:aa1: לאנדרו גראסיאן, הפליימייקר החביב, אקס ולס ובוקה חתם באינדפנדיינטה ויתן לטולו יותר אופציות בחלק הקדמי. :aa1: דיאגו מזמן עוד שני שחקנים למשחק הידידות הקרוב, כצפוי בולאטי לא יגיע ובמקומו זומן לראשונה חואן מרסיאר מארחנטינוס. לדעתי מדובר באחד מהשחקנים הלא מוערכים שיש בליגה, אבל עדיין לא אחד שיהווה גורם בנבחרת מתישהו. כמו כן זומן חוסה סוסה מאסטודיאנטס. :aa1: לא יודע כמה מרטין סאריץ' מוכר בישראל, הקשר הארגנטינאי שיחק כמה שנים בארץ הקודש בשורות הפועל ר"ג והפועל ב"ש אם אני לא טועה, וכיום מתאמן ברסרבה של סאן לורנסו. סאריץ' הוא אוהד שרוף של המועדון, בישראל היו מתארגנים אצלו כל שבוע חבורת אוהדים לראות את המשחקים בלווין, ונמצא שם רק על מנת לשמור על כושר כמובן עד שימצא קבוצה. מעבר להיותו אוהד החיבור של השחקן עם המועדון חזק במיוחד בשל סיפורו הטראגי של אחיו מירקו, שהיה שחקן מאוד מבטיח ומוכשר שככל הנראה סבל מדיכאון אחרי פציעה קשה שעבר והתאבד כשהוא עוד לא בן 22.
אם אני לא טועה הייתה כתבה עליו בערוץ 5, על ההתאבדות ועל היותו שחקן מבטיח. אם אני לא טועה הוא התאבד כבר לפני 10-9 שנים.
אני יודע שהוא מזמן כבר לא משחק בארגנטינה, אבל האם יש סיכוי קלוש שמישהו מכם עקב אחר מקסי לופז בגרמיו ויוכל לתת חוות דעת בנוגע לכושר הנוכחי שלו?
ראיתי אותו בגביע היבשתי ביותר ממשחק אחד ולפני כן ברוסיה קצת - כבד, לא תורם כמעט למשחק השוטף, אבל סיומת סבירה ונוכחות ברחבה, הקיצר כמו תמיד. רשמתי באיטלקי בזמנו מה תהייה התרומה העיקרית שלו לדעתי לליגה האיטלקית במידה ויעבור, אבל זה רק לפאפאראצי. עריכה: טוב ראיתי שזה סופי המעבר...
אליאס, פורסמה בקולומביה כתבה גדולה על חייו של דורלן פאבון ועל כך שהוא לקראת מעבר לראסינג כשהפעם גם נקבו בסכום של 1,500,000 דולר. האם שמעת משהו מכיוון האקדמיה או שבכלל לא מדברים על כך? האם שוב נראה לך שמדובר בספין כמו במקרה של ג'קסון או שאולי ראסינג רוצה לשמור על חשאיות? מבחינת הכסף, קבוצת רוכשים תשלם עבור 80% מכרטיסו, ככה שלפחות לגבי הנושא הזה לראסינג לא צריכה להיות בעיה.
מאז שפודסטה אמר שהוא לא יגיע לא הייתה התייחסות נוספת לנושא, יותר מכך, נאמר שראסינג מחכה לסגור את העסקה עם האוצ'ה היום ובמידה והוא לא יגיע מי שיחתום הוא גוסטאבו קאנאלס - מה שישאיר מקום לעוד שחקן רכש אחד שאמור להיות שחקן הגנה או עושה משחק, למיטב הבנתי הבחור הוא לא בדיוק 10 קלאסי. הלילה לא הייתי קשוב לרדיו ככה שיכול להיות שמשהו השתנה מאז שבדקתי בערב, אבל אני בספק.
תודה. משום מה בקולומביה מתעקשים שהוא בדרך לשם ואף נוקבים בסכומים, אבל כמו שכבר ראינו בסיפור ג'קסון, לא תמיד זה מדוייק בלשון המעטה. דורלן בהחלט לא קרוב להיות אפילו 10 - הוא קיצוני תוקף שיכול גם לשחק כחלוץ שני או ככנף.חבל, דווקא הייתי רוצה לראות אותו במדי האקדמיה, אני חושב שהוא יכול להצליח מאוד בארגנטינה. מה קורה אתכם? יש אופטימיות זהירה לקראת הקלאוסורה?
