ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קטע גדול הדמיון של החולצות והסיטואציה של 51 ואתמול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אגב מרקאדו (התמונה הזכירה לי), ההחלטה של ויואס להציב אותו כקארילרו בימין, על פניו הייתה התאבדות, עד כדי כך אף אחד לא האמין שמרקאדו יתופקד כקשר שבכל כלי התקשורת ציינו שויואס עבר לשחק עם 4 מאחור! אבל ויואס ידע מה הוא עושה והפתיע אפילו את פאלסיוני לדעתי, מרקאדו כקשר בימין שיתק לחלוטין את רודריגס שנתן את משחקו החלש ביותר העונה, ולקינוח חסר הצוואר גם כבש כמובן. השיתוק של רודריגס השאיר לבאנפילד רק את הכדורים הארוכים ופה ושם את ארביטי מולו ניצבו לוסרו וקאהאיס במשחק לא טוב (אופנייני לשנייהם). פאלסיוני ניסה להחליף אגפים בין ארביטי והקולומביאני אבל גם זה לא עזר.

שבוע הבא אם אני לא טועה ז'אקוב לא ישחק, אני חושב שבמערך הזה וואגנר מתאים יותר, אבל לבינתיים כל פעם שהקפטן לא משחק לא הולך לנו...

על הנייר טיגרה בבית זה משחק נגיש, אבל דווקא המשחקים האלו יותר מלחיצים אותי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/12/09
  2. benos Member

אליאס, בתור אוהד של קבוצה מסויימת אתה לא יכול לרצות שהיריבה הגדולה תהיה במקום גבוה יותר ממה שהיא, כמו שאני מנחש חלק גדול מאוהדי ראסינג לא ירצו שהרוחו יצליחו וככה גם אני בגלל שאני אוהב את הקבוצות המסוימות בארגנטינה ובארץ לא ארצה שהיריבות המרות שלהן.

לגבי מי אני רוצה שתזכה, אם הייתי אוהד נייטרלי כביכול, הייתי בוחר את שתי הקבוצות מסנטה פה ע"פ ההגדרות שלך וגם אפילו סתם בלי איזה הגדרה ברורה לאיזה קבוצה הוא מסמפט ואיזה לא. באנפילד שלא משתפת כמעט שחקני נוער ובשביל האליפות מספסלת חלק מאלו ששיחקו אצלה בשנים קודמות (פיו, לאסו, דוס סאנטוס ויש עוד מישהו ששכחתי) למרות שהמחלקת נוער שלה הוציאה כמה שחקנים טובים, שאין לה קהל ושלא ממש מייצגת את האיזור שלה לעומת קבוצות אחרות.

ניואל'ס לעומת זאת זה מועדון הרבה יותר גדול, גם מבחינת הישגים , גם מבחינת האוהדים והמסורת של הדרבי והייצוג של המחוז והעיר ואולי הכי חשוב לאוהדי הנבחרת זאת העובדה שצמחו אצלה בנוער שחקנים גדולים.
    קולון היא אמנם לא גדולה כמו ניואל'ס אבל מספיק שאני רואה את הקהל שלה שממלא את ה-30 אלף מקומות לעומת הקהל העלוב של באנפילד בשביל להעדיף אותה וזאת בנוסף לעובדה שהיא מייצגת את האיזור שמחוץ לבירה.

אני מסכים איתך, לאנוס גם בלי קהל הייתה בעיניי אלופה ראוייה בגלל השיתוף של השחקנים הצעירים והכדורגל היפה. ולז כמו סנטראל זה מועדון שגם לו יש בסיס תמיכה גדול ועבודה עם הקהילה (בעיקר ע"י ענפי ספורט שונים).

