ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה על הקישור יניב, נרדמתי כמה דקות לפני המשחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

גולאסו של פלקון, ברונו מבשל למרקאדו את הגול שצריך לרשום על נאבארו דווקא, אבל אני מרוצה כשמרקאדו בעט (הרים) היו 4 שחקנים של ראסינג למעלה.
    בגיל 16 סוקוליניטו עומד להפוך לשחקן מן המניין בראסינג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx , מחברים הבנתי שהוא היה מצויין. קאהאיס נפצע, אני מקווה שלא חמור.

מדאיגה אותי העובדה שוואגנר לא שיחק, כנראה שיש אמת בהתעניינות של אסטודיאנטס. אני מוכן להבין עסקה כזאת רק אם היא מיועדת לסגור את עניין האוצ'ה (אם הכסף שיכנס), אבל גם אז אני לא שלם אם כך בשל הפציעה של ז'אקוב.

לגבי הרכש, מולינה דיבר אתמול ברדיו ואמר שפאפו לא יגיע כנראה כי אין שום התקדמות במו"מ מאז שהתחיל. לגבי האוצ'ה: ראסינג הציעה הכי הרבה שהיא יכולה, למעשה אפילו מעבר ולכן היא תכנס למינוס, וזה לא מספיק בשביל לגבור על ההצעה של לאנוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx . אבל, השחקן לוחץ על קבוצתו לעבור לראסינג, אולי אפילו סירב לעבור ללאנוס, עכשיו צריך לחכות לאישור של הביצ'ו כי תאכלס ההצעה של ראסינג לא גבוהה כמו שהם רצו.

אני מקווה שהאוצ'ה ילחץ מספיק על הקבוצה, אבל קשה להיות אופטימי, בכל מקרה לבינתיים אני מאוד מרוצה מההתנהלות האחראית והמחושבת של ההנהלה ומקווה שהם לא ישחררו את וואגנר בשביעל כמה גרושים, אלא רק בשביל לסגור עם האוצ'ה.

2. benos Member

אני ראיתי את המחצית השנייה ואני חייב לחלוק על זה, לפחות לגבי אותה מחצית, הוא אמנם מאוד מזכיר את האח ה"בוגר"(מבחינה פיזית ולא מנטאלית) מבחינת הסגנון ועם האנרג'ייזר אבל הוא עשה טעויות ואיבד כדורים במקומות מסוכנים. הוא עדיין נראה מאוד בוסרי למרות שהוא נראה כשרוני.

עם כל הכבוד לעובדה שיש כמות גדולה של חלוצים אני לא חושב שהמספר משקף את האיכות כי חסר לקבוצה חלוץ שיכבוש שערים מלבד קאראליו שהיה נראה לא רע עד לפציעה, אי אפשר לדעת איך הוא יחזור ממנה ולכן אני חושב שטוב שהביאו עוד חלוץ כי האלטרנטיבות שיש לא מבריקות, סלאז'ה וקאסטלחוס למרות היותם שחקנים לא רעים הם לא ממש סקוררים וההחמצות שלהם גרמו לאיבודי נקודות קריטיים.

אני מסכים שקודם כל צריך לחזק את עמדת השוער, לגבי שאר העמדות אני חושב שעדיף לחזק את עמדת החלוצים כל עוד מנדס לא עוזב באותה מידה שצריך לחזק את עמדת הבלם לאחר פציעתו של ברגיירי ולא לתת עדיפות לעמדה זאת או אחרת.

יפה שהם "רומזים", או שהם יקראו לילד בשמו או שלא. לגבי העניין הזה, ברגיירי פצוע עד מרץ ולכן זה לא בור ענק כמו בשער, מה לעשות שהמחליף הוא ואלנטיני שעושה שטויות? אז קופארו לא צריך לנסות שחקנים אחרים ולראות אם הם מתאימים מואלנטיני עד שברגיירי יחזור?. הבעיה היא שהבן של המאמן משחק כבלם וישר אפשר לקפוץ ולהגיד שקופארו רוצה לא רוצה להביא בלם בשביל הבן שלו.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עושה רושם שאתה מתעצבן טיפה ממה שחושבים חלק מאוהדי סנטראל, אני לא מבין למה? למה לא ראינו מאמנים שהריצו שחקנים מסויימים מסיבות לא מקצועיות? ראמון דיאס לא הביא את הבנים שלו ונתן לאחד מהם דקות למרות יכולת רעה? פסארלה לא נתן דקות לצעירים שסוכניהם שילמו לו? קארוסו לא הביא שחקני רכש תמורת נתח קטן? כנראה שיש להם סיבה להסתלבט על המאמן של סנטראל שגם ככה הם לא מעריכים יותר מדי.
    בניגוד אלייך ואלי הם ראו את הבן שלו משחק ומתאמן ולכן הם אומרים את מה שהם אומרים.

