ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

עקב משחק הנבחרת ביום שבת בקרב הגדול מול ברזיל המחזור הקרוב ישוחק בימים רביעי וחמישי , וחמישה משחקים נוספים בשישי-שבת (שישי בארגנטינה)
    משחקם של רוסריו וריבר נדחה לשבוע הבא

יום רביעי

ארסנל-ראסינג קלוב (20:10)
    סן לורנסו-אסטודיאנטס (22:10)

יום חמישי (שישי לפי ישראל)

ארחנטינוס ג'וניורס-לאנוס (2:10)
    הורקאן-אתלטיקו טוקומן (22:00)

יום שישי

אינדפנדיינטה-גדוי קרוז (0:10)
    בוקה ג'ונירס-ניואלס (2:10)
    בנפילד-צ'אקריטה (20:10)

יום שבת

קולון-טיגרה (1:10)
    חימנסיה-ולז (3:10)

יום רביעי 9 לחודש

רוסריו סנטרל-ריבר פלייט (2:10)

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

במחזור הקרוב כמובן לא ישחקו השחקנים שנמצאים בסגלי הנבחרות שלהם למשחקי המוקדמות - בין הנעדרים יהיו שחקני נבחרת ארגנטינה חואן ורון (אסטודיאנטס), סבאסטיאן דומינגס, אמיליאנו פאפה וניקו אוטמאנדי (ולס), טוטו סאלביו (לאנוס), מאריו בולאטי (הורקאן) וסבאסטיאן באטאגליה (בוקה). הקבוצות השונות יסבלו גם מהעדרם של שחקנים זרים ששייכים לסגל נבחרותיהם כגון: סקוטי (ארחנטינוס), לדסמה (לאנוס), קאסרס * 2 (בוקה וראסינג במידה והוא כשיר), מורל (בוקה), מדל (בוקה) ועוד...

מבין הרשימה הארוכה אני צופה שיהיו גם מספר שחקנים שיעדרו מהמחזור הבא עקב עייפות או אי כשירות לאור משחקי הנבחרת.

:aa1: - לקראת המחזור הקרוב ראסינג תצטרך להסתדר ללא שוערה הראשון סאנטיז'ו הפצוע, מהכרותי עם דה אוליברה שיחליפו ראסינג בבעיה חמורה.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עקב מספר שחקנים שנמצאים בספק עם פציעות קלות לקראת המשחק מול ברזיל, מזמן הצוות המקצועי עוד 3 שחקנים לעבות את הסגל. בשל ההתרעה הקצרה הזימונים הם מהליגה המקומית בלבד.

מרטין פאלרמו מבוקה (בן 35) זומן עקב בעיות עם מיליטו, רולאנדו סקיאבי מניואלס (36) זומן כגיבוי לבורדיסו שלא נמצא כשיר במאת האחוזים, רודריגו בראנייה (30) מאסטודיאנטס מקבל זימון בכורה לנבחרת עקב פציעה קלה של באטאגליה. בנוסף לכל אלו גם ורון אינו כשיר במאת האחוזים וכולם מצטרפים אל רשימת הפצועים המורחבת יותר שכוללת את דמיצ'ליס וחונאס + די מריה שעדיין מרצה עונש הרחקה.

בסקר של OLE בו הצביעו מעל 100000 איש על השאלה מי צריך ללוות את מסי בחוד (מתוך הנחה שמשחקים 4-4-2) 37% בחרו בטבס ו-36% בליצ'ה, אגוארו הרחק מאחור עם בערך 14% ומיליטו אפילו פחות. נחמד לדעת שגם הציבור מתחיל לתמוך בליצ'ה אבל אני בספק אם מראדונה יתן לו דקות משמעותיות, בטח שלא במערך הזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/9/09
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

את הבחירה בטבס אני מבין, למרות שאני לא כ"כ מחזיק ממנו (לא ממש התרשמתי ממנו ברמת הנבחרת, במועדונים שלו הוא תרם הרבה יותר), אבל לא ברור לי מדוע מראדונה לא ישלב שחקן מצויין כמו ליצ'ה שגם נמצא בכושר טוב. הייתי מבין אם אגוארו היה פוגע, אבל גם אגוארו לא ממש מצטיין כרגע ולגבי היגוואין אני לא ממש יודע מה הסיפור של דיאגו. יכול להיות שהוא יעלה רק עם חלוץ אחד מול בראזיל, או שאין סיכוי?

