ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. Diablito Member

מתיאוס? ראסינג?
    שיתנו למראדונה לאמן את הנבחרת וזהו.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

אני מתרגש!

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הגרמני לא יגיע בסוף, כהרגלו בקודש הוא הודיע על כך דרך SMS...

עדיף ככה

3. benos Member

זה סופית? אני מקווה בשביל ראסינג שיהיה להם מאמן נורמאלי, קאנייה הוא הבחירה שלי ואני חושב שהוא אחת האופציות הטובות בשביל האקדמיה.

אליאס, סאינז שיחק נגד ניואל'ס? ואם כן, שיחק טוב?

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא, נגד לאנוס סאינס שיחק מכיוון שמרטינס היה מוצהב, נגד ניואלס מרטינס חזר.

הגרמני לא עלה על הטיסה ושלח SMS שהוא לא מגיע, בראסינג כבר הודיעו מה הם חושבים על ההתנהלות שלו כך שזה נראה די סופי.

מעבר לסאגת המאמן הבשורה הגרועה ביותר שקיבלה ראסינג היא האישור להערכות המוקדמות לגבי קאסרס, הבלם הפאראגוואי הנהדר של ראסינג קרע את הרצועות וגמר את העונה. מעבר לאובדן של השחקן הכי טוב של ראסינג העונה כואב לי גם על הבחור עצמו, עם הזמן למדתי להעריך ולאהוב את הבחור המופנם והמשקיען הזה, בכל עמדה ששמו אותו הוא שיחק היטב ונתן הכל. דווקא בשנה של מונדיאל שנראה שסוף סוף הוא בדרך לפריצה המיוחלת, הוא נפצע כ"כ קשה, כ"כ חבל עליו. בתור נער הוא היה תקווה גדולה בארצו, זו כבר הפציעה השנייה שעוצרת לו את ההתקדמות (מעבר לאירופה בעבר ומונדיאל עכשיו).

סאנצ'ס פרטה הוא פשוט חיה שצריך להרחיק להרבה זמן על הכניסה המכוערת הזאת!!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/10/09
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נחזיר מסורת שנשכחה קצת, על יום שלישי נדלג מכיוון שכואב לי רק לחשוב על המשחק שהיה לנו. התוצאות לבינתיים ממשיכות לסבך את הצמרת שאף אחת לא מצליחה לפתוח פער והכל מאוד צפוף.

משחקי יום רביעי:

חימנאסיה 0 - באנפילד 1 - משק חם מאוד קיבלנו בלה פלאטה. המארחת עם הפסד שלישי ברציפות כבר, יכולה להתנחם בכך שגם יריבותיה לתחתית ממשיכות להפסיד. גם שובו של אל פאמפה סוסה (כמחליף) לראשונה העונה לא הועיל ללובו שממשיכים להפסיד ולשחק רע. מנגד באנפילד ממשיכה את החגיגה ונשארת עדיין בלתי מנוצחת, הנצחון מקפיץ אותה למקום הראשון יחד עם כמה שותפות כשהפנים לקראת סדרת המשחקים הקשה שמתקרבת. אחרי שאיבדה את שניים משחקניה הטובים ביותר, סבאסטיאן מנדס וחאמס רודריגס, כבר ב-20 דק' הראשונות עקב פציעות, הייתה קצת דאגה על ספספל הירוקים, אך וולטר ארביטי המצויין לקח את המשחק עליו ובאנפילד הצליחה להשתלט על המגרש וליצור המון מצבים. האורוגוואי סילבה החמיץ והחמיץ אך בסופו של דבר כבש בנגיחה אחרי פריצה נהדרת של באראסה באגף ימין. סילבה מגיע כבר ל-10 גולים בטורניר (שיחק 10 משחקים) ובאראסה מגלה שיש לו כדורגל אחרי הרבה שנים, המגן גם נחתך בהמשך וסיים את המשחק סטייל הפצוע האנגלי...

http://img503.imageshack.us/img503/2669/silvin.Xxx
    סילבה קיבל טיפול קשוח מהגנת הלובו, למרות זאת לא חגג את הגול כמחווה לאוהדי הלובו שם שיחק בעבר.

