ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. benos Member

לקראת הדרבי קארוסו מתכנן לעבור למערך של 3 בלמים עם פליימיקר מאחורי שני חלוצים, כאשר קהאיס יירד לספסל וז'וי יהיה המגן-קשר שמאלי כנראה. כנראה שקארוסו לא עקשן מאוד אחרי הכל.

אליאס, אתה בטוח יותר מבין ממני בראסינג, נראה לך שזה הרכב יותר טוב מהקודמים?

ההרכב הצפוי לפי tyc:
    דה אוליברה;קאסרס, אבלדאניו, מרטינס; בריטס, לדסמה, לוסרו,ז'וי;גראציני, קסטרומאן,רמירז.

אצל הרוחו לא צפויים שינויים גדולים מהמשחק הקודם וטולו יפתח עם אותם שחקנים כמו נגד ולז, שוב לצערי (ולצערם של אוהדי הרוחו אני מניח) פאטיטו רודריגז לא יפתח ובמקומו יפתח וולטר בוסה הבינוני להחריד.
    שוערה של הרוחו, אדריאן גאבאריני, שרק לפני מחזורים ספורים נכנס במקום הילאריו צפוי לפתוח בפעם הראשונה בדרבי של האבז'נדה.

ההרכב הצפוי:
    גאבאריני;ולה, מת'או, גאלאנו, מארקה;אסבדו, מנסואז'ו, פיאטי, בוסה; גנדין, סילברה.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני רק אתקן ואומר שלילד קוראים ליואי.

מבחינת ההרכב אני עדיין לא מאמין שזה מה שנראה, אמנם לקארוסו זה הלך מצויין בניואלס עם השיטה הזו אבל באקדמיה הוא עוד לא ניסה אותה. אני חושב שלאור חסרונם של מגנים טבעיים איכותיים (להוציא את ליואי שמתופקד בקישור היכן שגם חסר באגפים) וההתעקשות על לוסרו בהרכב - זוהי השיטה האידיאלית. מבחינת הציוות יש לי כמה השגות.

מרכז ההגנה מצויין וליואי + לוסרו תפורים לסגנון המשחק הזה כקאריז'רוס באגפים, בניגוד לקשרים רגילים שם יש להם הרבה חסרונות. מרכז הקישור כבד נורא ולא ברור לי הקרדיט שממשיך לקבל לדסמה, בריטס אוחדה חייב לשחק עם קשר יותר מהיר ודינאמי ממנו, הבנתי שוואגנר כבר כשיר ככה שלא ברור למה לדסמה עדיין בהרכב.
    גראסיני הוא האופציה הטובה לפליימייקר אך החוד בעייתי, לוגוארסיו לדעתי יפתח בסוף ויתן אופציה נורמלית יותר מקאסטרומן וטיטו ראמירס שיחדיו שוקלים בטח 200 ק"ג.

אני לא אופטימי למרות המערך, הייתי מעדיף שיתרגל זאת לפני, ההרכב שאני הייתי מעלה:

דה אוליברה
    ליואי, אבלדאניו, מרטינס, קאסרס
    גראסיני\פאריניאה, וואגנר, בריטס אוחדה, רוסאנו
    לוגוארסיו וולאסקס

אבל רוסאנו, וואגנר ולוגוארסיו בספק ומשום מה קארוסו לא רוצה לנסות את ליואי בשמאל

3. benos Member

דייגו מזמן את השחקנים מאירופה לקראת משחקי המוקדמות שייערכו מול אורוגוואי ופרו:

18 השחקנים ה"אירופאים":

שוערים:
    רומרו, אנדוחאר.

הגנה:
    קולוצ'יני, היינצה, פארחה, זבאלטה, אינסואה.

קישור:
    ג'ונאס, מסצ'ראנו, די מריה, לוצ'ו, איימאר(!!).

התקפה:
    לאבצי, מסי, אגוארו, טבז, מיליטו, היגואין.

חבל שקולוצ'יני מזומן, שחקן שלא נמצא בכושר.
    סך הכול עם רוב החבר'ה שמוזמנים אני שלם לגמרי, אולי רק קולוצ'יני וטיפה איימאר, בסך הכול לדעתי סגל בסדר גמור.
    די מריה חוזר אחרי ההשעיה.
    ליצ'ה כאמור יוצא השעיר לעזאזל(על מה???) ולא מזומן לצערך הרב אליאס ולצערי (צער אך לא רב).

זאנטי מודח וגם גאגו(וטב שכך).

יאללה שיהיה בהצלחה לנבחרת.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בן דווקא על פי התקשורת איימאר וקולוצ'יני נמצאים בכושר טוב מפתיחת העונה, הג'ינג'י אפילו כבש לא מזמן ובסה"כ אני מאמין שבאגף ימין נראה את סאבאלטה וקוליצ'יני ישמש כגיבוי לשם, לפחות במחנה הקודם קולוצ'יני תורגל כמגן מחליף ולא כבלם.

