רשמתי ברוח טובה, לא חשבתי שאמרת שזה משהו אישי. לגבי מה שרשמת עליו, אני באמת חושב שכנראה לא ראית אותו מספיק בבוקה, הוא היה אחד השחקנים הטובים בליגה. הוא החזיק את האמצע לבד עם סמרטוטים כמרינו, דאטולו וקרדוסו, רק לדסמה עזר לו בטורניר הזה וזה שלפניו (לפני כן עשה צמד נהדר עם באטאגליה). קשה להגיד שלא היה לו תאכלס להתחשב בכך שהוא שיחק את הסינקו האחורי לבד והראה יכולת הגנתית גבוהה ושחרור כדור מדוייק. לדעתי הוא ממש רחוק מהשוואה עם אל נגרו פרנאנדס, אולי בדיעבד אפשר איכשהו לעשות זאת אבל זה, כמו שכתבתי, רק בדיעבד. את פרנאנדס אתה יכול להשוות עם קארדוסו ודאטולו אם אנחנו כבר משווים לבוקה. גאגו היה רמה אחת לפחות מעל, לא סתם הוא נקנה בסכום שהוא נקנה בו עם כ"כ מעט נסיון, פרנאנדס מעולם לא נחשב לכישרון ענק. גאגו הוא גם האחרון שאפשר להגיד לו משהו על ההפסד לפינצ'ה, את הפסד התואר של בוקה יכולים להפיל על שני גורמים מנוגדים: לה וולפה והותיקים שמכרו אותו.
אנחל קאפה מאמנה של הוראקן התפטר, המאמן שהוביל את הגלובו לעונה הנפלאה שלה בשנה שעברה החליט על התפטרותו אחרי הדרבי למרות שעוד מלפני כן החליט שלא להמשיך במועדון. במקומו של קאפה מונה מיגל אנחל ברינדסי.
אני אלך ואגיד פה משהו שעומד כנגד הדיעה הרווחת בארגנטינה, בתקשורות ומחוץ לתקשורת (האמת יוצא לי הרבה לעשות זאת) - קאפה הוא מאמן בינוני שלא הצליח ברוב המקומות בהם אימן, הנסיון שלו להצטייר בתור מאמן שהביא משהו חדש לכדורגל הארגנטינאי עם הורקאן בטורניר שעבר, "הטיקי טיקי" כמו שהוא קורא לזה, פאתטי בעייני. בן אדם סבבה, קצת בכיין, אבל מאמן בינוני היה ונשאר. התקשורת ניפחה לו את הראש למימדים בלתי יאומנים, קוקה בנה קבוצה לא פחות אטרקטיבית עם פחות שמות ואף אחד לא עשה לו מקדשים, מזכיר לי את הזיוני שכל ששמענו על ארדילס 6-7 שנים אחורה. הובלת קבוצה לקאמפיין שבוא היא הציגה כדורגל טוב ומאוד אטרקטיבי, אבל זהו כולו טורניר אחד אל מול כמה שפישלת? ברינדיסי לא מונה במקומו עדיין אגב. :aa1: חוסה לואיס קלאדרון, החלוץ הותיק בן ה-39 של הפינצ'ה, הודיע על פרישה מכדורגל. הסקורר הקשיש היה אמור לפרוש אחרי הזכייה בליברטאדורס לפני כחצי שנה, וגם הודיע שהוא מצטער שלא עשה כך, אך החליט להאריך את הקריירה בחצי שנה בשביל להשתתף במונדיאל הקבוצות בדובאי - ככל הנראה מיעוט הדקות, לא שהוא מתלונן על סאבלה כמובן, הגיל, והחודשים העמוסים של הפינצ'ה הובילו אותו להחלטתו. אני מאמין, ומקווה, שהוא ישוכנע למשוך עוד חודש ואולי יפרוש בגדול עם זכייה בדובאי. למרות העבר העשיר שלו בקבוצות שאני לא "אמור" לחבב, באמת שהערכתי את השחקן הזה, אחרי הכל, כמה שחקנים יכולים להוביל את ארסנאל לתואר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
