ליברפול 2017/18: חזרה לצ'מפיונס ליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

שעון החול הזה מתקתק מבחינתי (ומבחינת רוב אוהדי ליברפול שלא חיים באשליות) כבר מלפני 3 שנים. אני צפיתי שההתקדמות של קוטיניו תהיה מהירה יותר ועל כן שגם נאבד אותו מוקדם יותר, אבל הוא הבשיל לאט ורק בעונה הקודמת שמר על יציבות והביא מספרים של שחקן גדול. אני מאמין שההסטה לעמדה בקישור שתואמת יותר את היכולות שלו (אני זוכר שהיה פה ויכוח על זה אפילו לא כזה מזמן עם @Mellow29 אולי?) תעשה לו רק טוב והעונה הוא כבר יצמח למימדים מפלצתיים. אפשר רק לקוות שהוא ייתן לנו את העוד עונה הזאת, כל דבר יותר מזה כבר יהיה מדהים מבחינתי.

דשדשה 5 שנים? הבנאדם היה בן 20 כשהגיע, בקושי התחיל את הקריירה בבוגרים... אתה מדבר כאילו הצלנו אותו מהליגה השלישית ברומניה. יש שחקנים שאני אגיד שחייבים למועדון משהו (נניח, לוקאס... וגם סוארז בזמנו), קוטיניו הוא לא אחד מהם. הוא הגיע בסכום זעום, הימור סופר-מחושב ומוצלח וגם לא קיבל ישר את המפתחות להרכב. הוא אצלנו כבר 4 וחצי שנים, עבד סופר דופר קשה, שמר על הראש למטה ולא זיין את המוח בתקשורת אף פעם. במהלך התקופה הזאת הוא ראה את כל הכוכבים ששיחקו איתו ב2014 פורשים/נמכרים ולרוב לא מוחלפים בשחקנים ברמה המתאימה. הוא עבר איתנו קמפיין מביך אחד בליגת האלופות, הוביל אותנו השנה לעוד נסיון. אני חושב שהוא כרגע בעמדה שהוא יכול להגיד אני רוצה לברצלונה ורוב האוהדים לא יכעסו עליו (אני יודע שאני לא ואני ממש מהכועסים בדר"כ). ניתן רק לקוות שהוא מוכן לתת עוד צ'אנס למועדון הזה.

עם איך שהקיץ הזה נראה עד עכשיו, אנחנו לא נביא את החיזוקים הדרושים בשביל לתת פייט על האליפות/לרוץ חזק בליגת האלופות - שלא לדבר על לרוץ בשתי החזיתות. על כן ניתן להעריך שיש לנו, במקרה הטוב, שנה להנות מהקוסם הברזילאי.

כיף להיות אוהד ליברפול בשנות ה2000 בסה"כ.

Sir Alex Ferguson, אלעד ו-golding אוהבים את זה.
  2. Rushie Member

אני חושב שהקונספציה הזאת ש"אין שחקן שאין לו מחיר" כבר כמה שנים לא באמת תקפה.
    לייפציג מתעקשת לשמור על קייטה כי הוא שחקן מפתח ועוד עונה שלו שם מגדילה את הסיכויים שלהם לעוד העפלה לליגת האלופות ועוד עשרות מיליונים מהטלוויזיה. כנראה שבחשבון פשוט זה תמיד יוצא להם שווה יותר בהשוואה לכל רווח משוגע שהם יעשו ממכירה שלו אלינו הקיץ.
    אותו הסיפור עם קוטיניו אצלנו וכמו ש70 מיליון לא שכנעו את לייפציג אני לא חושב ש120 מיליון ישכנעו אותנו.
    הסכמי השידור הפכו את כל התמונה ובאופן אירוני החזירו את השפיות במובן שהיום "מחיר" של שחקן נמדד לא רק בכמה כסף הוא מכניס כשהוא נמכר אלא גם בערך הכלכלי שהוא מכניס למועדון כשהוא מצליח על הדשא. ובהנחה שאתה לא פידר קלאב כמו סאות'המפטון או מסובך עם הפייר פליי וחייב למכור, הכסף שמועדונים מקבלים על שחקנים היום פשוט לא מדבר חזק כמו פעם. אפילו נראה שהוא הפך להיות די נחות בחשיבותו בקבלת ההחלטות.

