קראת עכשיו את הפוסט הראשון באשכול.. עם חיוך מהול בעצב התקווה, כמו בכל שנה , תמיד קיימת.. אך כמעט תמיד מתבדה.. אני כבר לא יכול לחכות, אני מתגעגע.. תהיה זאת השנה, אקדמיה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
הסלקסיון משחקת כרגע מול קטאלוניה, משחק הגנתי לא טוב עד עכשיו כמו גם מערך לא משהו למרות שהנבחרת הגיע לכמה מצבים טובים. שוב פעם אני סובל את גאגו עם עוד משחק אנמי. ההרכב: פוצו; אלבארס, דמיקליס, אוטאמנדי, פאפה; בולאטי, גאגו, די מריה, פאסטורה; פוצ'ו, פיפיטה.
לא משהו לצערי, כמו חלק ניכר מהנבחרת, איבד הרבה כדורים ועשה יותר מדי דריבלים מיותרים ואני חושב שהוא צריך להבין שהוא כבר לא בארגנטינה. מה שכן היה לו גול מ-ד-ה-ים. מי שכן שיחקו סביר לדעתי היו היגואין ולאבצי, די מאריה היה מצויין ןכיף לראות אותו מצליח בסלקסיון(ואני אובייקטיבי כמובן.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx ). טוב היה גם לראות את אבר באנגה משחק 15 דקות ועושה יותר ממה שעשה סניור גאגו בכל המשחק. נ.ב דאטולו נתן שני בישולים...
זה בדיוק מה שחששתי ממנו (לגבי פאסטורה), הילד צריך עוד לעבוד, לדעתי דווקא בארגנטינה הוא לא הגזים בדריבלים, זה הגיע עם המעבר לפאלרמו והניפוח שלו שם. שאר הדברים פחות מעניינים לאור המעמד הרציני וההכנה הקצועית שנערכה לפניו.
נכון שזה לא ממש רציני אבל עדיין, צריך שיהיה איזה שיטה, משחק קבוצתי, משהו שיזכיר קצת שיש מאמן שאחראי על הקבוצה. מה שהיה זה תוהו ובוהו וזה בידיוק מה שחורה לי.
מה שהתכוונתי בהערה הצינית היה שמראש היה ברור שזה הולך להראות רע (בין אם יותר ובין אם פחות), וגם אם זה היה נראה יותר טוב זה לא היה מצביע הרבה על העתיד בשל חלק מהשחקנים שלקחו חלק במשחק ולא ימשיכו ללבוש את האלביסלסטה, ואחרים שבעיקר יקחו חלק בסגל הרחב. האמת שפשוט לא ציפיתי לכלום עקב ההכנה והשחקנים שלקחו חלק במשחק. התקווה היחידה שלי מהמשחק הייתה שפאסטורה ישחק טוב ויראה בגרות, מדברייך עושה רושם שזה היה ככה ככה. אגב מאמן, D10S נכח באצטדיון בכלל?
