ליברפול 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏22/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

רשמו שיחזור לאימונים מלאים בסוף החודש.
    לוקסוס להתאושש בנחת? יש לנו לוח משחקים רצחני והוא בלם שקלופ מאוד תופס ממנו, אם היה כשיר יש לך ספק שהיה משחק חלק מהמשחקים לכל הפחות?
    אני מזכיר באותה נשימה שמדברים על לוברן, גומז לא יכול היה לשחק פעמיים בשבוע בעונה שעברה. האם הוא התגבר על המגבלה הפיזית הזאת כבר? לא יודע.

3 הברזילאים שלנו לא פותחים היום, מה הסיכוי שאולי טסו כבר חזרה לאנגליה?
    באנגליה ארנולד יפתח, הנדרסון וגומז לא.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. oranfu Member

לא טסו בחזרה.

גם קיין מקבל מנוחה היום. גם טריפייר.

3. alexshw Member

מצאתם לכם יום לערוך בכורה בצ'מפיונס

סך הכל קמפיין טוב בשביל הפעם הראשונה ויכל להיות טוב יותר אם לא התרסקות בבאיי ארנה.
    שם בערך בפעם הראשונה שמתי לב לברבאטוב.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אחת ההחלטות התמוהות של אופ"א אי פעם, המשחקים ביום האסון עצמו (היה יום שלישי) התקיימו כרגיל אבל אלו של רביעי למחרת נדחו.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

שער אדיר של אואן. סובב לחיבור.
    באותה עונה גם היה שלב בתים שני לפני הנוק אאוט שאותו עברנו בהצלחה.
    זוכר מעולה את היום הזה. הייתי בשיעור מחשבים בתיכון כשהתחיל הבלאגן בארצות הברית, באמת היה מוזר בטירוף שהמשחק התקיים.

6. alexshw Member

שער די קלאסי שלו. ברח להגנה וכבש מול השוער בקלילות.

7. Coutinho10 Member

owen11111 אוהב/ת את זה.
  8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן אני יודע שאני אובססיבי עם קאריוס. ובכן,
    זוכרים שהיה לנו פה דיון על זה שהוא פירסם וידאו שלו בג'קוזי רגע אחרי שדפק לנו את העונה?
    אז הנה דומיניק קינג מדווח שזה מרמר מאוד את השחקנים לראות את השטויות שלו בסושיאל מדיה אחרי הגמר.
    “Slowly but surely, his actions led to trust being eroded and, for some, the video he posted to Instagram in July of him exercising and eating ice cream in California was the final straw…

“That was a time for self-awareness, to keep his head down and work but he continued to make himself a story.
    די מתאר בדיוק את מה שכתבתי בזמן שהעלה את הסרטון.

Dom King: Karius lost respect of LFC dressing room with Instagram antics - The Empire of The Kop

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיווחים שטוטנהאם בלי לוריס ועלי (אלי?) בשבת, חדשות מצוינות.

משחק חשוב מאוד, לצאת מוומבלי עם נצחון שימשיך את המומנטום מלפני הפגרה יכול להיות מדהים.

10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחלה ראיון עם ווינאלדום.

מעתיק שוב למי שלא יכול להיכנס לראות את זה באתר של הטלגרף.
    Gini Wijnaldum exclusive interview on pursuing trophies, expectations and why Liverpool are even stronger than last season

It is not so much a question to Gini Wijnaldum as an ultimatum. One issued to his manager and Liverpool team mates since the start of the season.

“You have to win a trophy now, don’t you?”

The Dutch midfielder replies with a polite hint of incredulity.

“You think we do not know it, or think it?” he says.

“No-one has to tell us what we have to do. We play for Liverpool. It is always our intention to win. All the players here want to compete at the top and win. The manager does not have to say to us, ‘we want to win a trophy’. We do not play for Liverpool not to win. With respect, we are not playing for a team that is fighting relegation thinking it is impossible. We know what we can do.

“We were so close already. We have done everything to win something but the fact is it is not so easy. There are a lot of good teams who also want to win the same trophies.”

It is a matter of tone – one to which Saturday’s opponents Tottenham Hotspur can relate. There is much to admire about Liverpool and Spurs’ efforts to satisfy lofty ambitions, so curmudgeonly hints at unspecified dire consequences if trophy stipulations are not met feel out of place.
    “The reason everyone is saying it this year is because of the signings,” says Wijnaldum.