הסיבה שקיוויתי ואולי עדיין מקווה שקייטה כן יסיים פה זה שהוא ממאיס את עצמו על המועדון שלו וזה דבר שכן מדבר חזק בניגוד למה שתמיד האמנתי. צ'לסי עם קוסטה, יובנטוס עם אלבס ובונוצ'י למשל- מועדונים היום לא רוצים שחקנים שלא רוצים.
    מצד שני אני לא רוצה לקוות לזה מחשש שהקארמה תביא עלינו בדיוק את אותו הדבר עם קוטיניו ואז אני אאמין שיש סיכוי שהוא יעזוב.

3. Coutinho10 Member

טומי,

הוא שיחק בבוגרים של ואסקו עוד ב- 2008, היה פרוספקט אדיר ועבר בצעירות של ברזיל. 5 שנים באינטר כששנה אחת מלאה שם והשאלה בת שנתיים בואסקו + שנת השאלה באספניול.
    הוא הגיע בגיל 20+, כן משהו כזה, אבל עם הרבה דקות משחק וגם דקות בשמינית גמר צ'מפיונס באינטר. (אחלה קילומטרז' בגילו.)
    הקריירה שלו הלכה לכיוון לא טוב ולא סתם הוא נמכר במחיר של 13 מ', שנראה זעום לעומת מה שהוא הפך להיות.

דווקא סוארז צריך היה להגיד תודה ? הוא נעץ איזה 50 שערים בהולנד עונה לפני כן, אנחנו אלה שהימרנו בגלל האופי הפרובלמטי שלו אבל הוא זה שכמעט הביא לנו אליפות במו ידיו. יש בכלל ספק שכל קבוצה אחרת שהיה מגיע אליה הייתה זוכה ? זה שחקן שהגיע עם הנבחרת שלו לחצי גמר כולל היד המטורפת שהעלתה אותם בדיעבד. זה לא שחקן שהפכנו אותו להרבה יותר טוב, זה שחקן שהפציץ אצלנו מהשנייה הראשונה עם נגרים, והעלה את הרמה שלו בזכות ההתאמות של רוג'רס.
    גם בעונה שעברה, בשיאו, קוטיניו לא היה בבירור השחקן הכי טוב בקבוצה. סוארז היה אלוהים.
    מה שכן, מאז ההסטה לקישור הוא לבל מעל מה שאנחנו רגילים.

4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

דבר ראשון הוא נמכר בפחות, 8.5 מיליון פאונד עד כמה שזכור לי. וכל מה שכתבת בדיוק ממחיש את הנקודה שלי - להגיד שהקריירה של שחקן בן 20, עם קילומטראז' מכובד בכדורגל בוגרים, "דשדשה", זאת מילה מאוד לא נכונה. עכשיו עברת ל"הלכה לכיוון לא טוב"... לא עקבתי אחריו בתקופה הזאת אז אני לא מתיימר לדעת לאן הקריירה שלו הלכה. גם אתה לא יודע אגב.

דבר שני, אני ואתה כנראה רואים את המצבים האלה בצורה שונה מאוד. קוטיניו הגיע אלינו בתור שחקן צעיר מאוד, עם כשרון גולמי, אופי מצוין, ובנה את עצמו ביחד איתנו. אף אחד לא עשה לו טובה בשום שלב. סוארז לעומת זאת... הגיע אלינו בגיל 24 אחרי שהיה ענק בהולנד ופאקינג נשך שחקן אחר. בזמנו אצלנו הקבוצה נבנתה סביבו, ומחלוץ מצוין הוא הפך לחלוץ הטוב בעולם בשיאו. בתקופה הזאת, בין השאר, הוא נשך עוד 2 שחקנים, הואשם בגזענות כלפי שחקן אחר, ועשה אצבע משולשת לאוהדים של קבוצה יריבה. בטוטאל הפסיד כמות משחקים לא מבוטלת בעקבות כך. המועדון גיבה אותו דרך כל הסערות האלה, ועל הדרך העלה אותו למעמד של שחקן על. גם כאן, אני לא מתיימר לדעת "מה היה קורה אם" - אבל הימרנו על האופי הבעייתי בלשון המעטה שלו, וגם כשההימור הזה נראה גרוע - המשכנו לתמוך בו ולהרים אותו. לדעתי, הרבה בזכות הגיבוי הזה הוא מיצה את הפוטנציאל שלו עד תום. בגלל זה הוא "חייב" לליברפול יותר ממה שקוטיניו "חייב" לנו.