במשחק שהוקדם מהמחזור ה-19 (האחרון) קולון מנצחת 1-0 את אסטודיאנטס משער בתוספת הזמן של פדה ניאטו, החלוץ החלש לדעתי נותן פייט חזק על תואר מלכות השערים. היה משחק עם המון מצבים אבל יכולת מצויינת של פוסו בשער קולון, וטובה של אלביל בשער ממול, שמרה על תוצאה נמוכה. מבחינת הקבוצה של מואהמד הניצחון אומר כי הקבוצה נשארת עם סיכוי לקחת את האליפות, אם כי הסיכוי בעיקר תיאורטי. אך הניצחון מבטיח מעשית את השתתפותה בליברטאדורס הקרוב בפעם השנייה בהיסטוריה שלה אם אני לא טועה, כל הכבוד למואהמד וקולון שממאבקי התחתית תוך זמן קצר הגיעו לליברטאדורס, ובצדק. הפינצ'ה עלו עם הרכב זוטר יחסית, סאבלה רצה לתת קצת מנוחה לשחקניו ולבחון כנראה שחקנים מסויימים למונדיאל הקבוצות בדובאי. השבוע תוגש הרשימה של הסגל המלא לטורניר, והיום קיבלו כמה צעירים הזדמנות אחרונה להכנס לרשימה (חוסה סוסה מבאיירן ירשם למרות שאין אישור מפיפ"א בינתיים). המשחק היה נחמד אבל הרגע המרגש היה השירה האדירה של קהל הפינצ'ה אל חוסה לואיס קאלדרון - בה הפצירו בחלוץ הותיק לא לפרוש עוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx אגב, על הספסל ישב אח של ורון, אינאי ורון, שלא נחשב להבטחה גדולה ומחלטר ברסרבה כבר זמן מה בתור שחקן רוטציה. האמת שאם להתייחס לסגל של הפינצ'ה למשחק, כמעט חצי מהם לא הכרתי, או רק בשם.
המחזור ה- 16 התמונה התבהרה קצת בצמרת לאחרונה, אך מטבע טורנירי האפרטורה יש הרבה קבוצות שמסתכלות על טבלת הממוצעים במחשבה על סיום העונה, שאמנם נראה עוד רחוק, אבל כל תוצאה היום תשפיע משמעותית על העתיד. כמו כן מאבקי הכניסה לליברטאדורס לא נגמרו, שכמו בתחתית גם פה יש הרבה קבוצות שחושבות על צבירת נק' שתעזור להן להעפיל לסודאמריקנה בסוף העונה (ששוב, נראה רחוק אמנם). יום שישי: סנטראל - א.טוקומן אינדפנדיינטה - הורקאן שבת: צ'אקריטה - גודוי קרוס ריבר - אסטודיאנטס ראשון: סאן לורנסו - בוקה טיגרה - ולס באנפילד - ראסינג שני: ארסנאל - לאנוס קולון - ניואלס חימנאסיה לה פלאטה - ארחנטינוס * שלושה משחקים ביום שני, שניים מהם בשעות מבריחות קהל (5 ו-7 בצהריים), פשוט התעללות בקבוצות הללו. המשחק של ארסנאל מול לאנוס ישבור שיאים בהעדר קהל העונה בוודאות, ולא רק בגלל זהות הקבוצות כמובן. טבלת הליגה טבלת הממוצעים טבלת ההעפלה לליברטאדורס (ולס, אסטודיאנטס והאלופה שבדרך בפנים אוטומטית, קולון הבטיחה את מקומה, עוד 2 יצטרפו). הסגל של אסטודיאנטס לדובאי: שוערים: דמיאן אלביל, רוברטו פרנאנדס, ססאר טאבורדה. הגנה: חרמן רה, קלמנטה רדריגס, אגוסטין אלאז'ס, כריסטיאן סלאי, לאנדרו דסאבאטו, חואן מנואל דיאס ומרקוס רוחו. קישור: חואן ורון, מתיאס סאנצ'ס, מקסי נונייס, אנצו פרס, צ'ינו בניטס, מארסלו קארוסקה, חואן הוארטה, חוסה סוסה* ורודריגו בראנייה. חוד: מאורו בוסלי, חואן מנואל סאלגאירו, חרונימו נאומאן ולאנדרו גונסאלס. * חוסה סוסה מבאיירן מינכן נמצא ברשימה אמנם אך לא עושה רושם שפיפ"א תאשר את השתתפותו, למרות שבין המועדונים והשחקן כבר יש הסכמה. אין הפתעות, רק חבל ששמו של קאלדרון לא שורבב לרשימה מתוך תקווה שאולי יתחרט וינסה להשגי גראן פינאלה (נוסף) לקריירה שלו.
