על מה מדברים בהקשר של גרונדונה-מראדונה, אני כרגע רואה את השידור של אסטודיאנטס אינדפנדיינטה ולא שמעתי שהזכירו משהו? אם כבר המשחק, לרוחו היה מזל גדול במחצית הזו, אפשר אולי להגיד שהם גם גילו אופי אל מול העדיפות של הפינצ'ה, דבר שכבר הרבה זמן לא ראינו מהרוחו. לא ראיתי את ריבר אבל בלתי יאומן שהיא לא ספגה, אין שום הסבר לדבר מלבד נס! או שכמו שהתקשורות מציינת השופט התעלם מפנדל שהגיע לקולון, אך גם פסל גול חוקי לקאבראל (שישחק חלוץ וזהו)
גם אני רואה את השידור, שוב מוציאים את פאטיטו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx לא מבין את גאז'גו. מדברים על כך שגרונדונה ייפגש מחר עם מראדונה ויציב לו כמה תנאים: - שיזמן את ריקלמה. - שיספק הסברים בקשר להיגואין. - שיתלווה אליו איש מקצוע כעוזר מאמן, חלק טוענים שזה יהיה באטיסטה(עדיף שמראדונה יישאר לבד..) יש שטוענים שזה יהיה בילארדו. - שיחזור לשחק בבואנוס איירס.
נשמע לי עשן הדיווח מכמה סיבות: * בילארדו כבר נמצא בנבחרת ושותף לחלק מהאימונים, אמנם מראדונה לא מתייעץ בו מספיק כנראה אבל הוא שם. * גרונדונה היה זה שטירפד את העסקתו של רוג'רי כעוזר מאמן בניגוד לבקשתו של מראדונה. * ההחלטה לשחק ברוסאריו לא הייתה של מראדונה, בסופו של דבר היא הייתה של גרונדונה שאישר את הבקשה של השחקנים ומראדונה. מה גם שלמיטב זכרוני מול פרו חוזרים למונומנטל ככה או ככה, זה כבר היה ידוע מראש. וההערה אישית - בשיאו לא היה קונצנזוס סביב ריקלמה בנבחרת, אז עכשיו שהוא נראה כמו הצרות של...או קיי הוא פשוט נראה כמו שבוקה נראית... רוצים להחזירו? אני הייתי מתומכיו בעבר, היום הוא כבר לא אותו שחקן לדעתי. רודריגס לא היה כ"כ טוב היום, לא יצר מצבים מסוכנים, וגומס כבר היה החילוף המנצח פעם אחת. בכל מקרה אני גם לא הייתי מוציא אותו אלא את בוסה, והחילוף של מנקואז'ו (ברוך השב) במקום גנדין הפסיד לו את המשחק. הרבה דאגה בקרב אוהדי הרוחו עקב פציעתו של נאבארו אני מאמין, זה לא נראה מאוד חמור אבל הוא כבר עבר פציעה קשה לא כ"כ מזמן... עריכה: בן בתור אחד שאוהב כשרונות צעירים שווה לך אולי להשאר למשחק של הגלובו וגודוי, בגלובו אמור לפתוח טרקאריצ'י שמגיע מסבייה הספרדית, אולי ראית אותו בנבחרת בטולון. אני רואה שגם לאוריטו שחזר מאיטליה (ילד גם הוא) פותח, אבל במחזור הראשון הוא היה איום ונורא.
נראה לי שפגישה בטוח תהיה. - דון חוליו מרגיש שהקרקע מתחילה להשמט מתחתיו, הוא לא רוצה שתהיה קריסה. - דון חוליו רוצה שמראדונה יתפטר כי הוא חושש(ובצדק) שהנבחרת תעוף, לכן הוא מציב לו את התנאים האלו שדיי בטוח שמראדונה לא יסכים להם ואז יהיו שתי אפשרויות, אחת שדייגו יתפטר ואז גרונדונה ישיג את מה שרצה מההתחלה. אם מראדונה יסכים (קשה להאמין) אז יצטייר כאילו דון חוליו ניסה לעשות הכול בשביל לעזור לנבחרת. אני מאמין שתהיה פגישה ושגרונדונה ירצה שדייגו יתפטר אחריה, אני מאמין גם שיציבו למראדונה תנאים, לא יודע אם התנאים למעלה נכונים אך אני מניח שיציבו לו תנאים מאוד מגבילים מאוד.
