ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

משהו יכול לספר קצת על פבלו ברנדאן?
    ראית שמ 2007 הוא עזב את ארגנטינה לטובת אלבס ומשם עבר לאונריאה הרומנית שם הוא מצטיין ועורר עניין אצל כמה קבוצות באירופה בינהן שטוטגארט.

מה אתם יכולים לספר על המגן/קשר שמאלי?

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אין לי הרבה מה להגיד עליו, ממה שראיתי הוא שחקן רע למדי, לא נתן טורניר אחד טוב בליגה הבכירה. בארגנטינה הוא שיחק מגן יותר מאשר קשר לדעתי, אני בכל מקרה לא איתי אותו משחק בקישור, מעט כדורגל ולא שומר גדול.

הייתה לו עונה מצויינת כילד מבטיח בליגה השנייה ומשם עזב לאירופה, ככה אומרים לפחות, אני כמובן לא ראיתי אותו אז. מהרגע שחזר לארגנטינה הוא לא הרשים בשום קבוצה. נראה לי ההופעה בליגת האלופות, עצם הנוכחות שם, תסדר לו שוב חוזה גבוה שהוא לא יצדיק (כמו שהיה באינדי' של גאז'גו).

הלוואי, אין כסף להביא אותו, בקצב הזה נשאר עם בארקוס. אמנם הבחור כבש בצרורות בכל מקום בו שיחק מחוץ לארגנטינה (להוציא את הכוכב האדום), אבל מפחיד קצת שבהורקאן הוא היה אנמי מאוד עם הופעה אחת גדולה מול ריבר וזהו.

אני לא אוהב את גאסטאניאגה בד"כ, אבל הפעם הוא הוציא תור שמתאר היטב את שוק ההעברות הנוכחי:
    http://www.clarin.com/diario/2009/12/30/um/m-02110458.htm

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/12/09
  3. benos Member

4. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אקס בוקה וכיום שחקנה של אריס סלוניקי היוונית לאונרדו גריסאן קרוב לסיכום באינדפנדיינטה. מנגד לאחר עזיבתו של ריקרדו מורירה ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) לאתלטיקו טוקמן מצטרפים לרשימת העוזבים החלוץ הצעיר דייגו צ'ורין שחותם בפלאטנסה מה-B
    אגב קצת רכילות צהובה שוערה לשעבר של אינדפנדיינטה פביאן אסמאן שחקנה של לאס פאלמס הספרדית התחתן עם הדוגמנית מאלינה פיטרה

http://momento24.com/wp-content/uploads/2009/12/pitra-assman-casamiento-pic.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/1/10
  5. benos Member

יניב, אססמאן שייך אליכם והוא מושאל עד לסוף העונה אצל הספרדים, מעניין מה יחליט טולו שנה הבאה בעניינו. בכל מקרה שיהיה לו מזל טוב.

נערך לאחרונה ב: ‏1/1/10
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא ידעתי איפה לפרסם את זה, אני מניח שהדיון הזה הוא המתאים ביותר. במשאל השנתי שעורך העיתון האורוגואי "אל-פאיס", נבחר הארגנטינאי חואן סבאסטיאן ורון לכדורגלן השנה בדרום אמריקה זו השנה השניה ברציפות, ע"י עיתונאים מרחבי היבשת ולטעמי גם בצדק. ורון בן ה-34, קיבל 109 קולות עבור השגיו בשנת 2009 שכללו את גביע הליברטאדורס בו זכה עם אסטודיאנטס לאחר 39 שנים, העפלה עם נבחרת ארגנטינה למונדיאל 2010 והגעה לגמר גביע העולם לקבוצות. לפי כושרו הנוכחי, אין ספק כי הוא גם ידבר חזק בנבחרת של דיאגו לקראת המשחקים בדרא"פ.

במקום השני הגיעו במשותף הקשר האקואדוריאני, אדיסון מנדס, שזכה עם ליגה דה קיטו בקופה סודאמריקנה וברקופה והחלוץ הצ'ילאני, הומברטו סואזו, שהיה גורם עיקרי להעפלת נבחרתו למונדיאל 2010 לאחר 12 שנים, כ"א קיבל 68 קולות. המגן הארגנטינאי, לאנדרו דסאבאטו והחלוץ הארגנטינאי, קלאודיו ביאלר, קיבלו 52 ו-48 קולות בהתאמה.