שורה תחתונה לוצ'ו פיגרואה מגיע שבור, הוא מחלים מעוד ניתוח בברך ולא שיחק סדיר כבר המון זמן (אפילו בבוקה לא שיחק תמיד רצוף). קאסטיז'חוס, קאראליו, סלאז'ה ופראנסויה הם 4 חלוצים סבירים, דה לאון לדעתי אפס אבל המאמן (וגם הם) חושב שהוא חלוץ לגיטימי. עזוב את זה שגם צ'וי היה חלוץ טוב ואלפארו שרף אותו כ-8 לפני שהגיע קופארו רוסו, שלי לא ברור למה לא נתן לו יותר קרדיט.

יש לסנטראל כרגע שלושה בלמים רלבנטים, שלושתם חסרי נסיון, ולהוציא את בורדיסו גם לא מראים פונטציאל מיוחד (ולנטיני ובוגינו). יחד עם שוער חסר נסיון (למרות שהוא סביר עד כה) זה מתכון לכישלון. אין לו בכלל אופציה לרוטציה פה ולכן זה הרבה יותר קריטי.

בעולם אוטופי סנטראל אולי צריכה להביא שחקן מוביל לכל אחד מקוי הקבוצה, אבל לסנטראל אין כאלו משאבים להחתים 3 שחקני רכש מהשורה הראשונה (אני לא מדבר על ארבעה בכלל), לכן החתמה של חלוץ יקר עלולה לפגוע בסיכוי להחתים בלם איכותי שלדעתנו יותר קריטי מהסיבות שציינתי למעלה כמו גם מהאמונה שסלאז'ה, ביחס למה שיש בליגה, הוא בהחלט חלוץ טוב.

אני שמעתי דברים אחרים, אבל בכל מקרה להתחשב בכך שהוא בן 16 ובעובדה שהוא לא נחנק בהופעת בכורה בהרכב, בהחלט מגיע לו מחיאות כפייים וכנראה שגם מקום בסגל. אגב, סוקו הבוגר גם היה מאבד הרבה כדורים ומאוד בוסרי אפילו עד היום, ככה שהדמיון אולי יותר גדול משאתה חושב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/1/10
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בן קאסטז'חוס רק שמע שלוצ'ו חותם וכבר חידד את הסיומת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx יהיה לו גם 3-4 משחקי ליגה בערך לפני שלוצ'ו יוכל לשחק כדי לבסס את מעמדו אולי. למרות שבוקה אונידוס היא קבוצה חלשה על הנייר, לדעתי קופארו רוסו וסנטראל צריכים להיות מרוצים מהמשחק, הרבה קבוצות מהפרימרה לא עושות חיל במשחקי ההכנה מול קבוצות מה-B.

ג'ונתאן מאידנה חוזר לארגנטינה. בלמה לשעבר של בוקה, ושותפו של באנגה לפרשת "סרטון הסקס" (העצמי), סיכם בבאנפילד. הבלם הגבוה מגיע בהשאלה ממטליסט חראקוב האוקראינית אם אני לא טועה, מדובר על השאלה לשנה. לדעתי בתור מחליף למנדס שפרש מדובר בהחתמה טובה למדי של האלופה.

פרסמתי את זה גם בפורום הספרדי אבל שם זה לא כ"כ שיעשע אותם, פיפו גורוסיטו מאמנה של ריבר לשעבר חתם בחרס הספרדית. הקבוצה שנמצאת בבעלות ארגנטינאית בערך בדרך הבטוחה לליגה השנייה, בינתיים האוהדים שם מסתלבטים על התספרות של פיפו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

5. benos Member

חבל שהוא וסלאז'ה לא חידדו את הסיומת שלהם לפני, היו חוסכים לי הרבה שנים מהחיים.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    אני חושב שקופארו רוסו עושה עד עכשיו עבודה מצויינת, עם סגל לא חזק הוא מוציא את כל מה שאפשר ואני מקווה שאחרי חיזוק בשער אני אהיה אופטימי יותר.

