ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. אסף ראסינג Member

שתהיה זולה ונגישה, זה מה שחשוב!!

אליאס, איפה היית ב01/01 השנה?

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בכלל שכחתי מזה, סורי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx חבל שלא הזכרת לי כי הייתי עד הצהריים בכפר...

החולצה המקורית בוודאי לא תהייה זולה, מסיבה לא ברורה החולצות בארגנטינה (הכוונה למקוריות) יקרות בצורה לא פרופורציונלית להכנסות של האזרחים, אפילו בהשוואה לאירופה.

אם כבר עידן הזכיר מודל יפה, אני חייב להגיד שאהבתי את החולצת משבצות מלפני חצי עשור או קצת יותר. על המודל הנוכחי, אם זו אכן זאתי, אני יכול רק להגיד שהוא סבבה מבחינת העיצוב, אך נהדר מבחינת הסנטימנט של העדר שמו של הספונסר.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

חוסה לואיס קלדרון יחזור בו מהודעת הפרישה?

החלוץ בן ה-39 פרש לקראת סיום הטורניר האחרון בשל העדר דקות משחק באסטודיאנטס, לפחות כך טען השחקן, בעוד מקורות אחרים ממשיכים לפרסם כי ורון פעל להדחת החלוץ מהקבוצה. תהייה אשר תהייה הסיבה, ארחנטינוס ג'וניורס פנתה לקלדה קשישא במטרה להחתימו לקראת הקלאוסורה, זאת לאחר שהעניינים עם פאביאני לא מתקדמים לשום מקום. קלדרון עוד צריך להסכים, לא בטוח שירצה בגילו, אבל זו יכולה להיות החתמה מעניינת של בורגי והביצ'ו.

:aa1: - בוקה ממשיכה לקבל בשורות רעות. המועדון שהצליח להחתים רק את חימנס עד כה (מול שיחרור מס' רב של צעירים), יאלץ להסתדר בקלאוסורה ללא באטאגלייה שינותח בברכו. ההודעה הזו גם קשה מאוד לשחקן עצמו שקיווה, והאמת היה עם סיכויים סבירים, להופיע במונדיאל.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כמו שהזכרת בדיון הקולומביאני, אליאס, התקשורת בקולומביה דיווחה כי הקשר-חלוץ הקולומביאני, טרסור מורנו, ששיחק בשלוש השנים האחרונות בסן לואיס המכסיקנית, הושאל לשנה לצ'אקריטה עם אופציה לרכישה. לקולומביאני בן ה-30 יש 95 שערים בקריירה וינסה להגיע לשערו ה-100 במדי הקבוצה הארגנטינאית. הוא בהחלט יכול לעזור להם אבל מאחר ולמיטב הבנתי מדובר בקבוצה די חלשה שנאבקת נגד הירידה, לא יודע עם מורנו טוב אחד יספיק להם.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ראשי צ'אקריטה חשבו כמוך כנראה, אל הקולומביאני יצטרף גם כריסטיאן חימנס בן ה-35. חלוץ שמגיע משוויץ אחרי שנים ארוכות מאוד מחוץ לארגנטינה, ב -OLE מספרים כי חימנס כבש 224 גולים ב- 448 משחקים לאורך הקריירה (גול בכל משחק שני).

שני שחקנים מבטיחים על הנייר להתקפה החלשה של צ'אקה (למרות שהאמת לדעתי אלוסטיסה ופארה שחקנים לא רעים), אבל יש לי הרגשה שיתגלו כפלופים.

הנתון המצחיק, לשני אלו יש יותר גולים מכל שחקני הסגל של צ'אקריטה יחדיו... האמת שאולי אפילו לחימנס לבד יש יותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/1/10
  6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כל כלי התקשורת הגדולים מדווחים בשעה האחרונה על כך שביאלר סגר בלאנוס, ניאמברו אפילו השמיץ את הנהלת ראסינג בצורה מכוערת וכנראה שקרית (אמר שביאלר רצה לראסינג אבל הכל התפוצץ כי פודסטה ומולינה חזרו מאוחר מהחופשה). אבל, איך שהגדולים הכריזו על סיום העסקה בין הסקורר ללאנוס, החלו ברשת לדווח כי ראסינג סגרה איתו...