אני לא אוהב את הסגל, לא אוהב את ההתעקשות על הלגיונרים לאור חוסר המחוייבות שחלקם הציגו, לא אוהב את הנוכחות של מיליטו, לאבסי, פארחה, היינצה וקולוצ'יני, לא אוהב את אי זימונו של מקסי, ומעל הכל לא אוהב את העדרותו של ליצ'ה כמובן - השחקן האחרון שאפשר להאשים אותו בחוסר מחויבות למסגרת כלשהי בה שיחק.

חונאס או די מריה ישחקו בשמאל, יהיה מעניין לראות מי יעלה בימין, אני מריץ אופציות מהשחקנים של הסגל המקומי ולהוציא את אנסו פרס אני לא מעלה אפשרות סבירה, אולי לוצ'ו יחזור לתפקיד המקורי שלו?

הסלסטה ימעכו את הנבחרת הזאת אם היא לא תגלה נחישות וביצים שלא היו לה עד כה

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/9/09
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

משחקי שישי:

גודוי קרוס 2 - ארחנטינוס 4 - בזמן האחרון אני לא פוגע אבל התחזית יצאה בול למשחק הזה, שתיין מהקבוצות האטרקטיביות של הטורניר נתנו משחק מהנה עם הרבה גולים. בסגל המקומי לשל דיאגו מופיעים מס' שחקני ביצ'ו וכנראה שהוא יודע למה, אתמול הקבוצה של בורגי התפוצצה על המגרש ויצאה לתקוף לאורך כל המשחק, גודוי גם הייתה שם ואיימה על השער אך גאבי האוצ'ה עם שלושער ויכולת אדירה של החלק הקדמי של הביצ'ו לא השאירו לה תקווה. האדומים של בורגי מתחילים להתחבר ואלי ארחנטינוס שוב תשאף אוויר פסגות אחרי הרבה זמן?

http://img24.imageshack.us/img24/9797/hauche.Xxx
    האוצ'ה חוגג זימון לסלקסיון ושלשוער, גבי מציג יכולת טובה כבר שנתיים.

באנפילד 2 - ניואלס 1 - הקבוצה של פאלסיוני ממשיכה לרוץ בצמרת, אתמול היא ניצחה במשחק חם וצמוד הרבה בזכות אייג'נט 008 רודריגס, הילד הקולומביאני סחט פנדל אותו סילבה, מלך השערים של הטורניר, לא התקשה לנצל. לאחר מכן הגיע הדובדבן שבקצפת כשהילד מנצל את התכונה הבולטת שלו, הבעיטה, ושולח טיל מהמקום לחיבורי השער. הופעה מדהימה לילד והרבה נק' בשבילי בגראן DT http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx . הלפרה עלו ליתרון אחרי שער של סאנצ'ס פרטה שניצל טעות קשה של לוקטי בשער באנפילד.

* תקצרים ושערים בלחיצה על כותרת המשחק

6. Raulito Madridista

פאבלו איימאר בפנים, קראתי גם שאריאל אוראגה היה מועמד חזק להיכנס לסגל...מראדונה נראה כאילו הוא חזר ל-2002, אבל הלוואי שאיימאר יפתיע. חבל שהוא נדד לליגה הפורטוגלית. אני אתנחם בכך שגונזלו היגואין זוכה סוף-סוף לזימון, אבל שימו לב מתי זה קורה - בתקופה הרעה ביותר שלו במדי ריאל מדריד, כשהוא החלוץ האחרון בהיררכייה ולא מצליח להביא את עצמו לידי ביטוי. אולי הזימון לנבחרת ידליק את הניצוץ של היגואין, שכבה מאז הרכש המפלצתי של ריאל מדריד. בכל-מקרה, מדובר בסגל חלש עד שערורייתי, בעיקר בחלק ההגנתי. לארגנטינה אין את הלוקסוס לוותר על חאבייר זאנטי, אחד המגנים הטובים בעולם גם בגילו הנוכחי(הוא עדיין כל-כך מהיר וערמומי, לוקח כדור ועובר שלושה שחקנים מתי שמתחשק שלו), וגם לא על וולטר סמואל, שאני בכלל לא מבין איך הוא לא הגיע ליותר הופעות במדי הנבחרת - 53 זה מעט מידי. בהתקפה יש למראדונה המון אופציות.

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/09
  7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אורטגה לא היה מועמד חזק להכנס לסגל - הוא זומן לסגל המקומי למשחק הידידות מול גאנה, יכולת טובה שם ואולי הוא יהיה בסגל, שכן עוד לא פורסמו המזומנים מהליגה המקומית למשחקי המוקדמות, רק אלו מאירופה. האמת שאורטגה הוא אחד הבודדים העונה שמשחק טוב בריבר, מראדונה גם הצהיר לפני כמה חודשים שאם אורטגה יחזור לריבר וישחק רצוף וטוב הוא יזומן, לצערם של מברית הארגנטינאים הוא נשאר נאמן למילה שלו...