מצד שני יש מועדונים שהלכו אחורה מבחינתי בסימפטיה שיש לי אליהן, ארחנטינוס זאת קבוצה שהוציאה כמה מהשחקנים הכי גדולים של ארגנטינה, שנים שמחלקת הנוער שלה הוציאה כשרונות למרות שזה מועדון קטן יחסית מבחינת קהל. בשנים האחרונות היא לא מוציאה יותר מדי שחקנים כאלה והיא לא משתפת גם הרבה וזה חבל מבחינתי שהיא הולכת לכיוון של ארסנאל מהבחינה הזאת בנוסף לזה שאין לה בסיס של קהל יותר מדי גדול. אותי אישית זה מבאס.

בנוסף לחוסר קהל ומסורת יש גורם נוסף שגורם לי לשנוא את הקבוצה הזאת ובטח שהיא לוקחת תואר בארגנטינה, הגורם הזה זה לראות את היו"ר הדוחה והמושחת של ההתאחדות שמח ביחד עם כל המאפיה המשפחתית שלו.
    עם כל זה שאני אוהד את סנטראל ולא מסמפט את ניואל'ס אני חושב שאני יותר אעדיף לראות קבוצה(מה לעשות) חשובה לכדורגל חוגגת ולא את משפחת גרונדונה עם הקבוצה המסריחה שלה.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא מסכים איתך, זה עניין של בחירה, העובדה ש-X בחר לאהוד את-Y לא אומרת שהוא חייב לשנוא\להתחרות ב-Z. מה גם שבמקרה כזה אני עושה הבדלה בין שני סוגים של אוהדים:

1. אלו שנולדו לאהוד מועדון וחונכו מגיל 0 על שנאה ליריבה - במקרים כאלו מילא, קשה לצאת נגד חינוך כזה, אבל אני עדיין חושב שזה מגוחך. אני לפחות התווכחתי עם דוד שלי הרבה על הנושא הזה בתקופה האחרונה, אמרתי לו שהוא פישל, שלי הרוחו לא מזיזים יותר מדי, כמו עכשיו שהייתי שמח אם הם היו נכנסים לליברטאדורס.
    2. כאלו שהתאהבו במועדון אותו הם אוהדים שהם כבר בוגרים יותר - במקרה כזה אני ממש לא מבין למה צריך גם לא לרצות בהצלחת הקבוצה שממול, הרי אתה בא מאהבה לקבוצה אותה בחרת לאהוד אז למה להכניס גם רגשות שליליים לעניין (שנאה או סתם יריבות מומצאת). תן לקבוצה היריבה "להרוויח" את הרגשות השליליים מעצמה.

שאני בוחר לאהוב משהו\מישהו מבחינתי זה לא כולל בעסקת חבילה לבחור גם את "האחר" השנוא\הלא אהוב, הבחירה הזו היא גם בחירה נפרדת שעומדת בפני עצמה - בכדורגל ומעבר לו.

אגב, אני לא יודע אם אתה צאצא למשפחת אוהדי סנטראל שחונך על יריבות עם ניואלס, או שפשוט התאהבת בקבוצה. אני גם לא חושב שזה משנה, שכן בחלוקה לשני הסוגים האלו לא ניסיתי לעשות הבדל בין מי אוהד "אמיתי" יותר, אלא רק עזר לניתוח של תופעה שאני לא מסכים איתה בעולם הכדורגל ומחוצה לו.

לא רק חלקם, רובם, אבל אני עדיין לא רואה את הדברים ככה. מה גם שבארגנטינה אחוז גדול יותר מאוהדי הקבוצות שייך לחלק הראשון שהגדרתי למעלה, ככה ששטיפת המוח לא מפתיעה. האהבה שלי לראסינג לא מוגדרת גם על ידי שנאה\יריבות לרוחו, אני אוהב את ראסינג כי אני אוהב את ראסינג, נקודה (סליחה טיו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ).

