ליברפול 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏22/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Rushie Member

אני זוכר שני פרי-סיזן עם קלופ שאג'ריה היה השחקן הכי מרשים אצלנו. גם קנט תמיד תותח במשחקים האלה. אחרי זה הם יוצאים להשאלות ולא משאירים שום חותם. את העונה הקרובה הם יעבירו בריינג'רס והתחושה היא שאין להם כבר עתיד אצלנו. סתם עוד נקודת מבט על קרטיס ג'ונס והתוכניות שמייעדים לו לעונה הקרובה.

לגבי סטארידג', אני די בטוח שהוא יהיה בחוץ בסוף הקיץ. מאמין שיהמרו על אוריגי כמחליף של פירמינו וברוסטר גם יקבל דקות שם העונה. הארכת החוזה שלו הייתה מתוקשרת כמו רכש של שחקן חדש.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה עם ברוסטר היא שהוא חוזר רק בסביבות כריסמס. חוסר מזל גדול עבורו כי אולי היה מקבל מקום חשוב עד אז.
    לדעתי אף אחד לא רוצה לספוג את החוזה של סטארידג' ולכן הוא תקוע אצלנו ויישאר יחד עם סולנקי שיראה יותר דקות ממנו. אוריגי יילך.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

ההגזמה עם לאלאנה היא אצל אחרים, לא אצלי. הוא היה מצוין חצי עונה, כלומר 4 חודשים. זה היה לפני שנתיים. מה הוא עשה בשאר הזמן שלו אצלנו? כלום. הוא פה 4 שנים ומדברים איתי על חצי עונה טובה שלו. כל השאר זה תירוצים.
    הוא לא קשר התקפי? אז מה הוא?
    התפוקה שלו מביכה. אם הוא לא היה שחקן התקפה היה אפשר להגיד ששערים זה בונוס אבל הוא שחקן התקפי.
    במקום להגיד שאני מגזים, אני אשמח אם מישהו יסביר לי מה אנחנו מקבלים מלאלאנה.
    יש לו טכניקה מצוינת והוא לא נלחץ תחת לחץ. הנה, עזרתי. איך זה בא לידי ביטוי בעזרה לקבוצה?
    אני ארשום שוב - הוא קשר התקפי בלי דריבל, בלי בעיטה, קבלת החלטות מזעזעת וגם לא מספק מספרים.

מי מייעד לג'ונס מה לגבי העונה הזאת?
    ראשית, אני דיי בטוח שקנט ואג'ריה, כשהרשימו בקדם עונה, היו מבוגרים משמעותית מג'ונס.
    שנית, הוא פוטנציאל בלבל אחר לחלוטין משניהם. הוא לא היה "עוד שחקן מוכשר באקדמיה". הוא סומן מההתחלה כמיוחד. כמו שארנולד סומן לצורך העניין. הוא מתאמן עם הבוגרים מגיל 15.
    לדעתי, הפוטנציאל שלו גדול. לא שאג'ריה וקנט רעים, אבל זה לא אותו דבר. לג'ונס אין יתרון מהירות או כח שהרבה פעמים יכול "לשקר" בגילאים צעירים.
    הרשמה בהשאלות גם לא בהכרח אומרת כלום. ווילסון לא קיבל אף פעם הזדמנות אצלנו ונתן חצי עונה מעולה בהשאלה שנה שעברה (ושוב לא קיבל הזדמנות העונה אצלנו) לפי כל הדעות.
    ארנולד בכלל לא נדרש להשאלה.

חבל מאוד לגבי ברוסטר. הוא אמור לחזור להתאמן כבר בחודש הבא אבל כנראה שלהיות מוכן לכדורגל ממש יהיה רק לקראת הכריסמס באמת.
    אבל ברוסטר (כמו ג'ונס) לא אמור להיות מישהו שבונים עליו יותר מדי העונה. זה שחקנים ל10 שנים קדימה ולא לעכשיו.

