8, 2009
  15. benos Member

קשה לראות את דיאגו מעלה את רומרו אבל זה אפשרי כי אי אפשר לדעת מה הולך לדייגו בראש ואיזה שיגעון יהיה לו הפעם.
    אני חושב שאנדוחאר צריך לפתוח, אין לו לדעתי אשמה באף אחד מהשערים ובכלל מדובר בשוער יציב שהיתרון הגדול שלו זה שהוא לא עושה כמעט טעיות, החיסרון שלו זה כאמור שהוא לא שוער שידפוק לך הצלות כמו של רומרו וקאריזו, רומרו שוער טוב יותר מבחינת אינסטינקטים והצלות אבל עדיין לא יציב מבחינת יציאות, כשהוא יהיה סביר בפרמטר הזה אני חושב שיגיע לו מקום של קבע בהרכב.
    כרגע החלפה בין שני השוערים תזיק לכל הצדדים, גם לרומרו גם לאנדוחאר וגם לנבחרת, באמת שאי אפשר להבין את השיקול הזה שמעיד מבחינתי על פאניקה של מראדונה וחוסר מקצועיות.