ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

איזו עונה מסריחה, גם ראסינג סובלת, גם באנפילד בדרך לאליפות, גם ניאטו כובש בצרורות, גם סנטראל והלובו (מועדונים שאני יחסית מחבב) נאבקים בתחתית ועכשיו גם גאנדין המעצבן כובש בצרורות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

אגב, גם אם לרוחו יש סיכוי קלוש בלבד להגיע לליברטאדורס (למרות שניואלס תפסיד נק' לדעתי כבר המחזור), הטורניר הטוב שלהם מעמיד אותם בנק' פתיחה טובה להעפלה לסודאמריקנה 2010, עוד סיבה למה כל ניצחון חשוב.

אני לא מבין על סמך איזו יכולת העלת דווקא אותו כאופציה? דווקא לטו הוא שחקן שאני כן עוקב אחריו ומכיר אותו מצויין, מעבר לכך שאני חושב שהוא לא שחקן כל כך טוב, אני גם חושב שהוא רחוק מלהיות אופציה מתאימה להסבה למגן, מאוד חלש פיזית וממש לא מעורב במשחק ההגנה (חונאס נראה חלש אבל הוא אגרסיבי).

חוץ מזה, לא אמורה להיות הגבלה של מס' השחקנים שמותר למאמן לנסות בקאמפיין? אם לא, אז שיעשו אחת דחוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/11/09
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קרע את הצולבת, לפחות שישה חדשים מהרגע שינותח (בקרוב). במשחקים הקרובים יפתח גאלינדס האלמוני, ובפגרה לסנטראל יש כבר משימה אחת בנוגע לרכש - שוער טוב.

3. benos Member

אני יודע....
    רשמתי את זה בפורום אחר אבל שכחתי לרשום את זה פה, יש מצב אפילו ל-8 חודשי החלמה, לעזאזל כל כך חבל לי עליו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

6-8 זה מה שהרופאים תמיד אומרים, לי לקח יותר, ללוצ'ו פיגרואה וגבי מיליטו לקח הרבה יותר (האמת שלוצ'ו נאלץ לעשות את הניתוח פעם שנייה) לדרק המילטון לקח פחות דווקא, אבל הוא דוגמאת קיצון (המנייאק הטביע 4 חודשים אחרי הניתוח). בכל מקרה עד סוף העונה כנראה שהוא לא יחזור.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/11/09
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מתי המשחק של ראסינג-באנפילד ובאיזו שעה?

6. benos Member

לוח המשחקים, קח שעתיים קדימה ממה שרשום (שעון גריניץ' אני מניח).

7. אסף ראסינג Member

אפשר לדעת איך אתם מפרקים את ההודעה לכמה ציטוטים שונים, וכך מגבים על כל נושא בנפרד?
    האם יש אופצייה כזאת, או שאתם עושים פשוט העתק הדבק?

8. benos Member

פותחים ציטטה (רשום"ציטוט") ועושים העתק הדבק לתוכן.
    אתה יכול גם ללחוץ על "צטט" מעל ההודעה של מי שאתה רוצה להגיב לו בשביל שהוא ידע שאתה מצטט אותו ולהוסיף ציטוטים אחרים מחלקים מההודעה שלו או של מישהו אחר בשביל שזה יהיה מסודר.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

me parece que banfiled no sale campeon
    me parece que banfiled no sale campeon
    porque RACING porque RACING lo cago

הפסד בכורה לבאנפילד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

לא לוקטי ולא מרצ'נט כובשים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

אבלדאניו ומרקאדו מוציאים התקפה מהסרטים, מי היה מאמין :aaa021:

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/11/09
  10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני שמח בשבילך, אליאס וגם בשביל שיפור הסיכויים של ראסינג להנצל מירידה, אבל גם כואב לי על באנפילד, כי הם ממש מרחק מאליפות ואחרי שעברו כבר קבוצות חזקות מראסינג, הם הפסידו דווקא בבית. למרות זאת, אני מאמין שהם יקחו את האליפות, תחושת בטן. ניואל'ס משחקת מול קולון בבית או בחוץ?

