ליברפול 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏22/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

לרונאלדו יש ליגטימציה לעשות את זה כי הוא רונאלדו. סלאח עם כל הכבוד נתן עונה אחת גדולה, עד אז הבעיטות שלו היו אימת מביאי הכדורים.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אם יש למונדיאל השפעה על שניהם כי הם לא ממש שיחקו. מצרים עפה מוקדם, ברזיל העדיפה את ישו לאורך כל הטורניר.

הם פתחו גרוע, וזה זמן חלודה לגיטימי, אבל ה"בעיה" היא שהם השאירו סטנדרט חולני מסיום העונה שעברה. שניהם שיחקו ב-god-mode והיו כל אחד הכי טובים בתפקיד שלהם בסיום העונה שעברה אם אני מוציא חייזרים קבועים כמו רונאלדו ומסי שנמצאים בטופ יותר מעשור.

בכל מקרה, עבור ליברפול שמנצחת ביינתיים דיי בקלות גם משחקים קשים אלה חדשות טובות הרבה יותר מאשר חדשות רעות.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  3. Big Virgil Member

הזריקת בקבוק של סלאח הייתה לדעתי לגמרי בקטע חיובי של פריקת לחץ (לפני כן הוא גם מרים ידיים) אחרי שהוא כבר חשב שהוא חירבן לנו את הניצחון, לא חושב שיש איזשהו היגיון לראות את זה אחרת.

הקישור שלנו היה פנטסטי מול קישור לא קיים של פסז'. לא מכיר מה הולך בליגה הצרפתית אבל מוזר לי שטוכל שמכיר את קלופ חשב שזה סביר לעלות ככה נגדנו, ועוד שהשלישיה ההתקפית שלהם זה חבורה של פרינססות שלא עושות מיליגרם של לחץ, פלא שהיו כל כך הרבה שטחים באגפים והיה קל להוציא התקפות?

אהבתי מאוד את הגיוון הטקטי שקלופ הציג מבחינה התקפית היום כשנאלצנו לפתוח עם סטארידג'. הרבה פחות גגנפרסינג והתקפות מעבר והרבה יותר הגבהות וכדורים לרחבה. מעבר לזה שיחקנו מאוד קומפקטי וחכם באמצע ובהגנה ישבנו יחסית עמוק והלחץ שהופעל היה מידתי ולרוב און ספוט, מה שגרם להם כמעט כל הזמן להוציא מסירות סתמיות לצדדים ואחורה או לא מדוייקות קדימה.

אהה כן ואיזה כיף זה סטארידג' במקום סולאנקה.

4. yakov_y YNWA

פירמיניו שיחק מחצית ברבע גמר מונדיאל וזה מגיע אחרי עונה של 54 משחקים אשתקד בליברפול, המנוחה הייתה קצרה אני מניח.
    סלאח היה עסוק בפציעה ובבעיות עם הנבחרת, זאת הכוונה.

אני לא מודאג בנוגע לפירמיניו ומאנה, הבעיה עם סלאח שהוא לא מצליח לעשות את הפעולות הקטנות ביותר.

5. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי סלאח לא צריך לחפש קונספרציות ולהתעמק יותר מדי, זה ברור שמנטלית קשה לו והוא עוד לא שם. לא יעזור כלום, יש הבדל עצום בין לבוא קטן ולהיות הפתעת העונה וכמעט בוודאות להפתיע את עצמך תוך כדי לבין לבוא גדול כשמדברים עליך כמועמד לכדור הזהב ועם הר של ציפיות על הכתפיים. הוא לא משחק בטבעיות, הוא לא עושה את מה שהוא יודע, הוא גם מאוד לא חד מול השער העונה, היה יכול להיות בקלות עם פי 2 שערים כבר ממה שיש לו עם הקילריות של עונה שעברה.

זה יהיה אחד המקומות של קלופ הפסיכולוג להכנס לתמונה ולעשות את מה שאומרים שהוא עושה הכי טוב. ואם זה לא יקרה, אז סביר להניח שהזמן יעשה את שלו ומתישהוא גם סלאח יבין שזה בסדר אם הוא לא ייתן עוד עונה כמו הקודמת.

את החולשה היחסית של השלישייה הקדמית וכל שחקן בתורו אפשר לקחת למקום חיובי או שלילי. אם אני יוצא מנקודת הנחה שמתישהוא בחודשים הקרובים אנחנו נתחיל לראות את שלושתם בהילוך גבוה בו זמנית אז זה סופר חיובי שאנחנו יכולים לקחת 6 משחקים מ6, כשביניהם גם משחקים קשים מאוד, גם בלי שזה קורה.

לגבי המשחק, מאוד דומה למה שראינו בליגה עד עכשיו רק שאת אמבפה-ניימאר-קבאני אף הגנה בעולם לא תשאיר בשקט 90 דקות כמו שאפשר לעשות ל18 קבוצות בפרמיירליג (17? אני מתרשם מצ'לסי של סארי עד כה). פירמינו ענק, סוף סוף הגיע לעונה. הנדרסון היה מצוין, המשחק הכי טוב שלו מזה המון זמן.

