ליברפול 2017/18: חזרה לצ'מפיונס ליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

לא רואה בעיה בהכנה של ליברפול(לא שזה בהכרח מבטיח הצלחה כמובן), סך הכל הסגל הקיים די מאומן עוד מעונה שעברה. מסכים לגבי ההסטוריה של התנהלות בשוק העברות ובעיות בסגל.
    אבל רק ב - 1.9 תוכלו לקבוע אם קלופ נתקע רק על מטרות עיקריות שלא השיג ולא הייתה לו תוכנית ב' ובהחלט הוא כן צריך להכין רשימת אלטרנטיבות. לא תמיד אתה מקבל את האופציה הראשונה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/17
  2. סמואל אטו Member

יש באמת ציפייה שליברפול תילחם על יותר ממקום 4?
    על סמך מה?

3. oranfu Member

אני רוצה שמישהו יסביר לי למה אנחנו לא מביאים את ואן-דייק. אחרי שתסבירו לי את זה, אני אהיה מוכן לקבל את הביקורת על קלופ.

איזה מניעה יש להביא אותו מלבד חוסר הנכונות של הבעלים לשלם? הוא המטרה הבכירה שלנו אז למה שנתפשר על מישהו אחר?

התקשורת אמרה שיהיה לנו תקציב של 150-200 מיליון פאונד לרכש הקיץ. אלה היו תדרוכים של המועדון. יכול מאוד להיות שגם קלופ האמין\מאמין לזה.

ציפייה ליותר ממקום 4? לא. אולי זה יקרה אם יהיה מזל עם פציעות (חחחח) כי קלופ מוציא מהסגל שלו יותר ממה שמאמנים אחרים מוציאים.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ציפייה שגויה שלנו האוהדים, אבל לא הזויה. בחצי העונה הראשונה של העונה שעברה היינו חזק במירוץ, עד שהיעדר העומק בהתקפה והיעדר האיכות בהגנה גמרו אותנו. על כן זה לא תלוש מהמציאות לחשוב שעם סלאח, רוברטסון שאמור להיות סולידי יחסית, ואן דייק ועוד קשר מרכזי (כמו שפמפמו לנו כבר מאמצע מאי) נוכל להתחרות העונה על האליפות.

הבעיה היחידה היא שזה פשוט לא קורה.

5. Esomech Member

פשוט כי מסתבר שסוטון עדיין לא ירדה מהעץ שלה, ויש דיווחים שאפילו אם כן נציע הצעה שהם יקבלו הם יתלוננו שוב, מה שיכול לגרום לעונש העברות לא מובטל. פלוס לזה שהם מעדיפים למכור אותו לצ׳לסי בפחות כסף מאשר לקבל איזהשהיא הצעה שלנו והכל בגלל שקלופ לא יכל להתאפק וניפגש עם השחקן באמצע העונה למרות שבסוטון ביקשו שנחכה עד סיום העונה.

סמואל אטו.
    ועכשיו ברצינות, בחצי הראשון של העונה היינו ראש בראש עם צ׳לסי, הם יותר יעילים אנחנו יותר מלהיבים, הפציעות והחסרון של מאנה הובילו לחודשיים רעים מאוד שלקח לנו עוד חודש להתאושש מהם..השחקנים הבכירים עדיין נשארו פלוס כל ההצהרות של המועדון לפני על קיץ מאסיבי שאוטומטית מעלים את הציפיות כלפי העונה הבאה

6. one united Member

למה יותר ממקום 4?? כבר הבעתי את דעתי שרק פציעות יכולות להפריע לליברפול לרוץ עד הסוף עם סיטי. אלו שתי הקבוצות שמשחקות את הכדורגל הכי טוב באנגליה,ושוב,בפעם האלף ליברפול עד הפציעות הייתה גם יותר טובה מסיטי בשנה שעברה.
    אז נכון, פפ יכול להביא כמעט את כל מי שהוא רוצה ולכן הסגל שלו יותר חזק והוא יהיה פחות תלוי בפציעה כזו או אחרת אבל חוץ מהם, טוטנהאם מצויינת אך לא התחזקה,על יונייטד עם מוריניו אין מה להרחיב את הדיבור יותר וארסנל עם וונגר זה כבר הרבה זמן לא מפחיד.

