ליברפול 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏22/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Clichy COYG

אבל שוב, זה לא קשור למפריע לא מפריע. גם אני עד עכשיו הסתדרתי בלי טלוויזיה - אבל זה עניין עקרוני.

תאר לך שהיית קונה פלאפון מהכסף שלך ואומרים לך שביום כיפור אי אפשר להשתמש בו, איך היית מגיב?

אגב הבעיה היא לא עם לוח השידורים של הערוצים הישראליים - זכותם לעשות מה שהם רוצים. הבעיה עם החשכה של ערוצים זרים שפה כבר מדובר בכפייה.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  2. Cup of Tea Liverpool, UK

דבר ראשון, שמח לראות שיש פה אנשים שפויים שעוד מוכנים להלחם על החירות שלהם ואנחנו רק בדרך לאבדון ולא כבר הגענו לשם.
    דבר שני, סולאנקה כנראה יושאל לריינג'רס של סטיבי שהעפילה לבתים של הליגה האירופית. בינתיים זה עסק מצוין מה שהולך שם, הם מקבלים ניסיון באירופה וממה שראיתי הצעירים משחקים טוב וכל שבוע. יש התעניינות גם במרקוביץ' מצד אנדרלכט ופאוק.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

ערוצים ישראלים הם פסיק קטן מכלל ערוצי הטלויזיה.

4. golding מנהלים

מה הקשר בכלל?

5. גלץ Member

@Cup of Tea
    להגיד שדתיים חארות זה באמת דבר שפוי. אנחנו לא בדרך לאבדון בכלל :)

6. Cup of Tea Liverpool, UK

נו בסדר, צריך לדעת להתבטא ולנהל דיון ולא להתבצר כל אחד בעמדתו. אני בטוח שהוא כתב את זה מתסכול יומיומי של לפחות 20 ומשהו שנה. אפשר להבין ולהמשיך הלאה ואני בטוח שכולנו יודעים שבכל אוכלוסייה אפשר למצוא מכל הסוגים. העיקרון פה הוא השידורים, כי בפורום הזה כדורגל הוא מה שחשוב ובגלל זה אנחנו פה.

לא אמרתי - תאלצו את כל הדתיים והחרדים שיתכן ואפילו לא אוהבים כדורגל לצפות בכח במשחקים ביום כיפור. אמרתי שיפתחו את האופציה למי שרוצה. אני ספציפית לא אקשיב לשידור בעברית מיוזמתי אף פעם ואני לא רואה משחקים בטלוויזיה אלא רק באינטרנט או בפאבים כבר מהתיכון.

oranfu ו-golding אוהבים את זה.
  7. גלץ Member

לא התכוונתי ספציפית אליו, הוא אחלה בן אדם מההיכרות שלי איתו כאן בפורום.
    אבל זה הקו מחשבה של הרבה אנשים כנראה וזה גרוע. צריך לדעת לכבד גם אם לא מסכימים.
    לא עד כדי כך נורא כאן למרות הכל, אנחנו עדיין לא טורקיה ועדיין מרגיש לי שמתלוננים שם פחות.

8. yonmu Member

נותנים לאנשים את החופש לבחור.
    אנשים הולכים לקלפי ובוחרים בנציגים שמעבירים חוקים שמכבדים את הערכים של אנשים שחיים פה.
    זה כולל את זיכרון השואה, זה כולל את זיכרון חללי נפגעי טרור וזה כולל את כבוד יום כיפור. אין הבדל בין כפייה דתית לכפייה אחרת.
    ככה זה בדמוקרטיה. ערכים שחשובים לקולקטיב מאלצים גם את המיעוט. משום מה לאנרכיה-לנד אין הרבה ביקוש בעולם.

9. Clichy COYG

מצטער על האוף טופיק אבל זה חשוב מדי (לדעתי אפשר להעביר):

אז אם ככה, למה להפסיק כאן?
    בוא נחייב את ה"מיעוט" לשמור שבת, לאכול כשר וכד'. הרי אלה ערכים חשובים לקולקטיב.

עכשיו אם הערכים של הרוב היו להשמיד את המיעוט, גם אז צריך לקיים אותם? בכוונה הקצנתי אבל הנקודה היא שברגע שזה פוגע בזכות כל כך בסיסית של חירות -> זו כבר לא דמוקרטיה אלא יותר דיקטטורה, שגם לה אין הרבה ביקוש בעולם.

המחשבה שאם אני מחשיך את הטלוויזיה ביום כיפור/השואה/הזיכרון מכבדת את היום הזה היא לא נכונה ומתאימה יותר לשנות ה60 ולא ל2018.