הכל נכון, לא סתם תמצא אוהדי ארחנטינוס שיש להם עוד קבוצה שהם אוהדים, כבר הבאתי בהקשר אחר דוגמא של חבר בבארה של ארחנטינוס שהוא אוהד ראסינג מהיום שנולד. אבל למרות זאת יש הבדל מבאנפילד, הביצ'ו זה מועדון של השכונה, של הבאריו כמו שאומרים, זה לא מועדון שמתיימר לייצג יותר מדי מעבר. באנפילד זו עיר (או תחנת רכבת אם אתה רוצה להסתבלט), שהייתה אמורה לבנות בסיס תמיכה גדול יותר הרבה לפני ההצלחות של העשור האחרון, ולא פלא שלא הצליחה לעשות זאת.

די ואני אולי, אבל בכל מקרה אני לא מדבר על אלו, בטח שלא על פיו שקיבל הזדמנויות בשפע והחזיר מעט וכלום, או לאסו שרשם כבר הרבה הופעות. יש כל כך הרבה שחקנים מוכשרים בנוער וברסרבה של באנפילד (שמתמודדת בצמרת בשנים האחרונות) שבכלל לא מקבלים הזדמנות. מהשנים האחרונות היו גומס, סארדז'ה, רובלדו ופדאנו (בין היתר) לדוגמא, גם דוס סאנטוס שציינת עוד לא קיבל הזדמנות. במקום זה מביאים רכש שלהוציא את הטורניר הזה לרוב לא פוגע.

אז אתה גם שונא את אינדפנדיינטה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/12/09
  4. אסף ראסינג Member

אליאס , אתה מתגלה שוב ושוב כבן אדם מיוחד..
    אני כמובן נולדתי כאוהד ראסינג וידעתי שאני אוהד ראסינג תמיד,
    אם כי מרבית מילדותי לא עקבתי בכלל, ועד לשנים האחרונות לא ידעתי בכלל מה זה אינדפנדיינטה (!!!)

עדיין, אני שונא את בוקה, את ריבר, את סן לורנסו, ואת אינדפנדיינטה, רק בגלל שהם יריבות.. למה? כי ככה זה! ככה אני...
    (כמובן כמו שאמרת כל אחד מחליט על עצמו)
    לעומת זאת, יש לי הבדל ומודעות בין קבוצה לקבוצה..
    אם היית אומר לי סן לורנסו או ארסנל אלופה, הייתי בוחר סן לורנסו.. כי השנאה היא לא כזאת גדולה
    גם אם היית אומר ריבר/בוקה במקום סן לורנסו, הייתי מעדיף שהם ייזכו ולא ארסנל, כי אני רגיל שהן זוכות ולא מתרגש מזה..

אם היית אומר אינדפנדיינטה, אז מבחינתי שארסנל ייקרעו את כל הליגה..
    כשמדובר באינדפנדיינטה אני לא רואה בעיניים..

אתה האוהדים של כל קבוצה אני שונא מסיבות שונות..

כמובן שאני לא אשנא בן אדם יחיד רק לפי הקבוצה שלו, אלא את האינצ'דה בכללי..

אני מבין לחלוטין את בן..

ולנושא של אלופה מועדפת:
    אני בדילמה..
    הרבה זמן לא הייתה עונה כזאת סתמית ולא מרגשת בארגנטינה..
    מצד אחד באנפילד הקבוצה השטחית עם כדורגל דיי מסריח
    מצד שני ניואלס בלי הרבה רמה, הרבה פוקסים ותחת, ובלי נצחונות הרואים..

כמו שאמרתי מזמן, אני מקווה ומאמין שהאליפות תוכרע במשחק פלייאוף, הרי בארגנטינה עונה לא יכולה להסתיים בצורה כזאת שטחית ולא מעניינת..

