ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. benos Member

המנקוסו הזה מה בכלל התפקיד שלו? הוא סתם נראה לי מלקק פינכה ונושא כלים ולא יותר מזה, הוא כל כך קרוב למראדונה והוא לא יכול היה לעזור לו להרכיב הרכבים יותר נורמאליים?

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עם כל הכבוד לסאנטיז'ו ולעובדה שהוא הגיע אחרי תקופה יפה באקוואדור, הוא לא מה שנקרא שוער ראשון בטוח. אצל קארוסו הייתה לו עדיפות עד הפציעה. לא הייתי מחובר לעניינים בשבוע האחרון אבל לדעתי הוא כבר חזר מהפציעה ופשוט קארוסו קודם, ועכשיו בארבאס, חושבים שדה אוליברה יותר טוב... לדעתי אף אחד מהם לא מקרין ביטחון.

לא יודע מה היכולת המקצועית שלו כמאמן, לא נראה לי שהיא גבוהה מדי, אבל אני גם לא חושב שמראדונה מקשיב למישהו ולראייה הניכור בינו לבין בילארדו המנוסה (למרות החיבוק "המרגש").

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/10/09
  3. benos Member

לא יודע אם הוא מקשיב לו אבל אם זה מינוי של דייגו ולא הנחתה של גרונדונה אני מאמין שדייגו יותר יתייעץ איתו, אם דייגו לא מתייעץ איתו סימן שמנקוסו סתם נושא כלים ואפילו פחות מזה, אם דייגו כן שומע בעצתו סימן כנראה שמנקוסו לא מי יודע מה באימון. בכל אופן הוא נראה לי סתם אוכל כסף ולכן זו הסיבה שגרונדונה רצה להעיף גם אותו נראה לי. בכל אופן, השכונה בהתאחדות ובנבחרת חוגגת ואני מפחד שהספרדים ישפילו את הנבחרת, מה גם שהם יבואו רעבים...

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס זה כבר לא מצחיק. איפה אתם עומדים בטבלת הממוצעים? אני חושב שסכנת הירידה עדיין מרחפת, לא?

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גם הלובו וגם סנטראל הפסידו במחזור הזה, וטוקומן עשו תיקו, ככה שהרבה לא השתנה מהמחזור הקודם בהנחה שצ'קאה תפסיד לאינדפנדיינטה הערב.
    כרגע צ'אקה וטוקומן חוזרות ל-B , סנטראל בפלייאוף עם 95 נק', ראסינג בפלייאוף עם 96 נק' והלובו קצת מעל עם 100 נק' ניצלים.

אמנם העונה עוד ארוכה אבל להוציא את גודוי קרוס שהממוצעים שלה פחות "יציבים" (חישוב של 2 עונות), ואולי אולי ארסנאל עם 12 נק' יותר מראסינג או ריבר עם 14 נק' יותר מראסינג, אלו יהיו כנראה המתמודדות עד הסיום של השנה.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

צ'אקה הפתיעה אותי עם התיקו מול אינדפנדיינטה, אבל גם ככה המצב בתחתית לא השתנה יותר מדי.

בצמרת סאן לורנסו תופסת את המקום הראשון, בשקט בשקט הקבוצה המפורקת של סימאונה התחברה יפה ורצה בשתי מסגרות בו זמנית, עם הרבה שחקנים אלמוניים וכמה ילדים מבטיחים (מהמועדון או רכש). אחרי תקופה של כשלונות עם סגלים עטורי כוכבים זה מראה מרענן.

עוד קבוצה גדולה שלא נראתה יותר מדי טוב בהתחלה וחזרה לאיים על הצמרת היא בוקה, במחזור הקרוב יערך הקלאסיקו הגדול מול ריבר וניצחון שם יתן דחיפה עצומה לבאסילה והבוסטה.

7. benos Member

אחרי ההפסד 2-0 לארחנטינוס שנוהל ע"י חואן בארבאס ראסינג מחפשת מאמן שיעזור לה לשרוד בליגה, אחרי שנפסלו כמה מועמדיות בגלל אילוצים שונים, שלושה מועמדים נוספים שעולים אלו הם נרי פומפידו, שוער העבר הגדול שזכה עם אולימפיה בליברטאדורס 2002 ואימן גם בניואל'ס ובמקסיקו, קרלוס איסצ'יה שהתפטר מבוקה בעונה שעברה אחרי עונה רעה, בין היתר הוא הוביל את בוקה לאליפות האפרטורה 2008 השם השלישי שעולה זה קלאודיו ויואס שאימן את ארחנטינוס שנה שעברה ופוטר.

8. benos Member

חדשות רעות לרוחו, וולטר אסבדו פצוע ויעדר כ-3 שבועות, הקשר האחורי שהוא אחד המצטיינים העונה נפצע במהלך המשחק מול הקברנים ובדיקות הראו שהוא מתח את השריר. עוד שחקן שיעדר מהמפגש הקרוב זה הקפטן קרלוס מת'או שסוחב אחריו השעיה בגין 5 כרטיסים צהובים, מי שיפתח במקומו יהיה כנראה אדוארדו טוציו.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בן לא הייתי ממהר לצטט כל הודעה בתקשורת לגבי משרת האימון בראסינג, להנהלה יש 70 שמות של מאמנים שהם רוצים או שהציעו את עצמם לתפקיד ככה שמיותר לציין כל אחד. כרגע אין שום ראייה שבארבאס לא ישאר עד דצמבר, ולדעת כל הגורמים במועדון (שצוטטו בעיתונים כמו גם בשיחות פרטיות) זה מה שיקרה להוציא סיטואציה בה הוא ימשיך להפסיד...