5. oranfu Member

ככל הנראה כן היתה הצעה מאיזה גוף סיני תמורת מיליארד ליש"ט לפני איזה שנה אבל הם דחו את ההצעה.

כרגע אין להם עניין למכור (עלה להם משהו כמו 300 מיליון פאונד לקחת אותנו וכבר שווים למעלה ממיליארד...).

אנחנו יכולים להיות תחרותיים גם תחת הבעלים האלה האמת. אנחנו אחד המועדונים הכי מכניסים בעולם.

אם אתה כבר מעלה פה את סיטי, אז הבעלים שלהם רצו לקנות את ליברפול בהתחלה. אבל שני הבני זונות הבעלים הקודמים שלנו דרשו מיליארד ליש"ט בזמנו (אם אני זוכר נכון) - מה שכמובן היה לא ריאלי. אז הם הלכו וקנו מועדון זול יותר משמעותית.

הדיווחים מברצלונה אכן לא רציניים. הם כביכול מצפים שנמכור להם את קוטיניו (חוזה לחמש שנים בלי סעיף שחרור) תמורת 70 מיליון יורו כשהם מקבלים 220 מיליון על ניימאר.
    גם אם נמכור, אני מעריך שהם ייאלצו לתת לנו לפחות 120 מיליון יורו על מנת להוציא את זה לפועל.

אגב, אני מקווה שכולם הבינו עכשיו שברצלונה רוצים את קוטיניו לא כחבר לניימאר אלא כמחליף.

אחרי שהיום, שוב, קלופ אמר חד משמעית שקוטיניו לא למכירה אני לא רואה אותנו מוכרים אותו. מכירה שלו עוד עלולה לגרום לקלופ לשים את המפתחות.

להשוות כאן לרונאלדו וסוארז זה גם לא קשור. רונאלדו ניסה ללכת במשך לפחות שנה לפני שעזב וכולם תמיד ידעו שריאל זאת השאיפה שלו.
    גם במקרה של סוארז, כולם ידעו שהוא חולם על ברצלונה ולא היה לנו שום מינוף איתו.
    אנחנו לא יודעים דברים כאלה על קוטיניו. הוא לפני חצי שנה אמר שמעדיף לשחק באנגליה על פני ספרד, מעולם לא התבטא (עד כמה שידוע לי) שיש לו חלום לשחק בספרד ויש לו חוזה לעוד 5 שנים בלי סעיף שחרור כל הכח בידיים שלנו.
    כשלוקחים בחשבון גם איזה מחירים נזרקים לאוויר הקיץ צריך להיות חתיכת מטומטם בשביל למכור אותו בפחות מסכום של 120-130 מיליון יורו וגם זה בספק ורק אם הוא עושה בלגן (מה שלא עושה רושם שיקרה).

חוץ מדיווחים של התקשורת המגויסת של ברצלונה אין באמת שום דיווח רציני שטוען שהוא רוצה לעזוב או קרוב לעזוב ובכל מקרה עושה רושם שאין לקלופ שום כוונה למכור הקיץ.
    כשלוקחים בחשבון שאנחנו לא מביאים את קייטה (שרוצה לבוא) כי לייפציג לא מוכנים למכור (ומסרבים להרבה מאוד כסף) אז למכור את קוטיניו יעמיד את הבעלים בלב הביקורת של האוהדים ואני לא חושב שהם מטומטמים מספיק בשביל לעשות מהלך כזה.

אני לא תמים, אני מניח שבשלב מסוים הוא יגיע לברצלונה (בטח בקיץ הבא) אבל אני לא רואה את זה קורה הקיץ.

