לא רלבנטי עד כמה הבאררה חזקה או מסוכנת, בסופו של דבר חבורת עבריינים מאיימת ותוקפת שחקן של מועדון (ולא רק את חימנס), גם אם זה הבאררה של ארסנאל חסרת האוהדים זה עדיין מלחיץ. אני מבין לגמרי את חימנס ולא יכול שלא להזדהות עם רצונו לשמור על שלום משפחתו לפני הכדורגל.
המחזור ה-15 יפתח ביום חמישי וימתח על ארבעה ימים עקב דרישות הטלויזיה, לצעיר ראסינג שוב ביום שני גם אם השעה יותר נורמאלית (הפעם הביצ'ו וארסנל בשעה הלא סבירה). חמישה מחזורים לסיום הטורניר וכיאה לטורנירים הקצרים יש לנו 4 קבוצות במאבק על התואר, כשתיאורטית יש עוד שיכולות להפתיע. ולס לדוגמא באמת מאמינה שהיא יכולה על פי הצהרות המאמן והשחקנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx הרבה משחקים מעניינים במחזור הזה, זה יתחיל בשבת עם הקלאסיקו של סאן לורנסו והורקאן, גם אם הקבוצה של סימאונה יצאה ממאבק האליפות היא עדיין לא תרצה להפסיד ליריבה המושבעת, מה גם שלשתי הקבוצות יש עוד סיכוי להכנס לליברטאדורס. גם בשבת רק יותר מאוחר יפגשו שתיים מהמועמדות לתואר לקרב ראש בראש, אינדיפנדיינטה של טולו גאז'גו תארח את באנפילד (הבלתי מנוצחת עדיין) של פאלסיוני. ביום ראשון יערך המשחק המרכזי של המחזור, הקלאסיקו הרותח של רוסאריו, ניואס רוצה אליפות ואם לא אז לפחות כניסה לגביע, בעוד סנטראל רוצה לצבור נק' בתחתית. - אבל גם בלי זה המשחק הזה תמיד חם. יום שישי: אסטודיאנטס - טיגרה לאנוס - קולון שבת: סאן לורנסו - הורקאן א.טוקומן - צ'אקריטה אינדפנדיינטה - באנפילד ראשון: ניואלס - סנטראל בוקה - חימנאסיה לה פלאטה גודוי קרוס - ריבר פלייט שני: ארחנטינוס - ארסנל ולס - ראסינג מבחינת התחתית אפשר גם לציין את המאבק הישיר בין שתי העולות ביום שבת, כמו גם את המשחק המעניין בין ולס (שרוצה אליפות עדיין?) לראסינג שמגיעה אחרי ניצחון מעודד על אסטודיאנס.
מתי המשחק של באנפילד? הכוונה באיזו שעה? אולי יש מצב שאני אוכל לראות אותו יחד עם פתיחת הפלייאוף הקולומביאני.....
תודה....אין לי בעיה עם השעה, הבעיה היא שבאותו הזמן יחל הפלייאוף עם הקלאסיקו בין ג'וניור באראנקייה לקרטאחנה שאני רוצה לראות.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
הדרבי של רוסאריו יהיה ב-8 שעון ישראל, מה שאומר שזה יהיה ב-3 שעון ארגנטינה. אני אישית מרוצה מזה אבל חבל לי שבשעה כזאת יש משחק איכותי ולא בשעה נורמאלית יותר. אישית זה מבאס אותי שבשעה כזאת יהיה הדרבי כי המזג האוויר אני מתאר לעצמי לא יהיה טוב בשעה כזאת למרות שמין הסתם למשחק כזה יהיה מספיק קהל.
אחרי הפלירטוטים עם לוקאס ליכט ראסינג מעוניינת בשירותיהם של עוד כמה שחקנים לחיזוק לקראת העונה הבאה, הראשון זה חלוצה של צ'אקאריטה מתיאס אלוסטיסה, עוד חלוץ שמוזכר כמועמד זה אלחנדרו "פאפו" גומז הגמד המוכשר של הקוארבו, עוד שחקן שמוזכר זה אקס ולז וכיום בויאריאל הוא הבלם פאבריציו פואנטס הותיק. אני אמנם לא יודע מה מדוייק יותר ומה פחות, מה שכן אני אישית חושב ששחקן כמו גומז יכול להיות טוב לאקדמיה בידיוק איפה שחסר לה איכות.