11. benos Member

הלכתי לישון במצב של 1-1 בתחילת המחצית השנייה, איך קיוויתי שזה הסתיים ככה ופתאום אני קם בבוקר ולא מאמין, ראסינג ניצחה את באנפילד, מרקאדו כובש, באנפילד מפסידה לקבוצה המקרטעת ביותר כמעט בליגה...

אלוהים ישמור, גם באנפילד מפסידה לראסינג שזה בכלל סיבה למסיבה, גם ראסינג מתקרבת לסנטראל וגם ניואל'ס יכולה לעלות למקום הראשון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx אני חושב שזה המחזור הכי מעאפן העונה בשבילי, אם ניואל'ס תעלה למקום הראשון אז בכלל אני אשתגע.

-----------------------

ולז מנצחת 3-0 את טיגרה, לא ראיתי את כל המשחק אבל אני מניח שזה היה ניצחון ולזי טיפוסי קרי הגנה חזקה והתקפה יעילה, שניים מהגולים באו מפונסה הבלם אחרי כדור נייח והשלישי נכבש ע"י פאפה בבעיטה שפגעה בשחקן של טיגרה. טיגרה כבר מתה לסיים את הטורניר המקולל הזה שלה.

---------------

בוקה מפסידה 3-0 בקלאסיקו לקוארבו, שוב פעם בלם עם צמד, הפעם זה גסטון אגירה, בורדגאראי מוסיף עוד אחד להשפלה של הבוסטרוס.

------------------

דבר ששמתי לב אליו זה שעד כה במחזור הזה, 10 מתוך 18 השערים נכבשו ע"י שחקני הגנה (גאלאנו, דסאבאטו, פאפה, אגירה, מרטינז פונסה ומרקאדו) וזה עוד בלי ה-3 משחקים הנוספים שגם בהם יש שחקני הגנה שהם לא פראיירים בכל הנוגע לכיבוש שערים.

----------------

לנושאים אחרים:

- בארסה של מסי מנצחת את ריאל של היגואין, היגואין היה חלש למרות שעשה מהלך יפה שכמעט הוביל לגול.

- ליצ'ה כובש שער שני בבעיטות חופשיות, ליון יוצאת בתיקו עם ראןן.

- קון אגוארו כובש 2 ומבשל אחד כששער נוסף גם אפשר להחשיב אותו בתור שער שהוא היה מעורב בו, אתלטיקו מנצחת 4-0 את אספניול של פוצ'טינו, גם קון כובש שער שני בבעיטה חופשית.
    צריך להריץ קמפיין חדש, קון וליצ'ה בועטי הבעיטות החופשיות של הנבחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

- מסצ'ראנו כובש שער דרדלה בדרבי של ליברפול.

נערך לאחרונה ב: ‏30/11/09
  12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

האמת שמרקאדו לא שיחק בהגנה אתמול, אבל אכן מחזור יוצא דופן במישור הזה.

חבל שהקוון פסל גול חוקי של ראסינג, כי בתאכלס המשחק הזה יכל להיות חגיגה גדולה יותר. משחק נהדר שלנו, לחימה וגם קצת כיוון ורעיונות, הרבה שחקנים ביצעו קפיצת מדרגה (בעקיר מרקאדו בלי קשר לגול) והכיוון נראה טוב. חובה להביא שוער לטורניר הבא, למרות שהתקשורת מתלהבת משום מה, דה אוליברה זה אסון (גם סאנטיז'ו לא כוכב).

האקדמיה יוצאת עם 6 נק' מסדרת המשחקים הקשה (פינצ'ה, ולס ובאנפילד), אך עדיין המטרה רחוקה.