בלי קשר, הקיץ שלנו לא זז. אם זה היה מועדון נורמלי הייתי אומר ש-VVD יגיע כי הכל מצביע לזה (ועושה רושם שיש כמה אנשים שמספיק מקורבים על מנת להיות דיי בטוחים). מצד שני זה ליברפול ועד שהוא לא מוצג באתר הרשמי הכל יכול להיות.

וגם הוא - זה לא מספיק.
    בינתיים קליין יחמיץ את פתיחת העונה וגם גומז עכשיו פצוע.
    אנחנו מאוד קרובים לראות את פלאנאגן משחק במשחק פתיחת העונה וזה שחקן שנראה כמו איזה בן 35 שמתעקש לא לפרוש ומחלטר בעירוני רמת השרון.

אגב, מה קורה עם החוזה של צ'אן? איך זה עוד לא נחתם?

כל הדיבורים על הכסף הרב, ההכנות שנעשו על רכש - הכל חרטא (כרגיל במועדון הזה). הקיץ הזה בינתיים נראה פשוט לא טוב והעונה מתחילה עוד פחות משבועיים.

אגב, אני חייב לציין שכיף לראות את פריז אונסת את ברצלונה. שיאכלו קצת מהדייסה שלהם. לפחות הם מקבלים הרבה כסף על השחקן בניגוד למה שהם עושים כשרוכשים.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  6. Mellow29 Kopite

לפי מה שפירס כתב, אלכסנדר ארנולד הוא הפייבוריט לפתוח כמגן ימני. אני אם כבר תוהה למה מילנר כן נספר כמגן שמאלי אבל לא כמגן ימני.

7. Coutinho10 Member

איפה יש סתירה ב- ״דשדשה״ ו״הלכה לכיוון לא טוב ״?
    הוא חתם באינטר והיה שם 4 עונות, מתוכן 3 בהשאלה. אלה 4 שנים שהוא לא התקדם בהם.
    אני לא יודע מה לגביך אבל אני הכרתי אותו גם אז. העונה היחידה המלאה שלו באינטר הייתה אצל בניטז שנתן לו צ׳אנסים, אני כן יודע שהיו לו כמה הופעות יפות אבל לא היה בשל באותו רגע ונשלח לספרד.
    אני לא חושב שהרבה מועדונים ברמה של ליברפול היו מהמרים עליו כשחקן הרכב, וגם לא בטוח שהיה מוצא את עצמו באינטר.
    לי לגמרי זכור שהוא הגיע וישר נכנס להרכב. אם כבר בעונה השנייה (שרצנו לאליפות) הוא לא היה באנקר לאורך כולה.

לגבי סוארז, זה טוב ויפה להגיד שתמכנו בו לאורך כל הדרך אבל בוא נודה באמת - לא היה לנו שום סיכוי להביא שחקן שיתן חצי מהתרומה שלו. יש שטוענים שהמקרה עם איבנוביץ׳ והמקרה עם קייליני היו ניסיונות שלו להמאיס את עצמו עלינו בשביל להימכר, לא שולל את זה בכלל אחרי השקט המופתי שהוא מציג בבארסה.
    יותר מזה, בעונה האחרונה שלו הוא לא הורחק פעם אחת. הוא לא כזה פסיכופט כמו שמציירים אותו.

אנחנו חייבים לו בגדול, אני לגמרי הרגשתי שהתחושה היא שהוא כבר גדול עלינו, כמה שחקנים לאורך ההיסטוריה סיימו עונת פרמייר ליג עם 30-10 ?

8. Coutinho10 Member

בגלל הפציעה של קליין או ממש כקבוע ?

9. Mellow29 Kopite

הפציעה. אני חושב שהוא נתפס מעל גומז ברוטציה, לפחות כמגן ימני.

Coutinho10 אוהב/ת את זה.
  10. oranfu Member

@Mellow29 ברור לי שארנולד יועדף על פלאנאגן. אני פשוט חושש שגם הוא ייפצע עד אז.

קוטיניו היה בן 20. אמנם המעבר לאינטר לא הצליח, אבל להגיד שהצלנו לו את הקריירה זה קצת מוגזם. מועדונים ברמה של ליברפול? היינו קבוצת אמצע טבלה באנגליה כשקנינו אותו. הוא היה מוצא עוד מועדונים בלבל מקצועי כמו שלנו, אין לי ממש ספק.
    הוא נכנס ישר להרכב כי הקשר ההתקפי הנוסף שהיה זה דאונינג...
    אני גם זוכר שפוטצ'ינו (שאימן אותו באספניול) רצה אותו בסוטון אבל הקדמנו אותו.