לא עושה רושם שסטארידג' יילך הקיץ, לא משנה מה הסיבה. אני גם חושב שאוריגי יילך וסולנקי יישאר.
    לא יודע איך העסק יתפתח אבל אני מעריך שברוסטר יהפוך להיות אופציה בכירה יותר משאר החלוצים (למעט פירמינו) כשיחזור מהפציעה. המועדון נלחם להשאיר אותו אצלנו, לא חושב שזה היה קורה אם לא היו ממש בונים עליו. קלופ סימן אותו מהרגע שהגיע למועדון.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא ממש מבין למה אתה מדבר על לאלאנה במובן של מספרים. הוא לא שיחק ברצף כבר שנה וחצי, איך אפשר לשפוט אותו על מספרים? בטח שלא יהיו מספרים.
    השחקן בן 30, כל תגובה לכל פציעה כזאת היא משמעותית יותר, זה מה שמפחיד אותי בהקשר שלו. עד שהוא לא ישחק יחד עם ההרכב המלא שלנו אני לא אדע את זה בוודאות אבל לתחושתי שיאו מאחוריו. הדקות שלו בפרי סיזן הן רק רמיזה, יש הבדל עצום כשאתה משחק וסביבך קייטה סלאח פירמינו או כשאתה משחק וסביבך סולנקי אוריגי וגרויץ' עם כל הכבוד.

ג'ונס פוטנציאל גדול, השאלה מה נכון לעשות איתו עכשיו.
    וודברן היה פוטנציאל גדול ועבר שנה עם 0 התקדמות, האם מרוצים מהשנה הזאת שלו? לא היה עדיף להשאיל אותו לאנשהוא?
    מקווה שלא יעשו טעות עם ג'ונס כי עם וודברן מרגיש לי שהוא ירד ברמה מכישרון על לכישרון נחמד בעקבות השנה הזאת.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  5. oranfu Member

הוא שיחק, גם אם לא ברצף. הוא גם לא נתן מספרים כל הקריירה שלו.
    שיאו מאחוריו, פיזית, זה בכלל אין לי ספק.
    אבל גם כשהוא כשיר לגמרי הוא לא נותן כלום.
    אני שוב שואל - מה הוא מציע לנו על הדשא? רץ הרבה ו?

אני לא מבין מה עשינו עם וודברן. מצד אחד לא שיחררנו אותו כי לא היה לנו בכלל עומק, מצד שני לא השתמשנו בו. הוא עוד צעיר, אבל השנה הזאת היתה ביזבוז מוחלט.

6. Rushie Member

ההודעה שלי על ג'ונס כוונה לכל התגובות בסגנון "הוא עדיף על לאלאנה" וכו'. אני לא עוקב אחרי המשחקים שלנו בפרי סיזן חוץ מתקצירים, נחמד לשמוע על ג'ונס דברים טובים מאוהדים שצופים במשחקים אבל הדוגמאות שנתתי הן כדי להראות שלפעמים ההופעות האלה בקדם העונה כשאין שום לחץ הן קצת משקרות. וגם אם כן מדובר בפוטנציאל מיוחד קשה לי להאמין שהוא מסוגל לתת יותר מלאלאנה בעונה הקרובה, אפילו שאני מסכים שלאלאנה נותן מעט מאוד.
    אני חושב שהוא יצטרך הרבה מזל עם פציעות והשעיות בעמדה שלו כדי לשחק במשחקים משמעותיים בעונה הקרובה. קצת כמו ארנולד.

7. oranfu Member

נו, אז אם אנחנו מסכימים שלאלאנה נותן מעט מאוד, מה הסיפור?

בעניין של הלחץ, זה לא בדיוק זה, אבל משהו שקלופ אמר על ג'ונס - "כשארנולד וודברן עלו לבוגרים, הם היו שקטים. ג'ונס... מהרגע הראשון לא פחד לצעוק על שחקנים בכירים ולהגיד להם מה הוא חושב".
    ז"א, ביטחון ו"חוצפה" לא חסרים לו.

