אני חושב שלאט לאט יש דברים חיוביים קורים בארגנטינה מבחינת העמדות, פעם היו לנבחרת מחסור ב-9, מגינים, קשר 50/50 ושוער ברמה טובה. היום אפשר להגיד ש-9 לא חסר לנבחרת, שבשער דיי מכוסים, קשרי 50/50 יש את ורון,לוצ'ו ובאנגה שמגלה יכולת טובה. אני חושב שכרגע הבעיה המרכזית היא המגינים והבלמים, בלמים יש מחסור יחסי בגלל פציעות(מיליטו, דמיקליס) ויכולת רעה(קולוצ'יני ובורדיסו), אצל המגינים יש מחסור בגלל שאין פשוט מישהו שיכול להיות טוב כרגע. אני מסכים איתך לגבי בוקה, ריקלמה לדעתי בכושר הנוכחי שלו פוגע מאוד בבוקה, בוקה תלויה בו וכשהוא נראה גרוע בוקה לא טובה, מה שדיי בטוח זה שרומאן יישחק בהרכב וכל עוד הוא לא ישחק טוב הקבוצה שלו תידפק מזה. לטו שיחק שנה שעברה כמושאל באולימפיאקוס, השנה הוא נקנה מליברפול ככה שזה לא איזה מעבר ישיר ובלתי נסלח.
NACIONAL B משחקי המחזור הרביעי יום שישי פרו קרייל-אינסטיטוטו 0-0 יום שבת דפורטיבו מרלו-סן מרטין (סן חואן) 1-1 למרלו:לאונרדו מאז'יאן (88) לסן מרטין:סבסטיאן פאנקו (75) אלדושיבי-אתלטיקו ראפאלה 1-0 לראפאלה:אלקסיס קסטרו (47) CAI-דפנסה וחוטיסיה 3-1 לCAI:איגנסיו מאלקורה (86) לדפנסה:חואן מרטין (36), פטריסיו פרז (52) ולוקאס וולדמארין (60) בוקה אוניודס-אולימפו 0-1 לבוקה:אוסקר גומז (51) בלגרנו-אול בויז 0-1 לבלגרנו:הקטור קואבס (7) פלאטנסה-ספורטיבו איטלינו לפלאטנסה:אמילינו רומרו (19) ומרסלו סקאטורלו (42) לאיטלינו:אלקסיס בלנקו (36) קילמס-חימנסיה חוחוי 0-0 יום ראשון סן מרטין טוקומן-טירו פדרל 2-3 לסן מרטין:ניקולס הררה (31) והקטור אלברז (55 ו83) לטירו:איבן סאוסאדו (47) ופקונדו קאסטיז'ון (81) יום שני אינדפנדיינטה ריבדביה-אוניון 1-1 לאינדפנדיינטה:גבריאל לושבור (21) לאוניון:פרננדו אלוקו (10, שער עצמי)
אני לא חושב שעמדת ה-9 מכוסה טוב, מבחינתי יש רק את ליצ'ה שמיליטו הוא לא בדיוק 9 קלאסי וגם כנראה אין לו את הדם לשחק בסלקסיון. אני גם חושב שבעיית המגנים היא לא דבר של מה וכך ושבקישור במרכז יש בעייה אם מתחשבים בגילו של ורון והעדר הדם של לוצ'ו - אבל אולי אני סתם שלילי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ברור, רק שלטו לא עזב את אולימפיאקוס ברוח כ"כ טובה למרות שהיה רק מושאל (עם אופציה), אחת הסיבות שהאופציה לא מומשה היא שהוא הסתכסך עם כל העולם במועדון...ככה שלפחות לו אישית תהייה מוטיבציה גבוהה בקלאסיקו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx הפיראטים החליפו מאמן לאחרונה וכנראה זה עזר, אני דווקא מעריך את לאבורנה וחבל לי שהוא פוטר אבל הקבוצה מעל הכל.
אוי, אם לאברונה פוטא זו לא חדשה כ"כ טובה עבור הקולומביאנם של הקבוצה, מאהצ'ה ומוביל. הם הגיעו במיוחד לאור בקשתו של לאברונה שהכיר אותם כשאימן בקולומביה, מעניין אם המאמן החדש יבנה עליהם....