סוארז לא היה חייב לנו כלום גם כן. אנחנו גם לא היינו חייבים לו.
    הוא היה גדול על המועדון? כי המועדון הזה לוזרי עם 0 אמביציה. מועדון רציני נלחם בשיניים להשאיר אותו ולסחוט ממנו מה שאפשר כשחקן. זאת גם לא חכמה בדיעבד כי אני טענתי את זה בזמן אמת שאסור למכור אותו. אחרי שהכנסנו לו סעיף שחרור לחוזה כמובן שכבר לא היה מה לעשות אבל אני גם משוכנע שFSG היו דיי שמחים למכור אותו.

אפשר לחשוב שאנחנו אברטון שלא מסוגלים להחזיק שחקן (עם כל הכבוד). אנחנו לא צריכים להיות מועדון שנכנע לאף מועדון אחר מראש, אנחנו מהאליטה של הכדורגל העולמי. כן, אנחנו לא עם הישגים כמו שמתבקשים, אבל העניין, הכסף, ההיסטוריה וכמות האוהדים ברחבי העולם לגמרי ממצבים אותנו בטופ. אבל בעלים מנוולים עם אוהדים לא חכמים הובילו אותנו לחשוב כאילו אנחנו צריכים להגיד תודה לכל שחקן טוב שהואיל בטובו לשחק אצלנו.

הבעיה הכי גדולה של המועדון הזה היא החשיבה וחוסר האמביציה כי באמת שאין שום סיבה שלא נסתכל על עצמנו כאחד מהמועדונים הגדולים בעולם (בפעולות, לא רק בדיבורים כמו שהבעלים האלה עושים).

Big Virgil אוהב/ת את זה.
  11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין סתירה, גם לא כתבתי שיש סתירה, כהרגלך אתה מכניס לי דברים לפה. אולי כדאי לך לצטט אותי כמו שאני מצטט אותך סתם כדי להיזכר מה בדיוק נכתב. בקיצור, לעניינינו- אין סתירה, פשוט מדובר בשני דברים שונים. דשדשה = לא התקדמה עד אותו רגע, נראה לי שמדובר במשהו שהוא דיי אובייקטיבי, ואני לא חושב שאפשר להגיד את זה על שחקן בן 20 שכבר אז שיחק בסרייה אה ובליגה הספרדית הראשונה. הלכה לכיוון לא טוב = טענה אחרת לגמרי שגורסת שאם לא היה עובר אלינו, הקריירה שלו הייתה הולכת לכיוון לא טוב. על זה אני לא מתווכח כי כמו שציינתי, לא עקבתי אחריו לפני שהגיע אלינו.

אחת משלוש השנים האלה בהשאלה הוא העביר בואסקו דה גמה, כלומר המשיך לצמוח בקבוצת הנוער שלו. עוד שנה מתוך שלוש השנים בהשאלות הייתה השאלה דיי מוצלחת אצל פוצ'טינו באספניול. איך אתה כותב משפט כמו "אלה 4 שנים שהוא לא התקדם בהם?" א' שנים-בהן, ב' אם הוא לא היה מתקדם מגיל 16 הוא לא היה מגיע לליברפול.

הטענה היא לא כמה הוא היה טוב, אני לא מבין למה אתה ממשיך לדחוף את זה. אני טענתי שסוארז, בהתחשב באופי הבעייתי שלו ובכל השטויות שהוא עשה אצלנו עד 13/14, היה "חייב לנו" יותר ממה שקוטיניו "חייב לנו" עכשיו. מדובר על קיץ 2013 לעומת הקיץ הנוכחי.