מה אכפת לך שניואלס תקח אליפות, למה לעזאזל להעדיף את באנפילד? מעבר לכך שזה מועדון סתמי, ללא קהל וחסר כל מסורת, רק לחשוב על פאלסיוני חוגג תואר עושה לי (ולמרבית חובבי הכדורגל) חלחלה - אחד האנשים הדוחים ביותר שיש בכדורגל הארגנטינאי (בלי קשר לסגנון המשחק הלא אטרקטיבי של קבוצותיו). דווקא זכייה של ניואלס יכולה להיות נחמדה, עכשיו שהם מתחילים דרך חדשה, ואולי "נקייה" יותר, אחרי שלופס הודח סוף סוף.

לא רק מתקרבת, אל תשכח שסנטראל עם משחק יותר והפער עומד רק על 2 נק', ככה שתיאורטית ראסינג יכולה לעקוף את סנטראל בלי שיהיה ל"אקדמיה" השנייה מה לעשות בנידון. מה גם שהמחזור הזה יכול להתברר כעוד יותר גרוע לאוהדי סנטראל, אם וכאשר הלובו ינצחו הערב את הביצ'ו הפצוע ויצמצמו את הפער לנק' אחת (גם כן עם משחק חסר).

13. benos Member

לא רוצה שניואל'ס תזכה, בלי קשר לזה שאני אוהד סנטראל אני לא אוהב את הכדורגל שלה עם כל הכבוד לנשיא שמנסה לבנות את הקבוצה מחדש. אנימעדיף שקולון תזכה למרות שקשה לי להאמין שזה אפשרי אם הם לא ינצחו היום.

מועדון בלי קהל זה באמת עצוב שיזכה באליפות. מה אכפת לך שקבוצה בלי מסורת תזכה? איך אתה רוצה שהיא תבנה לעצמה מסורת בלי לזכות באליפויות?

מה הבעיות איתו? שחצן ואטום בסגנון של באסילה ובאטיסטה? או שסתם תככן כמו אברם גרנט?

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מצטער על החפירה שבדרך, אני פשוט אנסה להבהיר את עצמי

אם אתה מכניס את קולון לתמונה ניחא, אבל לפסול את ניואלס בגלל הכדורגל שלה אומר גם לפסול את באנפילד לדעתי. את ולס ביקרו על זה שהיא משעממת ובונקריסטית, אשכרה עשו קאמפיין נגדה בארגנטינה, אבל אפילו היא לא לקחה אליפות ששיטת המשחק שלה זה בום טראח למעלה (אם כי ריבוי טעויות השיפוט לטובתן משותף לשני הקאמפיינים).

מה זה להתחיל מסורת? המועדון קיים כבר יותר מ-100 שנה, עד היום הוא לא הצליח לבנות לעצמו זהות, בסיס תמיכה מקומי, או בכלל קהל. מילא היו לוקחים אליפות בעזרת כדורגל טוב וזהות מסויימת כמו שהשכנה שלהם עשתה, כשהתבססה על שחקני בית ורכש משלים + כדורגל לא רע, אבל גם זה לא. אפילו את שחקני הבית המוכשרים שלהם באנפילד מוחקת בטורניר הזה, ויש להם שחקנים טובים ברסרבה/נוער בשנה-שנתיים האחרונות.

קהל - אין
    שחקני בית - אין
    זהות (משלב את שני הנ"ל בין היתר) - אין

לאנוס במשך תקופה בנתה לעצמה את הזהות ועל ידי כך גם הגדילה את בסיס התמיכה שלה, וזה השתקף בנתונים הסטטיסטים בעלייה עצומה בנתוני מכירת הכרטיסים עוד מלפני האליפות. גם אם היא לא הייתה זוכה באליפות ההיא היה לה דרך, סגנון ומועדון שהקהל יכול להזדהות איתו (השקיע הרבה בקהילה) - זו דרך לבנות מסורת מבחינתי.

דוגמא נוספת למועדון חסר מסורת שעשה את הפריצה שלו יפה - ולס סארספילד היה מועדון לא משמעותי מבחינת תארים, אבל הייתה לו זהות ובסיס תמיכה עלייהם שמרו לאורך השנים. שולס כמועדון איים על ההגמוניה של הגדולות בשנות ה-90 הוא עשה זאת עם שחקנים שהקהל הזדהה איתם, חלק גדול מהם שחקני בית, ובראש הפרוייקט הגדול הזה עמד מאמן שהיה מזוהה עם המועדון בצורה אבסולוטית.