כמובן שלא ימציאו פגישה בתקשורת, התנאים נראים לי עשן של העיתונאים ולא יותר, במצב הנוכחי גרונדונה יכול גם להתחיל לפנטז על פיטורי מראדונה שהוא בטח מדמיין כבר הרבה זמן, עכשיו אחרי שהרוויח את הכמה מיליונים אקסטרא על משחקי הידידות עם מראדונה כמאמן... משחק מהנה במנדוסה, כמה כיף היה לראות את היגוואין חוזר לעצמו אחרי שנתיים רעות, הפעם בעמדת הקשר הימני הוא סיפק הרבה נגיעות יפות אך לצערי נפצע והוחלף עוד במחצית הראשונה. הורקאן עושה רושם התייצבה מעט עם שובם של טורסנו, לאנדרו דיאס + חזרתו של בולאטי מהנבחרת + שיפור בכושר של הרכש אל רנגו דיאס + הילד טריקאריצ'' שעושה רושם טוב (גם אם לא כוכב ולא דה פדריקו). המגנים, בעיקר "דארדו" גארסיה, עדיין חושך ביחס לעונה שעברה, הילד לאוריטו עושה רושם של בחור מגודל שאמרו לו לך תשחק ת'-9, אבל שאין לו מושג, וגם בכושר טוב אל רנגו דיאז לא יכול לתת את מה שפאסטורה נתן. מתיאס חארה הוא תגלית מצויינת של קוקה מהליגה השנייה, בכלל מחמאות לקוקה שהחליף שלושת רבעי קבוצה ושמר על אותו סגנון פשוט של כדורגל על הקרקע.
אליאס, בבקשה אל תגיד לי שפדה היגוואין בדיוק חוזר לעצמו באותה שנה שקאבררו התלבט בינו לבין מאג'יולו ובסוף בחר באחרון.... האמת שאני צוחק, כי עד עכשיו מאג'יולו סך הכל מראה יכולת טובה וגם היה פצוע קצת, אבל פינטזתי קצת על האפשרות של פדה בנאסיונל.... מה נגמר בסוף אסטודיאנטס-אינדפנדיינטה? לגבי בוקה, פשוט לא ייאמן מה שקורה...חשבתי שריבר הגיעו לתחתית, מסתבר שבוקה ביכולתם מפתיחת העונה עוד מסוגלים לעבור אותם. עם כל הכבוד לטוקומן, מועמדת קבועה לאליפות כמו בוקה לא יכולה להרשות לעצמה להפסיד נקודות מולה. אגב, אליאס או מי שיודע, מאחר ואני לא רואה את רוב המשחקים, האם בוקה מצאו מחליף סביר לוארגאס?
מחזור דל יחסית בשערים היה לנו, סנטראל ממשיכה להוליך את הטבלה למרות שבממוצעים היא עדיין מתחת לקו האדום, ולס, אסטודיאנטס ובאנפילד ממשיכות לרדוף אחרייה ונראות טוב כל אחת בסגנונה שלה. בתחתית צ'אקה וסנטראל אמנם מתחת לקו האדום אך הלובו וראסינג לא מצליחות לברוח, וגרוע מכך, לא נראות טוב. משחקי יום ראשון: לאנוס 1 - באנפילד 2 - הקלאסיקו של הדרום שוחק אמנם בשעה מוקדמת אבל באוירה מצויינת וצבעונית שסיפקו שתיים מהקהלים הפחות מפורסמים וגדולים בפרימרה. מי שיצאה שידה עליונה היא באנפילד שממשיכה את הקאמפיין המצויין בו שמטה רק 2 נק' עד כה, הכוכב הגדול שלה בטורניר הוא האורוגוואי סאנטיאגו סילבה שכבש אתמול צמד ועומד על 5 גולים ב-4 משחקים!!! אתמול סייע לו רבות האורוגוואי השני בהתקפת באנפילד, סבאסטיאן פרנאנדס שחזר מהנבחרת ובישל לו נהדר את הגול הראשון, הקולומביאני רודריגס, שתופקד כפליימייקר טבעי, וארביטי תרמו רבות מהקישור גם הם. לאנוס פתחה טוב עם כמה התקפות מרגל לרגל שאחת מהן הסתיימה בשער יפה של הפאראגוואי סאלסדו (שלישי העונה), אך בהמשך הציגה משחק חסר רעיונות ועייף, לאחר הפנדל המפוקפק שבאנפילד קיבלה יצאה לאנוס להשוות את התוצאה אך התקשתה לייצר מצבים וכמעט ספגה עוד. לאלופת אפרטורה 07 ולשלישית בטבלה בטורניר הקודם יש פתיחת עונה גרועה עם 4 נק' עד כה. http://img19.imageshack.us/img19/4388/festejo.Xxx סילבה ופרנאנדס חוגגים את השער הראשון בסטייל אורוגוואי (?), הם חזרו על היצירה גם בשני ריבר 0 - קולון 0 - ריבר ממשיכה לא למצוא את התשובות, האמת שבסגל הקיים זו תהייה חוצפה לבקש הרבה מגורוסיטו לדעתי, ההגנה נראתה טיפה יותר טוב אבל גם ניצלה מהתעלמות