התקשורת אמנם דיווחה על שיפור בהצעה של ראסינג לאינדפנדיינטה מדיין, אך כרגע מדבריו של פודסטה מסתמן כי ראסינג לא מצליחה למצוא את המשאבים לסכום החדש, ככל הנראה ג'קסון לא יגיע לאקדמיה בסופו של דבר. דיאגו קוקה יהיה מאמנה החדש של הלובו, כנראה, אמנם יש סיכום חתום והכל אבל הסיפור תלוי גם בפתירת הבלאגן עם המאמן הלא מפוטר\מסרב להתפטר הקודם. ממה שראיתי מקוקה בגודוי קרוס מדובר באחד המאמנים המבטיחים בארגנטינה כיום, אחד שיוצא לכל משחק במטרה לנצח ולשחק כדורגל, בניגוד לרוב המאמנים השמרניים-הגנתיים יותר. דווקא בגלל החיבה שלי אליו צר לי שהוא חתם שם, הלובו נראים כמו מועדון בקריסה ולקריירה שלו זה לא יועיל.
בעוד מרבית הארגנטינאים חוגגים את הולדת ישוע, ומעטי מעט אחרים ששרדו את זוועות הנוצרים פחות, תקשורת הספורט משחררת מעט ידיעות על שוק ההעברות היבש משהו: :aa1: בוקה תבצע החתמה ראשונה בדמות מתיאס חימנס, קשרה השמאלי של טיגרה שהסתכסך עם אוהדי הקבוצה והחליט לעזוב. כל הפרטים סגורים וחסרה רק החתימה הסופית, כך שחימנס יחגוג את החג בידיעה שאחריו יצטרף לשורות המועדון אותו הוא אהד עוד מילדות. אני אישית חושב שזו החתמה מיותרת, במקום לקדם את ארבס וקולאסו המבטיחים (לא זוכר מי זה השמאלי מבין השניים) בוקה מחתימה שחקן בינוני, ועוד לטורניר בו לא תשחק במקביל בגביע. :aa1: - בגזרת השמועות OLE מפגיז בכותרת מרשימה "ששולחת" את בואונאנוטה לאתלטיקו מדריד, מדברים על סכום באיזור השלוש מ' יורו. לדעתי במידה וזה יצא לפועל ריבר חייבת להסכים, היא חייבת את הכסף כדי להתחזק וגם ככה אחרי חצי שנה כושלת בספרד הגמד יושאל חזרה הבייתה... :aa1: - באסטודיאנטס השלימו את רכישת מחצית כרטיסו של קלמנטה. מי שעלול לעזוב הוא אלאז'ס שלא זכה לדקות רבות מאז שנפצע לפני כשנה, קולו קולו היא האופציה הרצינית ביותר לאקס קילמס נכון לעכשיו. אני מאוד אוהב את הבלם הותיק הזה, אבל היום עם שחקנים צעירים ומבטיחים כרה וסלאי לפניו אין לו הרבה סיכוי, גם בשל הכושר המצויין של חברו מקילמס דהסאבאטו. מקווה שיעבור למקום בו ישחק. לא ברור לי למה סאבלה בונה על סוסה כחלוץ שני, הוא חייב למצוא לבוסלי שותף עם יותר כדורגל מסאלגאירו, סוסה לא מתאים לעמדה הזו לדעתי. לבינתיים סאבלה עושה רושם מסתפק בסוסה. :aa1: - ניואלס בצעד מעניין. ככל הנראה נעשתה פנייה לברונו מאריוני (חימנס), המפתיע הוא שהחלוץ הותיק ששיחק לאחרונה במקסיקו הודיע כבר על פרישה לפני כחודש. מריוני לא הצליח בקדנציה האחרונה שלו בארגנטינה (בוקה), וכאמור כבר הודיע על פרישה, אבל בתור שחקן שגדל במועדון אולי ירצה לחזור לסיבוב פרישה. :aa1: - ארחנטינוס ובורגי מתאמצים לשכנע את פאביאני לחתום בביצ'ו, במידה