6. S.Eto'o Member

בגלל חוסר זמן לא יצא לי להתעדכן בהעברות שהיו בפגרה.אם מישהו יכול בבקשה להכין רשימה קצרה של העברות/ספוקלציות בולטות,אני אודה לו מאוד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

יש ברשימה הבאה כמה טעויות אבל בגדול אתה יכול לראות את מרבית ההעברות שם, ובטח שהמשמעותיות יותר:

http://tycsports.com/global/mercado_pase_listado.php#43

הטור הראשון זה החתמות, השני שחרורים, השלישי מציג שחקנים שהקבוצה מעוניינת בהם. הרשימה מתעדכנת כך שאתה יכול להעזר בה בהמשך גם. שמות בולטים שהגיעו בינתיים: סוסה מבאריין מינכן לאסטודיאנטס וביאלר מליגה דה קיטו לראסינג. אוריון, שוערה השלישי של ארגנטינה בקופה אמריקה האחרון עבר מסאן לורנצו לאסטודיאנטס. לוצ'ו פיגרואה מג'נואה בדרך לסנטראל. סה"כ שוק חלש, בפגרה מותר להביא 4 שחקני רכש (אישור ל-5 במקרה של פציעה חמורה) וכמה קבוצות לא בכיוון בכלל להשלים את המכסה.

------------------------------------

:aa1: בוקה נראית רע מאוד בינתיים, אחרי שניצלה מהפסד לסאן לורנסו אחרי שקיבלה שלוש הגיע הזמן לקבל בראש מהפינצ'ה, הקבוצה של ורון שחטה את הבוסטרוס 4-1 ללא רחמים ולמרות ששיחקה בלי חלוץ טבעי (לאנדרו "המדהים" גונסאלס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). אם זה לא מספיק ברשימת הכובשים לפינצ'ה הופיע אחד, מייק שמו, שמשחק כבר תקופה בנוער של הפינצ'ה אבל נולד בארה"ב...

:aa1: האוצ'ה יעבור לראסינג או שלא יעבור כלל אומר סוכנו של השחקן. ההצעה של לאנוס עדיפה אבל השחקן מפעיל לחץ על המועדון שלו, אם ארחנטינוס לא תמכור אותו עכשיו הוא ילך חינם ביוני. הימים האחרונים באים עם משב רוח אופטימי מכיוון האוצ'ה, אני מקווה שהעולם הציני לא ימנע ממנו להגיע.

:aa1: שמועות ברשת קובעות כי לה גאטה פרנאנדס יהיה שחקנה של אסטודיאנטס.

:aa1: ארסנאל החתימה לאחרונה את החלוץ מאורו אובולו שחוזר מסקנדינביה, יחד עם לגיסאמון שחוזר מהשאלה במפרץ הפרסי ופראנקו חארה שנשאר למרות התעניינות בנפיקה, עושה רושם שנק' התורפה הגדולה של המועדון הקטן קיבלה חיזוק משמעותי. בקישור דומינגו מריבר פלייט (היה מועמד למכבי חיפה בתחילת העונה) יקבל הזדמנות להוכיח את עצמו כנראה.

8. S.Eto'o Member

תודה אליאס,עזרתה לי מאוד.

החלק הקדמי של הפינצ'ה הולך להיות רחב יחסית בטורניר הקרוב,זה יכול לעזור מאוד לפינצ'ה ללכת עד הסוף ב2 המפעלים.מעניין אותי לראות איך סוסה ישתלב במערך,האם הוא יחליף את אנסו פרס או את סלגיירו או שאולי המערך ישתנה.לה גאטה לפי דעתי הוא בדיוק השחקן שחסר לפינצ'ה,כחלוץ שני במקום סלגיירו(שאני לא מחזיק ממנו)יכול להיות תוספת מעניינת.

מפתיע אותי שבנפיקה התעניינה בפרנקו חארה.טכניקה ומהירות לא חסר לו,אבל קבלת ההחלטות שלו לא מספיק טובה.חלוץ ליגה סביר לפי דעתי,לא אחד שהייתי מהמר עליו שיצא לאירופה.

