אני לא יודע אם נביא אותו ואני לא יודע אם נביא מגן ימני. אבל התדרוכים האלה לא נראים לי תדרוכים סתמיים. לי מרגיש מוזר שמתדרכים "אם נביא מגן ימני אז X". איזה סיבה יש לתדרך על עמדה שאנחנו בכלל לא רוצים להביא בה שחקן ועוד לנקוב בשם ספיציפי? אני אישית לא רואה את ההגיון. אני לא מדבר על האם צריך להביא אותו, נטו על זה שאם מתדרכים בצורה כזאת אני מעריך שיש כוונה לעשות החתמה בעמדה הזאת. שחקן שגדל ליד ליברפול, חלם על לשחק בליברפול בתור ילד, סגל מלא שחקנים הולנדים שהוא חבר שלהם מהנבחרת, מאמן הולנדי. אני באמת חושב שאם אנחנו רוצים הוא שלנו, ככה פשוט. אגב, הגיון בו ובקרקש ביחד? לא יודע. אני האמת חושב שקרקש סגור כבר תקופה וכשתסתיים העונה רשמית אז מהר מאוד תתבצע ההעברה. הוייסן לעומת זאת לא יגיע לדעתי. הרי מספרים לנו שצ'לסי פייבוריטים, אני מכיר כבר את התדרוכים האלה. האטו במקום, שגם יכול לשחק בלם, גם מגן שמאלי (וכאמור היה באנפילד במהלך העונה) וגם יעלה פחות, נשמע יותר סביר (ושוב צריך לשאול איך שחקן שכביכול הוא המטרה הבכירה שלנו מעדיף את צ'לסי במצב העניינים הנוכחי...). אני רק אגיד שאני לא רואה בעיה בלהחתים שחקנים ורסטילים אלא להיפך. עם פרימפונג וקרקש נספוג 2 כל משחק? לא יודע, בלי לעקוב אחריהם יותר מדי מקרוב אני משוכנע שהם יהיו טובים יותר הגנתית מארנולד ורוברטסון של העונה. במינימום הם מסוגלים לרוץ מהר, זה כבר יתרון. אנחנו התרגלנו למגן ימני שעל הזין שלו הקבוצה וההגנה ומגן שמאלי שבאמת נותן מה שיש לו אבל הוא כבר פשוט לא יכול ושווה שער לקבוצה היריבה בכל משחק.
איזה סיבה? PR. ליצור הייפ בלי שאתה באמת צריך לעשות משהו. בדיוק כמו שפעם היו מדווחים “Liverpool monitoring..” אז הפעם מדווחים לך שאם היו מחזקים את העמדה.. אז עליו היינו הולכים, אבל אנחנו לא מחזקים את העמדה אז לא משנה. שוב ליצור הייפ, ליצור תחושה של זה הסטנדרט. שבסוף תלך על שחקנים זולים יותר. זה ״מעמדת כוח״ ובחירה שלך. לא מגבלה פיננסית כמו שאתה רגיל. כי הרי אם היית צריך לחזק עמדה אחרת, כמו עמדת המגן ימין. אז אתה הולך על הטופ, שזה פרימפונג. צ׳לסי פייבוריטים, כי הסוכן שלו בקשרים טובים עם ההנהלה שם (לכאורה), הוא יהיה באנקר בהרכב, ויקבל משכורות אולי פי 2 יותר גבוה. אלא אם כן קונאטה עוזב עכשיו, אתה לא יכול להציע לו את הדקות משחק. (בטח ובטח שלא את הכסף) בורנמות דיי סיימה את העונה עם ההפסד היום, אין לה סיכוי להגיע לאירופה. לא לקונפרנס ולא לאירופית. ולפי השופרות ״חיכינו״ בגלל שיוז רצה להיות מכבד ולא להסיח את דעתם מהמאבק על אירופה. בוא נראה אם זה יתפוס תאוצה עכשיו. אני גם לא רואה בעיה להחתים שחקנים ורסטיליים, זה בונוס נהדר. הבעיה היא שאתה מחתים שחקן אחד שצריך לתפוס 2 עמדות. שיש צורך בחיזוק ב2 העמדות. שלא תבין לא נכון. אני לוקח ובורח כל אחד מארבעת השמות האלה, פרימפונג/האטו/קרקש/הוייסן. אני פשוט חושב שבבסט קייס, נראה 2 מתוך הרשימה הנ״ל.
