ליגה ארגנטינאית - אפרטורה 09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏20/8/09.

1. benos Member

לא הצלחתי להרשם, זה רושם לי משהו כמו שצריך את החשבון מהקלאוסורה 2009 או משהו כזה.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בן אם אתה עדיין רוצה להרשם ולא התייאשת אז מתי ששואלים אותך אם יש לך חשבון מקלאוסורה 09 תענה לא.

יניב לא ידעתי שזה הלוח משחקים שלכם, שני המשחקים הראשונים יכולים להוציא אותכם ואת בוסה מהמירוץ, ואף מילה על השלישי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/9/09
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

משחקי המחזור הרביעי:

יום שישי:

ראסינג - חימנאסיה לה פלאטה
    ניואלס - ארחנטינוס

יום שבת:

צ'אקאריטה - סנטראל
    ולס - סאן לורנסו
    טיגרה - ארסנאל
    א.טוקומן - בוקה

יום ראשון:

לאנוס - באנפילד
    ריבר - קולון
    אסטודיאנטס - אינדפנדיינטה
    גודוי קרוס - הורקאן

במוקד המחזור שלושה משחקים - ביום שבת תארח ולס את סאן לורנסו למפגש בין שתי טוענות לאליפות. ולס יכולה להיות מאוכזבת מכך שהמשחק נקבע ליום שבת למרות שיש לה 4 שחקנים עם הנבחרות השונות במוקדמות המונדיאל, בנוסף מספר שחקנים פצועים ולא כשירים במאת האחוזים, למרות זאת בולס מצפים לנצל את יתרון הבייתיות ולשמור על המקום הראשון, עד כה האלופה שומרת על מאזן מושלם של 9 מ-9 נק'. מולה סאן לורנסו גם ללא הפסד אבל אחרי שיש לה כבר שתי תוצאות תיקו לא תרצה לאבד עוד נקודות, הקבוצה של סימאונה מבטיחה הרבה עם שובו של פיפי רומאניולי לכושר לאט לאט.

לאנוס ובאנפילד יפגשו ביום ראשון ל"קלאסיקו של הדרום" (הכוונה לבואנוס איירס), לדעתי התקשורת מנפחת את המפגשים בין השתיים יותר ממה שהוא באמת, כי בניגוד לקלאסיקוס ארחים הוא מעניין רק את האוהדים המקומיים והם לא רבים האמת, אבל בכל מקרה מדובר על מפגש ססגוני במידה מסויימת. באנפילד הפתיעה עד כה בפתיחת העונה ותקווה להמנע מהפסד ראשון מול לאנוס המאכזבת. לשתי הקבוצות שחקנים בנבחרות, אך רק לדסמה של לאנוס לוקח חלק ממשי במשחקי נבחרתו (פאראגוואי), בעוד סאלביו (לאנוס, ארגנטינה) ופרנאנדס (באנפילד, אורוגוואי) לא שותפו עד כה ולא צפויים לשחק הלילה.

במשחק המרכזי של המחזור תארח אסטודיאנטס את אינדפנדיינטה, מדובר במבחן ראשון מבין שלושה שבדרך לרוחו של גאז'גו, לא יהיה להם פשוט מול החבורה הקשוחה של סאבלה. בפינצ'ה יקוו לשובם בשלום של ורון ובראנייה מהסלקסיון.

וחייב להוסיף, באסה על היום והשעה המחורבנים של ראסינג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/9/09
  4. benos Member

ארגנטינה כרגע במקום החמישי עם 22 נ"ק, נקודה אחרי אקוודור הרביעית עם 23, זה מתחיל להתרחק עוד יותר עכשיו... בינתיים אורוגוואי-קולומביה במקרה הטוב יהיה תיקו, הפחות טוב זה שאורוגוואי תנצח והממש גרוע זה שקולומביה תנצח וארגנטינה תרד למקום השישי לפני המשחק שלה.

לא רוצה לחשוב על תסריט כזה שארגנטינה לא תעפיל וסתם תחרבן את המונדיאל הבא.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התסריט של אי העפלה יותר ריאלי ממה שרבים חושבים, המוקש הגדול לדעתי יהיה מול אורוגוואי דווקא, חייבים להגיע למשחק הזה אם הכרטיס ביד אחרת אני לא חושב שהסלקסיון תוציא שם נקודות, לא משנה באיזה מצב אורוגוואי מגיעה...

