ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. benos Member

צודק, טעות שלי לגבי קארוסו.

לגבי המאמנים אני לא יודע איך המאמן של הרסרברה אבל אני מאמין שעדיף כבר לראסינג לא לחכות כי הקבוצה לא נמצאת במצב טוב , פקרמן מאמן נוער מצוין וזהו, אני לא מכיר כל כך את באוזה אבל הוא יכול להיות אופצייה טובה אם הוא הצעיד את קיטו הקטנה לזכייה לא?

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מסכים איתך שצריך למהר, נסיון העבר עם מאמני הרסרבה לא מעודד (אם כי פה הבחור מקבל הרבה תשבוחות).

באוזה לא הצליח יותר מדי בארגנטינה (גם לא היה כישלון) אבל בפרו ואקוואדור הוא שיחק אותה, בגלל זה קשה לי לחוות דיעה. על סמך מה שראיתי מקבוצותיו בארגנטינה הוא לא מוצלח במיוחד אבל התארים בשאר הארצות אומרים אחרת. בכל מקרה הוא בטח יהיה היקר מכולם (להוציא את פקרמן אולי) להתחשב במשכורתו הנוכחית אי שם במפרץ...

יש לי הרגשה, ואני מקווה שאני טועה, שאובדה יוחתם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/10/09
  3. benos Member

כתבה נחמדה על רומרו

אני מאוד מקווה שעכשיו הוא יזכה לפרגון גם מהתקשורת הארגנטינאית שבדרך כלל מתייחסת לפיקנטריה של בוקה-ריבר, אתמול כולם דיברו על פאלרמו ועל מראדונה ויפה שגם התייחסו ליכולת הטובה של רומרו.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

OLE לא מאכזב ושומר על הקו הצהוב הקבוע שלו, בקטע כל כך קצר הוא הספיק להתייחס יותר מפעם אחת למראה החיצוני של רומרו ולזהותה של אשתו... אמנם העיתון שמספק הכי הרבה צבע ועניין אבל גם הצהוב והירוד ביותר מבין הגדולים...

ראיתי בשידור חוזר את הסלקסיון מול פרו, משחק נוראי שמבחינתי רק איימאר, רומרו, חונאס ודי מריה ניצלים מביקורת. פאלרמו כבש (מנבדל) אבל לא עשה כלום, היגוואין כבש אבל החמיץ כמו ילד חסר נסיון. כל השאר חלשים, בעיקר מאכזב מסצ'ראנו שנמצא בכושר נוראי, מעולם לא ראיתי אותו ככה. מבין הופעות הבכורה אינסואה היה חלש מאוד ואנסו פרס אפילו יותר... האמת שגם הגיע לפרו פנדל מיד ברחבה אחרי ההצלה הגדולה של רומרו.

לא ברור למה בארגנטינה הלכו אחורה אחרי היתרון, או שמא פשוט פרו הבינה שאין לה יריבה רצינית והחליטה לצאת קדימה?

ביום רביעי ארגנטינה צריכה להתפלל שביאלסה יעשה לה טובה, כי אם אקוואדור מנצחת בסאנטיאגו ארגנטינה תראה את המונדיאל בטלויזיה לדעתי... ככה או ככה אני לא רואה את מראדונה ממשיך לאמן אחרי המשחק ברביעי, תהיה התוצאה אשר תהייה.

5. benos Member

דווקא בכתבה שהבאתי לא שמתי לב לאיזה פרטים צהובים כמו בכתבה נגד פראגוואי, אולי זה בגלל התרגום שאני משתמש אז יש כל מיני טעויות אבל לא נראה לי.

זה קצת מביך שארגנטינה נראית ככה מול פרו בבית, יורדת לבונקר במצב של 1-0 וניצלת בנס משער של פאלרמו. מי שלטעמי אשם בזה שהלכו אחורה והזמינו התקפות זה מראדונה שהוציא את היגואין והכניס את דמיקליס במקום להכניס את בולאטי שהיה מחזיק את הכדור ולא מזמין התקפות.

לא רואה את ארגנטינה מנצחת את אורוגוואי וגם אם היא עולה אני מאמין שדייגו ימשיך.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פעמיים הזכירו את השיער שלו (או מראה חיצוני) ופעם אחת את אשתו, לא משהו מיוחד אבל בכתבה של שתיים וחצי פסקאות על שוער העתיד והווה של הנבחרת זה קצת הרבה לדעתי. אבל אולי העיקר שמזכירים אותו, כמו שאומר המשפט הידוע על החשיבות שמדברים עלייך ולא מה אומרים.

שראיתי את המשחק כבר ידעתי בדיעבד את התוצאה, אבל עדיין כמו שאמרת גם אני לא הבנתי את החילוף של דמיצ'ליס בהיגוואין, בולאטי או כל שחקן אחר שיכול לעזור במרכז השדה היה עדיף, בעיקר בכושר בגרוע של מסצ'ה (אחראיות בגול). לא חושב שזה רק מראדונה אשם, האחראיות עליו כמאמן של הנבחרת אבל יש פה בעייה הרבה יותר קשה אצל השחקנים.

יש נכון להיום לחץ ציבורי חזק מוד להפטר מדיאגו גם במידה וארגנטינה תעפיל - מבחינת גרונדונה זו הזדמנות פז לדעתי ויש לי הרגשה שהוא ינצלה.

בקשר לרביעי, ליבי עם אורוגוואי במפגש הישיר, קשה להאמין שארגנטינה תנצח כמו שהיא נראית אבל אורוגוואי מפשלת לא מעט ברגעי האמת וגם היא לא מבריקה לאחרונה מבחינת יכולת. נותר לי רק לעודד את צ'ילה שתשיג ניצחון ותעזור למפסידה במונטבידאו באשר היא (מקווה שארגנטינה) להשתחל לפלייאוף...