השופט מנגיעת יד ברורה של קורונל ברחבה כמו גם מיכולת מצויינת של וגה בשער, וגה הדף כל מה שנבעט למסגרת השער, ואני מתכוון פשוטו וכמשמעותו - השוער לא תפס כלום (אבל הדף הכל). משחק ההתקפה היה תקוע למרות נוכחותם של דיאס, אורטגה ובואונאנוטה, במעט הפעמים שאורטגה כן הצליח לסדר מצבים חבריו ביזבזו זאת. הופעה סבירה באופן מפתיע לאלמיידה ובאראדו במרכז הקישור לא הספיקה למנוע את שריקות הבוז במונומנטל. פאביאני זכה לשריקות רמותץ במיוחד כשהוחלף אחרי משחק חושך. קולון לא הבריקה אבל איימה על השער מבעיטות מרחוק וסגרה טוב בהגנה, גם היא נעזרה בשופט כשהלה פסל שער חוקי של קאבראל. http://img198.imageshack.us/img198/809/riverk.Xxx אל סארחנטו קאבראל כובש שער חוקי שנפסל ע"י הקוון והשופט, יוכל להתנחם בכך שההגנה שמרה על שער נקי לפחות אסטודיאנטס 2 - אינדפנדיינטה 1 - שתי מועמדות לאליפות נפגשו ואחת יצאה מנצחת, משחק שלא התעלה לרמה גבוהה אבל כן הציג לנו את אלופת הליברטאדורס שממשיכה להציג כדורגל אפור ויעיל. הפינצ'ה עשו מעט שינויים מהעונה החולפת אך שמרו על הבסיס וסגנון המשחק, רודריגס מוסיף הרבה מעמדת המגן השמאלי ובהעדרם של סלאי ואנג'לרי זה משמעותי למדי, ורון ממשיך לתת מה שיש לו אך היה זקוק למנוחה אחרי השבועיים העמוסים שעבר ובחוד בוסלי כבר עם 4 מ-4 - הפינצ'ה מבחינתי מועמדת חזקה לאליפות. ברוחו לא נתנו משחק רע למדי אבל בלט לעין שחסר לקבוצה משהו, הקישור ההתקפי לא הבריק עם בוסה ופאטו רודריגס, כשאפילו גנדין בכושר טוב לא מספיק (שלושה שערים בטורניר). הילאריו נאבארו נפצע והוחלף (מסתמן שזו לא פציעה רצינית) בגאבאריני הצעיר, שוער שכבר זמן רב מחכה להזדמנות ונחשב להבטחה יחסית. הלה לא ניצל את ההזדמנות והדף כדור ישר לרגלי דיאס שכבש את שער הניצחון. גודוי קרוס 1 - הורקאן 1 - משחק מרגל לרגל על הקרקע בין שתיין מהקבוצות המהנות של הטורניר הקודם, אמנם לא קצב מהיר וללא המון מצבים אך עדיין משחק שניתן להנות ממנו. גודוי קרוס שהחליפה חלק עצום מהסגל הבכיר שלה ממשיכה באותו קו ללא שינויים, הטומבה אמנם קיוותה לניצחון שני העונה מול הגלובו המאכזבת ועוד במנדוסה, אך לאור איך שהתפתח המשחק היא תהייה מרוצה מהתיקו. חארה שהיגע מהליגה השנייה מסתמן בפגיעת בול גדולה של קוקה כשגם בשער מערכי הקבוצה גודוי מציגה שחקנים טובים לליגה הבכירה, חבל רק שהיגוואין סבל מפציעה והוחלף מוקדם יחסית במחצית הראשונה, היה נראה שהוא נכנס טוב למשחק. בהורקאן אמנם עדיין אין ניצחון אבל עושה רושם שקאפה מוצא את קבוצה שלו, הקישור עבר שדרוג רציני עם סגירת הבעיות מול לאנדרו דיאס (המצטיין אתמול) ופאטריסיו טוראסנו המושאל מריבר, יחד עם בולאטי ואל רנגו דיאס מקדימה מדובר בקישור סביר ששווה כמה נק'. הבעייה הגדולה היא עדיין בחוד, עם טרקאריצ'י הצעיר מסבייה הפגין יכולת סבירה אז בחוד לאוריטו עדיין לא מספק את הסחורה, אולי התקווה תגיע מהילד אורלנדו שנכנס במקום לאוריטו ושיחק לא רע בכלל. ככה או ככה קאפה יכול לצאת אופטימי יותר מהמשחק אמש. *תקצירים וגולים בלחיצה על כותרת המשחק
עידן - במרכז השדה הביאו בוקה שני שחקני רכש, הראשון הוא גרי מדל הצ'יליאני הצעיר שאתה יכול לקרוא מה רשמתי עליו בסיקור פתיחת העונה, על הנייר מדובר ברכש מצויין אך הבחור עוד לא התאקלם ומתופקד לעתים כמגן. שחקן נוסף שהגיע הוא "הקצב" רוסאדה מסלטה ויגו והוא מציג יכולת בהחלט סבירה ביחס לקבוצה. בכל מקרה אני חושב שמרכז השדה הוא לא הבעייה העיקרית של בוקה נכון לעכשיו.