נערך לאחרונה ב: ‏1/12/09
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ברור לי שאני בדיעת מיעוט וחס וחלילה לא העברתי ביקורת, שאלתי את בן מתוך עניין למה מפריע לו שניואלס יזכו, והוא השיב לי ושאל גם למה לי מפריע שבאנפילד יזכו, אני הגבתי לו ופירטתי קצת יותר כשהוא "הקשה" עליי עוד וזהו (לבינתיים) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

משחק מכריע על האליפות יהיה אכן אולי הדבר שיוסיף קצת לטורניר האפרורי הזה. אם אני לא טועה בפעם האחרונה שבאנפילד שיחקו במשחק כזה זה נגמר בהפסד, הפסד לאותו מועדון שהוריד אותם מהפסגה אתמול (וגם לאותה חולצה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). דבר נוסף שמשותף לשני הטורנירים האלו הוא הטענה כי השופטים (גרונדונה) עוזרים לבאנפילד לזכות היום, כשאז הייתה זו אויטה פרון ששלחה נציגים "לבקש" מראסינג להפסיד. לגבי הטענה המודרנית יותר אני לא בטוח בכלל, לגבי הישנה יש עדויות מהימנות מצד אחד, אבל מצד שני ראסינג זכתה ושום דבר לא קרה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/12/09
  6. אסף ראסינג Member

שימו לב החל מ02:19 לפינה השמאלית למעלה במסך:
    סרטון

הנה תמונה בכל מקרה:
    http://img248.imageshack.us/img248/53/paravalanchabanfield.Xxx

7. benos Member

אסף ואליאס, קשה לי להגיד שהשנאה שלי לניואל'ס היא ממש שצף קצף של תיעוב, אני לא אוהב אותם גם בגלל שהיא היריבה של הקבוצה שלי וגם בגלל הכדורגל המשעמם שלה ולכן זה הגורם שאני לא רוצה שיזכו באליפות. לכן אני חושב שאני אפשהו באמצע בנוגע לניואל'ס, לא שונא אותם באופן תהומי כמו שאסף שונא את הרוחו רק בגלל שהיא היריבה שלי ומצד שני לא מתעלם מהקשר של היותה יריבה של קבוצתי כמו אליאס.

אם אפשר להקביל את זה למה שאמרת אליאס אז אפשר להגיד שאני מהסוג השני של האוהדים בכל הקשור לסנטרל, לכן אני קשה לי להגיד שאני ארצה שניואל'ס לא תצליח בכלום ותתמוטט, לא אכפת לי שיצליחו במפעלים אחרים שסנטראל לא משחקת בהם ואני לא רוצה שהיא תרד ליגה כי זאת קבוצה חשובה לליגה.

בארץ אני חושב שהקטגוריה הראשונה מתאימה לי, בתור אחד שבא ממשפחה עם רקע של אהדה בלתי מתפשרת לבית"ר לא הייתה לי ברירה ומין הסתם מתלווה לזה גם שנאה בלתי מתפשרת לקבוצות "האהובות". לבן דוד שלי למשל יש חברה אוהדת הפועל ת"א, הוא כמובן צריך להתלוות אליה למשחקים, אבל היה לו תנאי ברור, היא יושבת עם אוהדי הפועל ת"א והוא יושב עם אוהדי היריבה ומין הסתם מעודד את היריבה, הוא יחסית מתון במשפחה..

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בן אני מכבד כל בחירה של אדם במקרה הזה, רק אמרתי את דעתי, אני גם הייתי בדיוק כמו אסף בעבר הלא כ"כ רחוק, אבל באיזשהו שלב משהו השתנה אצלי ואני לא מדבר רק על כדורגל - אפשר להגיד אפילו שלכדורגל זה הגיע אחרון.

אסף - בהתחלה חשבתי שזה השיער של ד'אקילה (שהיה מועמד לנשיאות), אבל אחרי כמה רגעים הבנתי למה התייחסת, תהרוג אותי איך הבחנת בזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אם כבר חשיפת אחוריים - המלך "אל טורקו" גארסיה, מול הרוחו אם אני לא טועה, אולי אפילו ביום שהוא כבש נגדם ביד (אני כבר לא זוכר), מראה לקהל היריבה מה הוא חושב עליהם:

http://img81.imageshack.us/img81/657/1183521442f.Xxx

9. benos Member

חדשות

- רודולפו "אל ואסקו" ארואבראנה מתכנן לפרוש וכנראה שיעשה את זה בקיץ לפי ראיון שלו ב"אולה", השחקן שהתחיל את הקריירה בבוקה ובהמשך שיחק גם בסנטראל, ויאריאל ואא"ק אתונה הגיע לטיגרה בעונה שעברה וביחד איתה גם התמודד על האליפות, השנה העסק התחרבש משהו וגם לזה כאמור יש סיבה אני מניח לרצון שלו לפרוש.