9. benos Member

הילד הוז'וס לפי מה שהבנתי הוא אמריקאי, בן 18, שיחק אתמול בשמאל ולפי מה שאיתי הוא מדבר ספרדית בלי מבטא בולט ככה שאני מניח שהוא היספאני אמריקאי, אבל מה שמוזר זה שהוא לבן ככה שזה לא מסתדר לי עם זה שהוא פורטו ריקני או מקסיקני שהיגר לארה"ב אבל אי אפשר לדעת.

אתה לא מחזיק מלאנדרו גונזאלס? או שסתם רשמת ה"מדהים"?. אני דווקא חושב שהוא היה יכול להיות לא רע ליד בוסלי.

אם לה גאטה יבוא לפינצ'ה יהיה לה קבוצה מצויינת ויצירתית הרבה יותר איתו ועם סוסה, גם עם עומק וגם עם שחקנים טובים בכל עמדה שזה יתרון עצום היא הולכת להיות קבוצה מפחידה, הדבר היחיד שיטריד זה עד כמה ורון יוכל לסחוב וכמה ההעדרות של בראנייה תשפיע.

ראסינג מביאה/אולי תביא את ביאלר והאוצ'ה הרבה בגלל היותה שם גדול עם קהל גדול, למרות שההגיון(לדעתי) אומר שעדיף להם ללכת ללאנוס, תעודת כבוד לקבוצה.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כרגע סוסה מתוכנן להיות החלוץ השני לצד בוסלי, לא התפקיד הטבעי שלו אבל אין מספיק אופציות, אם פרנאנדס יחתום מעניין באמת איפה סוסה יתופקד. אני מסכים אם דברייך לגבי סאלגיירו (שעזב לליגה דה קיטו אגב). לגבי חארה, אני חושב בדיוק כמוך.

מסכים לגמריי עם בן, החיסרון של בראנייה במרכז השדה (כמו גם של מתי סאנצ'ס) מוריד את ורון לעמדת הקשר האחורי ופוגע ברוטציה אמנם, אך מדובר בקבוצה מצויינת שעם פרנאנדס יכולה להגיע רחוק בגביע או בליגה (לא מאמין שבשנייהם). כרגע הם פועלים להביא את וואגנר מראסינג לעזור לורון באמצע.

שהוא שיחק באולימפו הוא נראה מבטיח, בראסינג ובאסטודיאנטס עד כה הוא פשוט בדיחה. הציניות של התואר "מדהים" נובעת מהפוזה שלו ומהעובדה שהוא פתח לעצמו אתר בו הוא מוצג ויזואלית כמינימום גיבור על http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx , ממליץ לך לחפש ולהנות.
    אני לא חושב שהוא ממש גרוע, בראסינג הוא תופקד לרוב כקשר וזה פגע בו, אבל השילוב של אפס תועלת ופוזה גדולה מובילה לזלזול בו.

הוא נולד בארה"ב, עשו עליו כתבה באתר של הפינצ'ה לפני שנה, אני לא זוכר בדיוק את הסיפור אבל הוא יליד ארה"ב ולא מהגר. אולי למשפחה ארגנטינאית, כמו בריאן גרזיצ'יץ' שמשחק בישראל היום ובעבר בארסנאל, ואולי לא, אבל הוא נולד שם. בכתבה הזאת שיבחו אותו מאוד אגב, אבל לא הייתי מצפה למשהו אחר כמובן.

מהגרים מקסיקנים באים בכל מיני "צבעים" אגב...

במקרה של ביאלר זה כנראה נכון, במקרה של האוצ'ה אין קשר לשם ככל הנראה, מדובר ברצון אישי של השחקן שאוהד את ראסינג מהיום שנולד. יש עוד גורם אולי- ויואס, למרות שרק התחיל לאמן בבוגרים ועד כה לא מצליח במיוחד, נחשב למאמן מאוד מוערך בקרב השחקנים בארגנטינה, כל שחקני הנבחרת שהכירו אותו מהללים, זו גם הסיבה העיקרית שמרקאדו נשאר וגם קאסטרומן הזכיר זאת כסיבה. האוצ'ה מכיר את ויואס טוב מהביצ'ו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/1/10
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יכלתי להתאפק, האתר של לאנדרו גונסאלס:
    http://www.leandrogonzalez.me/

