ליברפול 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

אני מתקשה להאמין שווינאלדום הוא אלטרנטיבה לזיילינסקי. העדפנו לשלם יותר בשביל האופציה הפחות מועדפת עלינו (והיה ברור שהוא מת להגיע, הפולני)? לא סביר.
    יכול להיות שהתקשורת לא ממש יודעת בדיוק את המטרות שלנו כמו שחשבנו. אני מבין שאנחנו במו"מ עם ניוקאסל כבר שבועות.

אני רואה שמדברים על ווינאלדום בתור הקשר המרכזי (בצמד עם אמרה?). לא יודע. אני חושב שהוא על העמדה שכביכול רצינו את זיילינסקי אבל זה לא כמו דהוד למשל. אני חושב שעדיין רוצים קשר מרכזי\אחורי.
    אני חושב שאנחנו צריכים קשר התקפי. עד ווינאלדום היה לנו את מאנה, פירמינו, קוטינו, לאלאנה (הלמלמ) ומרקוביץ' (פח פח פח). השניים האחרונים (ובטח האחרון) צריכים לעזוב הקיץ. גם אם רק אחד יעזוב, בכל מקרה היינו צריכים עוד קשר. זה נותן לנו עומק טוב בעמדה הזאת שלא ממש היה קיים כבר שנים.

כמובן שצריך לפתור את הבעיה (הקשה והקריטית) במרכז הקישור וצריך גם גיבוי לעמדות המגנים.

בקשר למגן שמאלי, יש דיווחים בצרפת שאנחנו רוצים\שוקלים את ג'ורדן אמאבי באסטון וילה.

2. Coutinho10 Member

למה אתה לא מעז להסתכל על המנצ'סטריות, מאז ומעולם היו להם סגלים הרבה יותר טובים משלנו.
    למעט עונת 2015 עם רוג'רס אני באמת לא זוכר עונה בעבר הקרוב שהבעיה שלנו הייתה המשחקים מול הקבוצות הגדולות, להפך, אלו בדיוק המשחקים שאנחנו מתעלים בהם.
    הבעיה שלנו מאז ומתמיד הייתה הקבוצות הקטנות, איבודי הנקודות המיותרים ואו אימפוטנציה קשה בהתקפה או הגנה מחוררת.

אני לא יודע איך אפשר להגיד שהקיץ הזה עשינו רכש רוחבי, קאריוס, מאטיפ, ווינאלדום, מאנה - כולם שחקנים שמגיעים ישירות להרכב. אולי המחירים הנמוכים מטעים אותך וגורמים לך לחשוב ככה.
    לגבי מאנה - לגמרי טיפיקל ליברפול, כתבתי שיש לי ספק רב לגביו אבל זה שחקן שקלופ מאמין בו, זה לא רכש של ההנהלה וזה לא שום דבר, זה שחקן שקלופ בחר לעשות הכל כדי להביא אותו, הוא יכל לחכות לגצה ולא יודע מה, אבל הוא לקח את מאנה.
    לי מרגיש שהוא לא עילוי טכני והוא לא השחקן שיעזור לנו מול בונקרים כי הוא לא ממש יצירתי/שחקן עם מסירות עומק גדולות, הלוואי שהאבחנה שלי עליו מוטעית ואני אכן לא מכיר אותו מספיק.
    קלאבאן - הכל חוץ מטיפיקל ליברפול, היית צריך בלם והבאת בלם סולידי מהבונדסליגה בכלום כסף, אנחנו אפילו לא מכירים אותו כדי לשפוט אותו.

3. Mellow29 Kopite

אקו: מאנינגר יחתום כשוער שלישי לעונה אחת.

4. Rushie Member

קוטיניו,
    לא הבנת. אני לא אומר שאני לא מסתכל על המנצ'סטריות וצ'לסי כי הן ינצחו אותנו במשחקים מולן, אלא כי הסגל שלהן חזק משמעותית משלנו ואני לא חושב שנאתגר אותן בצבירת הנקודות.
    אני גם לא אמרתי שהרכש הוא רוחבי, למרות שאתמול ראיתי בפייסבוק דרך נוספת להסתכל על הקיץ הזה: כל השחקנים שקנינו כולל ווינאלדום עלו לנו חצי מיליון פחות מהסכומים שקיבלנו על סטרלינג ואייב ביחד... גם עם סוארז היה משהו דומה בקיץ שלפני שנתיים. אנחנו תמיד אוהבים לבנות פה סגל חדש כל קיץ מסכומי כסף שקיבלנו על שחקן או שניים טובים שמכרנו. זו התחזקות לרוחב במילים אחרות.
    מה שונה קלבאן הזה מטורה או קיריאקוס? היינו צריכים בלם רציני במקום סאקו. הבאנו בלם פלסטר בן 30 לגיבוי. כשטורה או היווני היו צריכים לתת לנו פתאום חודשיים בהרכב בגלל פציעות בכינו על זה כולנו. רוצה להמר על האסטוני?