סאן לורנסו 3 - ארסנאל 2 - גם הקבוצה של סימאונה חוזרת לנצח ונשארת חזק בתמונת האליפות. סאן לורנסו לא מבריקה בתקופה האחרונה, אולי בגלל שהאחראים על הברק חסרים - פיפי רומאניולי פצוע וסבאסטיאן גונסאלס בניגריה עם נבחרת הנוער - אבל כיאה לקבוצה של סימאונה הם מציגים הרבה אופי ונחישות. ארסנאל הובילה פעמיים אך לא הצליחה לנצח, ההפסד הזה משאיר אותה קרובה למאבקי התחתית, אך למזלה מתחתייה הקבוצות ממשיכות להפסיד. פראנקו חארה הצעיר העלה את האורחים ליתרון ראשון, אך אל בוריטו ריברו השווה מרחוק (טעות קשה של שוער סגל הנבחרת המקומית). בהמשך, טולה, שבעברו היה קפטן סאנלו וקיבל אישור לשחק רק עקב מחווה של הקוארבו (כרטיסו שייך לסאנלו), העלה את ארסנאל ליתרון שני בנגיחה וכיאה למסורת לא חגג. אך אז הגיע אחת התגליות של סימאונה, גונסאלו רובירה הצעיר עם גולאסו אדיר והשווה את התוצאה, כשלקראת סיום המשחק פצצה של קילי גונסאלס (המצטיין לדעתי) מוסטת ע"י פאפו גומס, שמכניע את קבוצתו לשעבר (ודווקא חוגג את הגול).

http://img515.imageshack.us/img515/5879/sanlorenfoto.Xxx
    גונסאלו באסאן - עוד אחת מהתגליות של סימאונה, היה מצויין אמש.

הורקאן 1 - סנטראל 0 - אדוארדו דומינגס מקנה לגלובו ניצחון, לקבוצה של קאפה כל נק' חשובה כי עם הסגל הזה היא עוד עלולה להתדרדר לתחתית לקראת סיום העונה. סנטראל שכבר בתחתית, עמוק, לא מצליחה לנצל את ההפסדים של ראסינג והלובו ששיחקו לפניה.

אינדפנדיינטה 3 - קולון 2 - התאריך של אתמול, 28.10.2009, הוא תאריך שיזכר אצל אוהדי הרוחו עוד הרבה זמן, היום בו חזרה הקבוצה לשחק במגרשה הבייתי. כמה כיף לאוהדים לפתוח את הליברטאדורס המשופץ עם ניצחון וחגיגה של שערים, גם אם הקבוצה חורקת עדיין במקומות מסויימים, ניצחון שמשאיר אותה חזק בתמונת האליפות. מנגד קולון מאבדת את המקום ה-1 אחרי מחזור אחד אבל עדיין נשארת בצמרת, בקבוצה מסנטה פה יש טענות רבות על הרחקתו של ביצ'י פוארטס, ובצדק ההרחקה פשוט מגוכחת למרות מה שהשדרן (העיוור?) טוען. קוקי סילברה (מצויין) עשה את הסיפתח עם סיומת חדה ונכנס לדפי ההיסטוריה ככובש הראשון באצטדיון המשופץ, ניאטו (7 ג' בטורניר) הגיב בפצצה משלו אחרי בישול של ריקי גומס, לקראת סיום המחצית היה זה פאטו\יטו רודריגס עם פריצה יפה באגף ובישול לנאצ'ו פיאטי. בדקה ה-60 הורחק פוארטס ואחריו גם מאמנו מוהאמד, סילברה לא התרשם ובישל נהדר לפיאטי את השני שלו, נאצ'ו נשאר מול השוער ועבר אותו בסטייל כדי לגלגל את הכדור לרשת. עד לסיום הרוחו החמיצו עוד כמה מצבים ודווקא קולון צימקה (ראמירס), אבל החגיגה הייתה של האדומים.

http://img692.imageshack.us/img692/2131/tapas.Xxx
    סוף סוף יש בית לאדומים, ועוד איזה בית!

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הערב בוקה תארח את צ'אקריטה שניצחון ישאיר אותה בתמונת האליפות, גם אם לא במצב אידיאלי, הפסד יגמור סופית את הסיפור לדעתי. אחרי חודש ללא שינויים בהרכב נאלץ באסילה לשנות קצת בהגנה עקב הרחקות, פציעות וסתם יכולת גרועה - ככל הנראה מורל, קרופוויאסה ומדל יכנסו במקום קאסרס, מונסון ואיברה. במידה והפציעה של איברה לא תראה סימני שיפור בקרוב באסילה צפוי להשתמש במדל (לא מגן טבעי), או האורוגוואי הצעיר שחזר מהמונדיאליטו, באגף ימין עד לסוף הטורניר. בעייה רצינית לבוקה לדעתי.