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

איזה גולאסו של רודריגס!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx כל כך כיף לראות את הילד מצליח, אולי לשם שינוי נראה אותו ככה גם בנבחרת ולא רק במועדון. לדעתי גם היה פנדל ב-100%, המגן שם פיספס את הכדור וגם נכנס ברגלו הימנית של חאמס. אגב אליאס, מי זה הליצן של באנפילד (מס. 30) שהחמיץ שם מול שער ריק בסוף?? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אל תגיד לי שאתה לא מזהה את הכוכב של דפנסור מהליברטאדורס האחרון, אחרי כל המילים שטחנו עלייהם פה? טוב האמת שזה בסדר, מס' 30 הוא חוליו מרצ'נט, אקס בוקה, ראסינג ודפנסור בין היתר, היה בזמנו מועמד להפועל ב"ש גם ונחשב לכישרון בתור ילד אך ביזבז את הקריירה. החמצה נוראית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

10. benos Member

עידן אל תגיד לי שאתה רציני, מאצ'וקה גלש לכדור וחילץ אותו נקי לגמרי לדעתי, אפשר לראות שהרגל הימנית שלו לא נוגעת בשום דבר מלבד הכדור.

לדעתי מגיע למיליטו זימון, הוא כבש הרבה שערים מפתיחת העונה והיה לא רע למרות שמול אורוגוואי ספציצית הייתי מעדיף את ליצ'ה כחלוץ חוד.

לגבי פארחה וקולוצ'יני, אני גם מפחד לראות אותם מול הסלסטה, חייבים בלמים קשוחים וטובים בסנטנאריו, סמואל ואוטאמנדי/גונזלו יכולים להיות בחירה טובה למשחק כזה.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, עם כל הכבוד, אני מנסה להדחיק את הזיכרון שלי מהליברטאדורס האחרון, לפחות במה שקשור לקולומביאניות שפגשו את דפנסור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ....
    אגב, מארצ'נט לא במקרה מגן?? עד כמה שזכור לי הוא שחקן הגנה, או קשר דפנסיבי, הגיע די מהר לרבת היריב במתפרצת, אבל רואים שהסיומת לא של חלוץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא נפתח כאן דיון "הפינה לשיפוטך", כי כל אחד מאיתנו רואה זאת אחרת, אבל לטעמי היה מקום לשרוק, על אחת כמה וכמה ומזווית השופט שמאחור, זה נראה כמו פנדל ברור, גם אם בהילוכים החוזרים רואים שהרגל עוד איכשהו נוגעת בכדור....
    בוא נגיד שכבר ראיתי שופטים ששורקים על דברים הרבה יותר הזויים מזה....

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בן - אני די בטוח שעל קולוצ'יני הוא מתכנן כאופציה לאגף ולא למרכז ההגנה. בעמדה הזאת (הבלמים) יותר מהכל צריך לחכות לראות מי יזומן מהסגל המקומי, שם יש כמה שיכולים לקבל את ההרכב מלבד אוטמאנדי (שנמחק דווקא מול פאראגוואי). גונסאלו אחרי הניתוח השני נראה מאוד כבד, לפני הפציעה הראשונה תהיתי למה לא מזמנים אותו, היום לצערי אני לא רואה אותו כמועמד לגיטימי.

מיליטו בכושרו הנוכחי הוא זימון לגיטימי שכל מאמן ומרבית האוהדים תומכים בו בוודאי, לדעתי הוא לא בנוי לשחק את ה-9 הבודד והוא יותר טוב ליד חלוץ נוסף שמשחק עם הגב לשער, שלעמדה הזאת יש כמה שחקנים הרבה יותר מוכשרים בסגל. אני רואה את לאבסי בסגל ושואל איפה ברחסיו לעזאזל?

מאצ'וקה לקח קודם את הכדור אבל שאתה גולש ברחבה ככה רוב הסיכויים שיצא פנדל, בטח שאחרי הכדור הוא המשיך ולקח את רודריגס איתו למטה כתוצאה מהתנופה. מקרה מאוד גבולי לדעתי, אני נוטה להגיד פנדל.

בתור חובב כדורגל קולומביאני זכית לראות את השריקה הכי הזויה בהיסטוריה אולי, אם אני לא טועה זה היה בשנה שעברה נכון?

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לדעתי הכי הזויה, וכן לפני שנה במשחק בין ג'וניור לאמריקה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

http://www.youtube.com/watch?v=8NMCRcB3yAM

אמרסון אקוניה ש"הוכשל" הושעה לשלושה משחקים....

15. Diablito Member

המון זמן שלא כתבתי.. אבל כרגע יש את הזמן.
    מחר המשחק הגדול של כמעט כל אחד באווז'נדה - הקלאסיקו של הרוחו והאקדמיה.

את האמת שאני מגיע למשחק הזה בהרגשה טובה יותר מהרבה משחקים קודמים,
    בעיקר בגלל רוח הלחימה שעליה מצהירים השחקנים לאורך כל השבוע.

960 שוטרים "יאבטחו" את האירוע הגדול מחר בסילינדרו של ראסינג,
    מעט מאוד כרטיסים הגיעו אל הצד האדום ונחטפו בתוך שניות.

אני עדיין בלבטים גדולים האם לראות את המשחק או לא, הלב אומר שכן.