לגבי זהות מאמן השנה לא נראה לי שהיה ספק, עוד ארגנטינאי והפעם זהו מרסלו ביאלסה בן ה-54, מאמנה של נבחרת צ'ילה, שלדעת רבים שיחקה את הכדורגל היפה ביותר במהלך מוקדמות המונדיאל אליו העפילה וביאלסה נבחר עם 116 קולות. בהפרש ניכר אחריו הגיע מאמנה של ליגה דה קיטו, האורוגואי חורחה פוסאטי עם 58 קולות, שהוליך את הקבוצה האקואדוריאנית לזכיה ברהקופה ובקופה סודאמריקנה וב-2010 יעבור לאמן את אינטנאסיונל הבראזילאית. אלחנדרו סאבלה הארגנטינאי ודונגה הבראזילאי הגיעו למקום השלישי עם 55 קולות כ"א. סאבלה הוליך את אסטודיאנטס לזכיה בגביע הליברטאדורס בעוד שדונגה, שספג לא מעט ביקורות בהיותו מאמן נבחרת בראזיל, הצליח לשנות את תדמיתו בסיבוב השני של המוקדמות, אז בראזיל נראתה טוב יותר וסיימה במקום הראשון וכמובן עם הכרטיס לדרא"פ.
    המאמן הארגנטינאי, חרארדו מרטינו, הגיע למקום החמישי עם 15 קולות, בעקבות כך שהוליך את נבחרת פאראגואי למונדיאל הרביעי ברציפות שלה.

נבחרת השנה בדרום אמריקה:

שוער-מיגל אנחל פינטו (אוניברסידד דה צ'ילה, צ'ילאני)
    מגן-נייסר ראסקו (ליגה דה קיטו, אקואדוריאני)
    מגן-לאנדרו דסאבאטו (אסטודיאנטס לה פלאטה, ארגנטינאי)
    מגן-ניקולאס אוטאמנדי (ולס סארספילד, ארגנטינאי)
    קשר-גארי מדל (בוקה ג'וניורס, צ'ילאני)
    קשר-אדיסון מנדס (ליגה דה קיטו, אקואדוריאני)
    קשר-חואן סבאסטיאן ורון (אסטודיאנטס לה פלאטה, ארגנטינאי)
    קשר-ניקולאס לודיירו (נאסיונל מונטבידאו, אורוגואי)
    חלוץ-הומברטו סואזו (מונטריי, צ'ילאני)
    חלוץ-סלבאדור קבאניאס (קלוב אמריקה, פאראגואי)
    חלוץ-קלאודיו ביאלר (ליגה דה קיטו, ארגנטינאי)

וקצת נוסטלגיה - רשימת שחקני השנה בדרום אמריקה מאז שנת 1986:

1986-אנטוניו אלסאמנדי (ריבר פלייט, אורוגואי)
    1987-קרלוס אלברטו ולדראמה (דפורטיבו קאלי, קולומביאני)
    1988-רובן פאס (ראסינג קלוב, אורוגואי)
    1989-בבטו (ואסקו דה גאמה, בראזילאי)
    1990-ראול ויסנטה אמארייה (אולימפיה אסונסיון, פאראגואי)
    1991-אוסקר רוג'רי (ולס סארספילד, ארגנטינאי)
    1992-ראי (סאו פאולו, בראזילאי)
    1993-קרלוס אלברטו ולדראמה (ג'וניור באראנקייה, קולומביאני)
    1994-קאפו (סאו פאולו, בראזילאי)
    1995-אנזו פראנצ'סקולי (ריבר פלייט, אורוגואי)
    1996-חוסה לואיס צ'ילאברט (ולס סארספילד, פאראגואי)
    1997-מארסלו סאלאס (ריבר פלייט, צ'ילאני)
    1998-מרטין פאלרמו (בוקה ג'וניורס, ארגנטינאי)
    1999-חביאר סאביולה (ריבר פלייט, ארגנטינאי)
    2000-רומאריו (ואסקו דה גאמה, בראזילאי)
    2001-חואן רומאן ריקלמה (בוקה ג'וניורס, ארגנטינאי)
    2002-חוסה קארדוסו (טולוקה, פאראגואי)
    2003-קרלוס טבס (בוקה ג'וניורס, ארגנטינאי)
    2004-קרלוס טבס (בוקה ג'וניורס, ארגנטינאי)
    2005-קרלוס טבס (קורינתיאנס, ארגנטינאי)
    2006-מאתיאס פרננדס (קולו קולו, צ'ילאני)
    2007-סלבאדור קבאניאס (קלוב אמריקה, פאראגואי)
    2008-חואן סבאסטיאן ורון (אסטודיאנטס לה פלאטה, ארגנטינאי)
    2009-חואן סבאסטיאן ורון (אסטודיאנטס לה פלאטה, ארגנטינאי)

http://www.futbolred.com/contenido/otras-ligas/noticias/dic29ene5/IMAGEN/IMAGEN-6868868-2.Xxx
    הכדורגלן הטוב ביותר בדרום אמריקה לשנת 2009-חואן סבאסטיאן ורון

נערך לאחרונה ב: ‏1/1/10
  7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה עידן. נו טוב מישהו היה צריך להבחר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx , מוזר לראות שחקן כל כך בינוני כמו ביאלר ברשימה, אבל אם התארים והסטטיסטיקה שלו קשה להתווכח. שמח מאוד לראות את צ'ופטה, אחד הגדולים.