וזה יקרה יכול להיות שהוא יצליח ויכול להיות שלא, אבל מה שיותר מעניין לדעתי היא מי תזכה בשירותיו של פאבלוביץ' שלא ישאר כינור שני לשמן. חלוץ ליגה סביר, יציב ומוכח, שבוודאי רבים ירצו בו. :aa1: - אחד הגדולים פרש לאחרונה מבלי לקבל את הכבוד המגיע לו לדעתי, חוסה מריה בולחובאסיץ', "טאטי" כמו שהיה ידוע בפי רוב. השוער הותיק תולה את הנעליים\כפפות בגיל 38 אחרי עונה לא מוצלחת בפאראגוואי. אמנם טאטי שיחק בארגנטינה במס' קבוצות (לוס אנדס, סנטראל וריבר), כמו גם בספרד ומקסיקו, אך את עיקר התהילה שלו קנה בשלב מאוחר יותר של הקריירה בצ'ילה, שם קנה את לב אוהדי אוניברסידד קתוליקה. אחד השוערים הטובים שיצא לי לראות במו עייני, ובטח אחד הלא מוערכים (למרות שהוכר כשוער עם רצף אי הספיגה הרביעי בטיבו בהיסטוריה), אישיות מיוחדת שהצליח להתגבר על גידול במוחו ולחזור לשחק ברמה גבוהה. סרטון שהכינו לכבודו אוהדי קאתוליקה בעבר: http://www.youtube.com/watch?v=DrK8DT5-szk&feature=related חג שמח לכל החוגגים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
בואונאנוטה לא יעבור לשום מקום מחוץ לארגנטינה כנראה, לפחות לא בקרוב, זאת לאחר שהלילה איבד שליטה על רכבו בדרך חזרה ממועדון. הגמד אמנם לא נפצע קשה אבל חבריו נהרגו ויש יסוד סביר להניח כי תהייה חקירה, למרות המעמד של הבחור אני מקווה שאם ההשערה כי נהג תחת השפעת אלכוהול תתגלה כנכונה, ימוצה איתו הדין. עריכה: האמת שהגבתי מתוך זעם ראשוני, בתור אחד שאיבד שלושה חברים בתאונות שונות שכנראה קשורות לשכרות הנהג, קודם כל אני מאחל לגמד החלמה מהירה כמובן ואני יודע שהעונש שלו יהיה חמור בכל מקרה, זאת אחרי ששלושה מחבריו (חברי ילדות) נהרגו בתאונה כשהוא נוהג.
וואו! לא יאומן! איך חיים של אדם משתנים בין לילה.. ביינתים אני תקלתי בתמונה של מכבי ת"א השנואה עליי בכדורעף, ולא האמנתי: http://files.12p.co.il/picture_library/article_pictures/volleyball_la_guardia_imperial.Xxx באיזו זכות הנבלות האלה משתמשים במשוג רווי בהיסטוריה ובתהילה.. פשוט ביזוי! חרבן לי את השבת..
אסף, מכבי ת"א כדורגל גם לקחו לארגון של בוקה את שמו(La doce), אין מה להתרגש מזה, סתם חבורה קיקיונית שמנסה לחקות ארגוני אוהדים בשם ה"סקסיות" בלי לדעת יותר מדי מה זה אומר.
לפחות אוהדי מכבי תל אביב בכדורגל משתמשים בצבעים דומים למקור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
לא הבנתי למה הכוונה.. בכל מקרה אין שום חדש בגזרת הכדורגל הארנטינאי ממש שממה.. אך כמובן נציין את התאריך של היום, בו ראסינג זכתה באליפות לאחר 35 שנה. שנזכה לעוד רגעים יפים שכאלו, מי ייתן וזה יקרה בקרוב.. שנה טובה לכולם!!