מבחינתי באנפילד זה המועדון המיותר בפרימרה אחרי ארסנאל, כזה שלא מוסיף כלום לליגה, תואר יהיה סוג של הצדקה לקיום העלוב שלו בפרימרה. לא אכפת לי שבאנפילד מצליחה, יש להם שחקנים נחמדים וקבוצה מאוזנת וטובה, אבל אני פשוט לא רוצה שיקחו תואר, לא רוצה שלמועדון הזה יהיה במה להתגאות כמו שלקילמס תמיד יש את אותה אליפות מסריחה (ועדיין לקילמס יש יותר מעורבות בקהילה המקומית מבאנפילד).

מסורת לא בונים מתארים לדעתי, בלי זהות קשה להצליח בכדורגל הארגנטינאי המדולל באמצעים, מעבר להצלחות חד פעמיות כמובן. לדידי באנפילד, גם אם יזכו באליפות, יחזרו במהרה למקומם "הטבעי", רק שהפעם יהיה להם תואר ברזומה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

תן לי לשאול אותך שאלה, אם ארסנאל הייתה רצה לאליפות מול ניואלס הזו של סנסיני, גם היית מעדיף אותם?

לא מכיר את גרנט ולא חושב שבאטיסטה כזה שחצן, בטח שלא בהשוואה לקוקו, אבל פאלסיוני הוא פשוט בן אדם דוחה. אין לו שום כבוד לקולגות שלו, תשמע ראיונות איתו מעונות פחות מוצלחות שלו ותראה איך הוא מתלכלך על כולם - מאמנים, שחקנים, מועדונים, נשיאים, קהל ומי שאתה רוצה. אחרי שראסינג החתימו את ליופ (פאלסיוני היה מועמד גם כן) הוא פתח עליו פה כאילו צ'וצ'ו אשם בכך שדה טומאסו העדיף אותו. רק רעל יוצא לו מהפה, עכשיו אולי פחות שמים לב כי הוא מצליח ומנסה לשמור על פאסון, מה גם שהוא אחד הבכיינים ביותר ששמעתי.

שים לב שלרוב אני משתדל להדגיש שזו דיעה שלי וזהו, כמו לגבי "המיותרות" של באנפילד, הפעם (מקרה פאלסיוני) חשוב לי להבהיר שקשה לי להאמין שתמצא ארגנטינאי אחד שיתן מילה טובה על פאלסיוני מחוץ לתחום המקצועי, אולי אמא שלו.

חוץ מזה שמספיק מבט אחד בפנים שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/12/09
  15. אסף ראסינג Member

http://img109.imageshack.us/img109/28/39520979.Xxx

תודה לך אקדמיה!!
    לא ראיתי את המשחק (בין הבודדים שלא ראיתי מאז שהתחלתי לעקוב אחרי ראסינג, בדיוק לפני שנתיים)

לא האמנתי שפתחתי את אולה בבוקר..
    איזה כיף!!

מקווה שהעונה תסתיים עם טעם מתוק
    כל אחד מהפגשים הקרובים אפשר לנצח (ריבר זה מוקש, אבל עם אופי אי אפשר להפסיד נגדם)
    את צ'אקה וטיגרה אנחנו צריכים לנצח, אין תירוצים..
    אם זה אכן יקרה, יהיו לנו 23 נקודות, והעונה המזוויעה תסתיים כבינונית בלבד, כאשר ממש סחטנו ממנה עד המקסימום

נותר רק לקוות

SI SOS DE BANFIELD LA PUTA QUE TE PARIO
    SI SOS DE BANFIELD LA PUTA QUE TE PARIO
    VOS SOS AMARGO, VOS SOS CAGON
    CON ESTA HINCHADA NO PODES SALIR CAMPEON

נערך לאחרונה ב: ‏1/12/09