מדהים איך חלוץ שכבש בלחץ גול אחד בפרימרה נהפך לסחורה החמה של שוק ההעברות. קשה להתווכח עם הסטטיסטיקה המדהימה שלו מ-2009, אבל אני עדיין לא חושב שמדובר בחלוץ גדול. מצד שני לעומת ראמירס, סוטלו, קאבאז'רו, מאלאנו וולאסקס...נו טוב, הוא יתקבל בברכה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אם מלך השערים של הסודאמריקנה אכן יחתום, אז ככל הנראה מעבר לכסף יהיה זה הרנאן בארקוס ששוב יעש את דרכו החוצה מראסינג, הפעם לליגה דה קיטו במקום ביאלר. בכך גם תסתיים דרכו הארוכה של בארקוס באקדמיה, שכן חוזהו נגמר ביוני ואין בכוונתו לחדשו אחרי שלא קיבל הזדמנות בשנים האחרונות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/1/10
  7. אסף ראסינג Member

צריך, ורצוי שיגיע לראסינג..
    אם לא, בהחלט כישלון מצד הנשיאים

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

"מונדו ראסינג":

ביאלר אכן חותם בראסינג, עבר כבר את הבדיקה הרפואית והיום יחתום על החוזה. יותר משכנראה הגיע סוף סוף חלוץ לקבוצה אני שמח שסתמו לניאמברו, קלוס והחברה את הפה, תענוג. יש מקומות שקלוס היה עומד בהם לדין על דיבה בשל הדברים שאמר, אבל אני מעדיף שכל פעם מחדש השקרים וההשמצות שלו יחשפו ככה ושישאר יצור מגוחך בעיני כולם.
    הסקורר בן ה-25 שצפוי לחתום היום מגיע אחרי שזכה עם ליגה דה קיטו בכל תואר יבשתי אפשרי, בשורות קיטו הוא כבש 49 שערים, לפני כן הוא נחשב לכישלון גדול בקולו קולו שם הפגין יכולת חלשה. בפרימרה בארגנטינה יש לו 11 משחקים ללא גול במדי קולון, ב-B הוא סיים עונה עם 16 שערים ברפאלה.

http://img258.imageshack.us/img258/138/en20camerinos20para20es.Xxx
    "טאקה" פשט כבר את מדי אלופת הסודאמריקנה, עכשיו ילבש את של ראסינג?

אסף צריך להיות ריאלים, תקציב ההעברות לא תואם את מחיר השחקנים שמנסים להביא לויואס, וצריך גם לחשוב על התקציב העתידי ועל תשלומי החובות שעדיין פרוסים בפני המועדון (800 א' פסו לחודש). גם אם ביאלר לא היה חותם, או לא יחתום בסוף, זה לא כישלון, כי מה לעשות, ללאנוס יש יותר כסף והיא אכן הציעה לו יותר. לשמחתנו (?) הוא בחר בהצעה הפחות טובה כספית של ראסינג.

לראסינג אין כרגע את הכסף ש DIM רןצה על ג'קסון (רק בתשלומים עתידיים שבקולומביה לא רוצים), לכן ארגנו עסקה בעזרת איש עסקים שיקנה את ג'קסון ב 2.7 מ' דולר כמו שרוצים במדיין, וישאילו לראסינג. אני לא אוהב את הצעדים הללו לרוב, אבל מצד שני איש העסקים הוא גיז'רמו קופולה שביחס לפירס והידאלגו הוא בהחלט הרע במיעוטו. ג'קסון יצטרך להשיב היום להצעה של קופולה-ראסינג, אני לא בטוח שהוא ישמח למכור את עצמו לידי קבוצה של אנשי עסקים. אם ג'קסון יסרב, ויואס יבקש בלם (בנוסף להאוצ'ה או פאפו).

פאפו גומס עדיין במו"מ, אך ראסינג גם מגששת אחרי גבריאל האוצ'ה שלדעתי קצת יותר יקר אבל הרבה יותר טוב (ויש לו פלוס אצל האוהדים).

הרנאן בארקוס בדרכו לליגה דה קיטו בהשאלה, אומרים שזה לא כחלק מהעסקה של ביאלר אבל זה לא באמת משנה, זו למעשה גם הפרידה הצפוייה ממנו מאחר שלא יחדש את חוזהו שיגמר בסיום העונה. חבל שבתור ילד שצמח בראסינג הוא לא קיבל הזדמנות ממשית.