הסגל של הסלקסיון למשחק הידידות מול קאטאלוניה: שוערים: דיאגו פוסו (קולון), מריאנו אנדוחאר (קאטאניה) הגנה: כריסטיאן אנסאלדי (קאזאן), כריסטיאן אלבארס (ארסנאל), ניקו אוטאמנדי (ולס), מרטין דמיצ'ליס (באיירן מינכן), ניקולאס פארחה (אספניול). קישור: פרנאנדו גאגו (ר.מדריד), חסוס דאטולו (נאפולי), מקסי רודריגס (א.מדריד), מאריו בולאטי (הורקאן), פאבליטו איימאר (בנפיקה), אנחל די מריה (בנפיקה), חאביאר מסצ'ראנו (ליברפול). התקפה: מרטין פאלרמו (בוקה), אסקיאל לאבסי (נאפולי), פיפיטה היגוואין (ר.מדריד), ליאונל מסי (ברסלונה), קון אגוארו (א.מדריד). זימון בכורה לכריסטיאן אלבארס מגנה של ארסנאל המקומית, למרות שהוא יכול לשחק גם בקישור, הזימון הוא בשביל לנסות משהו חדש באגף ימין של הגנת האלביסלסטה. אלבארס תמיד היה מגן ליגה סביר, הוא אפילו היה בסדר גמור בליגה הספרדית (הראשונה והשנייה), אבל ראבק הוא בן 32 ויותר טוב מזה הוא לא יהיה! בצד שמאל של ההגנה יקבל אנסאלדי נסיון נוסף אחרי האכזבה ממנו במשחק הקודם - לא אכזבה שלי כי לא ציפיתי לכלום, אכזבה של הצוות המקצועי והתקשורת - חבל שלא זימנו עוד מגנים שלפחות יתאמנו תחת עיניו של דיאגו, אבל בשביל לבחון את השניים הנ"ל זה בסדר גמור לתת להם לרוץ 90 דק'.
איך לכל השדים והרוחות חסוס דאטולו מקבל זימון נוסף אני לא יודע ואין לי מושג גם למה, פאלרמו שנמצא בירידה גם מקבל זימון וזה ממש כבר מוגזם, אחרי המשחק מול ספרד גם גאגו היה חייב לקבל מנוחה מהנבחרת, אליאס ציינו את זה ב"אולה"? . עם רוב הזימונים אפשר לחיות חוץ מהשלושה האלו שהם מגוכחים כבר, על אלבארס עוד אפשר איכשהו להחליק כי הוא בכושר טוב. אני לא מבין למה באנגה לא בסגל, אם כבר קשר שמאלי אז אפשר היה לקרוא לדה פדריקו(למרות שזאת לא ה-עמדה שלו) שנמצא בכושר לא רע בברזיל, ואם מזמנים את פאלרמו כ-9 אז בטח שלבוסלי מגיע מקום.
למה התכוונת בשאלה האם ציינו את זה ב-OLE? באנגה - שאלה טובה, נראה לי הוא פצוע קלות כרגע אבל אני חושב שבכל מקרה הוא לא היה מזומן, תמוה למדי. דה פדריקו - אני חולק עלייך, לא רק שזו לא ה-עמדה שלו, זה בכלל לא העמדה שלו. אין לו שום יכולת לעשות את ההלוך-חזור של קשר שמאלי לדעתי. פאלרמו/בוסלי - מסכים הצעיר טוב יותר מהמבוגר כיום, אבל מבחינתי שנייהם לא צריכים להיות בנבחרת. דרך אגב, בלי קשר אבל כן קצת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx , נראה לי מראדונה לא זימן בכוונה מהפינצ'ה אף אחד בשביל לא להעמיס עלייהם. בקשר לזימונים תמוהים: מבחינתי אלבארס זו בדיחה עצובה, הוא גם לא משחק כ"כ טוב העונה אלא פשוט כהרגלו כובש ממצבים נייחים ולכן בולט בתקשורת, שחקן בינוני בליגה הארגנטינאית. אם כבר אתה פונה למגנים מבוגרים ובינוניים יש לך את אדריאן גונסאלס שנמצא בברזיל או אפילו איברה, שנייהם טובים ממנו ובאותו איזור גיל. יש עוד מספר מגנים בליגה המקומית שמציגים יכולת עדיפה משל אלבארס, קלמנטה רודריגס ובאראסה אם לזרוק סתם שתי שמות (לשני אין מקום בסגל אבל הוא בכושר טוב משל אלבארס). בולאטי בכושר לא טוב, בשיאו הוא בקושי דיגדג את הרמה הנדרשת לסלקסיון, אז עכשיו לזמנו שוב? על דאטולו וגאגו כבר