“The expectation from outside is much bigger than previous years because we spent some money. We lost (Philippe) Coutinho, but signed three or four top players. If Chelsea did this, or Arsenal, I am sure it would be the same, people saying they must win. It is understandable people see this at Liverpool and have their opinion.

“But it is also true we have been in a process. In the years before this no-one really spoke of us in this way. Now we have been really good in the Champions League so we tasted success a bit.

“You could see the manager and players were full of energy when they came back from vacation – even those who were at the World Cup. After reaching the final we want more.

“Maybe what is expected is too much. We were not really in a competition with Man City in the Premier League last season. When you are 25 points behind, it is not competing.

“But all I can tell you as a player is I am happy when a player like Virgil (Van Dijk) signs and walks into the dressing room because then you think, ‘yeah, we can really achieve something with this team’.

“We are doing everything we can. I can only say we hope to do it. There is no point going through this season saying, ‘come on, come on, we have to win something, we have to win something’. We need to do the right things to get us into that position, to give us that chance. Looking too far ahead is a mistake.”

Whether it is Van Dijk’s presence at centre-half, or underrated qualities of a more pragmatic midfield trio since Coutinho’s departure, Wijnaldum senses greater maturity in the pursuit.

“Last season, there were occasions when – I don’t really want to use the word panicking – but the confidence could slide away,” he says.

“We had problems. There were times in a game where we were 1-0 up and the feeling was the opposition might score. Now it feels like if we are 1-0 the opposition has a big problem. The right phrase is ‘game management’.

“Of course, Virgil has made a big difference. Since he came in we concede fewer goals. But we have changed a lot as a team. The more you are together as a team, the better you become. We counter-press better now, and you feel the improvement when you train. No-one can do it alone.

“In the moments when we are not playing well, we are not conceding many chances. If you look at a game like Crystal Palace away, we had not many chances before our penalty. It was difficult but we were calm and defended well.”

This is a quality Wijnaldum has admired in others.

“I saw some games for City last year where I thought they were not at their best, but they still won,” he says.

“Chelsea had that the year before. That is what we need. That is where the extra five or ten per cent comes from, especially when you are playing around 50 games in all competitions. No team can play really good in 50 games. During the season you will not play that well all the time. You will not create a lot of chances in every game, but if you stop the opponent getting chances you will win more.

“At Leicester, it was not that good. It would be difficult to win if we do not improve against Spurs. They will be good, for sure.”

The trendy, slightly clichéd suggestion is the games at Leicester, Palace and even home to Brighton would have been drawn or even lost not too long ago. The reality is less persuasive. Liverpool won the same games last season.

Of the five league losses in 2017/18, four were away against the rest of the top five. That means the outcome at Wembley will be a clearer measure of improvement. This did not just lose away at Spurs. They were heavily beaten 4-1.

“Not a good day,” says Wijnaldum, who hurt his knee on the eve of that match and watched from the stands.

“I like Tottenham as team - Dembele, Eriksen, Son, Alli. I could name them all. We are in a similar situation, trying to chase the team at the top.”

The likeness can be extended. While Dele Alli, Christian Eriksen and Ben Davies were watched by Liverpool, Wijnaldum and Sadio Mane were open to the idea of joining Mauricio Pochettino before the Merseyside club moved in.

“I met Pochettino when I left Newcastle. I just felt Liverpool wanted to come to an agreement quickly,” recalls the midfielder.

“Tottenham have shown over the years the quality of their players and manager.

“I see Tottenham as a team like us, wanting to play good football. They are always looking for solutions in the game and play as we do. That’s why people say this is a ‘big game’. In the situation we are in it, they say it makes it bigger.

“I don’t look it at it like that. Last year, we did not win any of these away games against the top six. The year before we did not lose one against the rest of the top six. Both times we finished fourth. Obviously we want to change it this season, but we cannot say one game is more important. We need to be consistent against everyone.”

Liverpool’s schedule will be demanding but revealing as they play Spurs, PSG, Chelsea (twice), Napoli and Manchester City before the next international break.

It is month when every positive result and performance will be regarded a ‘statement’.

“It would help to win, but the manager has been keeping our feet on the ground since the start of the season,” said Wijnaldum.