לבעלי צלחות הלווין, מבין הערוצים שנקלטים בישראל המשחק ככל הנראה ישודר באל ג'אזירה 1 (לא +1) ובערוץ היווני נובה ספורטס 7 (NOVA), בשעה הנוחה יחסית 20:00 שעון ישראל. גם לאנוס מול טיגרה אמור להיות משודר באל ג'אזירה 1 קצת אחרי.

קצת חדשות מהליגה:

סאן לורנסו ממשיכה לנסות לאשר את השאלתו של נלסון בניטס, מגינה השמאלי של פורטו, כדי שיוכל להוריד מהעומס במשחקי הגביע.

הורקאן מחתימה חלוץ אקוואדורי בעל שם משעשע, מינה, בתקווה שזה יתן את הפיתרון לעמדת ה-9 הכל כך בעייתית בגלובו. אם אני לא טועה מדובר בחלוץ שעשה את כל הקריירה שלו עד כה בליגה של ארצו והוא מחזיק במס' מצומצם מאוד של הופעות נבחרת.

ראסינג פונה לאופצייה השנייה שלה לתפקיד המאמן, מארקאריאן האורוגוואי עליו הרחבתי פה קצת לפני עמוד או שניים. במידה ולא יצליחו לסגור איתו אין עוד שם שכבר החלו איתו מו"מ לכן זה אומר שבארבאס ישאר עוד כמה מחזורים.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

פשוט כיף לראות איך הקבוצה הצנועה הזו (באנפילד) ממשיכה לשמור על יציבות ולדעתי היא מפתיעה לא רק אותי אלא עוד הרבה אחרים (טפו, טפו, חמסה, חמסה). חבל לי רק על חאמס רודריגס, אני מקווה שהפציעה אינה רצינית והוא יחזור כבר למחזור הקרוב כי הם צריכים אותו. אליאס, אמרו מה חומרת הפציעה? גם האורוגואי סילבה ממשיך בכושר הפנטסטי שלו וקשה לי לראות את באנפילד מצליחה להשאיר אותו אחרי הטורניר הנהדר שלו עד עכשיו. אני לא בקיא בפרטים, אבל לדעתי זה הטורניר הטוב ביותר של באנפילד אי פעם והוא עוד לא נגמר. שווה בדיקה לכל הסקרנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

חימנסיה מאוד מאכזבת אותי העונה, לא ציפיתי שהקבוצה הזו תרוץ חזק בתחתית. לא ציפיתי לאליפות אבל חשבתי שלפחות מרכז טבלה היה משקף את יכולתה. לגבי מרקו פרס אני מפסיק לשאול, אני מניח שהוא לא שיחק.....

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הפציעה של חאמס לא נראתה רצינית על פניה, אבל לא ראיתי עדכונים בנושא עד כה.

לא יודע לגבי העבר הרחוק אבל האמת שבאנפילד עשתה כמה טורנירים יפים בחצי הראשון של העשור (גם עם פאלסיוני מאמנם היום), כולל פעם אחת שהם סיימו כסגנים כשולס לקחה את האליפות עם רוסו. מהקבוצה הזו אני זוכר את אנדראס סאן מרטין בעיקר וגם את דאטולו שפרץ בדיוק אז, אבל היו שם עוד מס' שחקנים טובים (סיבלי, לאיבה, פאלטה, סביטאניץ', ארמאנטרוס...) והיא הגיעה להשגים יפים גם בגביעים. הקבוצה הנוכחית עושה מאמצים רבים לגבור על קודמותיה ולקחת אליפות בטעות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

סילבה כבר מבוגר יחסית (29), לא בטוח שמעבר לקבוצה גדולה יהיה רלבנטי לגביו, מה גם שהוא כבר זמן מה בארגנטינה והיו לו גם טורנירים גרועים מאוד (בולס לדוג'). מי שבוודאות יעזוב לדעתי יהיה החלוץ האורוגוואי השני, פאפליטו פרנאנדס שזוכה להערכה רבה. גם אם סילבה יעזוב אני לא אופתע אבל אני לא חושב שזה וודאי.