פאב אמר כבר אתמול שאתם התחלתם משא ומתן רשמי עליו ואם ג׳וייס יוצא עם זה ורומז שאתם מאוד מעוניינים כנראה דברים מול השחקן כבר סגורים. אני מסכים עם אורן לגבי קרקש, הרגשה שגם שם דברים סגורים תקופה וזה שיש צינון בקישור של ההונגרי למועדונים אחרים זה כנראה עדות לכך. 70 מליון על שני מגנים ברמה גבוהה מאוד, זה עסק יפה מאוד. לפרימפונג יש מעל ל100 הופעות בקריירה כמגן והוא גדל כמגן. אני רואה שהספורט הלאומי עכשיו בטוויטר זה לקחת את הפיצה שלו מהעונה האחרונה כווינגר ולהלביש על הפיצה של טרנט ומשם לייצר מלטדאון לתפארת כרותי האונה. זה בעיקר מצחיק להשוות אחוזונים של ווינגר עם אחוזונים של מגן. על הוייסן לעומתם אין דיווחים לאחרונה וברור שעליו יש תחרות גדולה מאוד שגם הקפיצה את המחיר לאיזורים פסיכים(כמו עם בראנטוויט בשנה שעברה). לא מוצא הרבה הצדקות לקפוץ ראש על בלמים ב80 מליון אירו כשהעמדה הזאת מפוצצת באופציות.
למה הם צריכים לייצר הייפ על עמדה שאין כוונה להתחזק בה? בטח כשאנחנו כל כך קרובים לפתיחת החלון. ועוד עם שחקן יחסית זול, שלפי כל הדיווחים מת להגיע. לדעתי הרבה יותר הגיוני עבורם לייצר הייפ על עמדות שכן יש כוונה להתחזק בהן, או לפחות לזרוק שמות שיהיה יותר קשה להביא ואז יתנו את התירוץ המזדמן כשלא יקרה. בלי שיינקבו בשם בעמדה שאין כוונה להתחזק בה, מלכתחילה יהיו פחות ציפיות. הרי אף אחד לא מצפה לכלום בעמדה הזאת ולעומת זאת כולם מצפים למגן שמאלי. וזה למרות שיש לנו 2 מגנים שמאליים כרגע בסגל ורק ימני אחד. לגבי הוייסן - קשרים של הסוכן זה יפה. יש פה סעיף שחרור ככה שאין עניין מול המועדון, נטו תנאים אישיים של השחקן. זה לא שהוא יעדיף ארסנל (נגיד) או סיטי אלא צ'לסי שהיא דיי בלגן מבחינה מקצועית. בעיניי זה לא יכול להיות ששחקן שהוא המטרה העיקרית שלנו הולך לקבוצה אחרת בליגה ואם זה קורה אז צריך לשאול שאלות. יש לו סעיף שחרור, הוא יעלה 50 מיליון. אני לא ראיתי שמישהו אמר שהתחלנו מו"מ על פרימפונג ואף אחד לא אמר שאנחנו מאוד מעוניינים. הדיווחים הם רק שאם נביא מגן ימני אז הוא המועמד הבכיר.
Liverpool are well informed on Jeremie Frimpong situation and how the installments are defined for his €35/40m release clause. לי זה נשמע במילים אחרות אנחנו כבר מדברים איתם. אם ג׳וייס יוצא היום ומאשר שהוא המטרה הבכירה שלכם לעמדה אז אני לא מאמין ששלשום פניתם לסוכן שלו ושלחתם סקאוט. ברור שהתחילו לדבר. גם ברור שאתם רוצים מגן ימני אם אחרי שטרנט אושר שהוא עוזב שומעים פתאום את האופציות של ווסלי וונדרסון(עד שהסיפור עם פרימפונג קיבל תאוצה). שלושתם בערך באותו טווח מחירים וגם בסגנון יחסית דומה. קבוצה שלא מחפשת לחזק את העמדה מקושרת בד״כ להרבה שמות של שחקנים שעומדים על המדף כשאין שום קשר בין שם אחד לשני מבחינת סגנון.