“Everyone is excited about Liverpool, but whatever happens he will not let us fly yet. The season is long.”

owen11111, oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  11. Scouser Member

חבל שלא שאלו אותו למה הוא מפחד מהצל של עצמו על המגרש.

במשחק האחרון מול הספרס באנפילד הקישור שלנו קרס, צריך כמה שיותר איכות שיכולה להתמודד עם הלחץ המעולה שלהם. רוצה לראות את פאביניו וקייטה, לא אכפת לי כמה פאביניו מחובר לקבוצה, לפחות הוא לא יעיף קדימה על אוטומט כמו הנדרסון.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קלופ מבין את מה שאתם כותבים והנדרסון יורד לספסל, קייטה עולה במקומו.
    מסכים לגמרי שנגד קבוצות שלוחצות אותנו המניה של הנדרסון יורדת משמעותית.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. owen11111 Member

דברים חיוביים:
    המשחק הכי טוב שלנו עד כה העונה.
    למשך 85 דקות היינו הקבוצה היותר טובה על המגרש, כשבמחצית השנייה הפערים בין הקבוצות הלכו וגדלו. טקטית עמדנו בצורה מאוד טובה. טוטהנאם לא הגיעו לאף מצב מסוכן עד הדקה ה-85 ומה שעוד יותר מרשים, זה לא נעשה בזכות משחק הירואי יוצא דופן של אף אחד.
    על האיכויות וההשפעה של ואן דייק אני חופר בכל הודעה, וזה יהיה אנדרסטייטמנט להגיד שהוא המנוע מאחורי השינוי הזה. אבל אני פשוט חייב לשבח את המשחק ההגנתי של כל הקבוצה: פירמינו והלחץ שהוא מפעיל במרכז השדה, ווינאלדום ומילנר שהתמודדו בקישור בלי הרבה קושי, וכמובן את כל רביעיית ההגנה שלנו + אליסון, שמשחקים בצורה מאוד שקולה וחכמה, שפשוט מחייבת את הקבוצה היריבה לתקוף בצורה חכמה כדי להגיע למצבים.

שחקנים ספציפיים:
    אני נותן צל״ש לכל רביעיית ההגנה שלנו, אבל היום אני חושב שראינו את פירמינו מתחיל לחזור לעצמו. היו לו היום כמה כדורים, כמה כדרורים וכמה השתחררויות באמצע שהזכירו את משחק השיא שלו בעונה הקודמת (לטעמי), בבית מול רומא ב-5:2. זה עדיין לא שם, זה עדיין לא הקצב, אבל ב-70 דקות איתו על המגרש היינו מאוד מסוכנים בכל פעם שהיה לנו קצת שטח.
    בנוסף אני רוצה לציין את ווינאלדום ואת מילנר. קשה לי לבחור מי מבין שניהם היה המצטיין, אבל זה קרב קרוב בין שניהם. מילנר בהופעת אול-אראונד ממש מרשימה. במחצית הראשונה כל היציאות המסוכנות שלנו קדימה התחילו מכדורי עומק שלו. במחצית השנייה הוא היה פשוט בכל מקום על המגרש, עם חילוצי כדור, הנעת כדור טובה ומשחק מילנרי מאוד טיפוסי בו הוא עושה הכל בצורה מאוד טובה, אבל שום דבר לא בצורה מושלמת. ווינאלדום גם עם שער חוץ (הידד!) וגם עם משחק טוב מאוד הגנתית. אז נכון, במחצית הראשונה היו 2 כדורים שהוא היה יכול לקבל החלטות טובות יותר, אבל באובר-אול הוא היה מצויין. קרא את המשחק טוב, היה טוב עם הכדור ברגל, ובעיקר ממוקם טוב מאוד בקישור האחורי.