אנחנו מזכירים כל פעם את החלק הקדמי של באנפילד אבל למעשה יש להם את ההגנה הטובה בליגה. האחראי העיקרי לכך הוא הרכש מסאן לורנסו אל גאז'גו מנדס שאם פציעתו חמורה זה יפגע בהם מאוד.

בקשר לפרס (לא היה בסגל), מצד אחד עכשיו שסוסה חזר לרוטציה הסיכויים יורדים, מצד שני למדלון נמאס מכך שהחלוצים לא כובשים ככה שיכול להיות מקום לאופטימיות. האמת שאני בספק שאצל מדלון הוא כבר יקבל צ'אנס, אבל פיטורים של המאמן לא נראים כ"כ בלתי הגיוניים כרגע...

9. benos Member

טפו טפו טפו רק שיהיה בריא, הוא כבר שבר פעמיים את הרגל, פעם אחת אחרי שילד דימונאי התרסק עליו(בטעות חשוב לציין) ופעם שנייה אחרי כניסה פראית של פלקאו בליברטאדורס 2008, במיוחד בגילו שלא תהיה לו פציעה חמורה.

בקשר לסילבה, אני ראיתי את אבראו והוא לא ואוו כזה גדול בטח בגילו המתקדם ולכן לטעמי סילבה צריך לקבל זימון, חלוץ כזה חזק ופיזי חסר לסלסטה וחוץ מאבראו וריצ'רד מוראלס אני לא מכיר עוד 9 אמיתי וטוב שיכול להכנס ולתרום שערים. אליאס אין מצב שסילבה יקבל זימון לנבחרת?

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

היות ואתם עוקבים ובקיאים בכל הקשור לכדורגל הארגנטינאי, רציתי לשאול איך התרשמתם עד כה מ - Fabian Rinaudo מחימנסיה לה פלאטה?
    פשוט פורסם בסקיי שאברטון מעוניינת לרכוש את השחקן בינואר ורציתי לדעת כמה פרטים עליו. תודה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. benos Member

בן 22, קשר אחורי ארגנטינאי טיפוסי , אמנם לא כל כך גבוה(177 ס"מ) אבל חזק וקשוח, מתקל טוב עם טכניקה לא רעה. עשה את הופעת הבכורה שלו בנבחרת(המקומית) שנה שעברה ואפילו פתח, לפי מה שאוהדי חימנסיה אומרים הוא אחד היחידים שטוב בקבוצה השנה.

חדשות לא טובות לבוקה, חואן רומאן ריקלמה נפצע במשחק הנצחון 3-0 על הקברנים ויצא אחרי 36 דקוות, בהתחלה היה נראה שזאת פציעה קלה אבל אח"כ בדיקות הראו שזאת כנראה בעיה חמורה (שבר או דורבן) בכף הרגל במקום שכבר היו לו איתו בעיות בעבר, רומאן יעדר שלושה חודשים בערך ויסיים את העונה בטרם עת ויהיה כשיר רק להכנות לפתיחת העונה הבאה.
    מעניין מאוד איך הפציעה הזאת תשפיע על בוקה כי היא נמצאת בתקופה טובה עם ניצחונות. אני חושב שהפציעה לא תשפיע כל כך, שני שחקנים איטיים כמו ריקלמה ופאלרמו זה יותר מידי שבלוני לטעמי למרות האיכות והניסיון העצום שהם נותנים, שחקן יותר נייד וגם טכני כמו צ'אבז יכול לטעמי לחפות בצורה טובה על ההעדרות של רומאן ולאזן את אובדן האיכות בכך שההתקפה תהיה יותר מהירה.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם כל לקח לי זמן להבין מי זה הריצ'רד שאתה מדבר עליו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx , מעולם לא שמעתי שקוראים לו כך אבל בסוף הבנתי שהכוונה לצ'נגה מוראלס. אני מניח שלא ראית אותו משחק לאחרונה? הוא כבר מזמן לא שחקן שקרוב לרמה של הסלסטה וגם פצוע כרגע.

בקשר לסילבה אני לא מבין את ההתלהבות סביבו, הרי הוא משחק כמה שנים בארגנטינה והוא הראה שהוא חלוץ רחבה סביר ולא יותר, עכשיו פשוט יש לו רצף מצויין. מה גם שבדיקה מהירה של השנה האחרונה תגלה שהרבה מהגולים היו בפנדלים. מאוד מזכיר לי את הרעש סביב דניס שאחרי כמה עונות בינוניות או גרועות דווקא שנה מצויינת ברוחו ופתאום הוא שחקן נבחרת לגיטימי, בתאכלס היום הוא חזר למעמדו ההגיוני לטעמי. או לצורך הדוגמא את לופס האורוגוואי של ולס, טורניר אחד הוא לא כובש כלום, טורניר אחרי זה מלך השערים, עכשיו שוב לא פוגע...פוראלן + קאבאני\סוארס זה החוד האידיאלי כרגע לטעמי.