7. סמואל אטו Member

אולי לא הובנתי נכון.
    זה שליברפול יכולה לסיים מעל מקום 4 זה ברור( לסטר לקחה אליפות לפני שנה וטוטנהאם כבר שנתיים מסיים מקום 2).
    השאלה שלי היא אילו מקומות לדעתכם יהיו הטווח הריאלי עבור קבוצה כמו ליברפול לסיים בה? עכשיו, לפני שהעונה מתחילה.

8. alexshw Member

תלוי איך מסתכלים על זה. מלכהתחילה הסגל של ליברפול לא באמת היה שווה טופ 4 מבחינת האיכות על הנייר, קלופ הוציא ממנו את המיטב והביא אותו לשחק כדורגל נהדר עדיין עם חלק אחורי כזה וקישור אחורי כזה אי אפשר להתחרות על אליפות,כן אפשר לחלוף על קבוצות פחות מאומנות כמו יונייטד וארסנל. קלופ היה לחלוטין אובראצ'יבר בעונה שעברה. לפחות בכל הקשור להתקפה הוא הביא את דרגת האימון לצורה המיטבית יחסית לחומר שחקנים. לא ריאלי היה לצפות למיקום גבוה מזה.
    כמי שצופה בפרמייר ליג מאמצע שנות התשעים, אני טוען שזו הייתה אחת העונות היותר טובות של ליברפול גם בפן התוצאות וגם בפן ההנאה ממשחק והקרדיט לקלופ בעיקר.

oranfu ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם היו הרכבים מלאים משך כל העונה אז ליברפול מועמדת לאליפות אפילו עם לוברן ומיניולה.
    מכיוון שאני יודע שהפציעות שהתחילו אתמול עם לאלאנה ימשיכו להכות בנו, אנחנו נסבול באופן קשה מזה וכל פעם שיהיה חסר עוד שחקן או שניים אנחנו נאבד נקודות קלות.
    אין לנו מה לדבר על אליפות עד שלא מביאים בלם וקשר ושניהם ברמה גבוהה מאוד.
    עד אז זה רק מאבקי טופ 4.

הפסקה של @Esomech בנוגע לאיכות ההתקפית שלנו תחת פציעות מדויקת וזה מה שיקרה.
    יש צורך קריטי בקשר ובלם, צורך שזוהה ע"י קלופ. מי אשם שזה לא נסגר? נכנסים פה לספקולציות, בסופו של דבר זה לא נסגר וזאת בעיה חמורה בין אם זה קלופ אשם או הבעלים.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  10. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

4-6.

היינו יכולים להלחם על יותר מזה העונה, אם הדיבורים על תקציב עתק וקיץ גדול היו יותר מדיבורים, והסגל היה מקבל את החיזוקים ההכרחיים.
    אבל בליברפול כמו בליברפול, דיבורים לא מתורגמים למעשים וכעת זה לא יפתיע אף אחד אם לא נבצע אף החתמה נוספת, ובמצב העניינים הזה אין לאף אחד שום זכות לצפות ליותר ממקומות 4-6.

תגידו לי שבחצי הראשון של עונה שעברה נאבקנו על אליפות, אני אזכיר שבסיכום של עונה לא נאבקנו על אליפות בגלל הגנה חלשה ומחסור בעומק - אף אחת מהבעיות האלה לא טופלה כראוי, מוחמד סלאח אחד להתקפה לא שווה יותר עומק ממה שהיה בעונה שעברה כשלוקחים בחשבון שנהיה גם באירופה. כמובן שבמועדון מבינים את זה, אבל קו המחשבה הוא "וודברן וארנולד נראים טוב בפרי סיזן, אז הם כמו החתמות חדשות ויוסיפו עומק".