זהירה... הרכש שנעשה לבינתיים הוא בהחלט טוב ביחס לשוק, האוצ'ה יהיה שידרוג גדול במידה ויגיע, אבל הסגל עדיין מוגבל מאוד, יש פציעות מעצבנות, הממוצע נמוך וכמה מהיריבות לתחתית נראות טוב (צ'קריטה וסנטראל).
ריבר פלייט 3 - בוקה 1 הסופרקלאסיקו הראשון של השנה נגמר בחגיגה של הילדים של ריבר פלייט, בעוד בוקה ממשיכים לקבל בראש במשחקי ההכנה. סה"כ משחק מהנה עם מצבים לשני הצדדים, תקציר המשחק בלחיצה על הכותרת. בשורות ריבר הצטיין קקו ויז'אלבה הצעיר (17) שממשיך לפרוע שטרות וכבש, הפתיע לטובה גם הרכש החדש מפאראגוואי, רוחאס, שמלבד הגול בפתיחה היה מאוד פעיל ומסוכן. רוחליו פונס מורי (בן 18), מתאומי הריאלטי, כבש והראה פונטציאל, אם כי עדיין חסר לו קצת. אלמיידה היה מצויין, על רקע חזרתו של אהומדה מפציעה (נכנס כמחליף) יכול להתפתח פה מאבק מעניין בין שני הקשרים המנוסים. לבוקה לא עזר גם שובו של ריקלמה שהיה בהחלט סיבר ובישל את הגול, פאטו שוב פעם היה חלש והשמיט כדור נוראי בגול של מורי. אוהדי בוקה יכולים להרגע מבחינה אחת לפחות, דגל שבדיה אותו לבשו השחקנים במשחק אמור לשמש רק לעוד מספר משחקים ולא יהיה החולצה הרשמית של המועדון במהלך העונה. http://img204.imageshack.us/img204/9171/tapa.Xxx ויז'אלבה לא מתקשה מול פאטו, כישרון רב יש לילד :aa1: - פראנקו חארה, חלוצה של ארסנאל, זכה גם הוא לזימון לנבחרת המקומית שבונה דיאגו. :aa1: - חימנאסיה לה פלאטה מחפשים עדיין חלוץ שיפתור את בעיית כיבוש השערים מהטורניר האחרון, קוקה כנראה מאמין שגאסטון קאסאס הותיק הוא הפיתרון. החלוץ שקרוב לחתימה מגיע מיוון שלפני כן מס' שנים בסגונדה של ספרד, קשה לי להאמין שהוא יוכל לתרום הרבה כיום. בהורקאן האוהדים קיוו שגאסטון יחזור לפרוש אצלהם, ומכיוון שהגלובו עדיין מחפשים חלוצים הסיפור עוד לא סגור. :aa1: - לאנוס נתנה הצעה נדיבה לסנטראל על קאסטאז'חוס, בזמנים רגילים קשה לי להאמין שהם היו מסרבים, אבל עכשיו באמצע מאבק ההשרדות כשלוצ'ו וקאראליו עדיין לא כשירים, עם פראנסויה שעושה פרצופים של מרמור ובדרך לגלובו, לסנטראל אולי לא כדאי לשחרר את החלוץ הצעיר. :aa1: - סאגת האוצ'ה אמורה להסגר היום, סוכנו של השחקן מסר שאם לא ימצא פתרון בין השחקן למועדון היום אז האוצ'ה לא יעבור לראסינג. במקרה כזה הסוכן מסר כי האוצ'ה לא יחדש את חוזהו ויעזוב כשחקן חופשי ביוני. :aa1: - מהנהלת ראסינג מודים כי יש עניין בלאנדרו קופרה הותיק, אשר משחק בזאגרב כיום. ויואס ישמח לצרף את הבין לאומי לשעבר במידה ולא יצטרכו לשלם על כרטיס השחקן שלו, הוא מיועד לשחק במקום אבלדאניו.