שורה תחתונה - בקיץ 2013 סוארז היה חייב למועדון יותר מאשר קוטיניו בקיץ 2017, בהתחשב בגיבוי הפומבי שקיבל, בכמות המשחקים שהוא החסיר (עד לאותה נקודה), וכן גם בתקופה ששהה במועדון (סוארז שנה וחצי ב-13', קוטיניו 4 וחצי שנים ב-17'). אני לא חושב שאפשר לבוא בטענות לקוטיניו אם הוא רוצה לעזוב הקיץ אחרי 4 וחצי שנים במועדון במסגרתן, כמו שאמרתי (ולזה לא טרחת להגיב), הוא רואה את השחקנים הטובים ביותר של הקבוצה נמכרים ואת הקבוצה הולכת צעד קדימה שניים אחורה כל שנה.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם קולטים שמחר אוגוסט?
    האם זה רציני שאנחנו נעלה מול ווטפורד ובטח גם מול פאלאס ארסנל ומוקדמות אלופות עם מאטיפ/לוברן/קלאבן, בלי קשר חדש ועם מילנר מגן שמאלי?
    אני ציפיתי שב1 לאוגוסט מצבנו יהיה הרבה יותר טוב, ממש מאכזב.

Esomech, oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בסה״כ מרוצה דווקא.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  14. Coutinho10 Member

אבל הנה, הוא היה באינטר ולא מצא את עצמו שם.
    אני לא חושב שכשהוא הגיע אלינו הוא היה במצב של להגיע לקבוצה ברמתנו כשחקן הרכב. היה לו הרבה מזל.

אני לגמרי מסכים שהרזומה שלו בגיל כזה היה יפה מאוד, אבל בהתאם לציפיות שהיו ממנו זה היה נראה כאילו הוא נשאר במקום ולא מוצא את עצמו ברמות הגבוהות. הוא היה לא רע בכלל אצל פוצ׳טינו אבל אי אפשר להגיד שהוא משך עיניים ועובדה שהוא גם נשאר אחרי זה עוד חצי שנה כמעט נטולת משחקים באינטר.
    ההייפ עליו היה דיי גדול, זה מה שזכור לי בכל אופן.
    אגב אני דיי בטוח שהוא עצמו אמר משהו בסגנון הזה של - ״אני מודה לליברפול על שהאמינה בי״, אני אחפש.
    בכל מקרה, אני חושב שהוא שחקן אדיר והוא משתפר משנה לשנה, אבל עוד לא קיבלתי את הרושם שאנחנו תלויים בו טוטאלית. עם סוארז נניח ידענו כולנו שזה שחקן שאין לו תחליף.

ולגבי סוארז, שמע קשה לי להסכים איתך לגביו (או לגבי כל דבר ? חח). בזמן אמת וגם היום אני חושב שהעונש שקיבל על ההערה לאברה לא היה פורפורציונאלי בשיט. הוא היה השעיר לעזאזל של הליגה הזאת.
    אף אחד לא חשב שהוא יקבל 9 משחקים בחוץ על פליטת פה, ואתה לא זורק שחקן כמוהו על מעידה ראשונה שכזאת.
    גם אחרי זה וגם אחרי איבנוביץ׳ היו מי שרצו אותו (ארסנל, בארסה גם אחרי הנשיכה של קייליני), ואנחנו הצלחנו לסחוט עוד עונה במאמצים רבים.
    בעיני אנחנו לגמרי היינו תלויים בו, גם אם ניקח את 2013 כשנה שהוא היה תלוי בנו, הוא היה גדול עלינו בשנתיים שאחרי. (לחשוב שהוא שיחק עם דאונינג וצ׳רלי אדם.. בעעע)

אורן,

אחי אתה כל פעם מעוות את מה שאני כותב, מה יהיה?
    כתבתי שהוא חייב לנו המון, נתנו לו את המפתחות בגיל צעיר ואחרי שלא מצא את עצמו במועדון גדול אחר.
    למה הוא לא שילם את החוב לדעתי ? כי עד היום הוא היה שחקן מצוין אבל רק עכשיו הוא באמת הופך לכוכב גדול, מגיע לנו להנות מזה, לקבל את דמי ההשבחה עליו. (על הדשא ולא במזומנים.)

עריכה:

סורי על הציטוט הענק.

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/17
  15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נפטרתם מלוקאס ואתם עדיין מתלוננים.

אם ונגר היה נפטר מהמעיל שלו הייתי מסכם את זה כקיץ מוצלח.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.