את מדל אני מכיר, שחקן עם פוטנציאל אדיר, הייתי משוכנע שהוא יותר שחקן הגנה ולא ידעתי שיכול לשחק גם כקשר דפנסיבי. לגבי אסטודיאנטס, אני מאוד מרוצה מהם, ממשיכים להזכיר את האופי הווינרי מהליברטאדורס עם שער ניצחון חשוב בדקה ה-87. בוסלי יוצא מהכלל, אולי לא חלוץ גדול אבל מאוד יעיל, נמצא בזמן הנכון ובמקום הנכון וגם הסיומת שלו טובה בד"כ. אני עדיין חושב שמראדונה היה צריך לזמן אותו לסגל הרחב למרות שאם מיליטו וליצ'ה לא מקבלים הזדמנות, אני בספק גדול מאוד אם בוסלי יקבל.... אגב, תקן אותי אם אני טועה, זה לא היה המגרש של אסטודיאנטס, נכון? הם משחקים במגרש חילופי?
טבלת הכובשים: 1. סילבה(באנפילד) 5 שערים. 2. בוסלי (אסטודיאנטס) 3 שערים. . לזארו (טיגרה) כנ"ל. . סאלסדו (לאנוס) כנ"ל . פוארטס (קולון) כנ"ל פתיחת עונה חלומית לסילבה, זימון לנבחרת לא יודע אם יקבל אבל האורוגוואי בכושר טוב. בוסלי ממשיך את הכושר הטוב שלו, אצלו יש מצב אחרי השגעון של דייגו לקבל זימון. יש כתבה על סרחיו רומרו בידיעות אחרונות במוסף הספורט. טוב לשמוע שסופסוף סופרים שוער שיוצא מהמדינה כאחד שעתיד לגבורות, במיוחד מהמדיה הישראלית הדיי "אירופאית" משהו.
לבוסלי יש ארבעה שערים אם אני לא טועה, בשידור הזכירו שיש לו שער למשחק. קשה לי להאמין שסילבה יקבל זימון לנבחרת, למרות המאזן המצויין שלו בטורניר הקודם + הנוכחי מדובר בשחקן בינוני שלאורך מרבית הקריירה הארוכה שלו נכשל בכל הקבוצות הגדולות ששיחק בהן, לא סתם דווקא שותפו לחוד פרנאנדס בנבחרת (ובצדק לדעתי). מצד שני אבראו פתח מול פרו וכמו שהוא נראה לסילבה יש מקום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לא קראתי את הכתבה על רומרו, אבל לא פלא שרושמים עליו רק עכשיו ומיד אני אסביר - אותי עיצבן כבר מזמן איך רומרו לא זוכה להתייחסות בתקשורת (הארגנטינאית כמובן), שוער שזוכה במונדיאליטו, אולימפיאדה ואליפות הולנד בטווח של שנתיים, כשבדרך הוא כמעט שובר שיא ישן ונושן של רצף אי ספיגה בהולנד לא קיבל יותר מכמה שורות פעם בחודשיים בעיתון (במקרה הטוב), זאת למרות שגם שימש כשוער מחליף במספר משחקי נבחרת השנה. פתאום מראדונה מחליט לתת לו הרכב והתקשורת מגלה את סרחיו רומרו עם כמה כתבות רקע וראיונות... ובכן זו הייתה ביקורת על התקשורת הארגנטינאית ומה שרציתי להגיד שלא פלא שדווקא מתי שהארגנטינאים נזכרים ברומרו אז בישראל מפרסמים כתבה. אני לא קורא ידיעות אבל בארץ הרבה פעמים "כתבות של" עיתונאים ישראלים הם פשוט העתקות מעיתונים דרא"מ שרק משנים בהם מספר פרטים קטנים (לפעמים נותנים קרדיט לפעמים לא) - אין כאן ביקורת על הכתבה כמובן שכן לאקראתי אותה, אני סתם מציין זאת. עד כה החשיפה הכי גדולה של רומרו הייתה שהוא התחתן עם אליאנה גרסיו המבוגרת ממנו ביותר מעשור וידועה בזכות ההופעות "החסודות" שלה בטלויזיה ועל גבי המגזינים... ומבחינה מקצועית - לדעתי לקאריסו ורומרו יש את הנתונים להפוך לשוערים מהדרג הראשון בעולם, וכבר הרבה זמן לא היה לארגנטינה שוער שהיה לו את הפונטציאל לעשות זאת (דעתי על פסטיבל אוסטארי ידועה לחברי הפורום). בכושר הנוכחי שלו רומרו הוא מהשוערים הטובים באירופה. אצל קאריסו זה מעצבן כי יש לו הכל אבל חסרה שם יציבות.
