ליברפול 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏22/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. owen11111 Member

לא ממש שותף לתחושה שלכם לגבי חוסר פרגון, אלא בעיקר מרגיש לי יותר כמו קבלת החלטות בינונית וסיומת רעה.
    אני קצת עצלן מידי בשביל לחפש גיפים או סרטונים, אבל לכו להחמצה של מאנה בדקה ה-49 ממסירה של סלאח, או להחמצה של קייטה בדקה ה-63 מהמסירה של מאנה. לא חושב שיש כאן חוסר פרגון, או אפילו קבלת החלטות מאוד רעה, אלא בעיקר החמצות מעצבנות.

אם בעונה הקודמת היינו מסיימים מצבים כאלה ב-50% מהפעמים בשער, העונה עד כה אנחנו עומדים על 20-25% מהמצבים האלה בשער. היום גם היה שיפור גדול מאוד ביכולת שלנו לתרגם את המתפרצות למצבי בעיטה אמיתיים.
    מאנה לטעמי השחקן ההתקפי הכי טוב שלנו מאז תחילת העונה. גם אם הוא חירב כמה מצבים היום, את חלקם הגדול הוא מייצר בעצמו, והתנועה שהוא עושה לעומק מאפשרת לנו בכלל להגיע אליהם. לא חושב שהוא היה כזה מזעזע.

אגב בקשר לפנדל בדקה האחרונה, בזווית הראשונה בכלל לא ראיתי מה הלך שם, ורק אחרי המשחק הבנתי שקרה שם משהו.
    א) לא מדגדג לי שטוטהנאם אולי נדפקו פה. זה עדיין זניח לעומת מה שהלך נגדנו בשנה שעברה.
    ב) אם הסיטואציה הייתה הפוכה כנראה שדיי בוודאות הייתי רוצה שריקה, אבל זה מרגיש כאילו סון איבד שיווי משקל ממש שבריר שנייה לפני שמאנה נגע בו. אולי זה עזר לאוליבר להחליט שלא לשרוק.

2. oranfu Member

הבעיה עם החלק הקדמי היא לא ההחמצות (ז"א, גם), אלא הכל. קבלת החלטות רעה, ביצוע רע של הפעולות (גם הפשוטות) ובכלל סוג של רשלנות. וכמובן שהחמצות גדולות.

אני לא חושב שיש בעיה של חוסר פרגון. הם פשוט משחקים רע. הם לא מחוברים עם עצמם אז בטח שלא יהיו מחוברים עם אחרים.

יחד עם זאת, היום היה המשחק הראשון העונה שפירמינו נראה כבר יותר בעניינים ויותר הזכיר את עצמו (למרות שלא חד) ולדעתי זה גם סלאח נראה קצת יותר בעניינים.

אני מקווה שיהיו רוטציות בשלישי ומניח שגם יהיו. מהמר שפביניו יפתח לראשונה העונה.

ואם כבר מדברים על שלישי, מישהו מכיר איזה שירות של סטרימינג (כולל בתשלום) שמאפשר לראות ליגת האלופות? אבל בלי פיתרון של VPN למיניהם.
    אני יודע שעד לפני איזה שנתיים היה אפשר לראות משחקים בודדים ב-PPV באתר של אופא.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שמאנה הכי טוב בהתקפה אצלנו העונה. סלאח ופירמינו עוד לא ממש הגיעו בסטנדרטים הגבוהים מאוד שלהם. זה ברור שמאנה הכי טוב. לא סותר את זה שהיום הוא היה רע.
    חוסר פרגון מורגש לי מאוד מסלאח, כן הוא מוסר לפעמים, ברור שהוא עדיין 'טוב'. אבל יש פעמים שהוא ממש מחפש את השער בכוח. גם עונה שעברה ראיתי את זה, כשהוא מחמיץ זה יותר מעצבן.
    אני חושב שלהתעלם מזה שמדברים עליך בכל העולם, שאתה מועמד לכל מיני פרסים, לא להרגיש שאתה ה-שחקן, זה לא אנושי. הוא בטח מרגיש את זה ורוצה להיות מלך השערים שלנו העונה יותר משרצה בעונה שעברה. נראה לאן זה יוביל אותו ואותנו. זה יכול להיות חיובי גם.
    אני לא אתפלא אם כשהוא עם עצמו, עם הסוכן, עם החברים הקרובים, הוא בטח לא ירצה להפוך משחקן של 40+ גולים בעונה לשחקן שהוא אפילו לא מלך השערים של הקבוצה.
    בינתיים כלום לא עלה בנקודות אז אין דיונים עם כאב על הדברים האלה. יגיעו נקודות שנדבר על זה יותר בחריפות.