10. Cup of Tea Liverpool, UK

@גלץ @yonmu
    הנקודה שלי היא שחילונים לא מנסים להגיד לדתיים/חרדים/תקרא לזה איך שתרצה איך לחיות את החיים שלהם ומה לעשות בזמן הפנוי שלהם בסופ"ש או איך להתחתן או עם מי (!) ואיזו העדפה מינית היא בסדר ואיזו לא. ולעומת זאת, נראה שלאנשים מסוימים מאוד אכפת איך אנשים שלא קשורים אליהם והם לא מכירים אותם חיים את החיים שלהם ומנסים להתערב (ובהצלחה) בהחלטות שלהם ובחופש שלהם לעשות הרבה מאוד דברים. זו פשוט התחשבות חד-צדדית וזה נמשך ונמשך ונמשך, אז המינימום שאתה מצפה שיקרה זה שאנשים יהיו מתוסכלים מאיך שהמדינה נותנת לאוכלוסייה אחרת שלא שונה מהם בכלום לדרוך עליהם ככה. ההגנה שהמדינה צריכה לספק היא לא רק לשמור על הזכות לחיים, היא גם לשמור על הזכות לחירות שממנה נגזרות הזכות לקניין (תנסה לקנות דירה בשכונות חרדיות), הזכות להליך הוגן (רבנות), חופש דת וחופש מ-דת(!). בקיצור, אין שיוויון.

11. Sturridge Member

אף אחד לא בחר בהם למעט הם עצמם. מיעוט שמחזיק בביצים מדינה שלמה. אבל את זה כבר צריך להפנות לראש הממשלה הסמרטוט שחושב על הכסא שלו לפני טובת הציבור.

בשביל שאוהדי ליברפול לא ירגישו שסטינו מהנושא כל כמה שורות תכתבו לוברן.

לוברן.

12. גלץ Member

הכל בגלל לוברן

13. yonmu Member

@Cup of Tea
    מצטער, מה שאתה אומר זה במקרה הטוב טעות ובמקרה הרע שקר.
    המדינה כופה על הפרט אינספור דברים. אני רוצה לעבוד בפחות ממינימום, מותר לי? אני לא רוצה להפריש לפנסיה, מותר לי? אני רוצה למכור כליה, מותר לי? אני רוצה לסרסר (בהסכמת הבחורה), מותר לנו? אני רוצה להזריק הרואין, מותר לי? אני רוצה לעשן מריחואנה, מותר לי? אני רוצה להתאבד, מותר לי?
    לא. הקולקטיב בא ואוסר על הפרט את כל הדברים האלה. למה? ככה. מי שלא מתאים לו מוזמן לוותר על הקולקטיב ולחפש מקום אחר לחיות בו.

מעבר לזה, המדינה לא אוסרת חתונה על אף אחד. כל אחד יכול לגור עם מי שבא לו ולשכב עם מה שבא לו והכל. המדינה אולי לא תכיר בנישואין שלך, אבל זה החלק הכי זניח של תהליך הנישואים. אם כבר, אתה זה שבא וכופה על המדינה להכיר בזוגיות שלך כ'נישואים'. אף אחד לא מכניס לכלא אנשים על זה שהם שכבו עם הומואים פה.

@Clichy
    אז זהו, שיש מרחק מסוים בין 'לא לשדר ליברפול ביום כיפור' לבין 'להשמיד את המיעוט'. במרחב הזה נמצאים רוב אזרחי המדינה. מה נעשה אם הרוב ירצה להשמיד את המיעוט? אני מאוד מקווה שזה לא יקרה, אבל אם הייתי חלק מהמיעוט הייתי בורח מהר מאוד. אין הרבה דברים אחרים לעשות.

@Sturridge
    אז מה הטיעון שלך, שרבע מהמדינה (מצביעי הליכוד) רומו על ידי ביבי ולא ידעו שהוא יכניס את החרדים לקואליציה? באמת?
    או שאולי לא כולם מפגרים מוחלטים ואנשים פה באמת רוצים מדינה עם גוון יהודי, גם אם זה עולה להם בלראות כדורגל באינטרנט פעם בשנה? יש מצב שהציבור לא כזה מפגר?

ולעניין -
    לא מבין איך מודריץ' מקבל את קשר העונה ולוברן לא מקבל את בלם העונה. הבנאדם הוביל קבוצה אנדרדוגית לגמר הצ'מפיונז ונבחרת אנדרדוגית לגמר המונדיאל. מרגיז לראות פלופ כמו ראמוס מקבל את הפרס רק כי הוא מבלבל בשכל בטוויטר.

גלץ אוהב/ת את זה.
  14. Scouser Member

לוברן לא הוביל אף אחד לשום מקום. ספק אם הוא היה הבלם הכי טוב בקרואטיה ובטח שלא אצלנו.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

15. Clichy COYG

פחות 'לא לשדר את ליברפול ביום כיפור' ויותר 'לשלול מבן אדם את הזכות לבחור לראות טלוויזיה'.
    אני כבר ציינתי שהבעיה העיקרית היא בהחשכת שאר הערוצים ופחות לגבי הערוצים הישראליים (אע"פ שאני לא בטוח שאם זה היה תלוי בראשי הערוץ הם לא היו משדרים).

אין הרבה מה לעשות אבל זו בדיוק האנרכיה שהסתייגת ממנה, גם אם הרוב רוצה משהו מסויים זה צריך להיות באופן מבוקר וכזה שלא פוגע בצורה בוטה בחלק אחר של האוכלוסייה.

שי ו-Cup of Tea אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.