--------------------------------------
    בהנחה שביאלר חותם אז יש חלוץ טוב יותר מאלו שהיו שנה שעברה לפחות, אבל עדיין צריך שמישהו יכין לו את הגולים ולכן קריטי להביא את האוצ'ה או פאפו גומס לדעתי (ג'קסון יהיה חלומי עם ביאלר). אבל לאור הפציעה של קאסרס ושיטת שלושת הבלמים אני גם סומך על ויואס שהוא שוקל להביא בלם, אבל רק בהנחה שזה בלם טוב. עוד אחד בינוני לא עוזר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/1/10
  9. אסף ראסינג Member

כתבתי כישלון, כי ראיתי בעיתון כבר את הכתבה שכתוב שחתם בראסינג (אותה כתבה שעל פיה כתבת את הפוסט הזה), במצב הזה, כבר ברור לחלוטין שהוא אמור להגיע לראסינג, כי הוא בחר בה מכל הקבוצות, ולכן אם לא יגיע אחרי כל זה , זה כן יהיה כישלון, כיוון שכל הפרטים סוכמו..

הכל זה היפוטתי, כי הוא אמור להגיע..

בידיעות פורסם גם שהפועל עוקבת אחר האוצ'ה, מעניין מה ייסגר איתו בסוף.. אני מעדיף אותו על פאפו, פשוט כי הוא אוהד ראסינג..
    בקבוצה כמו ראסינג שלכל כך הרבה שחקנים קשה להסתגל עליה, להיות אוהד זה ייתרון עצום.
    ניתן לראות כדוגמא את מוראלס שפרח למרות שהיה כישלון ברוסיה, ואת סבה שלא הפסיק לעשות גולים (היה סקורר טוב גם לפני כן, אבל בראסינג באמת היה לו ממוצע מדהים).

בשורה התחתונה, לדעתי הוא גם שחקן יותר טוב, מקווה שהוא+ג'קסון/בלם טוב יבואו..

אני דווקא בעד לנסות את ליחט כמגן, ואת קהאיס כבלם (תפקידו הטבעי)..

אך החיסרון הוא שלוסרו יישאר בהרכב, למרות שעם שחקן כמו פאפו או האו'צה +חלוץ סקורר, יהיה לו חופש והרמה שלו תשתפר, כמו שהיה בתקופת מוראלס

נערך לאחרונה ב: ‏6/1/10
  10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בתקשורת הקולומביאנית פורסם כי ריבר פלייט מתעניינת שחקני חיזוק, בלם וחלוץ, כאשר שניים מהמועמדים הם הקולומביאנים איבן קורדובה וחואן פאבלו אנחל, שכבר שיחק 3 שנים בקבוצה בין 1997-2000 בהצלחה רבה. לטענת האתר, השחקנים המבוקשים ע"י המאמן אסטראדה הם הבלמים פאבריציו קולוצ'יני, גונסאלו רודריגס, איבן קורדובה, דניאל דיאס, רוברטו אז'אלה; הקשרים אדיסון מנדס, אנסו פרס, וולטר ארביטי, אנדרס ד'אלנסנדרו, דמיאן אסקודרו והחלוצים ג'קסון מרטינס, חואן פאבלו אנחל, חואקין בוגוסיאן ודאריו צביטאניץ'.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם כל לא הבנתי אותך נכון, כי בדיוק שלוש ארבע שעות לפני שהגבת קלוס סיפר שראסינג פיספסו את ביאלר בגלל "החופשה" של פודסטה, חשבתי שהתייחסת לזה. דבר שני, לא הסתמכתי על שום כתבה שרשמתי שכלי התקשורת טועים, בזמן שרשמתי שקלוס וניאמברו לא בכיוון בכל האתרים פורסם שביאלר בלאנוס כי פודסטה איחר לחזור מחופשה... אתה יכול לבדוק לפי השעה של התגובה הרלבנטית.

אבל ויואס משחק עם שלוש מאחורה ובלי מגנים, גם הרכש שלו מכוון למערך כזה. במידה והוא כן ישחק עם 4 מאחורה אז באמת כדאי לשים את ליצ'ט כמגן, אבל את הבלונדי אני לפחות הייתי משאיר בחוץ (מרטינס ומרקאדו באמצע, ליואי בימין).

שחקן נוסף שחוזר להתאמן עם הפרימרה ויכול להוות איום על לוסרו באגף שמאל הוא פרנאנדס. אולי לא השחקן הכי מוכשר אבל יש לו נשמה והרבה רצון, רואים שאכפת לו (הוא גם אוהד). מאז שהתאושש מהשחזור של הרצועה הוא לא קיבל הזדמנות, אבל עכשיו שהוא עושה את ההכנה עם כולם אולי נראה אותו שוב.