לגבי הפנדל, צריך פשוט לזכור את זה כשנבכה על משהו שלא קיבלנו. אני אשמח אם לא נרגיש מקופחים מהשופטים לשם שינוי. פה קיבלנו החלטה במזל, זה פנדל.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. owen11111 Member

אני לא חושב שגם היום מאנה היה כל כך רע. הגול השני הוא כמעט בלעדית בזכותו (ומסירה אדירה של רוברטסון), והמון התקפות מסוכנות שלו הגיעו בזכותו. התוצר שלו היה רע, לא חושב שזה בהכרח מעיד על משחק רע.

אני מבין את מה שאתה אומר לגבי סלאח, אבל אני לא בטוח אם זה המקרה.
    אם אני צריך לתת ניחוש, אני דווקא לא לוקח את זה לכיוון של פסיכולוגי/פילוסופי, אלא יותר לסטיית תקן. החל מנובמבר של השנה הקודמת, הוא נכנס פשוט לזון מטורף. הוא הבקיע 27 שערים ב-27 המשחקים האחרונים שלו, ועוד בישל על הדרך 8 שערים. בליגת אלופות המספרים שלו לא רחוקים, ובאופן כללי הוא נראה שחקן בלתי ניתן לעצירה.
    האם זו הרמה הקבועה שלו? תחושת הבטן, אומרת שכנראה שלא. מצד שני, צריך לזכור שגם בעונה הקודמת הוא עמד על 5 שערי ליגה עד נובמבר, וגם הם היו בעיקר דחיקות ולא מבצעי הסולו המשוגעים שהוא הרגיל אותנו אליהם.

בכל מקרה, אני שמח שגם כשסלאח ופירמינו רחוקים מהרמה שהם הרגילו אותנו אליה, אנחנו מצליחים למצוא דרכים לנצח ובצורה דיי דומיננטית.

5. Rushie Member

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/41876456_1187469314727768_8431147211525455872_n.Xxx?_nc_cat=0&oh=d52f8a82ae21cc9755e379545ac14f18&oe=5C295253

סטף קרי מצולם עם כוכב על.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  6. Mellow29 Kopite

מי לא אוהב את ג׳יימס מילנר?

oranfu, אלעד, golding ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  7. Coutinho10 Member

ניצחון ענק אתמול על טוטנהאם, זה היה outplayed רציני בוומבלי איפה שקיבלנו רביעייה בעונה שעברה.
    קלופ השתפר המון כמאמן מהיום שהגיע אלינו, אם אתם מחפשים את המאמן הטוב בעולם נכון לעכשיו הוא נמצא אצלנו ושום גול של בייל במספרת או חורים בידיים של קאריוס לא יגרמו לי לשנות את הדעה הזו.

לשמחתי לא אני היחיד ששם לב לזה כי ראיתי שכתבתם בדיון של המחזור, המבנה של הלחץ והעמידה ההגנתית שלנו השתנתה - היא הפכה למעט יותר נסוגה (ולאו דווקא מול טוטנהאם) ומבנה הלחץ השתנה והפך להיות מסודר ופחות כזה שמפקיר את ההגנה מאחור.
    יותר מהכל שיחקנו פשוט מקצועי. השלישייה לא חדה בכלל מתחילת העונה, משהו שם בסינרגיה שלהם קצת השתבש ואני מקווה שזה אפקט של תחילת עונה. מאנה יכל לתת 3 פעמים פאסים לגול וחירבן כמה מצבים טובים, לא משהו שחדש לי ממנו כי זה השחקן אבל בסופו של דבר הוא עשה שם פריצה יפה בגול של פירמינו. פירמינו אגב היה במשחק ענק בעיניי, ללחץ האדיר שלו והעבודה בהגנה כבר התרגלתי, אבל האינטליגנציה שלו נופלת רק ממסי אם מסתכלים על שחקני התקפה היום בעולם. גאון של כדורגל.