פאפו היה אמור להיות המחליף של מקסי בזמנו, רק שאז, כמו היום, לא היה כסף להביא אותו. עם לוקאסיטו אין כבר פלירטוטים, הכל סגור עם השחקן ורק צריך לסגור עם חטאפה. השעה של הקלאסיקו ברוסאריו סבבה מבחינת זמן, מכיוון שזה יום א' אין בעייה לקהל עם כל שעה, רק לפני שנה היה קלאסיקוס ב-11 בבוקר ביום א' והיה מפוצץ (לא של רוסאריו). מי שמזדיין זה אלו שמשחקות ביום שני בצהריים, שבוע שעבר זו הייתה ראסינג בשעה 17:00 והשבוע זו ארחנטינוס בשש - באמצע שבוע עבודה לשחק בצהריים זה טמטום.
לאימון המסכם של ניואל'ס לקראת הדרבי השתתפו לא פחות מ-27 אלף אוהדים(פינגוינים) בקולוסו דל פרקה מגרשה הביתי, האירוע המסורתי שנקרא "באנדראסו" מתקיים לפני כל קלאסיקו ובו הקבוצה מתאמנת או יותר נכון מתעודדת לקראת הדרבי המדהים הזה שאוהדיה מעודדים אותה, באירוע נוכחים גם שחקני עבר ובני המשפחה של מקימי הקבוצה ושל הנערה המצורעת(סתם..). אני חייב להודות שזה דבר יפה האירוע הזה למרות שהוא של פינגוינים. רולנדו סקיאבי נמצא כרגע בספק לקראת הקלאסיקו ויש מצב טוב שישחק אם יחלים מהפציעה שלו עד אז, אם לא יספיק יעלה במקומו הילד איגנאסיו פידלף. תמונות מהאימון
תוצאות יום שישי: אסטודיאנטס 3 - טיגרה 1 הפינצ'ה ממשיכה להתכונן לאליפות העולם בדובאי וסאבלה מריץ הרכב חזק על מנת שהשחקנים יגיעו בכושר לטורניר, זאת למרות שתאכלס לפינצ'ה לא נותרו סיכויים בליגה המקומית ומקומם בליברטאדורס מובטח. אחרי משחק נוראי בשבוע שעבר חוזר הקפטן והמנהיג ורון לבלוט במדי ה"לאון", המכשפונת היה מעורב בכל מהלך חיובי של קבוצתו. כבר אחרי מס' דקות הפינצ'ה עולים ליתרון אחרי מהלך קבוצתי נהדר שמסתיים בבישול של ורון לבוסלי. בפתיחת המחצית השנייה ורון וקאראסקו מבצעים תרגיל בבעיטה החופשית שמסתיים בכדור רוחב שעובר דרך תיבת החמש, שם 2-3 שחקנים של הפינצ'ה מפספים הזדמנות לכובש, ומגיע ל"אל קולוראדו" רה שכובש מקרוב, ההגנה של טיגרה? לא באיזור. סלאי מחזיר את האורחים למשחק עם שער עצמי אחרי כדור רוחב לא מסוכן, אך לאחר מכן שוב פעם מופיע ורון, הקפטן מרים כדור חופשי מדוייק ובוסלי נוגח את השני שלו במשחק (9 בטורניר). מלבד ורון שהצטיין ובוסלי שממשיך לכבוש (31 ב-51 משחקים במדי הקבוצה), הרוויח סאבלה את קאראסקו שמתחיל לספק את הסחורה. בטיגרה אחרי ניצחון שני בלבד העונה בשבוע שעבר חזרו העניינים למסלולם, בלי רוח לחימה, בלי משחק קבוצתי, בלי דבר למעשה...