לא מצפה לכלום מהבעלים האלה ואני מזהיר את כולם שלא להיסחף להתלהבות. הרבה יותר סביר שפירס יגיד שבוע הבא שפרימפונג לא בתוכניות כי סומכים על ברדלי מאשר שהוא סגור כבר. חבל להתאכזב. צריך לצפות למינימום של המינימום שזה אומר: מגן ימני לא יגיע במקום ארנולד. כל רכש יגיע כשיהיה ודאי שמישהו שקיבל דקות משמעותיות ב24-25 הולך. וגם זה לא בטוח אגב.
לא חושב שמישהו פה נסחף, אבל הדיווחים האלה נראים קונקרטיים. זה פשוט אומר פחות רכש אחד בעמדה נוספת שצריך בה חיזוק.
אני חושב שאם יש מחשבה שיגיע בלם לפני שגומז/קוונסה עוזבים זאת היסחפות. מגן ימני אני לא בטוח שמחפשים, הלוואי וכן.
חשבתי שאתה מדבר ספציפית על פרימפונג. מסכים לגמרי שלא יגיע בלם בלי עזיבה של גומז ואגדיל לומר שאם מגיעים מגן ימני ומגן שמאלי זה אומר שלא יגיע בלם גם אם גומז עוזב.
אני חושב שמבחינת סדר העדיפויות בהגנה. זה מגן שמאלי>בלם>מגן ימין. מכן ימין תיהיה העדיפות האחרונה. אנחנו מקושרים לשחקנים בעמדות שאנחנו לא מחפשים בהם, זה קרה לפני חצי שנה עם קווארצחליה. ועוד מאורנסטין. קושרנו לשחקני התקפה/קישור/הגנה כל הקיץ שעבר ובסוף הלכנו רק על קייזה. זה שיש רעש בעמדה מסויימת לא שווה כלום. את השמות של ווסלי ושל וונדרסון שומעים כבר כמה חודשים מברזיל. עוד לפני פרימפונג. אתה אומר שזה שאנחנו מקושרים להרבה שחקנים בלי דמיון בסגנון מעיד על זה שאנחנו מחפשים שחקן לעמדה. אני יכול להגיד שכבר כמה חודשים שסביב אחד המגנים הימניים הבולטים בעולם מתנהלת סאגת עזיבה, אז הרבה סוכנים יקשרו את השחקן שהם מייצגים לקבוצה כמחליף, בשביל טראפיק וחשיפה. ייתכן שזה יצא לפועל. כמו שכתבתי לפני כמה הודעות, זאת עסקה שבמועדון שלנו אוהבים. כמעט בלי ריסק. זאת עסקה שיכולה להיות ניצול הזדמנויות, שאם יתאפשר כלכלית ילכו עליה. אבל אין לה עדיפות מקצועית, ולא יחפשו להביא מישהו אחר אם זה לא יצא לפועל. שוב, אתפלא מאוד אם ילכו גם על קרקש וגם על פרימפונג. במיוחד עם גם יש רצון אמיתי להביא בלם, ונראה שיש כזה, זה נאמר ע״י השופרות בצורה הרבה יותר מפורשת מאשר המגן הימני.
אני דיי בטוח שיגיע מגן שמאלי. בלם להערכתי יגיע רק אם נמכור את קונאטה\גומז\קוואנסה (ואולי אפילו את כל השלושה). מגן ימני יגיע אם נמכור בהרבה ונוותר על שחקן התקפה\בלם\קישור. אבל זה שהם מתדרכים על מגן ימני (וזה בבירור היה תדרוך על פרימפונג אתמול) גורם לי לחשוב שהם צופים שיגיע מגן ימני. מה זה אומר לגבי עמדות אחרות? לא משהו טוב, כמו שאנחנו מכירים אותם.