- אנדרס סילברה יהיה כשיר לקלאסיקו מול בוקה אחרי הפציעה שלו שהשביתה אותו למשחק מול הוראקן.

- טוטו סאלביו יהיה כשיר למשחק מול חימנסיה אחרי שנעדר מהמשחקים של לאנוס מול סנטראל, קולון וארסנאל.

- ריקלמה חוזר לאימונים אחרי הפציעה, פרק 3453.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זהירות - הודעת נוסטלגיה

הסרטון הזה הזכיר לי כמה חוויות מהעונה עם מרלו ב-2006, אבל אני אתחיל במילים טובות לקהל הנוכחי, ראסינג כהרגלה בקודש מכרה את הכרטיסים שקיבלה למשחק החוץ בבאנפילד, כנראה נכנסו עוד והלחץ גרם למשטרה לפתוח יציע סגור לאוהדים. זה מקבוצת תחתית אפורה שממול מוליכת הטבלה הבלתי מנוצחת מתקשה למלא את הפופולר... אם כי החברה של באנפילד נתנו הצגה גדולה ביחס לסטנרטים שם וסה"כ זה אצטדיון מאוד כייפי שהוא מלא, למרות שהוא קטן ואולי גם בגלל (שאני הייתי זה היה לפני תום השיפוצים, עכשיו זה צריך להיות יותר יפה). היציע חוץ בזוית ממש גדולה ורואים מצויין בניגוד לאצטדיון של ארחנטינוס שם אין סיכוי לראות את המשחק מאחורי הדגלים והשלטים (אמרו לי שגם של ארסנאל כזה).

הקיצר באפרטורה 2006 יצא לי לראות הרבה משחקים של ראסינג בתקופת מרלו, למשחק החוץ בבאנפילד יצאנו בשיירה עם מאות אוהדי ראסינג בחוויה לא נורמאלית, לצערי המשחק לא התקיים באותו יום בשל בעיות עם התאורה במגרש. נשארנו ביציע תוך כדי שירה של "ראסינג לא הולכת" (תהרגו אותי למה אבל זרמתי) עד שהשוטרים ביקשו באדיבות (ורמזו על אי אדיבות שתגיע) שנעזוב. שוב פעם בשיירה אדירה יצאנו לכיוון ההפוך והפתענו את המשטרה שחיכתה בכניסה לתחנה, במקום להגיע משם נכנסנו לתחנה דרך הפסי רכבת והצלחנו להשתלט על הרכבת חזרה לאבז'אנדה. הרכבת שסבלה מעודף משקל לא סביר התגלגה לאט לאט חזרה הבייתה כשהנסיה מתארכת פי 4 מההלוך בשל המשקל, אני נשבע שהיו אוהדים שנדחסו למקום של התיקים מעל המושב כי לא היה איפה לעמוד - בקיצור חוויה אדירה שכנראה הייתה יותר מלחיצה\מדאיגה\מפחידה אם לא היינו מפוצצים באלכוהול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

למשחק החוזר גם יצא לי ללכת, מרלו איכזב ושמר כוחות לקלאסיקו שהיה מס' ימים אחרי, ככה שהרכב חלופי עלה והפסדנו. המשחק גם היה באמצע שבוע והאוירה לגמרי אחרת. עדיין זכיתי לראות אירוע נדיר בכדורגל העולמי, גרימי כבש גול :aaa021:

השבוע נגמר באותו קלאסיקו שפוצץ במחצית השנייה ביתרון 2 לרוחו, זאת לאחר שהתחילה המהומה ביציע שלנו. אני הייתי עם דוד שלי (רק סוסיוס יכלו להשיג כרטיסים) כמה מטרים מהילדה שקיבלה את האבן בראש, מה שהוליך למהומות מול המשטרה דווקא ולפיצוץ המשחק...