דווקא מול פאראגוואי בכושר הנוכחי חייבים לקחת את הנקודות לדעתי, אולי אפילו טטה יעזור לנבחרת ארגנטינה, למרות שבקצב הזה הוא יהיה מועמד חזק לאמן אותה בקרוב.

6. benos Member

בטוח לא הייתי רוצה להיות במקום מרטינו, המסכן לא חשב שהוא יוכל בכלל להזיק לארגנטינה לפני שלקח את המשרה ופתאום בגלל ההתנהלות הביזיונית של הנבחרת הוא נמצא בקונפליקט מוסרי לא קטן עכשיו.

7. benos Member

מחצית בדפנסורס, 1-0 לפרגוואי.
    משחק חלש של ארגנטינה ששוב רואים כמה שחקנים שלא צריכים לשחק.
    רומרו בסדר גמור וטוב.
    שני הבלמים איטיים וחסרי אונים מול קאבניאס, פאפה בסדר גמור וזאנטי לא משהו.
    בקישור ורון היחיד שעוד מנסה, גאגו אנמי ואפילו לא נלחם כמו פעם, דאטולו גרוע.
    ההתקפה גם לא משהו, קון לא יכול להתמודד מול שני בלמים ברמה של קאסרס ודה סילבה לבד.

מאוד פסימי לגבי ההמשך, אני מאוד מקווה שדייגו ילך כי אי אפשר להמשיך ככה, פשוט אי אפשר.
    תודה לחוליו גרונדונה על הדאגה שלו לנבחרת ולאוהדים במינוי פוליטי, רק הוא יצא מזה שלם ובריא בסוף כמו תמיד.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני אמנם לא אוהד כמוך, יש לי בעייה לאהוד נבחרות ברמה הלאומית, אבל אני גם מרגיש את הכאב הזה של הזלזול במיליוני ארגנטינאים שלהם הנבחרת כל כך חשובה וכל שאר האוהדים כמוך ברחבי העולם. הזילזול של גרונדונה כשמינה את דיאגו, ועוד לפני כן הזלזול שהתחיל אצל באסילה, אבל יותר מכל זה הזלזול של השחקנים - הניגוד הכ"כ גדול בין מה שארגנטינה הציגה היום מבחינת לחימה למה שאורוגוואי הציגה אומר הכל.

אחרי היום ורון, למרות היכולת הטובה יחסית לשאר במשחקים האחרונים, נשרף סופית בקרב האוהדים, שגם ככה חלק גדול מהם רואה בו האשם לפאדיחה ב-2002. אם היכולת הטובה לאחרונה קצת העלתה את קרנו בארגנטינה היום הכל אבד לדעתי.

אני מעריך שמראדונה יתפטר בקרוב, למרות שאני לא חושב שצעד כזה יתרום לנבחרת לקראת שני המשחקים הנותרים אבל יש לי הרגשה שהוא ישקול את זה. דיאגו מעולם לא היה מאמן טוב, או אפילו סביר, אבל היו לו כמה החלטות נכונות לצד השגיאות שחפרנו בהן הרבה פה. בטווח של הכמה ימים הבודדים האלו בין המשחק מול ברזיל (סה"כ טוב) למשחק היום נלקחו החלטות איומות, מדובר בחור שחור מבחינת כל נסיון לתת הגיון להחלטות של הצוות המקצועי. אחרי משחק טוב מול ברזיל מהרבה בחינות היה ברור שיש דבר אחד שצריך לשנות וזה החוד, אך משום מה שוב מצאנו גמד מול שלושה ענקים, ודווקא ההגנה שהייתה טובה מול ברזיל עברה זעזועים גדולים ונראתה רע מאוד היום. הפציעה של מקסי כפתה לשנות קצת בקישור, אבל במקום לתת לקשר טבעי כמו סלאביו לשחק באגף (או לפחות אופציה מהספסל) ורון הוסט למקום בו הוא לא אפקטיבי.

הנבחרת שהשפילה היום את ארגנטינה מורכבת משחקנים מהליגה הארגנטינאית או כאלו עם עבר ארוך שם, נקודה למחשבה לפני שמזמנים כל מיני "שמות" כמו גאגו רק בשל תג המחיר שלהם והקבוצה בה הם משחקים.