צהריים טובים לכולם, אליאס, פאטו אמנם אשם בגול הראשון(של רוחאס ולא של מורי) אבל ההגנה שלו הייתה זוועתית, במיוחד שני הפראגוואים כשקאסרס הוא החלש ביותר מבין שניהם, גם מארינו הלפרה היה לא טוב ועושה רושם שבוקה תסבול מכך שבטאגלייה לא נמצא על המגרש כי אין לה מי שיסדר את העניינים באמצע. אחח לאנוס, יש להם כסף והם נתנו אחלה הצעות ואף אחד לא בא אליהם, איזה מסכנים... אכן הצעה נדיבה קיבלו אבל אני חושב שאם קאסטלחוס הראה שיפור בפרטמפוראדה וממשיך להראות טוב זה יעזור לסנטראל מאוד כי היא נפגעה בין השאר מההחמצות שלו ושל סלאז'ה, בינתיים הקבוצה נצחת עוד משחק הכנה והפעם את בלגראנו בשיחזור של משחקי העלייה של שנה שעברה, חזי מנדס כובש בפנדל וממה שהתרשמתי הוא לא עושה יותר מדי עוואנטות (שנים לא אמרתי את המילה הזאת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) ומשחק ברצינות למרות הדיבורים על המעבר שלו לבוקה וזה יפה. לגבי פראנצויה, אני חושב שההעברה שלו תעזור לכולם ואני מאחל לו בהצלחה בהוראקן שם הייתה לו תקופה יפה, נראה לי שלפני שנתיים או משהו כזה. -סנטראל מעוניינת להביא שוער שיהווה תחליף לברואון הפצוע, השם שמועמד הוא סלסו קאפדוילה הפראגוואיי מקבוצת ה-12 באוקטובר.
אין לו אשמה בגול של מורי? הוא לא הצליח לתפוס כדור שננגח לגוף שלו והכין למורי את הנגיחה השנייה, או שתתפוס או שתעדוף הצידה, לא כדור כל כך קשה. הייתי נותן לו בישול על זה אפילו. הגנה חלשה או לא, זה לא שוער שמביא נקודות וקוקו היה צריך להביא שוער בפגרה. מאז שהגיע הוא לא נתן להם אפילו נק' אחת והפסיד להם לא מעט. בן ממה שאני קראתי סנטראל הפסידו לבלגראנו מפנדל, לא ניצחו, את הגול כבש מריאנו אלדקואה בפנדל כאמור. גם במפגש השני בין המחליפים ניצחה בלגראנו 1-0. גמול על הפרומוסיון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אגב, עוד שוער שמקושר לסנטראל הוא אולאבה שעמד בשער הפיראטים מול סנטראל במשחק הידידות אמש.
נכון, יש לו אשמה בגול אמנם של מורי גם, אבל עדיין ההגנה שלו נראית זוועתית ולא ממש עזרה לו ככה שלטעמי להאשים רק את פאטו זה לא נכון, כל ההגנה של הבוסטרוס הייתה גרועה.
ברור, הביקורת גם לא צריכה להיות רק על ההגנה אלא על כל הקבוצה, הצוות המקצועי וכנראה גם הניהולי. אך עדיין, אין ספק שחזרתו של פאטו מחטאפה היא כישלון מוחלט שרק קוקו ממשיך להתעלם מהבעייה. בעוד הוא חיפש להביא בלמים במקום קאסרס, לשער הוא כלל לא חיפש, או שחיפש שוער שיגבה את פאטו, לדעתי זו טעות קריטית.
באסילה הוא לא מאמן שיכול לבנות קבוצה ולחלץ אותה ממשבר, לפחות זאת דעתי עליו ומהרושם שלי עד שיוכיח אחרת למרות הקמפיין המצויין שהיה לו עם בוקה בזמנו. הוא לא אחד מהמאמנים שמשנים טקטיקה והוא נשאר תמיד עם ה-4-4-2 יהלום שלו או עם 3-4-1-2 שהם מערכים די שבלוניים עם כל ההצבות שלו.
אני גם לא חושב עליו טובות, אבל להחליף שוער זה לא לבנות קבוצה. זיהוי עמדת השוער כבעייה וטיפול בה זה דבר שלמאמן כבאסילה אמור להיות ברור. אגב ההתייחסות שלך למנדס, יש כמה שדי מאוכזבים מההתנהלות שלו והראיון שהעניק אביו. כביכול כל עוד בפן המקצועי הוא תורם כרגיל אז זה לא רלבנטי, אבל יש אוהדים שלא רואים זאת בעין יפה (אני לא מסכים איתם פה). ובקשר להתייחסות ללאנוס, מבחינתי כל עוד הם מתחרים בנו שישאר ככה ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) אבל גם מבלי להביא רכש יש להם שני חיזוקים - קאראנטה ולאגוס שחוזרים לרשות הקבוצה אחרי העדרות ארוכה.