8. Rushie Member

מה שהיה חסר לוודברן כדי לפרוץ זו לא חוצפה אלא יותר בכיוון של פיזיות או יכולת לחשוב מהר עם הכדור ברגל. אני זוכר לו את המחצית ההיא בסטוק מלפני שתי עונות שהוא פתח בגלל רוטציה ופעם אחרי פעם העיפו אותו לדשא בשנייה. כשלשחקן צעיר אין את הבסיס הזה, קרא לזה פיזי או מנטאלי, כדי לשחק בקצב של הליגה אז אפילו אם הוא מוכשר מאוד הוא לא יצליח להראות את זה על בסיס קבוע. וודברן כנראה מוכשר (למרות שאני מעולם לא התרשמתי שיש פה כישרון יוצא דופן) אבל בהזדמנויות שקיבל לא ראיתי כלום מזה. סיכוי קיים שגם עם ג'ונס יקרה אותו הדבר בדיוק ולכן אני לא חושב שאפשר לקבוע שהוא יותר טוב מלאלאנה כבר עכשיו.
    אם איכשהו הוא יקבל את ההזדמנות ויראה שאני טועה אני אשמח להודות בטעות אבל קצת קשה לי לראות את זה קורה. יש סיבה שקלופ לא נותן את ההזדמנויות האלה לצעירים שמרשימים קבוע בפרי סיזן. כנראה שהם פשוט לא מספיק טובים או מוכנים.
    יוצא מן הכלל זה ווילסון שהרגשתי שההשאלה שלו הייתה קצת אוטומטית מדי, לא באמת בנו עליו וחבל כי אני מאמין שהיה לו חלק לקחת בעונה הקרובה. זה שחקן שבניגוד לאחרים עשה עבודה יפה מאוד בהשאלה ושתי פציעות של שחקני התקפה מחזירות אותנו שוב לחרדות של העונה שעברה כשהוא לא כאן.

Coutinho10, Mellow29 ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורן, אני לא זוכר שלאלאנה היה ברצף משחקים כבר המון זמן וזה פוגע. אתה לא תגיע לתפוקה כשאתה משחק לא משחק משחק לא משחק וכל פעם זה לכמה דקות. הוא עבר תקופה רעה מאוד. השאלה הגדולה היא האם הוא מסוגל לתת רצף גם מהבחינה הפיזית וגם מהבחינה של התפוקה, לדעתי התשובה היא לא בשני המקרים, אבל כל עוד המועדון לא רוכש קשר קדמי אז אני חושב שקלופ הרבה יותר מאמין בו ממני וזה גם אומר משהו...

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  10. oranfu Member

ברור שלוודברן יש\היתה בעיה עם הפיזיות ולא עם ה"חוצפה". אני התייחסתי לזה רק בגלל שנשאל איך הוא יתנהל כשיהיה לחץ של משחק אמיתי.

גם ג'ונס, ברור שהוא לא ממש בשל פיזית. אני הייתי שמח אם לא היינו צריכים להשתמש בו בשנה הקרובה (אולי למעט גביע הליגה פה ושם). אבל בהשוואה ללאלאנה, אני מעדיף אותו. כי אני חושב שהוא יכול אולי לתת איזה גול פה ושם. אני לא רואה שום דבר שלאלאנה ייתן לנו.

הוא לא יכול לתת לא רצף ולא כלום. אבל בחייאת, אני מוכן להתחיל לספור פעולות טובות ולא רק תפוקה. לא רואה שם כלום. הסביבון המחורבן הזה שלו בלתי נסבל. אני מאוד לא מחזיק מווינאלדום ומעדיף כבר גם אותו כי הוא לפחות נותן נוכחות פיזית. אולי אם נשחק איתו קשר התקפי ההצטרפות שלו תהיה שווה גולים בניגוד ללאלאנה.

אני גם חושב שקלופ מאמין בו. הוא מאמין גם בלוברן. הוא גם טועה לפעמים.

אגב, זה ברור שקלופ רצה\רוצה קשר התקפי אז זה לא שהוא מאמין בלאלאנה כמו שאין לו ממש ברירה. כמו שסיפרו לי כמה הוא מחזיק מהנדרסון והוא הלך ושם 100 מיליון על 2 קשרי אמצע.