רומרו נק' האור במשחק שחור, הרכבתו הייתה עוד החלטה מוזרה של הימים האחרונים אבל הוא הראה והוכיח שגם שוער מקבוצה קטנה מבחינת השם שלה, יכול וראוי לשחק בנבחרת. כל הכבוד צ'יקיטו, מי יתן ותראה גם רגעים גדולים יותר באלביסלסטה

9. benos Member

מאידאולוגיה או שסתם אתה לא אוהב כדורגל נבחרות?

אין ספק שהנבחרת איבדה את הנשמה שלה, בזה אני מסכים איתך לגבי זה שארגנטינה צריכה ללמוד מאורוגוואי מה זה לחימה, אם פעם הייתה עושה צעד לא במקום היה לך איזה אז'אלה או סימאונה שהיה אוכל לך את האוזן, היום יש את מסי, גאגו, דריבלים עיצוב שיער, רק אולי היינצה נשאר ממה שהיה פעם.

לא חושב שמראדונה היה אדיש אם הנבחרת שלו הייתה בפיגור כמו מסי, זה ההבדל של שחקן ענק שבא ונלחם עם השיניים למען הנבחרת למסי, לטבז ולקון גם אפשר לראות שהם נלחמים בעיקר טבז, זה ההבדל לדעתי בין שחקן שגדל בארגנטינה לשחקן שגדל באירופה, אולי מסי שחקן ענק אבל נשמה חסרה לו.

כמה דברים טובים, חלק מהשחקנים נלחמו וזה יפה, גם גאגו השקיע במחצית השנייה, רומרו ואנדוחאר שוערים טובים ואני חושב שדיי פתרנו את הבעיה. כל הכבוד לפאלרמו על המלחמה שלו, זה אמנם לא מספיק אך אני מעריך אותו על כך.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אידיאולוגיה באה להצדיק משהו אחרי שהוא כבר שם לדעתי, אז אפשר להגיד שזו אידיאולוגיה אבל אם להיות יותר מדוייק אני חושב שזה נובע מכך שאני לא מזדהה עם רגשות לאומיים ויש לי בעייה עם כל מיני תופעות של הלאומניות הזאת. אך עדיין הרעיון של הלאומיות חזק ממני ולא פלא שתמיד יהיה אכפת לי דווקא משתי הנבחרות הללו שמשפחתי באה משם (אורוגוואי וארגנטינה), מה גם שאני מכיר את הכדורגל והשחקנים מה שמקל על החיבור. אבל בסופו של דבר אני אוהד של ראסינג נקודה, כל השאר משתנה...

מהלחימה של גאגו לא התרשמתי כי זו לחימה של "תראו איך אני רץ" ולא לחימה של מנהיג שלוקח את זה עליו. למסי קשה לבוא בתלונות בשל גילו וסגנון המשחק האנוכי שלו מטבעו, אבל כולם רואים את מה שאתה מדבר עליו, אולי מסי לא צריך לנסות לקחת על עצמו, אולי הוא צריך לבוא בתור בורג אחד במכונה, בורג מוכשר בטירוף. אבל לשם כך צריך מנהיגים בנבחרת, כמו פאלרמו, רק מאוד רצוי שיהיו גם שחקנים טובים בניגוד לטיטאן. למסצ'ראנו, דמיצ'ליס ואפילו היינצה כנראה אין את זה, באמת שאני לא יודע איפה אפשר למצוא פיתרון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

התמונה לעתיד שחורה, כולם זורקים שמות של שחקנים אפשריים לכל עמדה, ויש הרבה כאלו. אבל רוב השמות האלו הם כאלו שכבר הראו שאין להם את הדם שהיה לסימאונה וותיקים אחרים שציינת בזמנו, כאלו שיהיו שם ברגעים המכריעים עם הסכין בין השיניים. נכון לעכשיו אין את הנשמה הזאת בנבחרת, גם שחקנים שנחשבים לכאלו בקבוצותיהם מגיעים לנבחרת והחולצה כבדה עלייהם.