הכניסה של לודאירו לנבחרת נראת קצת פוליטית וקשורה לזהות העיתון, אבל לדעתי אין ספק שזו נבחרת בהחלט ראויה.

ולאופ טופיק - אסמן התחתן עם אישה? נו טוב, כנראה שלא כל השמועות נכונות, או שלפחות הוא פוחד להודות...
    לגבי חזרה אפשרית לרוחו, אני מאמין שהשוער ישמח לחזור, במקום לשחק בחורים באירופה הוא יוכל להנות שוב מאוירה של מועדון עם קהל, גם אם בפחות כסף. אם הוא יהמר על קריירה מוצלחת מחוץ לארגנטינה, אז שיהיה לו בהצלחה, לדעתי אין לו מה לחפש שם, שוער בינוני.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/1/10
  8. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

האמת אני יותר ממקווה שיחזור למרות היכולת של גאבריני והחזרה והחזרה (אולי) של הילריו אני כל כך רוצה לראות בחזרה את פאבי
    ולא סתם אישה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

9. benos Member

- אגוסטין אלאז'אס מוזכר עכשיו כמועמד לחזק את את ניואל'ס לקראת הליברטאדורס ולהצטרף אל סקיאבי הקשיש ואינסאוראלדה. לטעמי הפינצ'ה עושה טעות אם תוותר עליו כי הוא בלם נהדר שהפיזיות שלו(1.89 מטר) והאגרסיביות מהווה יתרון שהיה קצת חסר לדעתי מול בארסה ולקראת הטורניר.מצד שני יש כבר דיי עומס בהגנה של הפינצ'ה, כשאנג'לרי יחזור יהיו כבר 7 שחקנים בכירים בהגנה(דסבאטו, רה, סלאיי, אנג'לרי, קלמנטה, דיאז ואלאז'אס) בנוסף לשחקנים מהנוער והגיל המתקדם של אלאז'אס ככה שאפשר להבין את השיקולים שמנגד.

- מזל טוב לולז סארספילד שחוגגת היום 100 שנה לקיומה עם האוהדים במבצר של ליניארס(El Fortine de Liniares), למי שלא מבין על מה אני מדבר אז התכוונתי לאיצטדיון של הקבוצה כמובן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

- ע"פ "אולה", בימים הקרובים יוחלט מה קורה לגבי עתידו של סאנטיאגו "אל טאנקה" סילבה המפציץ האורוגואי שלה ומלך שערי האפרטורה.

- שוב נמשכת הסאגה סביב ג'קסון מרטינז הקולומביאני ועדיין השחקן לא החליט איפה הוא רוצה לשחק, אם זה בארגנטינה אצל ראסינג או ריבר או אם זה בקוריאה. אני אומר שיחליט כבר כי זה מתחיל להיות מאוס כל הדבר הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/1/10
  10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בן, אני אתקן אותך. הבעיה היא לא ג'קסון. ג'קסון כבר הצהיר שהוא ישמח לשחק בריבר, הבעיה היא גיוס הכסף. נכון לעכשיו, ההצעה הרישמית היא של הקוריאנים, איתם גם יש הסכם מוקדם עם מדיין ע"ס של 2.5 מיליון דולר עבור 50% מהכרטיס. למרות שפורסם כי גם ריבר וגם ראסינג מתכוונות להציע יותר, נשיאה של מדיין אמר כי לא קיבל שוב פנייה מגורם בריבר על הגדלת הסכום, מה גם שקשה לי לראות את ריבר מגיעה ל-2.5 מיליון של הקוריאנים. אם לא תהיה ברירה (ואני מקווה שתהיה), ג'קסון יעבור לקוריאה, אבל כל הסאגה הזו תגמר כשהמועדונים הארגנטינאים שמאוד רוצים את ג'קסון, יחליטו אם הם יכולים לרכוש אותו או לא.