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאלאס בדרך לעשות לנו טובה ולקנות את אינגס בלא פחות מ20 מ', ומסתמן שאם לא הם אז יש עוד לפחות 2-3 מועדונים שמעוניינים.

לא מדברים על זה הרבה כי זה לא כזה מעניין בקיץ שבו כל האקשן הוא סביב מי שמגיע ולא מי שעוזב, אבל עוד לא מכרנו אף אחד וייכנסו עוד כמה ג'ובות לקופה עד סוף החלון. אינגס בדרך החוצה בסכום מכובד מאוד, גם אחד ממיניולה\קאריוס יימכר (אני מניח שהבלגי), ואולי הקיץ הזה הוא הקיץ שבו אשכרה נמכור את מרקוביץ' בכמה גרושים. אולי גם אוריגי אם נקבל הצעה מספיק מפתה (אחרת אני מניח שהוא יושאל שוב). סטארידג' איך שזה נראה נשאר.

הלוואי שבכסף הזה אנחנו נלך ונביא קשר התקפי אחר במקום פקיר (בהנחה שהעסקה הזו באמת מתה כמו שאומרים) ונסגור קיץ שהוא באמת 10\10, קלופ בראיון היום נשמע הרבה פחות נחרץ לגבי כך שלא יבוא יותר אף אחד ממה שהיה לפני כמה ימים. זה צורך אמיתי שקלופ כבר זיהה, זה לא צורך שהסתיים כי הבאנו שוער. קייטה הוא לא מס' 10 והדבר האחרון שבא לי לראות זה חלטור שלו בתפקיד הזה פשוט כי אין מישהו אחר, זה בזבוז.

12. yakov_y YNWA

אדם לאלאנה מ-2017 ועד היום*:
    שער אחד, אפס בישולים, 1,857 דקות בכל המסגרות, כמעט 21 משחקים מלאים.

* לא מחשיב את המספרים הרעים מהנבחרת בתקופה הזאת.

היה כשיר לגמרי ושיחק את כל הדקות מינואר 2017 עד אפריל, באפריל פיספס את כל המשחקים וחזר במאי, בעונה הנוכחית היה פצוע אבל גם כשחזר אפשר לשים לב שהמעמד שלו ירד אצל קלופ.

——

מילנר ו-ויינאלדום נתנו קמפיין אלופות עצום בלו״ז צפוף ובלי אופציות להחלפה בקישור, השניים הללו מביאים ערך מוסף בחלק ההגנתי, בניגוד ללאלאנה הם באמת משחקים כקשרי 50/50, ויינאלדום שחקן שמצטרף מקו שני יוצא מן הכלל.
    איך אפשר להעדיף את לאלאנה עליהם ?
    איך אפשר לשכוח את הקמפיין שלהם באלופות ?
    הקישור ״אפור״ ומפריע לאנשים ?! אני לא רואה תלונות על צמד המגנים הנגרים (ובצדק).

ההתקפה הזאת מרשימה שנה שנייה ברציפות, אני מוכן לסבול עוד חצי שנה עם אין סוף אילותרים שבטוח ייעבדו, אני מוכן ללכת עם הנדרסון/לאלאנה כשחקנים משמעותיים באמצע למרות שאני מעדיף אחרים, הבעיה המרכזית שאנחנו בדרך לפתוח עונה עם ואן דייק וגומז כבלמים (לוברן לא חזר עדיין, מה הסיכוי שיחזור לסגל במשחק ה-1 ?), קלבאן בלם 3 וזה משחק פתיחת עונה, ברגע שואן דייק מחסיר משחק אחד באלופות בגלל צהובים האחוזים שלנו יורדים משמעותית.
    היינו מרחק פציעה אחת מלשחק בגמר אלופות עם לוברן וקלבאן כבלמים וזה בלי להזכיר את שאר החלק ההגנתי, לא הגיע שום שחקן לרביעייה ההגנתית שספגה 38 שערי ליגה, כנראה שאין מה לשפר.