7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

מתוך סקרנות, מתי הפעם האחרונה שארגנטינה ניצחה בסנטנאריו? אני מאמין שצריך בדיקה בשביל זה, כי אני לא זוכר הרבה נבחרות מנצחות את אורוגוואי במונטוידאו.

8. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

הניצחון האחרון של ארגנטינה במונטבידאו (0-3) היה איי שם בשנת 76 במסגרת הגביע האטלנטי

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הקלאסיקו של ריבר ואינדפנדיינטה יערך היום ב-21:00 שעון ישראל, שידור ישיר באל ג'אזירה 2 אם אני לא טועה (יכול להיות במס' אחר של אל ג'אזירה עוד לא בדקתי).

הסיפור המרכזי הוא מאמנה החדש-ישן של ריבר פלייט, אל נגרו אסטרדה, אשר יקווה להצליח יותר מאשר קודמו בתפקיד. מעבר להיותו סמל מקומי, דבר שיקנה לו קרדיט לתקופה מסויימת, אסטרדה נראה כמאמן הנכון לזמן הזה בריבר - אמנם ללא הצלחות גדולות בקריירת האימון אבל אסטרדה הוא מאמן עם שיטה מסודרת שקבוצותיו מגלות יציבות יחסית (ברמה הבינונית). אחרי חגיגת המערכים וההרכבים של סימאונה וגורוסיטו מדובר אולי ביציבות שריבר זקוקה לה.

אצל אסטרדה נראה כמעט בוודאות את ה 4-4-2 באחת משתי הצורות הקלאסיות: עם פליימיקר (4-3-1-2) או דובלה סינקו, משהו מעבר לזה יהיה חידוש אצל אל נגרו. הערב ריבר תעלה עם ההרכב הבא ככל הנראה: נאבארו; פרארי, ניקו סאנצ'ס, קורונל, ויז'אגרה; גאלמאריני, אלמיידה, ארצ'ובי; גאז'ארדו; בואו ופאביאני (4-3-1-2).

אחרי פתיחת עונה איומה קאבראל יעדר מההרכב למשחק הזה, דבר שיכול רק להועיל לקבוצה, סאנצ'ס ימלא את מקומו ודעתי יעשה זאת יותר טוב מקודמו. אלמיידה הותיק ימשיך לקבל קרדיט באמצע שלצדדיו ישחקו ארצ'ובי ופאטו גאלמאריני, אף אחד מהשלושה לא הרשים העונה ולאסטרדה תהייה סבלנות קצרה לשניים הצעירים כנראה. לפני גאז'ארדו הפתיע אסטרדה שבחר שני חלוצים כבדים וגדולים יחסית, זאת לאחר שקודמו שיתף יותר את צמד הגמדים הצעירים, קקו ויז'אלבה ובואונאנוטה, שדווקא היו מהמצטיינים של ריבר. בכל מערכי הקבוצה יש לריבר בעיות וההרכב כלל לא מרשים, אבל המשפט הידוע אומר שמאמן שעורך בכורה מנ...

אצל הרוחו העניינים רגועים יותר מן הסתם והקבוצה מקווה להמשיך לאיים על החלק העליון בטבלה, גאז'גו המנוסה מכיר היטב את אסטרדה וכנראה שלא יופתע מההרכב של ריבר. סגנון המשחק של הרוחו דומה למה שאסטרדה ינסה להקנות לריבר, כולל שני חלוצי הרחבה, אך בניגוד ליריבה ההרכב נשאר יציב יחסית ולכן מתואם יותר. ה-11 של האדומים על פי ההערכות:
    גאבאריני; ולה, מתאו, גאלאנו, מארקה; בוסה, אסבדו, מאנקואז'ו, נאצ'ו פיאטי; סילברה וגאנדין

לא מרשים אולי אבל מספיק בשביל ריבר כמו שהיא נראית עד כה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/10/09
  10. benos Member

באיזה אל ג'זירה משודרת הליגה? אולי יהיה סופסוף שימוש ללוין שאבא שלי הביא חחח, ביחד עם השדר הארגנטינאי זה יכול להיות סבבה לגמרי..

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

רשום בהודעה, נראה לי ב-2, אני אבדוק את זה לקראת המשחק אבל אז אני לא יהיה ליד המחשב. מה גם שצריכים להיות לך את כל ה-8 וזה לא בעייה לעבור אחד אחד לבדוק.

12. benos Member

אז זהו שאין לי את כל השמונה ולכן רציתי לדעת.

13. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

המשחק התחיל כבר בשעה 21:00 התוצאה 0-2 לאינדפנדיינטה משערים של גנדין ונאצו' פיאטי
    לצערי גם אני לא ראיתי חיכיתי לשעה 22:00

עריכה: בעוד אני כותב את השורות האלו אינדי כובשת את השלישי אנדרס סילברה

14. benos Member

פשוט עלובים ריבר פלייט, אין מה להגיד כבר ואם גם אפקט המאמן הראשון לא עובד כבר אפילו אצלהם אז אני מתחיל גם לרחם עליהם...

פאטיטו מה הולך עם טוציו?

15. Ariel Member

מה קורה שם בריבר פלייט? למעט הבלחה באחת מהליגות של 2008 החבר'ה שם לא מתפקדים כבר קרוב ל-5 שנים.
    בקצב הזה יישאר מריבר פלייט מועדון גדול בעל עבר מפואר ושום דבר מעבר להווה אפור ועתיד קודר.