Liverpool-Forever, owen11111 ו-oranfu אוהבים את זה.
  6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעוד 10 ימים ליברפול מגיעה לגשר, אז אני מניח שנגלה שם כמה צ'לסי יכולה להיות טובה (דעתי: היא טובה, רק שהיא לא כזו טובה).

מה שכן, זה יהיה מצ'אפ קשה משמעותית עם מרכז השדה שלהם. אין לי ספק בכלל שהם גם יבואו בגישה אחרת מפריז.

נערך לאחרונה ב: ‏19/9/18
  7. oranfu Member

אולי זה הציפיות, אולי זה הבלגן עם ההתאחדות המצרית. לא יודע. אבל הוא צריך להתעורר. כרגע אני לא פותח איתו בשבת.

אבל לגבי זריקת הבקבוק שלו, כשהשער מובקע הוא נתפס קודם בפריים מרים ידיים וחוגג. ככה שאני מניח שזריקת הבקבוק לאחר מכן היא סוג של תסכול שלו לגבי הכושר שהוא נמצא בו.

רוברטסון מעולה. הוא טוב הגנתית וטוב התקפית. הוא משחק מול אמבפה ואני לא אגיד ששיתק אותו אבל כאילו אני לא מוטרד מהמצ'אפ הזה מלפני המשחק. אני חושב שזה אומר הכל.

גם ארנולד, כאילו התרגלנו אבל הוא בן 19. התקפה והגנה כל המשחק, לא עושה במכנסיים מול ניימאר, מחלק כדורים לגולים...

וגם גומז, בן 21, מעולה. משחק שקט לחלוטין, יוצא קדימה עם הכדור. רק שיישאר כשיר.

8. Coutinho10 Member

טוב, רציתי אקשן...
    והנדרסון לא נתן משחק טוב יותר מכל מה שנתן אשתקד בנוקאאוט. לא חדש שבמשחקים האלה הוא מעולה כגוף גדול בהגנה, הבעיה שלי איתו היא אחרת לגמרי, בכל מקרה עם עוד 5 קשרים בסגל ממש לא אכפת לי שהוא פה.
    לא הייתי פותח עם פאביניו, וגם אני הייתי מעדיף לפתוח עם נוכחות פיזית כמו הנדרסון מול קישור התקפי של 2 אטריות כמו די מאריה וניימאר. זה היה ברור מלפני שבועיים שנשחק על הפיזיות שלנו מולם.

פירמינו אגדה, איך מגיע לו הגול הזה.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש תיקולים כאלה בצרפת?

רוברטסון זה רכש סנסציוני, מישהו ראה את זה מגיע? אני זוכר אותו בהגנה עם מגווייר והאל קיבלו שם גולים בלי הפסקה וירדו ליגה.
    זה נשמע דרמטי אבל יש מצב שאחרי שאמרתי שואן דייק זה הבלם הכי טוב שראיתי אצלנו אז רוברטסון זה המגן השמאלי הכי טוב וארנולד בדרך להיות המגן הימני הכי טוב...זה אולי מעיד על האיכות שראיתי עד היום יותר מעליהם. באמת שרק על סטיב פינאן יש מה לדבר פה.

יש הרגשה שהקבוצה חזקה מאוד מנטלית ומקצועית, שיש המון כלים בסגל ואנחנו יכולים לנצח קבוצות בכל מיני דרכים. זה מדהים להגיד את זה כי קחו שנה אחורה וזאת קבוצה שמשלשלת כל פעם שרק אפשר.
    לא ציפיתי בחיים ל6 מ6 בפתיחת העונה הזאת וזה הגיע עם קו הגנה שעמד בלחצים של שיוויון ולא עם גאונות בהתקפה שזה ממש מעודד מבחינתנו כי השיפור במשחק של סלאח זה משהו שיגיע בקרוב מאוד. אני אגב חד משמעית פותח איתו בשבת. שינוח בגביע הליגה.
    צריך להיזהר מהמשחק הזה בשבת, סוטון באנפילד כשאנחנו לכאורה jaded, רשום על זה 0-0 פעם ומקווה שפירמינו וקייטה יעלו רעננים ל11 וידחפו אותנו קדימה.

10. LFC-Gerrard1 Member

לא רק פינאן, גם ארבלואה לא היה קוטל קנים.

אבל אני מסכים בגדול עם הקו הזה... ארנולד ורוברטסון זה פשוט תענוג. וגם גומז.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. oranfu Member

אני אישית העדפתי את ארבלואה על פינאן.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארבלואה היה יותר טכני, פשוט פינאן שיחק אצלנו תקופה משמעותית יותר והיה חלק מזכייה באליפות אירופה.
    מגנים שמאליים צריך לחפש עם זכוכית מגדלת ועדיין לא למצוא אחד נורמלי אפילו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל פעם שאתה אומר על רוברטסון וארנולד "הנה, הפעם הם יסבלו בגלל חוסר הניסיון נגד השחקנים הענקיים האלה", הם פשוט מתעלים על עצמם. שחקנים שמופיעים ברגעים הגדולים נגד השחקנים הכי גדולים שיש.
    אני מאוהב כבר מזמן...