התכוונתי שכאשר אוהדי מכבי ת"א בכדורגל מחקים את ה-12 של בוקה, לפחות הצבעים פחות או יותר דומים. אם קבוצת אוהדים תאמץ את הסמלים והשמות של ראסינג, והצבע יהיה עדיין תכלת-לבן, אני ארגיש אולי פחות בחילה מלראות את השם מתנוסס על דגל בכחול, צהוב, לבן... אמנם שממה יחסית, אבל לפחות ידיעה אחת שתעניין אותך: :aa1: - לוקאס קאסטרומן מגיע לסיכום עם ראסינג בסופו של דבר, השחקן התפשר והסכים לרדת בשכר שדרש, כמו גם לקבל את הסעיף המיוחד. לוקאס חתם על השאלה לשנה וירוויח 370 א' דולר + הסעיף המיוחד שעומד על 100 א' דולר, אותם יקבל רק במידה ויהיה כשיר בכ-15 משחקים לפחות (לא חייב לשחק, רק להיות כשיר). :aa1: - ניואלס צפויה להחתים קשר פאראגוואי צעיר שמגיע מלה מאן הצרפתית, אין לי מושג מי זה אבל טטה מרטינו המליץ עליו. מדובר בפליימייקר שיכול לשחק גם בשמאל, שתי עמדות שבהן הלפרה באמת צריכים עומק (באמצע לפורמיקה, בשמאל לואנג'יוני), בעיקר לקראת הגביע. עוד בלפרה, ברונו מאריוני עושה צלילים של התקפלות וחזרה מהודעת הפרישה שלו. ממה שהבנתי מחברים מקסיקנים הסיפור הוא לא רק מקצועי, מאריוני כבר חבר לאנשי עסקים בשביל לקנות יחדיו מועדון כדורגל גדול במקסיקו (אטלס?), אם ימשיך לשחק בארגנטינה לא יוכל לקחת חלק בעסקה אולי. :aa1: - לא ראיתי שהזכרתי זאת קודם, למרות שרציתי, סבאסטיאן רוסקוז'דה יחתום בקוארבו אם יעבור את הבדיקות הרפואיות (אצלו זה בספק). הקשר שנחשב לכישרון גדול כילד מגיע מהמזרח התיכון, לשם יצא אחרי תקופה יפה בטיגרה. שחקן בכלל לא רע, חיזוק טוב לדעתי.
אליאס כמה מרוויחים בערך בקבוצות האלו של מרכז טבלה ומטה? מה הממוצע שכר בליגה ? מה נסגר עם פאבונה? הולך להיות "על האש" יום העצמעות אצלכם עם כל הקציצות?
בחזרה לסאגת ג'קסון מרטינס, התקשורת בקולומביה פירסמה כי ריבר הציעה למדיין 2.7 מיליון דולר עבור 50% מכרטיסו של החלוץ, 200 אלף יותר ממה שהציעה אולסן הקוריאנית. ג'קסון עצמו כבר היה נחרץ יותר היום כשאמר שהוא רוצה לשחק בריבר פלייט ומקווה שהמועדונים יסגרו על סכום העברה שיתאים למועדון הארגנטינאי. עוד פורסם שבעקבות התאונה בה היה מעורב בואנאנוטה, ריבר זקוקה לחלוץ בדחיפות ולכן מנסים לסגור את ההעברה של ג'קסון מוקדם ככל האפשר. מה שכרגע מעסיק את ראשי מדיין הוא אופן התשלום אותו ריבר תשלם ומה תהיה הצעתה לגבי אפשרות עתידית של מכירת השחקן לאירופה.
