מילטון קאראליו, חלוצה בן ה-21 של סנטראל כבר חזר לאימונים אחרי הפציעה הקשה שלו בעונה שעברה, בינתיים בראיון ל"אולה" הוא מביע את רצונו לחזור לשחק עם הקבוצה אחרי הפציעה הקשה ולעבוד קשה בטרום עונה בשביל כך. סנטראל נמצאת במצוקת חלוצים לא קטנה, סלאז'ה וקאסטלחוס הם אמנם חלוצים מוכשרים אבל גולרים הם לא וזאת אחת הבעיות הגדולות של הקבוצה, קאראליו ואולי לוצ'ו פיגרואה יעזרו לקבוצה להתגבר על המצב הקשה שהקבוצה נמצאת בו.
ראיתי שהתייחסתם כאן לעניין ה'חיזור' של מנצ'סטר סיטי אחרי חואן ורון, אז אתמול הודיע רוברטו מנצ'יני המנג'ר של סיטי שכל עניין ההצעה של סיטי לקשר הארגנטינאי היה סתם בדיחה בין ורון למנצ'יני ולא יותר.
והבדיחה הזו גם על חשבון כל השאר, נראה לי שאף אחד לא האמין (פה בוודאי שלא) עד שפורסם שהסוכן של ורון והשחקן עצמו אמרו שהם דחו את ההצעה. חוש הומור מוזר יש להם... היום בלילה ראסינג ואינדפדיינטה נפגשות. כמובן שאני רוצה שהאקדמיה תנצח, אבל מצד שני אני יותר דואג שאף שחקן משמעותי לא יפצע. בדיוק בגלל זה אני לא אוהב כ"כ את כל הקלאסיקוס של הקיץ, שישחקו עם קבוצות אחרות שמולן הצוות המקצועי מרגיש פחות מחויבות לסכן שחקנים, והשחקנים מרגישים פחות לחץ "לתת הכל ומעבר" - אחרי הכל מדובר רק במשחקי אימון. אני מאוד מקווה שויואס יעלה עם הרכב מחליפים וצעירים על מנת שלא לסכן את בריאות שחקני ההרכב, בכושר של אחרי הפגרה לא רצוי לתת לשחקנים חשובים לעלות לקלאסיקו, גם במחיר של תבוסה נוספת.
צעירים ? בגיל (אולי) מנוסים ? בהחלט ראסינג תעלה עם דה אוליברה, מרטינז, אבאלדניו, קהאיס, מארקאדו, פאלקון, ז'אקוב, ליכט (פרננדז), גארסיאני, באלייר וקסטרומן אינדפנדיינטה: גאבריני, ואלה, טוציו, גליאנו, חוליאן ואסקס, בוסה, אסאבדו, ויטור, פרדס, גנדין וגומז ישפוט סרחיו פאסוטה שיחל בשעה 3:10 לפנות בוקר במשחק אימון הבסיה ניואלס את אלדושיבי מהליגה השנייה 0-3 בוגוסיאהן פעמיים וספורדוטי
גם אני ראיתי דיווח שזה יהיה ההרכב, רק שסאנטיז'ו יעלה בשער ולא "דידה", אני מאוד מקווה שזו סתם הנפצה של התקשורת וויואס לא יסכן את כולם. יכול להיות שסוקוליני ג'וניור יערוך בכורה הלילה כשישב על הספסל. עריכה- ההרכב שדווח ברדיו: סאנטיז'ו; ליואי, לדסמה, סאינס, טאביו; רוסאנו, וואגנר, בריטס אוחדה, לוסרו; סטאינרט ולוגוארסיו (4-4-2) הרכב ששווה ל-B אולי, אבל אני מעדיף ככה כרגע...
מה קרה לקאפיטאן? פציעה? אישית אני לא מבין למה אתם צריכים 3 קשרים הגנתיים במשחק "ידידות" שכזה. דרך אגב פרדס, אני זוכר אותו טיפה משנה שעברה והוא לא זכור לי כמי יודע מה שחקן טוב, בטח שלא מאסבדו הנהדר, אני טועה?