אין מה לומר, באמת שאין. גם היבוש של קאריסו בשביל פוסו, נכון שהשוער של קולון הוא כנראה השוער הכי טוב מתחילת העונה בליגה המקומית, אבל עדיין אין לו חצי מהפונטציאל של קאריסו ואין סיבה להשקיע בו לדעתי. אני התייאשתי כבר מהמגנים, אם לשפוט מהמגנים הטבעיים אז המצב על הפנים: סאנטי (לא בדיוק טבעי אבל קרוב לזה) אולי הכי טוב אבל בהחלט לא פתרון קסמים, אנג'לרי פצוע, אינסואה חלש, פאפה בינוני, אנסאלדי מעולם לא נראה לי מציאה, סאבאלטה אפור ובינוני להחריד (וגם לא לקח את ההזדמנויות שקיבל), אקרו לא עושה הגנה, איברה זקן ועוד שורה של מגנים בינוניים... למרות שאני מאוד לא אוהב את ההצבה של בלמים כמגנים מאולתרים אולי אין מנוס מלעשות כך, בורדיסו, קולוצ'יני, קאטה דיאס והיינצה הראו שזה לא יצליח איתם. אבל אולי באמת לנסות שוב את אוטאמנדי ואולי אפילו לזמן את פינולה (בלם במקור) לאגף שמאל, או לחשוב על אלתורים אחרים ולנסות אותם יותר מפעם-פעמיים. למרות שזה נוגד את התפיסה שלי לרוב, אני מתחיל לחשוב שאין ברירה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx המשך ההתעלמות מליצ'ה לצד זימונם של טבס ופאלרמו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
בכתבה של גאגו (בקשר לחזרה לבוקה) לא ציינו פעם אחת שהוא היה זבל בריאל למען ההגינות אפילו, זה למה שאלתי. דה פדריקו שיחק בברזיל באגפים ושיחק גם בנבחרת מול פנמה באגפים, הוא עדיף בהרבה על דאטולו כשחקן אגף, בחוד יש שחקנים טובים ממנו אז למה לא לנצל את היכולות שלו באגף השמאלי? אני גם לא מבין איזה יכולת צריך בשביל לעשות את ההלןך חזור (מלבד כושר ורצון כמובן), לטעמי זה לא רעיון רע. אם השיקול של דייגו הוא בגלל העייפות(המשחק הוא שלושה ימים אחרי הגביע) אז אפשר להבין, אם השיקול הזה לא בא בחשבון אז אני חושב שלבוסלי ו/או ליצ'ה מגיע זימון בלי ספק בכלל(אני לא עד כדי כך טמבל, ברור שליצ'ה שחקן טוב יותר ומגיע לו זימון יותר מלדוקר העכברים). למה לא? הוא היה טוב במעט שהוא קיבל אז למה לא? אולי לא כ-5 אבל בטח שליד ה-5, חוץ מזה שכל אחד היה נראה זבל עם הקבוצה של הוראקן. לגבי פוצו, מסכים. לגבי קאריזו, די חאלס, הוא איבד את המקום שלו בסראגוסה וזה מתחיל לעצבן עד כמה הוא לא מצליח, אפשר להבין. - זאנטי לא משחק מגן כבר הרבה זמן באופן קבוע, הוא עדיין מגן בסדר. - אנג'לרי, טפו טפו טפו רק שיחזור כמו שצריך. - אינסואה, מגן סבבה לגמרי לטעמי, בהחלט מגיע לו זימון והוא עדיף על פאפה. - אנסאלדי היה בסדר גמור לטעמי מול ספרד, גם בהגנה ולטעמי מגיע לו הזדמנות. - זבאלטה לא קיבל הזדמנות כבר 3 שנים, בסיטי הוא יציב וטוב לפי מה שהבנתי. - אקרו? מי זה? - איבארה צריך לקבל חדר ביחד עם פאלרמו, קאלדרון, אלמיידה, אורטגה ופאטו, וואחד ערבי מורק"ים הם יכולים להעביר שם.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx יכול להיות רעיון לא רע. אני חושב שאפשר לנסות להעביר קיצוניים לעמדות המגינים ולנסות אותם. לטו או ג'ונאס הם המועמדים שלי, לך תדע אולי אחד מהם יהיה סיפור הצלחה כמו נג'ואן גרייב... ------------------- אין המצב בקאנטים, אני מקווה לפחות שמהליגה יהיה משהו להתנחם איתו.