11. Coutinho10 Member

אני ממש לא חושב שהיינו אנדר אצ׳יברים בעונה שעברה. הייתה לנו ההתקפה החזקה בליגה (לא יכולנו להגיד את זה לפני שהעונה התחילה ואז מהר מאוד הבנו שמאנה פורח ולאלנה הגיע שונה לעונה הזאת.) בליגה שכמעט כל קבוצות הטופ החליפו מאמן (ונראו רע מאוד).
    זה לגמרי מספיק לטופ 4 וגם בסוף הוא היה שלנו להפסיד ולא להרוויח.

גם העונה לדעתי אנחנו שווים טופ 4, גם בלי ואן דייק וקייטה. לקלופ יש חסרונות רבים אבל למעט פוצ׳טינו הוא המאמן היחיד שיודע מה הוא רוצה מעצמו ומיישם את הפילוסופיה שלו בהצלחה. אולי גם קונטה ברשימה הזו אבל צריך להיות המשכיות כי פתיחת העונה שלו הייתה תוצאה של רעיון כושל ודיי שיחק לו המזל עם שינוי המערך.

שלא תבינו אותי לא נכון, אני אכעס בדיוק כמוכם אם לא יגיע רכש. לא ייתכן שעונה שעברה הם נהגו בחסכנות ועכשיו כשיש את הכסף ואת היתרון של ליגת האלופות הם לא מנצלים את המצב.
    אפשר להגיד שהם אנשי עסקים חכמים, אבל אם יש משהו שלמדתי בחיים זה שלפעמים צריך לדעת את העיתוי הנכון לקחת בו סיכונים. אם היו מנצלים את הקיץ ואת ההזדמנות הסוג של חד-פעמית הזו הם יכולים היו למנף את הרווחים שלהם ולהביא את המועדון דרגה קדימה.
    אני מניח שהם לא טיפשים ומודעים להזדמנות, ושאולי קלופ והצוות שלו הם בעצם האשמים במה שקורה. דבר שבטוח, זה שלא הם אשמים באי ההבאה של ואן דייק אלא קלופ ומחלקת הרכש עם התנהלות מגוכחת.

12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה שיחק לו המזל? לקח החלטה טקטית שהביאה לו אליפות, הוציא 150% משחקנים כמו מוזס... הוא שיחק אותה, לא שיחק לו שום מזל.

לפי מצב הסגל הנוכחי אנחנו לא שווים יותר ממקום 4, וגם רק להגיע לשם יהיה הרבה יותר קשה העונה מבעונה שעברה. עם כל החרא ששופכים פה על מוריניו, הוא הביא בלם, קשר אחורי וחלוץ רציני ישירות להרכב ואני רואה אותם משחקים בדיוק את הכדורגל שהוא רוצה וביותר הצלחה. בנוסף אני לא רואה שום סיבה לחשוב שסלאח ורוברטסון הופכים אותנו לחזקים יותר מצ'לסי, סיטי (להזכיר שוב כמה כסף כבר נשפך ועוד עתיד להישפך שם?) וטוטנהאם, במיוחד בעונה עם ליגת האלופות (או שלא).

זה תקליט שבור שחוזר כל איזה שנתיים-שלוש, אבל המחדלים בסגל הזה הם כל כך ברורים ולא כאלה קשים לסגירה. בלם וקשר אחורי/מרכזי/התקפי לא אכפת לי כבר, והייתי נכנס לעונה הזאת עם תחושה הרבה יותר טובה.

מה שבאמת מוציא מהכלים זה שנראה שקלופ אפיין את החורים בסגל בדיוק כמונו, אבל מסתפק במועט כי הוא אידיאליסט ומינימליסט בו זמנית. או הכל או כלום. ההנהלה מביכה ללא ספק, אבל שמישהו יגיד לי בבקשה איך הצענו 65-70 על קייטה ואחרי הסירוב לפחות חצי מהסכום הזה לא יצא על קשר אחר בחצי מהמחיר שיכול לבוא לתת עבודה.

oranfu ו-golding אוהבים את זה.
  13. Coutinho10 Member

אני חושב שלקונטה יש עוד מה להוכיח, אין סיבות שלא יעשה את זה עם הסגל המשודרג של צ׳לסי.
    ושמע, הוא עבר למערך הזה בלית ברירה, אני דיי בטוח שהוא בחיים לא דמיין שהמהלך הזה יהיה כזה מוצלח.