דברים שליליים:
    ההתקפה שלנו עוד לא לגמרי הגיעה לעונה.
    דווקא בניגוד לאמירות בדיון המחזור, אני לא חושב שהשלישייה הקדמית שלנו ביזיון, או מחרבת לנו את המשחק.
    היא פשוט לא קלינית מספיק, או שפשוט התרגלנו לרמת סיומת אחרת. דווקא מבחינת קצת כיבוש שערים, השלישייה בקצב טוב. 8 שערים ב-5 משחקים זה רחוק מלהיות מנתון רע, הבעיה היא שאנחנו לא מצליחים לנצל את המצבים היותר איכותיים שלנו.
    אם אני לא טועה, סלאח החטיא העונה 6 מתוך שבעת ה- CCC אליהם הוא הגיע העונה. אני חושב שאי אפשר היה לצפות שהוא ישחזר 32 שערים העונה, אבל אין לי ספק שגם המספר הזה יתיישר ככל שהעונה תתקדם.
    היום הגענו ללא מעט מצבים איכותיים: סלאח באחד על אחד, ווינאלדום ופירמינו בשניים על שניים, ועוד שלושה מצבים של 3 על 3, שבכל פעם הצלחנו להגיע לבעיטה טובה, אבל בלי סיומת. אני מאמין שהדברים האלה יתיישרו. אולי לא יגיעו למימדים של העונה הקודמת, אבל בהחלט יהיה שיפור, קצת כמו אגב שהיה בעונה הקודמת.

שחקנים ספציפיים:
    סלאח עוד לא בדיוק 100% בעונה הזו, אם כי רואים לא מעט פעולות יפות שלו, והסיומת שאני מעריך שתשתפר במהלך העונה. אבל נאיבי קצת מאכזב אותי. לא כי הוא משחק רע, אפילו רחוק מכך. אלא בעיקר כי אני מצפה ממנו לקחת יותר את המשחק על עצמו. לא ראינו עדיין את הדריבל האיכותי שלו מספיק, הוא לא מנסה מספיק לדחוף את המשחק קדימה, והיום ספציפית (אולי כהנחייה טקטית) הוא פשוט היה תקוע יותר מידי על קו שמאל. אנחנו צריכים לראות אותו יותר במרכז המגרש, מנהל את המשחק ובעיקר השחקן הראשון שמקבל את הכדור כשמנסים לצאת קדימה.
    אני כמובן לא ממהר לשפוט אותו, אבל דווקא בגלל כל הניצוצות שהוא כן מראה, הייתי רוצה לראות אותו לוקח יותר אחריות.

אגב, אלעד רשם בדיון המחזור שאי אפשר להשוות את התרומה של קייטה לתרומה של אוקס בחצי השני של העונה הקודמת. אני כמובן מסכים, אבל אם כן רוצים למצוא קווי הקבלה, קייטה נותן תרומה הרבה יותר גדולה בהשוואה למה שאוקס נתן לנו בחצי הראשונה של העונה הקודמת.
    אני עדיין בדעה שעם אוקס כשיר? אנחנו לא רק אלטרנטיבה למנצ׳סטר סיטי (וצ׳לסי?), אלא אתגר אמיתי לסיטי. הוא היה נותן לנו עומק, גיוון ויכולות שכרגע אין לנו ממש במגרש. אבל כרגע צריך להסתפק עם מה שיש, ובתכלס זה לא כזה מעט.

אנחנו מתחילים ראן פסיכי של משחקים, והתחלנו אותו בצורה מאוד מרשימה. אנשים מדברים על המשחק מול פסז׳, אבל אני מקווה שזה המשחק שכבר נתחיל לראות את פאביניו, שאקירי ובתכלס גם את מאטיפ, מורנו וקליין. אנחנו חייבים להשתמש בשחקנים האלה, וזו לטעמי הזדמנות לא רעה בכלל להתחיל.
    לא באמת דמיינתי שאנחנו יכולים לפתוח עם 5 ניצחונות מ-5 משחקים, ואנחנו עוד עושים את זה באמת בלי להרשים יותר מידי, שבאופן קצת אבסורדי, זה דבר דיי מרשים בפני עצמו. היום היה ניצחון של איכות. לא יכול לציין שחקן אחד שהיה לו משחק רע היום, וזה לא ממש מובן מאילו.
    בהחלט יהיה מעניין בחודש הקרוב.

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הביקורת על השלישייה ההתקפית לדעתי לא נובעת מחוסר קליניות, אלא מפעולות אישיות לא חדות וקבלת החלטות לא טובה. יכול להיות שאלה דברים שישתפרו ויתחדדו ככל שהעונה תתקדם וזה בסדר, אבל מתחיל להיות שם ווייב מוזר (?) בין שחקני האגף שלכם שנראה כאילו התאהבו בהרגשה של לתת גולים. חסר שם הקבוצתיות והפשטות במשחק של העונה שעברה. יותר סבלנות בהנעת הכדור, יותר דאבל פסים קטנים, פחות ראש בקיר ונסיונות לעשות דברים וירטואוזים. למצבים רבים במילא תגיעו, וכולם יתכבדו בשערים קלים בתוך הרחבה בשיטה של קלופ.