זה ארוך וזמני קצר, מחר אני אגיב באופן רציני יותר לחלק מהדברים שלא אספיק פה, אני ממש לא מסכים איתך לגבי המגנים, העובדה שיותר מדי פעמים אמרת "בסדר" מעידה על רמת האופציות, מתי ראית את סאבאלטה נותן משחק טוב לאחרונה? גם באולימפית הוא היה סתמי עד חלש, אינסואה סוגר נכון כמו שהיינצה מכדרר, וגם התרומה ההתקפית שלו שולית ביותר... בברזיל הוא החל לשחק לא לפני כ"כ הרבה זמן בגלל הבלאגן עם השחרור מבאבינגטון, בכל המשחקים שראיתי אותו שם הוא שיחק פליימייקר (גם לא תפקידו הטבעי), בהורקאן הוא שיחק חלוץ לכל דבר שהולך לאגפים אמנם, אבל עדיין חלוץ, מקס' קיצוני (ככה גם מול פנמה). לשחק קשר שמאלי במערך עם 4 קשרים זה משהו אחר, "קארילרו" דורש יכולת "אידה אי וואלטה" (ההלוך חזור שכתבתי), וזה לא רק כושר גופני ורצון, זה סגנון משחק, לבחור אין את זה. למה לא? בולאטי נראה כמו הצרות שלי בהורקאן, כבד לא מדוייק וחסר כל נוכחות, בשיאו (טורניר שעבר) הוא היה שחקן שמדגדג את הסגל, כרגע הוא נראה כמו בירם כיאל. האם שתי הופעות סבירות צריכות להקנות לו מקום בנבחרת על אף כושר גרוע בליגה? לא חושב, בעיקר לא שיש טובים ממנו אפילו בליגה המקומית. השאלה היא למה כן? בגלל 2 הופעות סבירות? אם היית אומר שבוסלי עדיף השיחה הייתה נגמרת פה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx , אני לא אומר שבוסלי רע, פשוט אין לו מקום בנבחרת, לא היה לו ולא יהיה לו כל עוד ארגנטינה תשאוף להיות נבחרת בטופ. זו דעתי, הוא חלוץ ליגה טוב, אפילו טוב מאוד, אבל לא יותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx לא היית רציני שהעלת את שמו של לטו לנבחרת נכון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ?
סנטראל יוצאת בתיקו 1-1 מאכזב מאוד מול טוקומאן, משחק שהייתה חייבת להוציא בו 3 נקודות ומבחינתי זה כמו הפסד להפסיד נקודות בצורה כזאת. פשוט חבל. ברואון נפצע ואני מקווה שלא משהו חמור. אינדפנדיינטה משחקת עכשיו מול הוראקן, משחק שלא קובע כל כך הרבה לשתי הקבוצות. בשורה טובה מבחינתי היא שפאטיטו חוזר להרכב, לא יודע אם בגלל פציעות או השעיות אבל אני בכל אופן נהנה לראות אותו. יניב יש לך מושג למה הוא פותח?
משחק שלא קובע כלום הוא לא בדיוק הגדרה מדוייקת כי כמובן שיש את הליברטדורס שמונח כאן על הכף. ניצחון 2-0 לרוחו במשחק לא רע בכלל בליברטדורס דה אמריקה. החמצות על גבי החמצות ראינו במשחק הזה אבל בסופו של דבר זה נכנס. גאלאנו (46) כובש לאחר בישול נפלא של גאנדין שמוצא את לאונל שצולל אל הגול. אובר דרמטיות של השופט שהחליט לעצור את המשחק לאחר שהקהל באווירת הקלאסיקו עם בוקה שבשבוע הבא יצא בקריאות גנאי כנגד בוליביה ופרגוואי, לא עזרו ובדקה ה87 חותם את המשחק אל צ'יפי גאנדין שמסיים עוד משחק עם שער לאוסף. תקציר המשחק
תיאורתיית כן, אבל אתה מאמין שניואל'ס תשמיט לא תיקח 6 מתוך ה-12 הנקודות האחרונות שלה? גאנדין אמנם עם עוד שער ובישול לסטטיסטיקה אבל היה צריך לשים לפחות שני שערים ואני עדיין איתו. מי שלא הרשים אותי במשחק היה הקפטן, יותר מדי טעויות בסגירה היו לו, לזכותה של ההגנה אפשר לומר שטולו משחק רק עם אסבדו בתור 5 בודד ככה שאין יותר מדי עזרה מהקישור. שמח בשביל גאלאנו על העונה הטובה שלו, 2 שערים מ-16 משחקים זה יפה בנוסף ליכולת לא רעה שלו בהגנה, אני מקווה שהפעם לא יביאו משהו במקומו.