אני אישית לא דואג ל-9, היגואין, ליצ'ה ומיליטו הם לדעתי חלוצים מעולים ולדעתי יש אולי 3-4 שיותר טובים מהם לדעתי, הבעיה זה שהמאמנים הלא מקצועיים של הנבחרת לא משתמשים בהם כמו שצריך. לעניין לוצ'ו, אני חושב שזה הרבה פונקצייה של מאמן איך שהוא משחק, תחת ביאלסה ובקופה אמריקה 2004 הוא היה מצויין בתור ה-50/50 של הנבחרת, גם אצל פקרמן הוא נתן כמה הופעות טובות(מול ברזיל). אצל המאמנים האחרונים לדעתי הוא שיחק הרבה פעמים בעמדות שהם לא ממש מתאימות לו, כקשר ימני וכקשר מאחורי החלוצים עם מאמנים שדיי גרועים בטקטיקה הוא לא ממש הסתדר ואני חושב שאני מבין את זה. בקשר לדם שלו, מול ברזיל ובקופה של 2004 הוא התעלה והיה מצויין, גם מול ברזיל במוקדמות הוא היה אחד הטובים בקבוצה לכן לעניין הדם אני חושב שיש לו יותר מקאמביאסו. נ.ב שנים לא אמרתי את המילה הזאת...
איזו מילה? משחק אחד או שניים (ניתן לו 5-6 אפילו) של לוצ'ו לעומת עשרות שבהם הוא נעלם, פקרמן דווקא נתן לו קרדיט והוא לא הבריק בשנתיים האלו, אצל קוקו הוא קיבל פעמיים את המפתחות לקבוצה כאחראי על מרכז השדה ואיכזב בגדול. במילון תחת ההגדרה לפצ'ו פריו מופיע השם לואיס אוסקאר גונסאלס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx האמת שאני מעדיף אותו כקשר ימני, בהורקאן הוא פשוט היה מצויין בעמדה הזו. חלוצים יותר טובים מליצ'ה? לדעתי יש סתירה פנימית במשפט הזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx סתם, כל אחד ודעתו. עידן - אני גמור מעייפות עכשיו ואין לי כח לבדוק, אבל אם יש לך דרך לאתר את ההרכב של בלגראנו מהמשחק המוזכר תוכל לדעת אולי מה מצבם של הקולומביאנים, אם לא אני אבדוק מחר אחרי שאשן קצת.
מאהצ'ה שיחק 90 דקות ומוביל ישב על הספסל כל המשחק. מוביל נכנס כמחליף ב-3 משחקים. מאהצ'ה פתח בשני משחקים ושיחק בהם 90 דקות.
בן - ראיתי את "הכתבה" על רומרו בידיעות. מאכזב שאישיות כדורגל רצינית כנדב יעקובי מצליח לטעות בקטע של 5 שורות בערך: "מגלי הכשרונות הכירו אותו בעיקר ממשחקיו בנבחרת הצעירה עימה זכה באליפות העולם ב-2007...אחרי ההצלחה האדירה באולימפיאדה היה ברור שהוא בדרך לאירופה..." 1. אלקמאר החתימה אותו עוד לפני המונדיאליטו, הוא נסע לשם כשחקן אלקמאר למרות שהצטרף רק בסיום הטורניר. 2. הוא הגיע לאירופה שנה לפני האולימפיאדה.
לא ציפיתי יותר מידי מהכתבה, בכל זאת עיתונאות הספורט בארץ היא לא משהו בכל הנוגע לסיקור של דרום אמריקה ובכלל, מה אתה מצפה מהעיתונאות הישראלית אם אפילו את הצבא שהוא בלב ליבה של המדינהמסקרים לפעמים בצורה מגוכחת? אני בכל אופן אנסה להשיג אותה ולראות אם יש איזה מידע בעל ערך, אני ממש בספק אם יש כזה מידע. בכל אופן, אחזיק אצבעות לבחור במשחק מחר מול היוונים. נ.ב התכוונתי למילה דם.
תודה רבה על העדכון, בן! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לדעתי מדובר בחיזוק טוב מאוד לקבוצה, גם אם לאברונה לא שם....שני חבר'ה שהובילו את צ'יקו לאליפות קולומביה ואח"כ שיחקו בליברטאדורס, אני מניח שגם בליגה השניה בארגנטינה הם יוכלו להשתלב...אני בכל מקרה אעקוב אחריהם. לגבי הכתבות בארץ, אני כבר מזמן הפסקתי לקרוא עיתונים מאז שיש אינטרנט, פשוט כי אני לא מסוגל לקרוא או לשמוע "אנשי תקשורת" ישראלים מדברים בעיקר שטויות על דרא"מ. ישנה סיבה ש-85% מחובבי הכדורגל הישראלים מכירים רק את הליגות האירופאיות כי הם עוברים שטיפות מוח ע"י כל כלי התקשורת. תשימו לב לסיקור ליברטאדורס בעיתון....אם יש איזכור, והדגש החזק הוא על אם, מדובר על 3-4 שורות וגם זה יותר מדי, בד"כ כולל טעויות, הגהה לא נכונה של שמות וזה נכון גם לגבי גמר הטורניר....פשוט ביזיון. בקופה אמריקה האחרון, אחרי חצי שעה מהמשחק הראשון של קולומביה, סגרתי את הטלוויזיה ועברתי לראות באינטרנט, כי פשוט לא יכולתי לסבול את שיבוש השמות שאדון מלר וחברו שגיא כהן עשו שם ואת ריבוי הטעויות. את יעקבי אני מעריך, אבל גם הוא רחוק מלהיות נקי מטעויות ובעיקר מכיר את בראזיל וארגנטינה, לא יותר.