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שני חלוצים או שלושה זה הצפי, הוא דיבר כל הזמן על מערך 4-4-2 לקראת ברזיל ואף ניסה אותו ברוסיה, אבל אף אחד לא יופתע אם הוא יפתח עם שלישייה קדמית. התעלמות מליצ'ה זה נוהג קבוע בשנתיים האחרונות ולא רק אצל דיאגו, אני תמיד מקווה שישחק אבל כבר הרבה זמן שאני לא מתאכזב כי אני לא מצפה, התעוררות דעת הקהל גורמת לי לתקוות מחודשות.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כן אבל זה לא ברור לי...הבחור בכושר וכובש. מה, רק בגלל שהוא הגיע מהליגה הפורטוגזית או עכשיו מהליגה הצרפתית, שהן נחותות מהאנגלית והספרדית אז הוא לא אמור להספר ע"י המאמן? אתה אומר שגם קודם זה היה כך, כלומר שגם קוקו התעלם לא רק דיאגו. נראה לי ממש תמוה....מבחינתי שישחק בליגה המקומית, אם הוא כובש ונמצא בכושר טוב, אז מה הבעיה?

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אצל קוקו הוא שיחק 44 דק' פרוסות על 4 משחקים בהם שותף כמחליף, זה פחות או יותר מדוייק על פי הנתונים שפירסמה ה-AFA

כמובן שאני מסכים איתך בקשר לכך שבכושר הנוכחי שלו, ובכלל זה של השנתיים האחרונות, הוא חייב לקבל הזדמנות. אם אני לא טועה פקרמן זימן אותו גם כן אחרי שכבש יפה בראסינג (מלך השערים באחד הטורנירים של 04) אבל לא שיתף אותו, אולי משחק לא רשמי אחד או שניים כמחליף. אבל אז היה כמה חלוצים לפניו וזה היה מוצדק לדעתי.

8. riquelme1 Member

הסגל המלא:
    שוערים: אנדוחאר, קאריסו, רומרו
    בלמים: בורדיסו, אוטמנדי, פארחה, קולוצ'יני, היינצה, דומינגס, סקיאבי
    מגנים: סאנטי, פאפא
    קשרים: מסצ'ראנו, גאגו, ורון, מאקסי, דאטולו, בולאטי, בטאליה, בראניה
    התקפה: מסי, קון אגוארו, קרליטוס טבס, ליצ'ה לופס, מיליטו, לאבסי, סאלביו, פאלרמו

הסגל של מארדונה נגד ברזיל. מארדונה ממשיך לשבור שיאים ומזמן סגל הזוי לחלוטין בלי שום הגיון ובלי שום איזון, 8 חלוצים? ממתי מזמנים 8 לשתי משחקים בלבד.

לא יאמן, אבל בגיל 35 מרטין פלרמו חוזר לסגל הנבחרת, שהיגוואין יושב בבית ותופס את הראש, אני יכול לתת 10 חלוצים יותר טובים מפאלרמו הקשיש.

זה פשוט בדיחה, עדיף לארגנטינה לספוג תבושה של 5-0, העיקר שמארדונה יתפטר.

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/09
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עמי רק תקרא לפני שאתה מגיב את הידיעות המקוריות במלואן או פשוט את ההודעות הקודמות.

לנוכחות של פאלרמו לא יכול להיות קשר להעדרות של היגוואין. פאלרמו זומן בשל רגישות שיש למיליטו ברגל ובמידה והוא לא יהיה כשיר, בגלל ההתרעה הקצרה והעובדה שזה זימון רק ליתר ביטחון ניתן היה לזמן רק שחקנים מהליגה המקומית. אותו הדבר לגבי סקיאבי ובראנייה.