גם טולו נזהר על שחקנים שלא מאה אחוז, בצדק. לא מדובר בשלושה קשרים הגנתיים בן, טולו ניסה מערך של 3-5-2 ופרדס שיחק קדימה יותר מבין השלישייה המרכזית ממה שזיהיתי (איכות שידור גרועה). משחק סביר בהחלט של ההרכב המחליף שהעלה ויואס. דווקא לוגוארסיו (היחידי מההרכב שפתח) היה חלש ובזבז כמה מצבים כשלא בעט לשער או פישל בנגיעה האחרונה, רוסאנו נוראי בצורה מדאיגה כי מלבדו יש רק אילתורים לקשר הימני (מרקאדו, ליואי, פאלקון) ובריטס אוחדה פשוט איטי מדי. בצד הטוב: סטאינרט נראה מאוד חד והיה נייד - אופציה טובה מהספסל, סאינס היה רגוע ונראה מאוד מבטיח בהשוואה לבכורה האיומה, לוסרו נתן משחק לא רע באופן מפתיע, ביאלר כמחליף עשה תנועה מצויינת ועושה רושם טוב (עדיין לא בכושר), גראסיני דווקא נכנס טוב למשחק כמחליף. מסוקוליני הצעיר לא ראיתי כלום בזמן ששיחק. משחק מאוזן כשלרוחו נפסל גול חוקי ברמה של עיורון מצד הקוון, למרות שהיכולת לא הייתה משהו זה מעודד למדי בשל ההרכב שהעלה ויואס (לרוחו גם חסרו שחקנים אבל פחות).
גאסטון פרנאנדס, הידוע יותר כלה גאטה, שוחרר מקבוצתו במקסיקו בשל בעיות אישיות. ברשת מדברים על כך שאמה של בתו חזרה לבואנוס איירס והוא רוצה להיות קרוב לילדה או משהו דומה. לבינתיים לא ברור אילו קבוצות נמצאות במו"מ ממשי אבל כבר יש שמועות שהוא חותם בריבר חסרת האמצעים דווקא (בזמן שזו צריכה יותר 9 מאשר חלוץ כמוהו), כשגם אסטודיאנטס בתמונה (בדיוק השחקן שחסר לה לדעתי). אני הייתי מקווה לשחזר את הימים היפים שלו בראסינג עם ליצ'ה ומאריאניטו, אבל אני לא מאמין שזה יתאפשר, כשגם העובדה שציין כי הוא אוהד ראסינג לא תעזור לדעתי (אני גם לא בטוח שהוא לא סיפר שהוא גם אוהד ריבר).
יש סקר ב"אולה" שבו נשאלו הגולשים את מי הם מעדיפים שיבוא לראסינג, גומז או האוצ'ה, ככה לפחות הבנתי ממה שקראתי. התוצאות היו דיי ברורות, 70 אחוז בחרו לטובת האוצ'ה. אולי זה ישפיע על ההנהלה של האקדמיה.
אם אלו הדברים שישפיעו על הנהלת ראסינג אז אבדנו, יש מאמן שמבקש רכש ויש הנהלה שצריכה לפקח על כך. ככה או ככה שתי האופציות נראות רחוקות כרגע, אין מזומן זמין ואף אחד לא אוהב לקבל תשלומים שפרוסים כמו שראסינג מציעה. מנגד, לאנוס עומדת לקבל את המיליונים על סאלביו ותוכל לתת הצעה טובה יותר על האוצ'ה או פאפו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
בקולומביה פורסם כי ריבר פלייט, סן לורנסו ולאנוס בעקבות החלוץ הבינ"ל של ג'וניור באראנקייה, טאופילו גוטיארס. גוטיארס, שהיה מלך השערים באפרטורה 2009 וסיים כסגן מלך השערים של ג'קסון מרטינס בקלאוסורה 2009, כבר הוכיח את עצמו כסקורר מצויין בשנתיים האחרונות, למרות ירידה קטנה ביכולתו בחודש האחרון של הטורניר שזה עתה הסתיים. למרות זאת הוא ממשיך להתאמן כרגיל מבלי להתייחס יותר מדי לספקולציות, שכמו במקרה של ג'קסון, לרוב התבררו כלא נכונות, למרות שכאן כבר אישרו ראשי באראנקייה על ההתעניינות מצד הארגנטינאים. פורסם גם כי טרבזונספור הטורקית מעוניינת להחתים אותו, אך ראשי ג'וניור לא היו מוכנים להתייחס לכך ולאמת את הידיעה.