השאלה זה למה הם עברו לליגה שנייה בארגנטינה? כי אם כל הכבוד למאמן הם היו צריכים להשאר ואם כבר לעבור קבוצה אז שזה יהיה לאחד המועדונים הגדולים בקולומביה או מועדון ליגה ראשונה בברזיל או בארגנטינה. היום יתמודדו ולז ובוקה בגומלין של הסודאמריקאנה, במשחק הראשון בבומבונרה נגמר 1-1 במשחק שבוקה הייתה טיפה יותר עדיפה, ולז נמצאת במצב טוב בליגה עם 10 נקודות להבדיל מבוקה שמפשלת ולוקחת 5 נקודות בסך הכול.
לדעתי הם חשבו שעם לאברונה הם יעפילו לליגה הראשונה ומשם החשיפה שלהם לקבוצות ארגנטינאיות בכירות תהיה גדולה יותר. סה"כ צ'יקו היא קבוצה קטנה בקולומביה, כנראה מבחינתם גם בלגראנו זו התקדמות.
מחזור חמישי יום שישי הוראקן : אסטודיאנטס (01.00) סנטראל : באנפילד (03.10) יום שבת קולון : צ'אקאריטה (20.10) חימנסיה : טיגרה (22.00) ארחנטינוס : טוקומאן ( 00.00) אינדפנדיינטה : ולז (02.00) יום ראשון לאנוס : ניואל'ס (20.10) סאן לורנצו : ראסינג (22.00) בוקה : גודוי קרוז (24.00) ארסנאל : ריבר (02.00)
סוף סוף ראסינג בשעה נורמאלית, אבל כנראה זה יותר קשור ליריבה...קארוסו יעלה עם פליימייקר סוף סוף אני מאמין (גראסיני), באימון הוא ניסה מערך עם שניים ביחד (הילד פאריניה ואל מאחיקו) אבל כנראה נראה רק אחד. אני מקווה שקאסרס ישוב להרכב וליואי יעבור שמאלה אבל יותר סביר שהוא יעלה לקישור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx תכלס המשחק המעניין של המחזור לאוהדים האובייקטיבים יערך בחיגאנטה ברוסאריו בשעה הכ"כ לא אטרקטיבית של שישי בלילה (?!), שתיים מהקבוצות המפתיעות יפגשו שיש לי הרגשה שדווקא באנפילד תפתיע בחוץ את המוליכה (שנמצאת מתחת לקו האדום בממוצעים). גם אינדי' ולס די מעניין, חבל שהמשחק בשבת כך שולס אולי תתן מנוחה לשחקנים מסויימים אחרי המשחק באמצע השבוע. אצל האדומים גאז'גו מתכנן להוציא את פאטו רודריגס מההרכב לצערי (דורש חילוף בגראן דיטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) , במקומו גומס המפתיע יקבל הזדמנות ראשונה בהרכב אם אני לא טועה, כאמור אל פלאדו הגיע מהליגה השנייה ונראה מאוד מבטיח עד כה. אה ושכחתי להתייחס לסודאמריקנה - בינתיים פגעתי בול בנוגע לכמה שחקנים אלמוניים יחסית העונה, שימו לב לכובש הצעיר של סאנלו שעורר הרבה רעש בתקשורת אחרי המשחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
לא מבין את גאז'גו פשוט לא מבין, את השחקן הכי יצירתי שלו הוא מוציא מול ולז עם ההגנה החזקה שלה ואת בוסה שהוא שחקן הרבה פחות טוב מפאטיטו מועדף עליו? לגומז מגיע הרכב אין ספק, אבל בטח שלא על חשבון פאטיטו. דרך אגב גם מנסואז'ו יקבל הרכב במקום גודוי, מה שנראה לי שיהיה זה שאינדי תעבור לשחק ב-4-4-2 יהלום ולא ב-4-4-2 המסורתי שהיא שיחקה עד עכשיו. מי זה פארינייה הזה? קארוסו שוב יעלה עם קהאיס בתור מגן שמאלי?