בטורניר לפני כן הלכתי לקלאסיקו של רוסאריו, שוב תודה לדוד (הפעם אחר) שדאג לי, אוירה של אלימות עמדה באויר ודי קשה היה להנות, מה גם שהכדורגל היה נוראי (אני לא בטוח אבל נראה לי נגמר 0-0) וקיבלתי מכת שמש. יש לי הרגשה שעוד כמה שנים (אולי פחות) גם בן יוכל לספר לנו על החוויות שלו מהמשחקים של סנטראל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/12/09
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שאתה אומר קיץ אתה מתכוון כמובן לקיץ של חצי הכדור הצפוני לא? כי לארובארנה יש חוזה עד יוני ולפי הבנתי הוא מתכוון לממש אותו. האמת שהיכולת שלו עלובה, לא שהוא היה גדול מאוד בעבר, וכנראה באמת הגיע הזמן...

הטורניר של סאלביו לא יצא טוב כמו שציפינו לא? גם לפני הפציעה הוא לא שמר על יציבות ולא המשיך את הפריצה, אני מאוד מקווה שהוא יצא מזה ולא יגמור כמו ביגליארי.

12. benos Member

חיובי, התכוונתי לקיץ של יוני רק ברח לי שהקיץ יכול להיות גם בינואר...

ביגליארי בחור מוכשר אבל חסר לו הרבה תאכל'ס לעומת סאלביו, אני חושב שהפציעה בידיוק באה בתקופה שסאלביו והקבוצה התחיל להכנס לתקופה טובה וחבל לי אישית, אלמלא הפציעה אני מאמין שהוא היה מסיים לא רע את העונה.
    אני אופטימי לקראת העונה הבאה לגביו, לא יהיה לו איזה טורניר נוער משולב עם הליגה והליברטאדורס ככה שתהיה לו הזדמנות להתכוננן כמו שצריך לקלאוסורה.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

השאלה היא אם הוא ישאר עוד טורניר בארגנטינה ויחכה לסוף העונה, או יעזוב כבר עכשיו? והשאלה הגדולה יותר היא מה עדיף בשבילו, כי אחרי טורניר כזה יהיה לו קשה למוצוא קבוצה גדולה, או שבכלל עדיף לו ללכת לקטנה?

לי ממש אין תשובה מגובשת, מאוד מקווה שלא יתבזבז כאן או שם.

14. אסף ראסינג Member

אני הייתי רק במשחק של ראסינג
    ראסינג-לאנוס, 1-1, אפרטורה 07, וצפיתי בו מהפלטאה..

היום זה נראה לי משחק סתמי , אבל אז זה היה עולם ומלואו, מה גם שזכיתי לראות שחקן גדול משחק, קלאודיו "פיוחו" לופז.
    לא הבחנתי, ראיתי בפורום של ראסינג..

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/09
  15. benos Member

- מאמן חימנסיה לאונארדו מדלון עזוב את תפקידו, מדלון הוא המאמן השביעי שמפוטר/מתפטר מאז תחילת הטורניר, המאמן לא הצליח להוציא את קבוצתו מהמקום שמוביל לפלייאוף הירידה ואחרי ההפסד לארחנטינוס ובוקה הוא עוזב. לטעמי, אם ההפסד לארחנטינוס זה ממה שגרם לו לעזוב אז אני לא חושב שזאת הייתה אשמתו, המשחק הזה היה צריך להיות של חימנסיה והיא איבדה אותו.

- הקטור ריבוירה נכנס לתפקידו כמאמן הוראקן במקום אנחל קאפה שהתפטר.