אני לא יודע עד כמה ההתעניינות רצינית, אבל כמו שהיה עם ג'קסון ככה יהיה גם הפעם לדעתי, ללא התערבות של אנשי עסקים ריבר פלייט וסאן לורנסו לא יוכלו להחתים אותו. לאנוס זה סיפור אחר, אבל למיטב ידיעתי היא כרגע מתרכזת בהאוצ'ה. :aa1: אם כבר קולומביאנים אז ז'וסימאר מוסקרה חוזר לליגה הארגנטינאית ככל הנראה, נכון לעכשיו הוא כבר נמצא עם קולון ובקבוצה מוסרים שהוא חתום. אני לא ממעריצי הבלם אבל בלוח המשחקים הצפוף שעלול להיות לקולון בחודשים הקרובים הוא יכול לעזור לרוטציה. :aa1: החתמה שנייה לא ברורה של ריבר פלייט, המגן השמאלי של אסטודיאנטס חואן מנואל דיאס חתם בקבוצה אחרי עזרה קטנה מקבוצת משקיעים (פירס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ). אמנם מדובר בהשקעה לא יקרה בשחקן צעיר שאולי יהיה במונדיאל הקרוב (בסגל הרחב של אורוגוואי), אבל ריבר מבזבזת כבר 2 מקומות על תפקידים בהם יש לה עומק יחסי, בזמן שתאכלס שני בלמים וחלוץ (9) קריטי יותר. העסקה לא ברורה גם מצד הפינצ'ה, אחרי שקנו אותו כשחקן אלמוני מליברפול (מונטבידאו) במליון וחצי דולר בערך, הם מוכרים אותו שנתיים אחרי באותו סכום למרות שעכשיו מדובר בשחקן מוכר, שזכה בליברטאדורס, שזומן כבר לנבחרת ארצו, שהראה יכולת טובה בליגה... ממש לא מובן.
בןקה וסאן לורנצו מסיימות בתיקו 3 את משחק האימון אמש, בבוקה כבש ושיחק לא רע ע"פ התקשורת קולאסו, שעל עמדתו הובא מתיאס חימנס. פאפו גומס ממשיך לקבל הרכב אצל סימאונה, מה שמעמיד בסימן שאלה את רצינות המו"מ שהיה עם ראסינג ומתרחש עם לאנוס. :aa1: ריבר סוף סוף עושה צעד בכיוון הנכון, אלקסיס פררו בלמה של קולון חותם קבוצה. אמנם לא מדובר בכוכב והילד כבר בן 30, אך לעומת קאבראל זה שדרוג רציני. :aa1: מאצ'ין ששוחרר מאינדפנדיינטה חתם בהורקאן, זה אמור להיות המחליף של בולאטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx אוהדי הגלובו בוודאי לא מוצים גם מההופעה המשפילה מול קורינתיאנס בברזיל, נגמר 3-0 לקבוצה של דה פדריקו. :aa1: הרנאן אנסינה חותם בלובו, לדעתי הוא שחקן ליגה טוב אבל לא מה שהלובו צריכים, במקום עוד קשר לוחם הם צריכים מישהו שישים כדורים לחלוצים כמו גם חלוץ שישים גולים. ------------------------------- ז'אקוב נפגע אתמול באימון בברכו, אני מאוד מקווה שהוא לא יעדר להרבה זמן לאור היכולת של בריטס אוחדה, למרות שאולי אפשר יהיה לשחק עם לוסרו לצד וואגנר באמצע. הערב מול ריבר ויואס בוודאי ישתף כמה משחקני ההרכב בניגוד למשחק מול הרוחו, אך עדיין לא יהיה מדובר בהרכב מלא בשל אי כשירות מלאה של חלק מהשחקנים (פלקון, ביאלר, ליצ'ט...), מחלות (קאסטורמן) ופציעות (קאבאז'רו, ז'אקוב ושני צעירים).
השוק קצת מתעורר לקראת תחילת העונה, גודוי קרוז וטיגרה סיימו את מכסת הרכש שלהם (טיגרה פנתה לקבל עוד מקום לרכש בינתיים), ריבר פלייט וקולון בדרך, לאנוס מתכננת התקפה על השוק עם הכסף הנכנס, הלובו סוף סוף מוצאים שחקן, אינדפנדיינטה בעיקר משחררת סרחים עודפים ועוד... :aa1: החדשה הגדולה היום מגיעה מאיטליה דרך רוסאריו - מקומונים פרסמו כבר לפני כמה שעות כי לוצ'ו פיגרואה השיג את השחרור מג'נואה ונמצא בדרכו לארגנטינה כדי לחתום ברוסאריו סנטראל. לבינתיים התקשורת הארצית מצטרפת אט אט לדיווחים ועושה רושם שיש תקווה לאוהדי סנטראל. http://img694.imageshack.us/img694/255/lucianofigueroarosarioc.Xxx לוצ'ו, בימים שהיה לו שיער וברכיים מצ'יטוט קצר שעשיתי עם כמה חברה של סנטראל גיליתי שרבים מהם חושבים כמוני, שמדובר ברכש לא הכרחי ואולי אף מיותר. לסנטראל יש כיום 4.5 חלוצים עם חזרתו של קראליו (דה לאון בשל הגיל ופראנסויה בשל התפקוד שווים 1.5), וגם ככה לוצ'ו עבר ניתוח ולא יפתח את העונה. לטענתם, ואני מסכים, סנטראל צריכה לחזק בדחיפות את עמדת השוער (זה היה לפני הידיעה למטה) ולהביא בלם לצדו של בורדיסו, אח"כ עוד קשר ורק אז חלוץ ורצוי גם שיהיה בריא. הם גם רומזים שקופארו רוסו לא מביא בלם בשביל לקדם את בנו. אני פחות או יותר מסכים, אבל הופתעתי לשמוע שגם בקרב האוהדים יש כאלו שלא רואים בהחתמת לוצ'ו, סוג של מיני אליל מקומי, מציאה גדולה. :aa1: קולון מחתימה את איבן מורנו אי פאביאנסי, קשר ימני שאמנם לא מפגין יכולת גבוהה כבעבר אבל בהחלט יכול להתגלות כהברקה של מוהאמד. :aa1: ע"פ TyC מתגבשת עסקה משולשת בה אל טאנו גראסיאן (מושאל מבוקה ליוון) יחתום ברוחו בתמורה להילאריו נאבארו שיעבור לבוקה, בוקה תעביר את הילאריו לסנטראל תמורת מנדס. *לא מבין למה הרוחו מתעקשים על פליימייקר שפישל בגדול מאז עזב את ולס, כשפיאטי משחק בסדר גמור. *לא מבין למה לבוקה לוותר על הילאריו ולהשאר עם סנטה קלאוס פאטו (גם בגיל וגם במתנות), בשביל להביא קשר שרוסאדה ומדל היו מנק' האור הבודדות של הטורניר האחרון (למרות שבתסריטים מסויימים יש הגיון). *לסנטראל העסקה טובה בהנחה שהיא מוצאת קשר מרכזי אחר. :aa1: החדשות הרעות אכן התממשו, ז'אקוב יעדר כשלושה שבועות עד חודש ויפסיד את פתיחת הטורניר. הערב סוקוליניטו יקבל את הצ'אנס, בהמשך כנראה אל פולאקו וואגנר יחליפו. שז'אקוב טוב ראסינג נראית טוב, אבל זה דבר שקורה לעתים נדירות, לכן אני לא יודע עד כמה זו מכה מקצועית להתחשב ביציבות (הבינונית) של וואגנר. עריכה: חדשות רעות, אסטודיאנטס רוצה את וואגנר כמחליף לבראנייה הפצוע, השחקן קשור לאיש העסקים פירס שמקורב מאוד לחברה של הפינצ'ה, זה כבר יהיה יותר מדי.
ראסינג משיגה ניצחון 2-1 על ריבר משערים של גבריאל מארקדו (9) וחואן קרלוס פאלקון (32) ריבר השוותה זמנית משער של באראדו בדקה ה18 השערים שלושם נפרדו בוקה וסאנלו בתיקו 3-3 בוקה הוליכה בדקה השביעית משער של קרלוס קולאסו, קילי גונזאלס (11) ופביאן בורדגארי (13) עשו את המהפך לפני שלוקאס ויטארי (49) השווה, ג'ונתן בוטאנלי החזיר את היתרון לסיקלון (69) לפני שמרטין פאלרמו קבע את השיוויון שלוש דקות בתוך תוספת הזמן השערים אליאס ואני אוסיף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx ואפשר גם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx רק בגלל הגול שהוא נתן לנו באפרטורה 2007 (נדמה לי) שהם ניצחו אותנו בסילנדרו 3-2 אני כל כך מאושר ועל הילריו אני לא כל כך מאוכזב באינדפנדיינטה הוא שיחק שלושה משחקים (ניואלס, טוקומן ואסטודיאנטס וספג בכולם)