בכל מקרה עזבו את השלישייה, אם אני לא טועה שמעתי את אחד משחקני ההגנה (נדמה לי גומז) אומר לפני שבוע שההגנה רוצה להיות החלק העונה שיתן את הביטחון לקבוצה בימים שהשלישייה לא תעשה את זה וזה בהחלט קורה עם עזרה לא קטנה של הקישור.
    השוער, ההגנה והקישור נותנים תחילת עונה פנטסטית - זו הנעת הכדור החכמה כ"כ שמתסכלת את היריבה, אלה הסיכונים המיותרים שבטבע שלנו לקחת ולאט לאט הפכו נדירים, זו העמידה המצוינת, זה בעיקר הביטחון שמשרים ואן דייק (בעיקר) וג'ו גומז עם עמידה מושלמת ומשחק ראש שהופך אותם לחומה אנושית קטלנית.
    אם נחזור אחורה ל 4-1, אתם תראו שנפלנו בדיוק שם, כדורים ארוכים אלכסוניים שנורו לכיוון ההגנה שלנו וחשפו אותה במערומיה, זה קרה גם מול יונייטד בעונה שעברה, אתמול טוטנהאם ניסתה את הטריק הזה כמה וכמה פעמים ונתקלה בכל פעם בראש של ואן דייק וגם בשל גומז בחלק מהפעמים. טוטנהאם הייתה חסרת אונים אתמול כמו שלא ראיתי אותם כמה שנים, שום דבר במשך 90 דקות וגם הגול שלהם היה גול מקרי לחלוטין.
    תוצאה של 5/6 גולים לטובתנו הייתה משקפת הרבה יותר את מה שהיה אתמול בוומבלי, הבעיה שחירבנו המון מצבים.

מול פסז' זה לא ילך הבית זונות הזה. לא אכפת לי שמאנה רוצה להיות העונה הסופרסטאר ושסלאח מחפש את כושר ההבקעה של עונה שעברה, הם חייבים להגיע מרוכזים ולגמור את המצבים האלה ברשת כי אנחנו נגיע אליהם - אבל בהגנה צפויה להיות לנו עבודה קשה מול אמבפה-ניימאר-קבאני ולא מן הנמנע שנספוג שער או שניים מול פסז'.

אני רוצה לציין גם את ווינאלדום ומילנר. הראשון מדהים מתחילת העונה, הוא כ"כ נינוח עם הכדור תחת לחץ כבד והעונה הוא מנתב את הכדורים למקומות הנכונים (בניגוד למשל להנדרסון שעושה הכל הפוך בהקשר הזה), הוא משחק עם ביטחון סוף סוף והכדורגל שיש לו אף פעם לא היה בספק בעיניי כי הוא שחקן חכם מאוד. שמח בשבילו על השער הזה, מקווה שימשיך ככה.
    מילנר אלוהי, המנייה הכי בטוחה בכדורגל העולמי. אני זוכר כמה בכינו שהוא מקבל 150 אלף פאונד לשבוע.. לחשוב שיש שחקנים כמו פוגבה, רוני או סאנצ'ז שיושבים על איזה 300k ולא נותנים רבע ממה שהוא נותן. מאוהב בו.

היידה לפסז'.

נערך לאחרונה ב: ‏17/9/18
    owen11111 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

חצי גמר הגביע למחזיקות גביע 97.
    ניצחנו את פסז' בגומלין 2-0 באנפילד משערים של פאולר ורייט אחרי שקיבלנו 3-0 בצרפת עם הזיות של דיוויד ג'יימס.

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין מי ייכנס להרכב במקומו.

לא אופתע אם קייטה יזוז לאחד האגפים וקלופ יזרוק למרכז השדה את הנדרסון.