סילבה נותן עונה מצויינת, אבל קשה לי להאמין שהוא יגיע לסלסטה, אלא אם יהיו פציעות כמובן. אולי הוא יזומן לסגל הרחב אבל הכבוד שרוחשים לאבראו (כמוך גם אני לא תופס ממנו), ושחקנים כמו קאבאני, פורלאן, סוארס, פרנאנדס וכו' ישאירו אותו מחוץ לתמונה. שותפו לחוד בבאנפילד שחקן לא פחות טוב ממנו וכזה ששווה יותר להשקיע בו לדעתי.

אם כבר דיברנו על הסלסטה אז אני גם חושב שעדיף לתת קצת נסיון לחלוץ המצויין מהמונדיאליטו (הרנאנדס?) שמשחק באיטליה, אמנם לא לזרוק אותו בפלייאוף כמובן אבל כן לזמן אותו לאימונים.

מחזק את כל מה שבן אמר ומוסיף שלדעתי הוא תפור על סגנון המשחק האנגלי, שחקן מאוד אגרסיבי. עניין של מחיר אבל הוא יכול להיות רכישה מאוד נבונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/10/09
  13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

המחזור נסגר עם שלושת המשחקים אמש: כמו שבן ציין בוקה מנצחת בקלילות וחוזרת למירוץ לאליפות, אך מאבדת את ריקלמה שיחזור רק לקלאוסורה. ריבר פלייט קוטעת רצף של 17 משחקי חוץ ללא ניצחון דווקא מול ארחנטינוס שכנראה לא תאבק בצמרת אחרי הכל, רוסאלס חזר לשחק אחרי הרבה זמן וכבש לריבר. לאנוס מביסה את טיגרה המתפוררת של קאנייה.

המחזור ה-12 יתפזר על הסופ"ש + המשך השבוע:

שבת:

ולס - גודוי קרוס
    ראסינג - א. טוקומן
    חימנאסיה לה פלאטה - סאן לורנסו

זהו יום קריטי לתחתית כשתחילה גודוי תנסה להמנע מהמשך הצלילה מול ולס שנאבקת בצמרת, בהמשך קרב ראש בראש בין ראסינג (עדיין עם בארבאס) שעוד לא ניצחה לקבוצה מטוקומן שנשדדה ע"י השופט במחזור האחרון. לסיום הלובו ינסו לעצור את רצף ההפסדים מול סאנלו הלוחמת של סימאונה.

ראשון:

צ'אקריטה - ארחנטינוס
    ריבר - לאנוס
    סנטראל - בוקה
    ארסנאל - אינדפנדיינטה

מפגש מעניין ברוסאריו בין סנטראל שזקוקה מאוד לנק' בתחתית, אל מול בוקה חסרת ריקלמה שרוצה להמשיך את החודש המצויין ולאיים על האליפות.

שני:

באנפילד - אסטודיאנטס
    טיגרה - ניואלס

באנפילד והפינצ'ה הן שתי מועמדות לאליפות שיפגשו לקרב ראש בראש, ניואלס תרצה להמשיך להפתיע בצמרת אל מול טיגרה המרוסקת.

שלישי:

קולון - הורקאן

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

הילריו נבארו שוער אינדפנדיינטה נפצע שוב ויעדר חודש נוסף (לפחות)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/10/09
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

איזה משחק צפוי לנו בשני וגם כזה שאני מתכוון לראות. באנפילד מארחת את אסטודיאנטס ו-3 נקודות של באנפילד לדעתי מעמידה אותם חזק מאוד במאבק על האליפות. לרגע רציתי לרשום שהפינצ'ה פייבוריטים במשחק, אבל מאחר ובאנפילד מארחת, אני בכלל לא בטוח. למרות הסימפטיה שלי לפינצ'ה, אני בעד באנפילד במשחק הזה ואני מקווה שחאמס ישחק ושהפציעה לא רצינית.
    אגב, מישהו יודע לומר מדוע המחזור מתפרש יותר מדי הפעם על כל הימים?