השחקן הכי טוב שלכם מהרגע שהגיע זה ואן דייק. טוב בצורה מגוחכת בכל משחק ושינה קבוצה שלמה מסביבו. הקאנטה של ליברפול.

מסכים עם ההערה על אוקס, אבל מסייג לגבי צ'לסי. יש שם מרכז הגנה שייקי ו-0 חלוצים אמינים שיכולים לסחוב אותך לאליפות.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי ואן דייק, אמרנו ונמשיך להגיד, רכישה אדירה, התחיל את כל השיפור האדיר בחלק האחורי שלנו. כמו שכותבים כל הזמן בטוויטר ובצדק, אף אחד לא מדבר על המחיר שלו. היה לו מחיר ממש גבוה וזה לא מובן מאליו שאף אחד לא מזכיר את המחיר הזה בכלל.
    גומז נראה נהדר עד עכשיו העונה ונראה לי שצריך לבדוק על איזה חוזה הוא נמצא, לדעתי השכר שלו מגוחך. צריך לבדוק את זה לפני שמישהו יסובב לו את הראש. מגיע לו כסף של שחקן סגל.

לגבי קייטה, מסכים שיש ציפיה ליותר כי יש לו המון יכולות ולא תמיד רואים את זה במשך כל המשחק. משהו חסר בקישור הזה מבחינת יצירתיות אבל כן יש יציבות והיום הקישור הזה עשה עבודה טובה נגד יריבה מאוד קשה בחוץ, יריבה שבדרך כלל שולטת בקישור במשחקים שלה בליגה.
    אני מרגיש שהקבוצה שלנו מאוזנת יותר כשהיא בלי צ'מברליין/קוטיניו/פקיר. יש מצב שה3 הקדמית הזאת מעדיפה שמאחוריה יהיו 3 שחקנים שהם קודם כל שורפי שטחים וכאלה שחושבים על הגנה. אני עוד לא לגמרי סגור על עצמי בנושא הזה. אני מניח שהכי קל להפריד את זה למקרים, כשאנחנו יושבים על קבוצה שעושה בונקר הייתי רוצה קשר יצירתי. כשהמשחק פתוח ויש שטחים, אני לאו דווקא רואה צורך בכזה ואחד כזה יכול לפגוע בנו הגנתית.

לגבי ההתקפה, יש שם רשלנות בסיומת, יש שם גם חוסר פרגון. היום מאנה נראה כמו אנדריי וורונין, הוא החריב לנו המון מצבים ובסוף גם עשה את הפאול של סון. פוטנציאלית היה לו משחק שעולה לנו בנקודות. מצד שני משחק קודם בלסטר הוא היה מצוין. סלאח ופירמינו רחוקים משיאם.

לגבי פסז', אני גם בעד לעלות עם חלק משחקני הספסל. אני כן נזהר להגיד מה לדעתי צריך להיות ההרכב כי הבית הזה מורכב מ3 קבוצות חזקות ונמושה, זה אומר שהמפגשים עם פסז' ונאפולי קריטיים לגבי זהות העולות. המשחק כן חשוב אבל מצד שני אתה כן רוצה לבוא רענן נגד סאות'המפתון בשבת ולא לפשל שם. אני מניח שצריך לראות בראשון-שני מי רענן ומי קצת עייף. יש לנו כמה שחקנים שיכולים לעלות נגד פסז' אבל זה ברור שכל חילוף כזה עולה בסיכויים שלנו. אנחנו לא אותה קבוצה אם נעלה עם סטארידג' במקום פירמינו או עם קליין במקום ארנולד, עם כל הכבוד להם.
    פסז' חזקה מאוד, זה הולך להיות כאב ראש לבחור הרכב לשם.
    אני כן מעדיף את הליגה על ליגת האלופות, צריך לראות איפה נכון לעשות רוטציה ואיפה לא.

מצב נושא:
הנושא נעול.