כשפירמינו עלה חבר אמר לי "הוא ייתן גול". עניתי לו שלא רק שהוא ייתן גול אלא הוא גם יחגוג עם היד על העין.
    חולה על השחקן הזה, חולה על הקבוצה הזאת. תענוג.

14. owen11111 Member

אתמול היה אחד המשחקים היותר מהנים שזכורים לי כאוהד הקבוצה.
    ממשחקי הליגה אני אף פעם לא מצליח באמת להנות, כי הרצון לנצח יחד עם התחרות המתמדת נגד הקבוצות האחרות, גורם לתחושה כל משחק הוא חורץ גורלות.
    במשחקי הגביע אני בין אדיש ל״וואלה זה מגניב שניצחנו״, אבל לא מצליח להתרגש באמת מהמפעל הזה.
    בליגת האלופות אני איפשהו באמצע, ובקמפיין הקודם שלב הבתים שלנו היה מורכבו מעצבים (משחקים מול סביליה ובחוץ מול ספרטק) ונגד קבוצות רעות (מאריבור ובבית מול ספרטק). וכשכבר מגיעים לנוק-אאוט, כבר מתחילים לחשוב על השלב הבא.
    אתמול הייתה הפעם הראשונה ששיחקנו נגד יריבה סופר איכותית, במעמד גדול, ולא הייתי בפחד מתמיד מתי נספוג. היה באמת משחק מצוין, ברמה גבוהה והוכחנו שאנחנו לגמרי Up there עם הקבוצות הטובות באירופה.

באופן כללי סיכמתם את המשחק מצוין, ואני אדגיש שזה באמת היה משחק מצוין גם ברמה הקבוצתית וגם ברמה האינדיבידואלית של המון שחקנים.
    זה נחמד שאנחנו מצליחים לנצח יריבות כאלה כשסלאח נראה רחוק משיא הכושר, פירמינו משחק 20 דקות והקישור שלנו הוא לא בדיוק מופת לתרומה התקפית (בכל הקשור להבקעת שערים).

אגב, הלוואי וסטארידג יצליח לשמור על היכולת אבל בעיקר על הכשירות. אם הוא איכשהו יצליח להשאר כשיר ל-25-30 משחקים העונה, שברובם הוא יהיה כמחליף, הרווחנו פה עוד שחקן שמסוגל לתת לנו 10-15 שערים שאנחנו מאוד נזדקק להם.
    יחד איתו, יש לנו ספסל שפתאום נראה מאוד רלוונטי: שאקירי, קייטה, פאביניו, מאטיפ, מורנו ואליהם אפשר להוסיף את לוברן, קליין, אוריגי ולאלנה שבכלל לא היו בסגל, זה כבר סוג של עומק אמיתי.

אני בשבת דווקא כן הייתי שמח לראות אותנו מחלקים קצת את הדקות. לא דווקא מזלזול כלפי סאות׳המפטון, אבל אחרי המשחק נגדם אנחנו יוצאים לרצף של 4 משחקים ב-10 ימים, כשכולם בפרופיל מאוד גבוה. אז גם אם אפשר לעלות בשבת עם אותו הרכב, עדיין הייתי שמח לראות את פאביניו, שאקירי ואולי אפילו את מאטיפ וקליין/מורנו מקבלים הופעות בכורה. לא הייתי זורק את כולם ביחד כמובן, וכן הייתי שמח לשמור על השלד של השבועות האחרונים עם שינויים קלים, אבל אלה שחקנים שאנחנו כן נזדקק להם בהמשך הדרך, ובסופו של דבר אם אנחנו באמת מאמינים שאנחנו יכולים לרוץ, אלה שחקנים שבשלב כזה או אחר יקבלו דקות.
    אני מעדיף, אם אפשר, שנעשה את זה מבחירה ולא מחוסר ברירה.

אחלה ניצחון, אחלה משחק. לקראת משחק לא פחות חשוב בשבת.

נערך לאחרונה ב: ‏19/9/18
    Coutinho10, yakov_y, oranfu ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי 4 משחקים ב10 ימים זה לא באמת מייצג את המציאות.
    אי אפשר לקחת ברצינות מלאה את גביע הליגה העונה, אנחנו צריכים לתת לכל ה11 לנוח שם.
    אחרי גביע הליגה יש לנו בשבוע את צ'לסי בברידג', נאפולי באיטליה וסיטי באנפילד. אין שום היגיון לשחק בגביע הליגה עם שחקני מפתח.
    כשאני מתעלם ממה שקורה באימונים עייפות וכו' הייתי עולה בשבת כך:
    אליסון, ארנולד, ואן דייק, גומז, רוברטסון, הנדרסון, קייטה, מילנר, סלאח, מאנה, פירמינו.
    וברביעי כך:
    אליסון, קליין, מאטיפ, פיליפס/מאסטרסון (אלא אם לוברן כשיר), מורנו, פאביניו, ווינאלדום, לאלאנה (ג'ונס אם לא כשיר), שאקירי, אוריגי, סטארידג'.

מצב נושא:
הנושא נעול.