שיבה למקורות? כמו שדווח כאן לפני כמה שבועות ראסינג סיימה את החוזה עם הספונסר הראשי "מאקרו", כרגע המועדון נמצא במו"מ עם מס' גורמים אחרים שאחד מהם הוא גם כן בנק שנקרא "היפוטקאריו". גורמים מהבנק סיפרו על רעיון שעלה במידה ואכן יזכו בחוזה הפרסום, רעיון מקורי ומוזר לאלו מאיתנו שרגילים לכדורגל של ה-30 שנה האחרונות בעיקר, הבנק יקח את המועדון תחת חסותו אך ישאיר את החולצה נקייה מפרסומת ואיזכור של שמו. מדובר בתרגיל יחצני ולא משהו אידיאולוגי, אך קשה להתעלם מהצד הסנטימנטלי של הצעד, החזרת החולצה למי שהיא באמת שייכת לו, למועדון. אני לא מכיר קבוצות מקצועניות כיום שלא שמו על החולצה לוגו כלשהו נוסף לחברה המייצרת של הבגד, לפחות לא כאלו שעשו זאת מבחירה (ל-AZ אין ספונסר פשוט), אפילו הקבוצה הבאסקית הגאה הכניסה ספונסר לאחרונה למיטב הבנתי. יהיה נחמד אם ראסינג תעשה זאת. http://img709.imageshack.us/img709/662/racingclub1967.Xxx ראסינג הגדולה של 67, "הקבוצה של חוסה", ההשגים נראים רחוקים החולצה אולי תשוב קצת חדשות: :aa1: - לוצ'ו פיגרואה לא יחזור לארגנטינה אחרי כל השמועות, החלוץ חסר המזל קרע את המיניסקוס ויעדר (שוב) ממגרשי הכדורגל לתקופה מסויימת. :aa1: - המגעים של ראסינג עם בעלי הכרטיס של פאפו גומס ימשכו כצפוי רק בשנה הבאה, מולינה אמר שהוא אופטימי אבל אני אומר שכדאי לדאוג לרסרבה. בנוגע לג'קסון עדיין מחכים לתשובה על ההצעה המשופרת, כאשר התקשורת אומרת שהשחקן מעוניין להגיע לאקדמיה. מולינה סיפר כי נכון לכרגע יש למועדון את היכולת לשלם רק על אחד מהשניים, ככה שבמקביל הם במו"מ עם חברה מסחרית שתשלם על השני במידה ויהיה אור ירוק לצמד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx . כמו כן המו"מ עם קאסטרומן לא נפתר, כאשר עיקר הבעייה היא סביב העובדה שראסינג רוצה לשלם לו חלק מהחוזה החדש רק במידה וייהיה כשיר למכסה מסויימת של משחקים (50 אלף מתוך ה-500 א' שמציעים לו). :aa1: - בוקה פועלת להחתים את מתיאס חימנס מטיגרה, הקשר השמאלי מסוכסך עם האוהדים בויקטוריה ומנסה להשיג שחרור מהחוזה שלו, בעוד מאמנו החדש קארוסו מנסה לארגן "אסאדו סולחה" בין השחקן לבארה בראבה. :aa1: - ריבר פלייט מדברת על השבתו של אז'אלה הותיק, תחילה מספרד הגיבו כי אין מצב שאל ראטון יעזוב בינואר, כרגע נשמעים קולות אחרים כשגם קבוצות אחרות מהיבשת נמצאות בתמונה. :aa1: - קולון מבצעת החתמה ראשונה לקיץ, החלוץ דניאל אנדרס ריוס שמגיע מאטלס המקסיקנית חתם בקבוצה מסנטה פה. חלוץ בכלל לא רע שמוהאמד כבר אימן בעבר במקסיקו לדעתי, יכול להיות ציוות מעניין עם ביצ'י פוארטס ו\או ראמירס. :aa1: - בסלקסיון כרגיל ישנה דרמה, בילארדו פתח את הפה על מאנקוסו בטענה שהוא זה שמפריד בינו לבין דיאגו. אני אומר שזה ממש לא מעניין אותי הריבים שלכם ושהגיע הזמן להתנהג כאנשים בוגרים. יש את אידנטיטאד ראסינגיסטה ( Identidad Racinguista ) שמשדרת לאורך השבוע כל ערב (לילה פה) והיא מקור אמין יחסית לראסינג, לגבי שאר התחנות צריך לקחת בעירבון מוגבל כמובן.