13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

ללאנה קשר "יצירתי" או "התקפי" רק בראש של אנשים. הוא תוקע התקפות, מתמזמז עם הכדור, מקבל החלטות רעות, חושב לאט, מה הוא נותן בדיוק? לא יצירתיות ולא נעליים, אוקס הביא יותר יצירתיות ממה שראינו מללאנה מאז 2016 ואוקס הוא אפילו לא שחקן שאני מחשיב כיצירתי במיוחד, התרומה העיקרית שלו בקישור זה הדרייב ההתקפי, לקחת את הכדור ולדהור איתו או להזיז אותו קדימה וזה משהו שכמובן ללאנה לא נותן בכלל. שחקן של כלום ושום דבר, חולצה ריקה על המגרש.

כמו אינגס הפציעות שלו סוג של שיחקו לטובתו כי זה משהו שהוא תמיד יכול להישען עליו. תנו לכל אחד מהם תקופה ממושכת של כשירות בשנתיים האחרונות ומהר מאוד הבלוף מתגלה - זה בדיוק מה שקרה עם אינגס העונה, לקח בסה"כ כמה משחקים לאנשים להבין שגם כשהוא בכשירות מלאה הוא לא קרוב ללהיות מספיק טוב.

אני לוקח את מילנר לפני ללאנה בהרכב כל יום. מבשל יותר, כובש יותר, תורם יותר למשחק ההתקפה - כן, קראתם נכון. אין הבדל אמיתי בין התרומה ההתקפית של ללאנה של השנה וחצי האחרונות לזאת של ווינאלדום לצורך העניין.

יחזור לרמה של 2016 אם יקבל צ'אנס? אולי כן ואולי לא, אולי הפציעות גמרו את המעט שהיה לו, ואולי הוא בכלל אותו שחקן שהיה ב2016, הקבוצה הזאת היא קבוצת התקפה טובה בכמה סדרי גודל ממה שהייתה אז, הסטנדרטים עלו משמעותית ולעמוד בקצב של סלאח, מאנה, פירמינו ולהזין אותם בכדורגל הנוכחי שלנו זו אופרה אחרת מלבלוט לטובה בקבוצה של 2016.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/18
    oranfu אוהב/ת את זה.
  14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא הולך להגן על לאלאנה בעזרת עובדות אלא רק בעזרת רצון לראות אותו חוזר לתת דברים שמילנר לא מסוגל לתת. לאלאנה היה פנטסטי בתקופה ההיא, ללאלאנה ההוא ממש לא היה קשה להשתוות להתקפה הזאת, הוא היה נהדר ואולי השחקן הכי חשוב שלנו באותה תקופה. שוב אני רושם בפעם ה3 או 4, לא חושב שהוא יחזור לרמה ההיא והייתי שמח מאוד אם היה מגיע קשר קדמי.

יעקב לא הבנתי את הנקודה שלך חייב להודות.
    ארנולד לא מגן נגר בכלל, הוא שחקן טכני שתורם יפה למשחק ההתקפה שלנו. רוברטסון מגן טוב.
    הנדרסון פאביניו וקייטה זה לא קישור אפור? איך לא? חסר פה קוטיניו/צמברליין שיעזור להצית קצת את הדימיון ולספק כדורים קצת פחות צפויים, ריצות פחות צפויות.
    זה יכול לעבוד גם ככה כמו שראינו בחצי השני של העונה שעברה אבל אל תשקר לעצמך ותגיד שזה קישור מספיק יצירתי.
    אסור לשכוח שבניגוד לאלופות, בליגה רוב היריבות שלנו הולכות לצופף ולהקשות עלינו לתקוף. הנדרסון ופאביניו/מילנר והלמלם ההולנדי...הם מהר מאוד יכולים להפוך למיותרים.
    קייטה נראה כמו כישרון עצום, הוא שחקן שצריך לפתוח איתו איפה שהוא הכי טוב וזה 8. בגלל שלידו 2 שחקנים מאוד סטטיים אני חושש שחלק מהדינמיות שלו תבוזבז. אבל בואו נחכה ונראה.

Coutinho10, Scouser Tommy ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  15. Mellow29 Kopite

oranfu ו-Rushie אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.