**
    ורטונחן by far השחקן הכי מלוכלך בליגה.

https://pbs.twimg.com/media/DnTJML9XoAACe2o.Xxx

10. cheddar Member

תשים אזהרת צפייה או משהו, תמונה קשה

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. Mellow29 Kopite

אלה חדשות די ישנות, אחרי המשחק היה חשש הרבה יותר רציני אבל פירמינו שוחרר מבית החולים כבר באותו ערב. לאוהדי ליברפול יש פלאשבקים מפציעה של סיסוקו (נעל לעין) שאחריה הוא די דעך ביכולת שלו וגם אמר שסבל מנזק קבוע לראייה המרחבית שלו.

נראה שאצל פירמינו הכל בסדר. קלופ אמר שהוא בספק למשחק מחר אבל בכל מקרה זו הזדמנות טובה לתת לרגליים שלו לנוח קצת ולעלות עם שחקנים אחרים. נראה לי שכולנו מבינים שלרוץ עם אותה שלישיה במשך עונה שלמה יהיה קשה, אנחנו צריכים לראות אם שחקנים כמו סטארידג׳, שאקירי, ללאלנה ואחרים מסוגלים בכלל לתת לנו משהו. אם לא, עדיף לגלות את זה מוקדם.

ההערכות מסביב גם מדברות על הופעת בכורה לפאביניו.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק שזה מרגיע לשמוע שפירמינו אולי יהיה מוכן כבר מחר.
    אכלתי סרטים על זה פתאום למרות שההבדל מסיסוקו משמעותי, סיסוקו קיבל שם שפיץ לעין, זאת הייתה פציעה נוראית.

השאלה מתי נכון לעשות רוטציות, זה באמת קשה לדעת. נגד פסז' שזה משחק על 6 נקודות בבית של 3 קבוצות? אולי נגד סאות'המפתון? אולי לחכות לגביע הליגה?
    חייבים לראות את השחקנים בראשון-שני באימונים כדי לחוות פה דעה.
    כל חילוף כזה של פירמינו, ארנולד, ואן דייק, גומז, פוגע משמעותית בקבוצה שלנו.

אגב עכשיו אמרו שפירמינו לא התאמן היום, אני משוכנע שהוא לא יהיה בסגל. נקווה שיהיה בשבת.

נערך לאחרונה ב: ‏17/9/18
  13. Scouser Member

אני מעדיף לשמור את הרוטציות לסוטון הדי חלשה באנפילד ולגביע הליגה הלא מעניין. וצריך להתחיל להריץ את שאקירי גם

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

14. oranfu Member

אני לא חושב שהעונה משחק הלחץ שלנו שונה במיוחד. זה לא שבעונה שעברה לחצנו רק עם השלושה מקדימה וזהו. הבעיה היתה הקישור. העונה הקישור נראה טוב יותר (הרבה בזכות ווינאלדום במקום הנדרסון) ונייד יותר.

בעונה שעברה קרסנו שם עם הכדורים הארוכים. מלבד העובדה שקלופ (אולי\כנראה) השתפר, ראוי לציין שהגייס החמישי באותו משחק לא היה אתמול. הוא נתן שם הופעה באמת עלובה בכל קנה מידה.

תמונה קשה של פירמינו, יצא שם ככל הנראה עם הרבה מאוד מזל. זה בקלות יכול להיגמר באסון מבחינתו.

אוריגי וסולנקי גם פצועים.
    אני הייתי עולה עם סטארידג' האמת.

לאלאנה לא יכול לתת כלום. אפשר להחזיר את מקמנמן אם אנחנו מדברים על לקבל משהו משחקני עבר, הוא גם היה שחקן טוב יותר.

רק לא הנדרסון מחר. תודה.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אתפלא אם יעלה פאביניו ב6 כשלפניו הנדרסון וקייטה. ווינאלדום בהתקפה עם מאנה וסלאח.
    לא חושב שסטארידג' יפתח, אני ממשיך לחשוב שקלופ לא ממש תופס ממנו.
    בעיני זה פאביניו או שאקירי, במקום פירמינו.

מצב נושא:
הנושא נעול.