אני חושב שסלאח כן פותר כמה בעיות שהיו לנו בהתקפה ומוסיף לדברים שכן היו טובים. ושוב, הבעיה שלנו לא הייתה עם המועדונים הגדולים - אז ההשוואה מולם היא פחות קריטית בעיני, להיפך זה מבורך, ככל שהן יותר ישתלטו על המשחק ככה הסיכוי שלנו לעקוץ עם הסילונים גדל. הבעיה שלנו הייתה מול הקטנות ומולן איבדנו את הנקודות הלא מחויבות. בלם טוב היה מקל לנו את החיים מולן, וקשר טוב לעזור בפתיחת הבונקרים.

אנחנו גם נוטים לשכוח את זה אבל בעונה שעברה לא היה לנו את קוטיניו בקישור והמעבר לשם לאט לאט מתברר כמשהו שמשדרג את המשחק שלנו בכמה רמות.

14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שלקונטה יש עוד מה להוכיח, אבל להגיד שהוא עבר למערך הזה בלית ברירה זה לא נכון בעליל לדעתי. זה מערך שקונטה עבד איתו כל החיים בערך (אם איזה איטלקי/אלעד קורא פה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה), לא סתם זה הצליח. לא דמיין שזה יהיה כזה מוצלח? אולי, אבל זה לא רלוונטי. הוא עשה את זה כי הוא יודע איך להעמיד את השחקנים על המגרש ולהתאים אותם לשיטה (מוזס ווינג באק, אזפיליקווטה בלם).

סלאח הוא רכש נהדר לדעתי, אמרתי את זה עוד לפני הפרי-סיזן וכל ההופעות שלו עד כה הצביעו שהוא יביא בדיוק את מה שציפיתי שהוא יביא - תנועה בלתי פוסקת וגולים. הוא לא האישיו פה ואפילו לא רוברטסון, לפחות אפשר להגיד שלעמדת המגן השמאלי הביאו מישהו.

ההשוואה מול שאר המועדונים היא לא בהקשר של משחקים ראש בראש, אלא בהקשר של איכות ועומק הסגל לריצה של 38 משחקים לאליפות. כלומר, מי מוכנה לזה יותר. כרגע כמו שאני רואה את התמונה, שלושת הקבוצות שסיימו מעלינו בעונה שעברה התחזקו יותר מאיתנו/נשארו חזקות יותר מאיתנו, יונייטד התחזקו משמעותית, וארסנל בתכלס התחזקו כביכול "בדיוק" כמונו עם מגן שמאלי סולידי והחתמה גדולה להתקפה. תוסיף לזה עוד במינימום 8 משחקים (או שלא) בעצימות גבוהה בצמ'פיונס וזה רק בחצי הראשון של העונה, ותקבל, ככל הנראה, עונה של מאבק על המקום הרביעי כבר בחצי הראשון של העונה, בניגוד לחצי העונה שעברה שהייתה נהדרת.

ההרכב למשחק מול בילבאו:

מיניולה
    מורנו לוברן מאטיפ ארנולד
    מילנר צ'אן גרויץ'
    פירמינו אוריגי סלאח

ספסל (לשם המחשה לקחתי את ה7 חזקים) - קאריוס, קלאבאן, רוברטסון, וויינאלדום, וודברן, מאנה, סולאנקה.

והנה מילנר מוסט לקישור LIKE A NEW SIGNING. #התחלנו

Coutinho10 ו-אלעד אוהבים את זה.
  15. Scouser Member

עולים לידידות מול בילבאו עם מורנו מגן ומילנר קשר באמצע.

נבואה - עוד שבועיים נקבל כתבות "דעה" באקו על זה שמורנו השתפר המון באימונים והוא כמו שחקן רכש, ולא צריך קשר אם מילנר חוזר לאמצע.

מצב נושא:
הנושא נעול.