11. benos Member

במוקד משחקי היום יהיו שני משחקים, ראסינג קלוב תנסה לנצח את חימנסיה, אחרי הפתיחה הצולעת של ראסינג היא תקווה לנצח את חימנסיה החלשה. ניואל'ס לעומת זאת תנסה להמשיך את התחלת העונה הטובה מול ארחנטינוס אלופת התיקו.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, אני מאחל לכם בהצלחה, רק שמרקו פרס לא יתעורר נגדכם בטעות..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה עידן

שתי הקבוצות לא הרשימו עד כה, ראסינג אמנם הראתה שיפור רציני במחזור האחרון מול ארסנל אבל סבלה מהעדר סיומת, או מיום חלש של טיטו ראמירס בחוד, איך שאתם רוצים לנסח זאת. בעקבות היכולת היחסית טובה שבוע שעבר ראסינג תעלה באותו הרכב, מה שאומר שסאנטיז'ו בשער וז'אקוב הקפטן ימשיכו להעדר עקב פציעות, וראמירס ימשיך לקבל הזדמנויות למרות יכולתו.

הקולומביאני לא צפוי לפתוח עידן, אבל אני חושב שהוא יהיה בסגל (לא בדקתי).

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

ראסינג קלוב-חימנסיה לה פלאטה 1-1
    אומנם לא ראיתי את המשחק במלואו אבל לפי מה שהבנתי עוד משחק גרןע של הקבוצה של קארוסו נגד אולי הקבוצה הגרועה בליגה, ראסינג הוליכה משער עצמי של מאלדונאדו (25) לאחר מסירה ענקית של לוגראסיו לטיטו ראמירס, הלובו מלה פלאטה השיגו את הנקודה הראשונה שלהם משער של אקס ראסינג צ'ירולו רומרו שלא שכח וביקש סליחה, כמו שאמרתי את המשחק לא ראיתי אבל מה שכן הצלחתי לראות הוא תקציר בהפסקת המשחק וראוי לציין לטובה (מעניין איך הוא היה בכל המשחק) את שוער ראסינג דה אוליברה עם כמה עצירות יפות .
    http://www.ole.clarin.com/diario/2009/09/12/futbollocal/thumb/partido.Xxx
    צ'ירולו רומרו כובש ומבקש סליחה

ארחנטינוס ג'וניורס-ניואלס אולד בויז 0-1
    ארחנטינוס לאחר שלוש תוצאות תיקו מציגה את ניצחונה הראשון משער של אורטיגוסה(במשחקו המאה במדים של הביצ'ו) בדקה ה65 מפנדל
    http://www.ole.clarin.com/diario/2009/09/12/polideportivo/thumb/1910992-1.Xxx
    פקונדו קוריה שהיא לפנדל ולשער הניצחון

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא היה משחק גרוע של ראסינג, היה משחק גרוע בכלל, לשתי הקבוצות היו דקות בהן הן תקפו יותר וכאלו בהן הן הלכו אחורה. ראסינג הציגה לפרקים משחק סביר, הרבה יותר טוב משני המחזורים הראשונים של העונה אבל לא ברמה של המחזור האחרון מול ארסנאל בו האקדמיה ייצרה 8-9 מצבים של גול. מהדקה ה-60 בערך ראסינג ירדה לאחור וויתרה על המשחק למעשה, מה שהוביל לגול של צ'ירולה (אחד השחקנים האהובים על הקהל בעשור האחרון), החילופים הרעים של קארוסו, והכנסתו המאוחרת של גראסיני פגעו גם הם בקבוצה.

לגבי הלובו, אני לא חושב שהיא הקבוצה הגרועה בטורניר, הורקאן, צ'קאריטה וארסנאל מסתמנות כקבוצות רעות יותר. אתמול הלובו השיגו נק' ראשונה בשעה טובה, הם יכלו גם לנצח אילולא דה אוליברה היה מציג משחק טוב (וכן, היה לו משחק נהדר לא רק מבחינת ההצלות הבולטות) עם הרבה ביטחון. הלובו עוד יביאו הרבה נק' בהמשך הטורניר לדעתי, יש מס' בעיות בקבוצה אבל בסיס טוב.

ארחנטינוס נעזרה בשופט כדי לנצח פעם ראשונה העונה, הביצ'ו עדיין לא מציגים את היכולת המצופה מהם, יש שם סגל טוב מאוד שצריך לשחק כדורגל הרבה יותר שמח. לבינתיים יכולת טובה של גבי האוצ'ה מצילה אותם בחלק הקדמי. ניואלס שיחקה משעמם כהרגלה וביזבזה מס' מצבים ושליטה במרכז השדה, חבל גם שהשופט פסל לנונייס שער בכורה בפרימרה, אחרי שהסקורר מהליגה השלישית כבש שער חוקי לדעתי שנפסל בטענה לנגיעת יד.