למרות שזה לא באמת רלבנטי כל עוד ויואס ימשיך עם שלוש מאחורה, ברור שהרכש מחטאפה יקבל את תפקיד בצד שמאל.

איזה הפועל?

אני מקווה שהוא יחתום, עניין האהדה הוא פלוס גדול מבחינתי, אבל מול הדוגמאות שהבאת אפשר להביא גם את פאבלו סאנטיז'ו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
    אני באמת מאמין שהוא שחקן יותר טוב מפאפו, ויואס גם מכיר אותו מהביצ'ו ועל פי הסכומים שמדברים הוא אפילו יכול לצאת יותר זול!

דרך אגב, מוראלס אמנם גדל במועדון אבל הוא לא אוהד שלו...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/1/10
  12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אפשר לשלול חלק גדול מהשמות כבר מלכתחילה, כמו סביטאניץ' שכבר חתם לפני זמן מה במקסיקו, אבל העיקר שיש על מה לכתוב ושפסרלה עובד טוב טוב על האוהדים. אני לא אומר שאין פה כמה שמות שיפנו אליהם, אבל הרוב לא נגישים.

:aa1: - באנפילד לא הצליחה לממש את האופציה על סאנטיאגו סילבה, או יותר נכון הצליחה לארגן את הכסף אבל השחקן העדיף להתעלם. הכרטיס של השחקן חוזר לולס סארספילד, שמצידה לא הצליחה למכור את רודריגו לופס, ככה שיש לה קצת עומס בשפיץ.

:aa1: - ורון דחה הצעה ממנצ'סטר סיטי. למרות שחברו לקבוצה לשעבר, מנצ'יני, היה מוכן להשקיע בורון משכורת לא נתפסת החליט הקפטן של הפינצ'ה לוותר. בהתחלה לא האמנתי אבל ורון אישר את הידיעה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx (לורון ולאנגלים).

:aa1: - לוקאס פוסינרי ישוחרר מאינדפנדיינטה. אם כל הכבוד לסנטימנטים שיש אולי לחלק מהאוהדים, מבחינה מקצועית, טולו פוגע בול לדעתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/1/10
  13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני גם לא הבנתי את הקטע עם ורון וקראתי את הידיעה שלוש פעמים. עם כל הכבוד לפינצ'ה, ויש ים של כבוד, אחת מקבוצות הצמרת בליגה הטובה בעולם (לפחות עפ"י הדירוג) וכנראה הקבוצה העשירה באנגליה, מציע לו להצטרף אליה בגילו הכמעט מופלג. לא רואה סיבה מספקת לדחות את ההצעה ולהשאר בארגנטינה. ממש מוזר.

14. benos Member

אני דיי מבין את ורון, הסיטי לא ישחקו השנה בצ'מפיונס והפינצ'ה לעומת זאת ישחקו בליברטאדורס, כסף כבר יש לו מספיק וגם עם כל הכסף של הסיטי אני לא חושב שזה תחליף לכך שהוא רוצה לבוא למונדיאל בכושר טוב. בנוסף לכל הוא כבר בילה 3 שנים באנגליה שלא היו ממש מוצלחות ולכן אני גם מבין את הסירוב שלו.

15. benos Member

ריבר קרובה להחתים את שחקן הרכש הראשון שלה העונה, השחקן המדובר הוא הפראגוואי בן ה-21 של אולימפיה דה אסונסיון חואן רודריגו רוחאס שמשחק כקשר התקפי. את כרטיס השחקן שלו תקנה קבוצת אנשי עסקים ב-1.3 מיליון דולאר עבור 80 % מהזכויות.
    רוחאס קיבל את הזימונים הראשונים שלו העונה לנבחרת הגואראני במאי למשחקי המוקדמות.

אישית אני לא כל כך מבין את הרכש הזה, אם כבר מה שריבר צריכה באופן דיי בהול זה שחקנים הגנה וקישור אחורי ולא ממש קשרים התקפיים למרות הפציעה של בונאנוטה.

---------------------

אני מקווה שיצא ממנו משהו טוב ושיגדל בארגנטינה.

הכי חשוב שהוא אוהד של סנטראל..

נערך לאחרונה ב: ‏6/1/10