מה שמעצבן אותי אישית היה יהודה ארם, בתור אחד שאמור להוות מקור לידע של ארגנטינה הוא דיבר והעתיק בידיוק מה שכתוב בכתבה על רומרו ואמר את מה שרשום בכתבה ("יש לו אישה כוסית", "אח שלו שחקן כדורסל"), שום מידע על זה שהוא היה טוב בהולנד ועל היכולות שלו. אני למשל לא ראיתי אותו הרבה לפני המשחק, מה שכן אני יודע זה שהתכונות הבולטות שלו זה האתלטיות, הגובה והאינסטינקטים המעולים של הבחור, יהודה ארם היה אמור לדבר עליו ולהגיד את הדברים הבסיסיים האלו בתור "פרשן לענייני ארחנטינה", הוא יכול היה בתור דובר ספרדית ואחד שבא מהמקום לבדוק קצת ולתת מידע אינפומטיבי שהצופה הישראלי הממוצע שלא מכיר את רומרו מין הסתם ילמד עליו. אם הוא היה מדבר על הפרטיים האישיים שלו לצד המקצועיים הייתי אומר ניחא, אבל סתם רק לדבר על דברים פרטיים של רומרו זה כל כתב רכילות עושה.
הביקורת שלך לגיטימית ואני שותף אלייה בחלקה. אבל להגנתו של יהודה ארם גם בארגנטינה לא הייתה התייחסות רבה לרומרו להוציא את החתונה לאליאנה (עניין של טעם, לדעתי לא כ"כ "כוסית"). בסופו של דבר, להוציא אולי את בוקה אחרייה הוא עוקב מקרוב בתור אוהד, יהודה ארם לא יודע הרבה יותר על הליגה מכל חובב כדורגל ארגנטינאי ורוב המידע שלו, אם לא כולו, מבוסס על התקשורת המקומית שזמינה לכל אחד כמוני וכמוך. אני משער שגם אני לא הייתי יודע עליו הרבה אילולא הוא גדל בראסינג ויצא לי לראות אותו משחק אפילו ברסרבה בתקופה שהייתי בארגנטינה, פשוט התעלמו ממנו להוציא את אוהדי ראסינג וחובבי הכדורגל "הכבדים". כמה חדשות מהליגה: :aa1: מאוצ'ה נותח ויעדר כחודש-חודש וחצי. מכה קשה מאוד לבוקה לדעתי, אין להם רוטציה בעמדה הזו שרק נואיר נמצא שם, האופציה השנייה היא לא פחות רעה והיא לשחק עם שני 9 כמו שעשה קוקו בטוקומן. הבוסטרוס בדרך להתרסקות לדעתי. :aa1: הילאריו נאבארו יחמיץ לפחות שני משחקים, הזדמנות טובה לראות מה גאבריני שווה באינדפנדיינטה. :aa1: וקצת מאירופה, סביולה כבש בסופ"ש שער יפה אחרי פריצה של 50 מ', שווה לחפש למרות שלא מדובר במשהו מדהים, בכלל יש לו פתיחת עונה לא רעה עם בנפיקה וזה שחקן שתמיד כיף לראות משחק. סבאסטיאן לטו שעשה את הבל יעשה ועבר מאולימפיאקוס לפאנאתינאייקוס גם נמצא בכושר מצויין וכובש כבר שער שלישי העונה.