11. benos Member

למועדונים הארגנטינאים גם יש חלק ניכר מהסחבת אני מסכים איתך, אבל עדיין, אותי זה קצת מעצבן הסחבת בעניין וזה עושה רושם של הססנות מצידו, אם הוא היה החלטי כל העניינים היו סגורים. ככה לפחות אני מרגיש.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה בדיוק הבעיה. הוא מצידו היה מחר מצטרף לריבר פלייט, אבל זה לא תלוי בו. אם ריבר לא יכולה להציע את אותו הסכום שאותו מציעים הקוריאנים וכבר חתמו על הסכם עם מדיין, ג'קסון לא יכול לעשות שום דבר. אני בטוח שאם זה היה תלוי בו הוא כבר היה מצטרף לסן לורנסו שרצתה לקנות אותו לפני מספר חודשים תמורת 3 מיליון דולר ונשיא מדיין דחה אותם על הסף. אפשר להאשים את הארגנטינאיות, אפשר להאשים את מדיין, לג'קסון אין כאן יותר מדי חלק בנדון.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שעידן אמר, הבעייה עם הקבוצות הארגנטינאיות. לא מחוסר רצון אלא מחוסר יכולת לגייס את הכסף הדרוש. זה בדיוק מה שאמרתי לך שבוע שעבר עידן, לפי "בין השורות" בפרסומים על ההצעה הקרבה של ריבר (ולפני כן ראסינג) ניתן היה להבין שזה לא יהיה פשוט כמו שציירו את זה.
    מה שכן, ג'קסון לא חייב לעבור לקוריאה, הוא יכול להשאר בקולומביה אם הוא רוצה, DIM לא יכולים למכור אותו לקבוצה אחרת בגלל ההסכם עם הקוריאנים אבל הוא כמובן יכול לסרב לעבור לשם (ולהשאר עוד חצי שנה בקולומביה).

בן - אלאז'ס מאז הפציעה שלו כבר לא אותו שחקן, לא מבחינת אגרסיביות ולא מבחינת מהירות. מבין חבורת קילמס של הפינצ'ה הוא היה מהאהובים עליי, אבל כיום כשחקן הרביעי ברוטציית הבלמים אין לו מה לחפש שם. אם אף אחד לא עוזב מההגנה, שיחרור שלו יהיה הדבר הנכון לדעתי לשני הצדדים.

ככה או ככה פאלסיוני מצא גיבוי לאורוגוואי, טיטו ראמירס שקולון לא מימשה עליו את האופציה. אמנם בראסינג הוא היה נוראי, אבל הוא הוכיח כבר שיש לו יכולות בתקופה היפה בקולון. אם הכל יסגר כצפוי אז מצד אחד באנפילד מרוויחה חלוץ טוב (על הנייר לפחות), מצד שני אם סילבה ישאר דרכו של גארסיה הצעיר שוב נחסמת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/1/10
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שוק ההעברות התעורר קצת, אמנם לא הרבה החתמות, אפילו פחות כאלו מעניינות, אבל לפחות מתעורר קצת.

ראסינג אחרי שסיכמה סופית עם הספונסרים החדשים כמו שפירסמתי כאן בעבר (מעלה את ההכנסות מהספונסרים ביותר מ-50%!), עושה מאמצים נוספים להחתמת ג'קסון, ביאלר ופאפו. למרות שעדיין יהיה צורך בעזרה מבחוץ בשביל להחתים יותר מאחד מהשלושה.

מההחתמות האחרונות, להוציא את החתימה של אלאז'ס בניואלס (שבן הזכיר) ושל טיטו ראמירס בבאנפילד, אפשר לציין את ההחתמה המצויינת לדעתי של גודוי קרוס - אחרי תקופה רעה בצ'ילה, ססאר קאראנסה התזזיתי חוזר לארגנטינה. שחקן נהדר לקבוצות קטנות.

ארחנטינוס מהמרים על כל הקופה כשלפריץ' המאכזב בשער הם מביאים מחליף בדמות אוחדה הצעיר מאוניון (הזכור מהסודאמריקנו הרע בונצואלה), יחד עם עזיבתו של סקוטי (קולו קולו) ההגנה של הביצ'ו לא צריכה לעודד את בורגי.

* קצת באוף טופיק, השמועות על כך שראסינג תעלה עם חולצה ללא שם של הספונסר שהזכרתי פה בעבר, קיבלו חיזוק ממקורות יותר רשמיים אם כי החולצה עדיין לא הוצגה. בתקשורת מריצים דגם (לא מאושר עדיין) מעניין, אמנם לא כמו בתמונה שהצעתי מ-67, אבל בהחלט אהבתי את הרעיון של הסרת שם הספונסר.

http://img706.imageshack.us/img706/5486/20239221.Xxx

כאמור, הדגם הזה לא אושר עדיין...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/1/10
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אישית, אני מאוד אוהב את הדגם הזה של החולצה - יפה מאוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx . הכי אהבתי את החולצות מ-2001 שהם זכו באליפות, עם השרוולים בצבע כחול כהה, אבל גם החולצה מעוצבת יפה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/10