http://img94.imageshack.us/img94/9290/wall02x.Xxx

12. benos Member

נכון, אבל רובם הם לא לבנים כי במקסיקו רובה המכריע של האוכלוסיה הוא ממוצא ילידי ואם אני לא טועה גם יש בה אוכלוסיה אפריקאית, בדומה לחלקן הגדול של מדינות דרום אמריקה במקסיקו יש לצאצאי האינדיאנים והאפריקאים שבאו בדרך לא דרך אחוז ניכר מהאוכלוסיה, בנוסף לזה רוב האוכלוסיה הענייה היא האוכלוסיה הלא לבנה ככה שהיא תהיה האוכלוסיה שמהגרת יותר לרוב.
    יש לאוכלוסיה הילידית או לאחד השבטים/עמים במקסיקו איזה מחתרת. טוב, זה כבר גולש מהטופיק בצורה חדה.

בארגנטינה ואם אני לא טועה גם באורוגוואי כמעט כל האוכלוסיה היא אירופאית לכן אני הנחתי את זה שהוז'וס הוא לא ממוצא מקסיקאי. אבל כמו שאמרתי, זאת הנחה שיכלה להיות מוטעית.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התפיסה שלי את העניין היא די לא מקובלת ובפרטי אני אשמח לפרט עלייה אם תרצה ותפנה אליי, אבל גם בתפיסה המקובלת אתה לא מדייק שכן חלק גדול מהאוכלוסייה בארגנטינה היא מסטיסוס ולא כמו התפיסה הדיכוטומית "לבנה או ילידית" (שכמעט ונעלמה מחוץ לאנדים והאמאזונאס), כך גם במקסיקו רק ששם עבר יותר זמן מגל ההגירה האירופאי האחרון ולכן אולי אתה מזהה את מרבית האוכלוסייה כילידית. גם מבחינת האוכלוסייה שהובאה מאפריקה הגיעו לאורוגוואי באופן יחסי לא פחות ולדעתי אף יותר ממקסיקו (גם לארגנטינה הגיעו אבל רובם עזבו עם הצבא של סן מרטין, חלקם אף הגיעו עד פרו והתיישבו שם)

זה נושא שחקרתי קצת בתקופה הראשונה שלי באוניברסיטה, אם אתה רוצה אני אשמח להמשיך בפרטי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/1/10
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני ויניב דיברנו השבוע בפרטי על ההחתמות המעניינות של ה-B בפגרה, שניים מאלו שהזכרנו כבשו אתמול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

הפיראטים מקורדובה מנצחים את הקולומביאנים של עידן חברנו 3-2, אוסבאלדו מירנדה הצטיין וכבש, כשגם אנדריסי מוסיף גול. האמת שלא ברור לי חוסר ההצלחה של בלגראנו בחצי הראשון של העונה, בנו שם סגל בכלל לא רע והתחילו את העונה עם מאמן נחמד (מאז פוטר הוא וגם מחליפו). אולי עכשיו עם שלושת שחקני הרכש המנוסים (השניים הנ"ל + ראמון הבלם הותיק) הקבוצה תתרומם חזרה לצמרת.

15. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אינדפנדיינטה וריבר יפגשו למשחק שינעל את טורניר הקיץ הראשון לשנה (מצפים לנו עוד שניים) , לאחר הניצחון הראשון של אינדי על ריבר מזה 13 שנה (1-3 במונומנטאל) יפגשו הפעם לנעילת הטורניר המסורתי, גאז'גו יתן הזדמנות (אולי פרידה) לשוער הילריו נאברו בנוסף לאחר יותר משנה יחזור לשחק בשורות האדומים מארינו הראון אינדפנדיינטה תעלה עם : הילריו נבארו; לוסיאנו ואלה, אדוארדו טוציו, לאונל גליאנו, לוקאס מארקה; וולטר בוסה, מאריאנו הראון, פדריקו מאנקוז'ו או איגנסיו פיאטי; פטריסיו רודריגז; אנדרס סילברה ודריו גנדין

ריבר תפתח עם חואן אוחאדה; כריסטיאן ויז'גרה, ניקולס סאנצ'ז, מקסימילנו קורונל, לוקאס אורבן ; דייאגו באראדו, פאביו חימנז, רודריגו רוחאס; מאורו דיאז; גוסטבו באו ואריאל אורטגה

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/1/10