בויקטוריה רק רוצים שיגמר כבר הטורניר. http://img187.imageshack.us/img187/6306/est1.Xxx סאלגאירו הארוגוואי מול ארובארנה "הבאסקי" - המגן הותיק לא יכל לחלוצי היריבה לאנוס 3 - קולון 0 לאנוס, שעברה טורניר לא יציב, חוזרת להציג את הכדורגל האופייני שלה מהשנים האחרונות ומביסה את קולון בהצגה הגדולה. הקבוצה האורחת הגיעה למשחק בידיעה כי ניצחון במשחק זה יתן לה דחיפה רצינית במאבק האליפות לאור המשחקים שמצפים ליריבותיה למאבק, אך בסיומו של דבר מוהאמד וקולון ישארו כנראה מחוץ לתמונת האליפות. המשחק נפתח בקצב גבוה עם מצבים לשני הצדדים אך מהרגע שלאנוס כבשה התחילה ההצגה של המארחת שנגמרה רק בסיום המשחק, כריסטיאן "אל פולאקו" מננדס הצעיר הוכיח סוף סוף כי הוא ראוי לקרדיט הרב שקיבל מפתיחת העונה, הבלונדיני כבש שער, סחט פנדל והיה מעורב במס' מהלכים יפים של קבוצתו, באופן אירוני זהו השער השני של הילד בפרימרה כאשר הראשון הובקע גם הוא נגד קולון (בטורניר הקודם). מלבד הילד שנתן משחק גדול וכבש, חזרו לכבוש גם בלאנקו וסאלסדו, כשהפאראגוואי אף מחמיץ פנדל. מי שנבחר במרבית כלי התקשורת למצטיין ונראה מצויין אמש הוא מרקוס אגירה שהיה האחראי העיקרי לגולים הראשונים, משחק נהדר לשחקן ששב מספרד. קולון מנגד, לא שיחקה טוב היום וככל הנראה תאלץ להסתפק בהופעה בליברטאדורס ולא יותר. http://img406.imageshack.us/img406/446/19579441.Xxx סבאסטיאן בלאנקו חוזר לכבוש - טורניר הפכפך לכוכב של לאנוס תקצירים בלחיצה על כותרת המשחק
בקלאסיקו של דרום-מרכז בואנוס אייראס בין הוראקן לסאן לורנצו יוצאים האחרונים על העליונה, "אל ציקלון" מנצחת 2-0 במשחק חם עם 7 כרטיסים צהובים ואדום אחד(גולץ, הקפטן של הגלובו), למרות שלשתיהן אין כמעט על מה לשחק משום שהסיכוי למקום בליברטאדורס הוא קטן עדיין דרבי זה דרבי. לסאן לורנצו כבשו רנאטו סיבלי בדקה ה-9 וחואן מנואל טורס חתם את התוצאה בדקה ה-90 וקבע את תוצאת המשחק, הוראקן תנסה לשכוח כמה שיותר מהעונה השחורה הזאת ולסיים בכבוד את העונה בשביל הקלאוסורה.
משחקי השבת: הורקאן 0 - סאן לורנסו 2 הקלאסיקו השכונתי של הגלובו והקוארבו נפתח במהומות, הבאררה של הגלובו נכנסה ליציע ברעש גדול עם דגל של סאן לורנסו אשר נגנב או נשדד מתישהו, החברה ממול שצפו במחזה לא קיבלו את זה בחום ופתחו במהומות, המשטרה נאלצה להשתמש בגז מדמיע שהגיע גם למגרש והמשחק התעכב בכמה דקות. על המגרש עצמו הייתה רק קבוצה אחת, סאן לורנסו של סימאונה חוזרת לנצח ולא מוותרת על הליברטאדורס שכבר לא נמצא כ"כ רחוק (במידה וניואלס לא מנצחת היום זה אפילו קרוב). הקוארבו קיבלה חזרה את שני עושי המשחק שלה, סבא גונסאלס שחזר מהמונדיאליטו הקטן ופיפי רומאנילי ששב מפציעה (החליף את הראשון), אך דווקא הם לא היו אלו שבלטו אלא יותר הפועלים השחורים דיאגו ריברו וצ'אקו טורס. אפשר לציין גם הופעת בכורה סוף סוף של הזר הניגרי הצעיר פליקס אורודה, הילד הראה סימנים של כישרון ובישל יפה את השער השני. בגלובו הכל ממשיך כהרגלו, סגנית האלופה איבדה יותר מדי שחקנים ולא מצאה תחליפים לקראת הטורניר, אתמול מונסון בשער מנע תבוסה גדולה יותר (למרת יציאה גרועה בשני) כשדווקא הקפטן גולץ מציג משחק גרוע במיוחד ומורחק