עידן שים לב שבתקשורת, לפחות אלו שבדקתי עד לא מזמן, רשום שריבר "עומדת להציע" (לא הציעה) את הסכום הנ"ל, הם גם משתמשים בהטייה של עתיד "פחות ודאי". בדיוק כמו שהיה עם ראסינג, אני הייתי מחכה לפני שמפתחים ציפיות, כי עד שלא יבצעו מכירה לא יודע מאיפה הם ימציאו את הכסף. בן, פאבונה לא הגיע לראסינג כי בטיס לא הייתה מוכנה לשחררו, ככה שכנראה הקציצה הזאת לפחות תשאר בספרד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx לגבי המשכורות, אין נתונים מסודרים בארגנטינה למיטב ידיעתי, לפחות לא כאלו שאני מודע אלייהם, ככה שאין לי תשובה מבוססת. מכיוון שבד"כ מבחינת מספרים אני עוקב אחרי ראסינג רק, אני יכול להגיד שקאסטרומן הוא בין המרוויחים הגדולים של הקבוצה, היה גם לפני חידוש החוזה. שחקן כמו מרקאדו לדוגמא, עד שנה שעברה, שהוא היה כבר שחקן הרכב עם המונדיאליטו מאחוריו, הרוויח 1000 פסו לחודש ונסע ברכבת לאימונים. גם מקסי מוראלס לפני שעזב לרוסיה הרוויח אולי מעט יותר ככוכב הקבוצה. להערכתי מרבית הצעירים בליגה מרוויחים כך, או אפילו פחות, בגדולות כמו גם בקטנות. אם אתה זוכר אפילו מונסון שחזר מאירופה הרוויח כ-300 דולר (אולי פסו?) לחודש אם אני לא טועה. למרות שאין בארגנטינה שירות צבאי חובה לשחקנים כמו בישראל, עד גיל 21 מעטים מרוויחים משהו בכלל. לשם השוואה, שעבדתי בארגנטינה בעבודה שנחשבת לתחתית הסולם קיבלתי כ-600 פסו לחודש, אבל זה היה בשחור ולפני כמה שנים, אני לא מודע לתנאים הסוציאלים של המדינה כיום, למרות שלדעתי לא השתנו בהרבה. האמת שסיקרנת אותי, אז שלחתי את השאלה לחברים שמקורבים לעולם הכדורגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אני דיברתי על הודעה שהתפרסמה אתמול, ואני מאמין שאם נקבו בסכומים אז כנראה שיש דברים בגו, אבל גם אם עדיין לא הוגשה הצעה קונקרטית, בכל מקרה ג'קסון הצהיר על רצונו לשחק בריבר ושלח רמז עברה לכיוון ההנהלה של מדיין שינסו להסתדר עם ריבר על סכום ההעברה.
ברור לי שגם השחקן וגם המועדון רוצים בסיכום, הסכומים שפירסמת זה אכן מה שריבר אמורה להציע, רק בחרתי להדגיש שמניסוח ההודעה בתקשורת אפשר להבין בין השורות כי הכסף עוד לא שם. בכל מקרה, היום כבר פורסם ניסוח אחר שגם על פיו ההצעה עוד לא עברה ל DIM אבל כנראה שהכסף אכן אורגן. ככה שלדעתי עד לשנה החדשה כבר תהייה תשובה.
- ניואל'ס החתימה את מרסלו אסטיגאריבה הפראגוואי בן ה-21 משחק כקיצוני וכקשר התקפי באמצע ומגיע מלה מאן הצרפתית שם לא הרשים , לפי מה שהבנתי זאת תהיה השאלה עד לסוף העונה. - צ'אקאריטה מתעניינת באפשרות להחזיר את הבן האובד מתיאס דלגדו מבשיקטאש, לא נראה לי רציני כל כך ואני זוכר שהוא היה גם פצוע. - גונזאלו צ'וי גונזלס [/b]האורוגוואי עובר לטיגרה אחרי שלא קיבל הרבה הזדמנויות בסנטראל. - לאנוס מצטרפת למצוד אחר קלאודיו ביילאר המפציץ הארגנטינאי של ליגה דה קיטו זוכת הסודאמריקאנה האחרונה והליברטאדורס הלפני אחרון.