בנוגע לאיסצ'יה ספציפית מולינה כבר הכחיש שהיו מגעים...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/10/09
  10. benos Member

קיצור ולעניין מה שקורה זה שההנהלה מתקמצנת בשורה התחתונה, אני חושב שראסינג עושה את הדרך המאוד מאוד בטחה להבטחת מקומה בפלייאוף איך שהעניינים מתנהלים.

מה הסיכוי שבארבאס לא ימשיך להפסיד? טוב זה ראסינג ככה שבאמת אי אפשר לדעת מה יוליד יום.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דווקא לא קמצנות לדעתי, ריאליות. מאז שראסינג חזרה לידי המועדון ההנהלה בראשות מולינה מחויבת לאוהדים לדווח בדיוק על כל הוצאה, ככה שכל אחד שמתעניין ובקיא בעניינים אלו יודע בדיוק מה יש לראסינג, בניגוד לקבוצות בבעלות פרטית שבעל הבית מביא כסף. ומה שיש לראסינג זה לא הרבה בשביל להמר.

מעבר לשיקול הזה אני דווקא לא חושב שצריך למהר ולהחתים ברירות מחדל כמו כל השמות שהזכירו בתקשורת, יש שני מאמנים מצויינים שיתפנו בדצמבר וישמחו לחתום בראסינג, קוקה וקאנייה. עדיף לחכות להם ולא להתקע עם זבל שיקח עוד משכורת, יבזבז את הרכש של ינואר ויעזוב לפני הפרומוסיון...

להוציא מאמנים כקארוסו המתפטר ופאלסיוני (תפוס בבאנפילד) אני לא רואה מאמן בשוק (הריאלי כלכלית) שיודע להרים קבוצה גמורה מהקרשים מבלי להביא רכש, מה שנקרא sacapuntos... החתמה של מאמנים כאיסצ'יה, פומפידו, אלפארו, רו$$סו, ויואס (שלא סיים עוד טורניר בארגנטינה) וכו' תהייה חזרה בדיוק על הטעויות שנעשו בתקופת בלאנקיסלסטה ואף לפני (מסוף שנות ה-70), טעויות שהובילו את המועדון למקום בו הוא נמצא עכשיו.

אין תרופות פלא, למרות שקארוסו נראה ככזה תחילה, וטעויות של 30 שנה לא מתקנים בהוקוס פוקוס. זו דעתי לפחות, אבל רק הזמן יגיד.

12. benos Member

אם מביאים את קאנייה אז שווה לחכות לסוף הטורניר ולקוות שבארבאס ישאיר את הקבוצה מעל למים, אבל אם לא מביאים את קאנייה אני חושב שבראסינג עושים טעות שמחכים כי אין הרבה זמן.

שמעת על פרשת השחיתות שהייתה בניואל'ס ושבה גרונדונה עזר לנשיא להלבין כספי רכש לכיסם הפרטי?

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לאחרונה אני לא מוצא זמן ולכן אני עוקב רק אחרי ראסינג בגדול, לכן אם זו ידיעה חדשה שמכוונת אל לורנטה, הנשיא החדש, לא שמעתי עלייה כלום. מה שאני כן יכול להגיד זה שלדעתי בטח מדובר בסיפור ישן (שאולי פורסם עכשיו), שכן אם נשיא כלשהו של ניואלס הלבין כסף בעזרת דון חוליו זה בוודאי היה לופס, הנשיא הקודם, שעל מעלליו והלבנות הכספים שלו כבר דובר הרבה בעבר, כולל הקשרים החזקים מאוד לבארה המקומית, מה שהוביל לבלאגן הגדול כשהוא הודח בבחירות.

אשמח אם תתקן אותי או שתביא קישור כדי לראות שאני לא סתם מוציא את לורנטה צדיק...

14. benos Member

דובר על לופס לא על לורנטה, דובר שהוא הלבין כספים מהמכירה של אנסאלדי וגאראי גם אם אני לא טועה.

עדיין הבארה של ניואל'ס שולטים במחלקת נוער או שכבר לא?

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לופס זה סיפור ידוע, לא רק ממכירת שחקנים, כשהוא עזב את המועדון אחרי המון שנים בתפקיד לורנטה ומקורביו תיארו את המצב בגרוע מקוסבו...

מאז שלורנטה נכנס לתפקיד למראית עין הייתה מלחמה כנגד מעורבות הבארה, אבל תאכלס יכול להיות שלורנטה פשוט תמך בקבוצה שונה מהשלטת בבארה ולכן היה בלאגן, או שהוא באמת ניקה את המועדון ממעורבות הבארה. לך תדע...

אין לי מושג האמת, אני לא מעורה בלפרה יותר מדי, אבל עושה רושם שלורנטה דחף את הבארה החוצה ממוקדי השליטה.