- רוברטו "פימפי" קאמינוס אחד מראשי הבארה של ניואל'ס בתקופתו של לופז נידון לשלוש שנות מאסר אחרי עסקת טיעון בגין ההתפרעות שלהם בבנייני המועדון בינואר השנה, קאמינוס שאחראי לכמה מקרי רצח ובין היתר ניצל מנסיונות כאלו ישב כנראה בכלא לכמה שנים אחרי המעשים שהוא עשה. כנראה שהנשיא החדש של ניואל'ס לא דיבר סתם ובאמת נלחם בתופעה הזאת. - דניאל ריוס הוא הרכש הראשון של קולון השנה, החלוץ/קיצוני בן ה-26 מגיע מאטלאס המקסיקאית ובעברו שיחק בבלגראנו דה קורדובה עד שירדה ליגה. אני מניח שהוא מגיע כתחליף לניאטו ופוארטס משום שבאומאן עדיין צעיר מדי.
1. מדובר על מאסר על תנאי ולא בפועל, "פימפי" היה במעצר בשמונה החודשים האחרונים ועכשיו אחרי גזר הדין הוא ישוחרר כשנגדו עומד עונש על תנאי בסך 28 חודשים (3 שנים פחות הזמן במעצר). משמע רק במידה ויורשע במעשה אלימות נוסף הוא ירצה את הזמן הנותר. 2. באיזה מקרי רצח הוא נמצא אחראי? 3. לורנטה לא אחראי למשפט, הממשל המקומי כן. אין פה מלהוריד ממעשיו, אלא רק להעמיד דברים על דיוקם. לא רק שהוא עדיין צעיר, מלבדו אין לקבוצה מדייהפונטאס שעושים רושם סביר. מוהאמד אמנם נוהג לשחק עם שני 9 ביחד, אך החתמת ריוס פותחת לו אפשרות לשינוי שיטה ויותר גמישות (בטח שיש גם את הגביע), אני כלל לא אופתע אם ריוס (*במידה והוא כשיר) מגיע כדי לפתוח בהרכב לצד ביצ'י או ניאטו. אגב, ריוס יכול גם להחליף את ראמירס או גומס במקרה הצורך. שני הקשרים היו סבירים + בטורניר החולף אך אפשר לשאוף ליותר. כמו שכתבתי כבר בהודעה הקודמת, ריוס שחקן בכלל לא רע, נתן טורניר אחד מצויין עם בלגראנו לפני הירידה (ואחד פחות), כולל הופעה נהדרת מול ראסינג ב 3-3 ההוא (לדעתי עם מיקו). מה שלא הזכרתי וגיליתי רק היום הוא שמאז שעזב למקסיקו הוא היה פצוע רוב הזמן, ככה שאולי בקולון מהמרים פה.
צודק, איכשהו זה ברח לי בין השורות. לא נמצא אחראי אבל מין הסתם יש יסוד סביר להניח שהוא אחראי לרצח ראש אחד הפלגים של הבארה בראבה שהיה יריב שלו ונחשד בניסיון חיסול של קאמינוס שנים לפני כן. עוד מקרה שיש יסוד סביר להניח שהוא אחראי/ידע על המקרה הוא של חבר בארה נוסף שלפי דברי אחותו נרצח ע"י בנוו של קאמינוס. ברור שהוא לא שפט אותם אבל לפי מה שהבנתי הוא היה אחראי לסילוקו אחרי תקופתו של לופז.