בטיפשות. http://img121.imageshack.us/img121/5746/pelea.Xxx תחילת המשחק נדחתה בכ-20 דק' עקב האירועים ביציע "שזלגו" למגרש בדמות הגז המדמיע א. טוקומן 2 - צ'אקריטה 1 קרב תחתית חם בין שתי העולות החדשות נערך בטוקומן, הקבוצה המקומית הייתה עדיפה וניצחה למרות הפיגור המוקדם. צ'אקה אמנם נראית הרבה יותר טוב מאז הגיע אל נגרו גאמבואה לעמוד על הקוים, ואתמול אף הובילה משער יפה של סנטוריון, אך טוקומן נמצאת גם היא בתהליך של שיפור עם מאמן חדש על הקוים גם כן (צ'יצ'ה סוסה). המקומיים הגיבו במהרה עם גולאסו של לונגו ושער יפה בהמשך של הפאראגוואי אסקובר, החלוץ שהגיע בהרבה רעש לא פרע את השטרות עד כה, אולי אתמול משהו השתחרר. אינדפנדיינטה 1 - באנפילד 2 הרכבת של פאלסיוני לא עוצרת! בקרב הצמרת שנערך בליברטאדורס המשופץ של הרוחו ספגו המארחים הפסד בכורה (מאז השיפוץ) מרגלי באנפילד הבלתי מנוצחת. המחצית השנייה נפתחה דווקא בגולאסו אדיר של צ'יפי גאנדין שמגיע כבר ל-8 שערים בטורניר הזה, אך תוך זמן קצר אי הבנה בין מארקה לגאבאריני (יציאה רעה) והתערבות של "פאפליטו" פרנאנדס הביאה לשוויון מראשו של המגן האדום דווקא, 15 דק' מהסיום היה זה סילבה אשר הפך את התוצאה בבעיטה מדוייקת מתוך הרחבה, הטנק האורוגוואי מגיע כבר ל-12 שערים בטורניר ובאנפילד נראית בלתי עצירה בדרך לתואר. אמנם באנפילד לא מציגה כדורגל אטרקטיבי במיוחד העונה, אבל ליריבות שלה אין תשובה להגנה החזקה והמשחק היעיל למעלה, גם לאינדפנדיינטה, שסופגת מכה אנושה במאבק האליפות והכניסה לליברטאדורס, לא הייתה תשובה מספיק טובה אתמול למרות המשחק האפור של באנפילד. ויקטור לופס ואל "גאז'גו" מנדס במרכז הגנת באנפילד הצטיינו במשחק ודאגו לשלוח כל כדור מסוכן ישר למעלה לכיוון החלוצים, עד כה ספגה הגנת המוליכה רק 7 גולים ב-15 משחקים, וזאת על אף הנוכחות של לוקטי בשער http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx . http://img72.imageshack.us/img72/3839/silva.Xxx הפוך סילבה, הפוך - האורוגוואי לא מפסיק לכבוש ובאנפילד מחכה למעידה של ניואלס בשביל להשאר לבד בפסגה. *לצפייה בגולים ללחוץ על כותרת המשחק
באנפילד תהיה האלופה הכי מעפנה מאז העידן המקוצועני נראה לי, לא זכור לי שקבוצה בלי קהל זוכה בלאיפות, אבל מה שנכון זה שתאכ'לס מגיע לה והיא נראית הכי טוב בטורניר. באינדפנדיינטה חלמו על ניצחון שיתן להם פוש לאליפות, כנראה שגאז'גו לא יכול להוביל קבוצה מפורקת בעונה שעברה לאליפות השנה, הוא מאמן מעולה אבל קוסם הוא כנראה שלא. מה שלא הבנתי מהמחצית שראיתי זה למה הוא העלה את טוציו כמגן ימני כאשר וז'ה היה כשיר, טוציו כבר לא ילד ועם כל הכבוד לא יכול לשחק יותר כמגן אלא אם כן אחד ממביאי הכדורים ירוץ איתו על הקו עם בלון חמצן. בכל זאת יש לאינדי סיבות לאופטימיות לקראת העונה הבאה.