מה גם שמדובר ב-6 חלוצים למעשה מכיוון שרק שפאלרמו יכלל רק במידה ומיליטו אכן לא יהיה כשיר וסאלביו זומן כקשר עקב הפציעה של חונאס (למרות ההבדל באגפים). 6 זה המספר הרגיל של דיאגו, גם אם הוא אכן מוגזם.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני ממש לא מסכים איתך, עמי. קודם כל גם טבס וגם מסי יכולים גם לשחק מעט מאחור ועל הקווים, אף אחד מהם הוא לא "9" כמו אגוארו או ליסאנדרו למשל....את סאלביו אני לא מכיר. דבר נוסף, ארגנטינה צריכה 6 נקודות, 4 לכל הפחות מצמד המשחקים האלו ככה שדיאגו הולך על התקפה, אין לו ברירה אחרת. לראשונה מאז 1993 ארגנטינה נמצאת במצב לא נעים לקראת סיום המוקדמות. לגבי פאלרמו והיגוואין, אני לא יודע מה השיקולים של דיאגו כך שאני מנוע מלהגיב. חוץ מזה, אני לא רואה בעיה בסגל הזה, מה גם שורון ובטאגלייה וחונאס נפצעו, אם חיפשת עוד קשרים.

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/09
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עידן - עמי צודק בכך שיש הרבה חלוצים, גם שישה זה הרבה אבל כך הוא מזמן תמיד שכן המערך הבייתי שלו לרוב כולל 3 שחקני התקפה. את אגוארו לא הייתי מגדיר 9 אבל לצערי בנבחרת הוא אכן תופס את התפקיד הזה.
    מה שכן אתה צודק עידן שיש קשר לפציעות הרבות (תוסיף את די מרי המושעה עוד מבוליביה) ולהעדרם של אפשרויות בתפקידים מסויימים (הגנה באגפים) לאי איזון בסגל.

יש הרבה חלוצים טובים מפאלרמו שהיגוואין הוא רק אחד מהם (סאנד,ברחסיו,סאראטה,קאבנאגי,קרוס ועוד...) אבל כולם באירופה כרגע (סאנד במפרץ). מהליגה אולי היה ראוי לזמן את בוסלי לפניו אבל כל עוד פאלרמו אכן ישמש רק למקרה חירום שמיליטו לא יהיה כשיר אז לא נורא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

12. riquelme1 Member

מה הקשר בדיוק? זה שהם יכולים לשחק באגפים א אומר כלום, טבז משחק בנבחרת מאז ומעולם כחלוץ, גם בקבוצות שלו מנצ'סטר יונייטד ועכשיו סיטי הוא משחק כחלוץ, גם מסי בנבחרת משחק כחלוץ ככה שמה שאמרת לא רלוונטי.

אז זה אומר שהוא צריך לזמן 7 שחקנים לסגל שלו? י אם כן שיפתח עם 5 חלוצי וישאיר עוד שתיים על הספסל.

זה שאתה לא רואה בעיות בסגל של מארדונה זה בעיה גדולה, ששחקנים כמו באטגליה, ורון, פאלרמו, קולצ'יני, נמצאים בסגל למרות שאין להם גם מקום בנבחרת פרו, ושחקנים כמו קמביאסו, היגוואין, גונזלו רודרידז יושבים בבית.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא מסכים איתך לגבי מסי וטבס....זה שהוא שיחק חלוץ עד עכשיו לאאומר שהוא לא יכול לשנות תפקוד במגרש, בייחוד אם הוא רגיל לשחק כך במועדונים שלו.
    לגבי ורון, אתה כנראה מעדיף צ'מפיונס ליג ולכן גם התגובה, אבל הבחור הוביל את אסטודיאנטס בטורניר מצויין מבחינתו לזכייה בליברטאדורס. הוא נפצע והוצא מהסגל, אבל אם הוא בכושר טוב, אז לא לזמן אותו כי הוא משחק באסטודיאנטס ולא בריאל?? מספיק עם השטויות של לזמן שחקנים רק לפי שם המועדון בו הם משחקים.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא נכון, לא מאז ומעולם, שיחק כבר מספר פעמים באגפים.

אתה מסרב להבין שפאלרמו בסגל כי מיליטו לא כשיר במאה אחוזים ולא ניתן היה לזמן מישהו מאירופה במקום? מה גם שבכל מקרה לכל הארבעה יש מקום בסגל נבחרת פרו.

דרך אגב אם כבר הזכרת את גונסאלו רודריגס זה לא היית אתה שטען בפורום הספרדי כי גאראי הוא הבלם הארגנטינאי הכי טוב כיום?

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא יודע אם בנבחרת פרו היו מוצאים להם מקום, בנבחרת האנטיליים ההולנדיים בטוח שכן...... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx