אני גם לא מבין למה דווקא את הפאראגוואי, אני יכול לחשוב רק על שתי סיבות: 1. תחליף לבואונאנוטה - למרות שהוא ימני ברגליים הוא משחק גם בשמאל ע"פ מקורות בפאראגוואי. אבל עדיין אני חושב שמיותר. 2. פסרלה צריך להראות משהו לאוהדים - אבל אני לא יודע כמה רוחאס מרגיע את האוהדים. הבעייה שהכי צריכה להפריע, שוב, לאוהדי ריבר בעסקה המתבשלת לדעתי, זה שמדובר בשחקן צעיר שמגיע בהשאלה ללא אופציה. לגבי ורון - אפשר לעלות הרבה סיבות, אני דווקא חושב שבגלל המשפחה הוא לא עבר, אבל בסופו של דבר סכום כסף כזה (שבנוסף המאמן בונה עליו להרכב ככה שבמונדיאל זה לא יפגע) זה לא דבר של מה וכך, גם לא למישהו שיש לו כסף. ורון בתור אחד שתורם המון כסף למועדון שלו, למחלקות הצעירות והמתקנים לפחות, יכל להשתמש בכסף של הקבוצה האנגלית לשפר עוד יותר את המערכת בפינצ'ה. לא מזמן הוא כבר שקל מעבר למקסיקו, ככה שפרישה באסטודיאנטס זה לא קיר כנראה.
אי הבנה, לא קרה כלום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx זוכר אותו ובאמת אהבתי אותו, עשה גם איזה גול יפה... תמיד טוב שישחקו נערים שגדלו במועדון, הן מבחינת הזהות והאופי (בטח אם הוא אוהד הקבוצה), והן מבחינה כלכלית לעתיד. לגבי החלק האחרון, אתה צודק, אבל חשוב שיהיו אופציות טובות על הספסל וסגל טוב, ולכן מקווה שפרננדז יחזור מדובר בהפועל תל אביב. היום כבר פורסם שהוא יקר מדי בשבילם.. אני באמת מאמין שאם ראסינג יילכו עליו ולא על פאפו, אז הוא יוכל להגיע.. הבעייה היא שאני חושב שההנהלה כבר מעדיפה את פאפו, והיום גם ויואס אמר שהוא מעדיף אותו (מפתיע) סאנטיז'ו סתם מעדיף את ראסינג בגלל קרובי משפחה, הוא לא באמת אוהד כמו סבה למשל.. מוראלס גדל בטירו פדרל (הקבוצה מרוסאריו), ובגיל 17 הובא לראסינג. אני לא רוצה להיות חוצפן, אבל אני דווקא שמעתי שהוא כן אוהד ראסיגנ, ואף קראתי על זה בכמה כתבות שונות ב-אולה.. עם השחקנים של היום, באמת קשה להבדיל בין אוהד של הקבוצה לאוהד של המשכורת..
עזוב סאנטיז'ו אז, מה עם דארדיטו גארסיה שאפילו קפץ בפופולר עד שעלה לבוגרים (כמו גם בן של דארדו הבארה בראבה לשעבר)? אוהד כן, הצליח...לא ממש. כמובן שיש עוד (אראנו שאמנם היה טוב באליפות אבל אחרי לא)... למה חוצפן? אתה צודק כמובן שהוא הגיע לראסינג מטירו פדרל (לדעתי הוא שיחק לפני בקבוצה יותר קטנה) בגיל צעיר (אני זכרתי 16), התכוונתי שהוא עלה ממחלקת הנוער. בכל מקרה אני די בטוח שהוא לא אוהד ראסינג, יכול להיות שהוא סיפר לאולה שהוא נהייה אוהד, או שהוא התכוון "אוהד" את המועדון כזה שבו הוא עלה לבוגרים, כמו ליצ'ה לדוג' (נראה לי היה אוהד בוקה). אבל הוא לא אוהד כמו שגרסיה, פרנאנדס, אראנו (מה הקטע עם שחקני קו שמאל?), סאבה שהזכרת, האוצ'ה, לוצ'ו, דניס, סימאונה, סוקו וכו'... המשכורת של מקסי לפי שיצא לרוסיה הייתה עלובה האמת, ככה שאני לא יכול להגיד עליו "אוהד משכורות" גם אם אני לא במיוחד מעריך אותו מחוץ למגרש. אבל אתה בהחלט צודק, לכן ההצהרות שלו נראות לי ריקות לעומת פרנאנדס וגארסיה שנמצאים ביציע עוד כילדים וכל החדר שלהם פוסטרים וכו' של ראסינג. נראה לי הפועל ת"א ירדו מהסיפור בגלל עניין הבעלות של הכרטיס יותר מאשר המחיר, באירופה זה אסור כל העניין זה, שזה במילים אחרות להגיד יקר מדי שכן זה אומר לרצות גם את אנשי העסקים ולא רק את הביצ'ו שמחפשים רווח קטן. ויואס מעדיף את פאפו מבחינת התפקוד על המגרש והסגנון לפי ההסבר שלו, אני גם מבין את ההגיון שעומד מאחורי מחשבתו אבל חושב שהוא טועה. טינלי וסוכניו של פאפו משחקים בראסינג, זה הזמן להביא את האוצ'ה שיעלה פחות בטווח הקצר. אגב, הסיפור עם ביאלר חזר על עצמו שוב. כל כלי התקשורת ללא יוצא מהכלל דיווחו שהעסקה נכנסה לבעיות וביאלר מתרחק, בעוד שבדיעבד פשוט היו צריכים לסגור רק עוד כמה עניינים טכנים - פשוט מדהים היחס של "החברה הגדולים" לראסינג. בזמן בלאנקיסלסטה זה היה מובן, כי הרי אין כמו שק חבטות שלא מגיב (מחוסר רצון ומוטיבציה כמובן), אבל היחס מאז שמולינה נכנס לתפקיד פשוט מכוער ומריח מאינטרסים שקשורים לאופוזיציה (לאלין?). בנוגע לראסינג, לקרוא רק מאידנטידאד ראסינגיסטה, האתר היחיד שמביא גם את הצד של הנהלת ראסינג ללא משוא פנים ועקיצות זולות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
- סאן לורנצו מצרפת לשורותיה את אמיליאנו אלפארו, חלוצה בן ה-21 של ליברפול דה אורוגוואי, החלוץ שהיה אחד ממצטייני האפרטורה באורוגוואי עם 13 שערים מ-15 משחקים מגיע אל הקוארבו בהשאלה לשנה תמורת 300 אלף דולאר עם אופציה לרכישה בסכום של 3.2 מיליון דולאר. אלפארו הוא הרכש השלישי של הקוארבו מתחילת עונת ההעברות ועושה רושם שסאן לורנצו מכוונים גבוה אחרי שלא שיחררו שחקן משמעותי עד עכשיו. האורוגוואי יחזק את ההתקפה הדיי חלשה של הקוארבו שלא ממש הרשימה בטורניר כשהכובשים הראשיים שלה היו בורדאגאראי עם 4 שערים בסה"כ.
אני לא יודע בן, על הנייר סאן לורנסו הביאו שני שחקני ליגה טובים ןכישרון צעיר. אבל אם מנתחים את זה קצת יותר זה לא נראה מבטיח כמו שזה על הנייר. * בניטס ורוסקוז'דה הגיעו לאגף שמאל, שם כבר יש את הפאראגוואי המצויין טורס - כך שלמעשה לפחות אחד מהשלושה ישב על הספסל, וכביכול החיזוק הוא רק בדמות אחד מהם. או שההחתמות מרמזות על עזיבה אפשרית של טורס שיש לו הצעות מצרפת אם אני זוכר נכון, וזה אומר איבוד של שחקן טוב. * מבחינת החוד אם אלפארו יהייה ההחתמה היחידה אני צופה בעייה שם, בדיוק כמו בטורניר הקודם. עם כל הכבוד למספרים מהליגה האורוגוואית מדובר בהימור, ולא הימור זול (יותר קרוב ל-400 א' דולר), שאולי משתלם מפאת גילו של השחקן והסיכוי להרוויח את הסכום חזרה, אבל עדיין הימור. בפעם הקודמת שהביאו חלוץ אורוגוואי צעיר וכשרוני זה נגמר בכלום (פורנארולי). עכשיו לא היה בעייה אם היה לו גיבוי, אבל כמו שציינת אין ממש, בורדארגארי (בינוני) ומנסגס (גם כבש 4 טורניר שעבר, אבל לא יציב) ישאו בעיקר הנטל להערכתי, ברני כבר גמור פיזית, פליקס הוא פלופ והורד לרסרבה, וכל השאר ילדים (בהנחה שפאפו באמת יעזוב כמובן, כצפוי). לאור זה אני חושב שהשחרור של רובירה, ועוד בהשאלה ללא תשלום + אופ' על בערך חצי מליון דולר, היא כן אבידה משמעותית. רובירה במעט ששיחק הראה הרבה יותר כישרון מבורדאגארי ועם מצבת החלוצים הנוכחית יכל לעשות את הפריצה שלו. מצד שני סימאונה רואה אותו באימונים ככה שמי אני להגיד. לזכות המועדון יאמר שהם פועלים תחת בעיות כלכליות חמורות ("עזיבת טינלי") ומנסים להחתים שחקנים במועדון ולא על שם קבוצות מסחריות, למרות המצב הזה הם כבר החתימו כבר שלושה שחקנים שזה יפה.
ביאלר הגיע לראסינג, סופית... למי שרוצה הנה אפילו תמונה שלו באימונית הקבוצה: http://www.ole.clarin.com/diario/2010/01/07/polideportivo/fotos/2026460-1.Xxx הקטלוג של המדים של ראסינג לעונה החדשה: http://f.imagehost.org/0031/1_99.Xxx http://f.imagehost.org/0696/2_27.Xxx אני אישית אהבתי מאוד!
גם אני אהבתי את מה שרואים פה, גם את החולצת חוץ וגם את הבית. החולצת וגופיית האימון גם יפות, אני אנסה להתארגן על אחת אבל לא במחיר הזה. היום בחצות יציגו את המדים, אני מקווה שגם במציאות הם יראו יפים כמו פה ושבאמת ישאירו את הספונסר מחוץ לחולצת משחק. אבל הכי חשוב זה שראסינג הגדילה באופן נכיר את ההכנסות מהמלביש והספונסר, כל השאר זה אקסטרה.
מישהו יודע אם יש שינוי במדים של בוקה??? הלבן צהוב הזה כל כך לא מתאים. וגם המדי בית, הכחול כהה מדי, למה אי אפשר לחזור למדים של פעם, שהכחול היה בהיר יותר?? ולהעיף את הצבע האדום של LG. המדים האלה מביאים לנו נאחס
מרכוס גלראסה - מגינה של באנפילד, שהגיע להפועל ב"ש לא מציג יכולת טובה בכלל. מישהו יכול לתת חוות דעת איך הוא שיחק בבאנפילד? http://lh3.ggpht.com/_aYV4b2woN7g/R1xpQWoBJWI/AAAAAAAAAig/pn8EMYalIQo/banfield%2Bgalarza%2Bvs%2Briver.Xxx
אני רשמתי עליו כבר כמה שורות בנושא של הפועל ב"ש ואתה יכול לחפש שם. בקיצור ראיתי אותו משחק אבל אני לא זוכר אותו ספציפית, מעולם לא היה שחקן בולט, היו לו שני טורנירים (אולי קצת יותר) טובים והשאר קצת פחות, לא שיחק הרבה זמן לפני שהגיע לב"ש. על פי אוהדי באנפילד ששאלתי יש לו כדורגל אבל לא משהו מיוחד, שחקן מגוון שיכול לשחק כמעט בכל עמדה בהגנה ובקישור הלא התקפי, לא חלש פיזית ולא איטי, אם כי לא מהיר במיוחד, מצטרף הרבה להתקפה אבל לא מאיים על השער. בקיצור שחקן פרווה. לא ראיתי על זה כלום בינתיים, אם יהיה בוודאי יציגו את המדים החדשים בכל התקשורת.
מישהו יכול לשפוך כאן קצת מידע על אנסאלדי מרובין קאזאן שעשוי להצטרף בקרוב למנצ'סטר סיטי. מה התפקיד המקורי שלו כי לפי מה שהבנתי הוא יכול לשחק גם כבלם וגם כמגן בשני הצדדים. תודה מראש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
מגן-קשר שמאל זה התפקיד המקורי מניואלס, שחקן אגף בכל מקרה, שיחק בימין רק במקרים נדירים לדעתי, אבל יכול לעשות זאת במקרה הצורך. כבלם אני לא רואה אותו משחק טוב, הוא לא עשה זאת בארגנטינה למיטב זכרוני, וגם אם כן אז במערך של שלוש מאחורה. גם לא שמעתי על כך שהוא עשה זאת ברוסיה, למרות שלא ראיתי. ההתרשמות שלי מהתקופה בארגנטינה היא שמדובר במגן שחושב הרבה על התקפה, יש לו טכניקה ומהירות סבירה, בנוי טוב ונלחם, אבל הסגירה שלו לא כל כך טובה ובנוסף, שהוא שיחק בניואלס לפחות, הוא לא תמיד יורד לסגור אחרי שעולה להתקפה. מצד שני על פי משחקי ליגת האלופות, כמו גם אנשים שראו אותו קצת ברוסיה, הוא שיפר את עניין ההגנה בתקופה מאז שיצא את ארצו. לי הוא מאוד מזכיר את ארקה ממידלסבורו, רק טיפה יותר טוב בהגנה ופחות טוב בהתקפה. אני לא כל כך תופס ממנו, אבל התקשורת הרוסית בחרה בו לנבחרת העונה וגם פה בפורום יש כאלו שמעריכים אותו יותר ממני, אבל אני חושב שכולם מסכימים שלא מדובר בכוכב אלא מקסימום בשחקן טוב (לדעתי סתם בינוני). לגבי המעבר אלייכם, אני לא מכיר את האופציות בשמאל, אבל כמגן אני לא חושב שהוא פחות טוב מסאבאלטה. למרות שלא אמור להיות קשר כי הם באגפים שונים, רק לצורך קנה מידה.
בתקשורת הישראלית היה כתוב שהוא בלם...אם הוא מגיע על תקן שחקן בשמאל אז הוא יכול לעזור ודי הכרחי, אמנם יש כבר 3 מגנים שמאליים(ברידג', סילביניו, גארידו) אבל הראשון שהוא גם המגן הפותח כרגע פצוע וגם שהיה כשיר הוא לא הראה יותר מדי, סילביניו מתקשה לגמור 90 דקות וגארידו מגן חלש מאוד כך שיש לו סיכוי גדול להפוך למגן פותח בשמאל.
המדים החדשים של ראסינג במציאות: http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs188.snc3/19533_242654188702_620938702_3171757_2401515_n.Xxx http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs188.snc3/19533_242654233702_620938702_3171763_3707986_n.Xxx http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs168.snc3/19533_242654193702_620938702_3171758_3693079_n.Xxx
הקבוצות חזרו להתאמן אחרי הפסקה קיצית קצרה, עם תחילת האימונים הגיעו גם משחקי הידידות כשבמרבית הקבוצות מהפרימרה עדיין מריצים הרכבים משניים ככה שקשה להתייחס לתוצאות. אמש במאר דל פלאטה אסטודיאנטס וסאן לורנסו נפרדו בתיקו 2, שתי הקבוצות עלו עם הרכבים מאוד חסרים כשמגדיל לעשות סימאונה שהעמיד הרכב שממוצע הגיל שלו סביב ה-20, אם לא מתחשבים בברני וקאמפה. קאמפאניולו הותיק עמד בין קורות השער, החלטה מעניינת של סימאונה אחרי שהשוער הותיק לא מצטיין כבר כמה שנים ואף לא שיחק משחק רשמי כמעט שנה. כנראה שלאור שיחרורם של שניים משוערי הקבוצה קאמפה ישאר כשוער המחליף. עוד החלטה מעניינת הייתה שיתופו בהרכב של פאפו גומס שכביכול נמצא בדרך החוצה (לאנוס וראסינג נכון לעכשיו נמצאות במו"מ על השחקן), יכול להיות שהחלוץ יששר בקבוצה בסופו של דבר. גם אסטודיאנטס הסתפקה בהרכב משני, אם כי פחות ירוק מזה של יריבתה. סוסה שיחק לצד סאלגאירו בחוד כחלק מהנסיון של סאבלה להשתמש בקשר הצעיר מבאיירן מינכן כחלוץ שני, בינתיים סאבלה נשמע מרוצה מהניסוי. המגן האורוגוואי דיאס, שעל פי התקשורת מספר קבוצות מעוניינות בשירותיו, כבש.