2. אני לא ממהר להאשים אנשים ברצח, בטח שלא מתי שאין ממש ראיות. במידה והנרצח, שאתה מאמין שיש יסוד סביר להניח שבהרצחו היה מעורב האדון, היה גם הוא מעורב בבארה בראבה יש יסוד סביר להניח שהוא גם היה מעורב בפלילים, ולכן יש גם יסוד סביר להניח שהוא יכל להרצח בשל אחד מעסקיו הפליליים השונים שלא בהכרח חייבים לערב את האדון הנ"ל. סתם מחשבה אחת... 3. לורנטה לא יכול לסלק מנהיג של הבארה בראבה, הוא יכול לעשות שני דברים על פי מה שאני מבין: * להחליש את מעמדו של מנהיג אחד על ידי רימומו של מנהיג אחר בעיקר, שאם זה מה שהוא עשה אז נכון ש"הוא סילק אותו" (או לפחות תרם לכך), אבל הכל נשאר אותו דבר פחות או יותר (יותר אלים פחות אלים, יש בארה ויש מנהיגים). * להחליש את הבארה עצמה על ידי סגירת הברז והמימון שלהם - שזה מה שאני מקווה שהנשיאים יחלו לעשות. אני רוצה לחשוב שלורנטה בחר באופציה השנייה, אבל ממה שאני יודע זה יכול להיות לשני הכיוונים, כי כל מה שידוע זה שלורנטה לא התקפל בפני זרם מסויים של הבארה ולכן הם תקפו חזרה, אני לא יודע מי המנהיגים החדשים שעלו ועד כמה הם נתמכים מהמועדון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
לפ מה שהבנתי הבארות הם ארגוני פשיעה שהכדורגל זה עוד הכנסה בשבילהם. אני אמנם לא יודע מה גודלם אבל עושה רושם שהם ארגוני פשע של שכונות בתוך הערים ולא איזה סינדיקטי פשע ענקיים, עם כל הכבוד לעובדה שהם פושעים ומנוולים הארגוני פשע שלהם לא עד כדי כך גדולים אלא שכונתיים ובהתאם לזאת אין להם הרבה בעלי ברית ויריבים כמו קרטלי פשע גדולים ככה שלטעמי אפשר להניח שאם חבר מסויים נרצח אז דיי ברור מי התנקש בו. תקן אותי אם אני טועה כי אני לא מבין בזה כמו אנשים שחיים בארגנטינה.
אתה צודק שלא מדובר ביאקוזה או משהו דומה כמובן, וגם התיעוב שלי לארגונים האלו גורם לי להכליל בגדול, יש בינהם הרבה שהם פשוט אוהדים אמיתיים שרוצים לקחת חלק במועדון דרך הארגון, או סתם כאלו "מטורפים" שחוצים טיפה את הגבול. אבל, מי שמוכן לסחוט באיומים בנשק חם (או בלי) אדם אחר, מי שמוכן מתוקף היותו חבר בארגון X לפגוע פיזית (עד מוות לעתים) באדם אחר שאיננו שייך, מי שלוקח חלק בארגון שמגלגל כסף "שחור", מי שמוכן לעשות את כל הדברים האלו ועוד, יהיה סביר להניח שהוא מוכן לחצות עוד גבולות בתחום הפלילי - הרי אם הוא כבר חצה את הגבול במקום מסויים, למה לא עוד? בכתבה שעשו לפני שנתיים על הבארות בארגנטינה הראו שחלקם מעורבים בעסקי סמים לדוג', שוב אין פה להכליל, אבל על הבסיס "הסביר להניח" שבו הסקת שהאדון היה מעורב ברצח, אפשר גם להסיק על האחרים שהם מעורבים בפלילים - וככאלו, לא חסרות סיבות ואויבים שיכולים לרצוח אותם כמו כל עבריין אחר שלא חבר בבארה. זה הרבה יותר מורכב מזה, בטח במדינה בה נכון להיום יש מקרי אלימות רבים ברחוב, לפחות באופן יחסי לישראל בה שניינו חיים. כשהאוהד של הגלובו נורה כולם קפצו על הבארה של סאנלו, בסוף התברר שאין קשר... עכשיו כשאז'לה (מבוקה) נדקר בביתו דבר ראשון רצו שמועות על הבארה, מה שככל הנראה יתברר כשטות... אנשים נרצחים משלל סיבות, ובטח כשהם מעורבים בפלילים האפשרויות רק גדלות. ונק' אחרונה, כשאוהד ריבר נרצח במאבקי כוח של הבארה גילו די מהר מי רצח (לקח זמן לתפוס), כשלאחרונה היה פצוע בבארה של הפינצ'ה גם גילו תוך רגע, אם לא העמידו את פימפי לדין כנראה זה מכיוון שאין עדויות לכך (לא בהכרח, אבל נק' למחשבה).