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אסף, אי אפשר להביא בלם רביעי חזק רק מהחששות שייפצעו לך בלמים מה3 הראשונים.
    קלופ כנראה מעריך את לוברן וסאקו ורק עכשיו הביא את מאטיפ. זה בלתי נמנע שהבלם ה-4 יהיה או צעיר חסר ניסיון שלא ברור מה הוא שווה (גומז) או מישהו ותיק שרק שמח להיות חלק מהסגל ולחכות להזדמנויות (טורה/אסטוני).
    כשנקודת ההנחה היא שקלופ תופס מסאקו, לא חושב שיש טעם לשים 10+ מ' פאונד על עוד בלם.

oranfu ו-Big Virgil אוהבים את זה.
  6. Coutinho10 Member

אוקיי, כשהגענו לקיץ אני מסכים שרובנו רצינו בלם איכותי להרכב, בהתחשב בזה שאנחנו לא מצליחים להביא שחקנים מהרמות הגבוהות, מה מבטיח לך שלא היינו קונים את ג׳ואל מאטיפ ב 20 מיליון במידה ויש לו חוזה לעוד כמה שנים ? לי זה נראה קלאסי, סוג הבלם, הרזומה שלו, הגיל, בדיוק העברה מהסוג שאנחנו עושים.
    אני חושב שקלופ מרגיש בטוח לצאת למלחמה עם לוברן ומאטיפ כמובילים שלנו.
    אני מבין למה הוא סומך על לוברן ובצדק, הוא ראה את העונה הטובה שלו אצלנו ולא את העונה הקטסטרופלית שקדמה לה.
    סאקו יורד לספסל וכבלם שלישי בעיני זה איכותי, אני לא הכי מחזיק מסאקו אבל זה בכל זאת שחקן קבוע בסגל צרפת ואחד שנתן גם אצלנו תקופות מעולות.

שוב, אתה יכול להסתכל על זה כרוחבי אבל גם אם היינו מוציאים 70 מיליון על שתי עמדות בקבוצה ומסיימים את הקיץ היינו בוכים שלא שידרגנו עוד עמדות אחרות.
    אתה לא יכול להסתכל על מספר השחקנים שהגיעו בלבד ולקבוע שזה רוחבי מבלי להסתכל לאן הם מיועדים, 4 שחקנים נכנסים ישירות להרכב לעמדות שהיינו חייבים לשדרג.

לגבי הסגלים של הגדולות, שוב, מה שמכריע בסוף אם תגיע לטופ 4 ותתן עונה טובה זה היציבות שלך והעקביות, שיכתוב עכשיו מי שחושב שהסגל שלנו כרגע לא מספיק טוב כדי לנצח כל קבוצה עד מקום 7 בליגה בכל יום.
    בסופו של דבר מה שיכריע את גורל העונה זה אם נדע להגיע למשחקים מרוכזים ולא אדישים, לגבי המשחקים מול הגדולות אין לי ספק שנגיע אליהם מרוכזים, לגבי הקטנות זו החוכמה.

אנחנו פותחים עונה בלי אירופה ועם שבוע להתכונן ממשחק למשחק, אני לא חושב שהסגל שלנו הוא הטוב הליגה אבל כן בהתחשב בנסיבות זה סגל שיכול לעשות דברים יפים.

בעונה הבאה במידה וניהיה בצ׳מפיונס אז יהיו לי ציפיות גדולות להוציא הרבה כסף בקיץ ולהביא שמות גדולים, כי אז באמת יהיה לנו סיכוי להביא כאלה.

אגב, אני זוכר אותנו לפני שנתיים טורפים את הדשא בכל מחזור, רצים כמו משוגעים, לוחצים וחונקים כל קבוצה, עכשיו כשיש שבוע מנוחה בין משחק למשחק אתה בא מפוקס ואנרגטי לכל משחק, בלי רוטציות, רק ההרכב החזק שלך חם וטרי, ככה זה היה בדורטמונד של קלופ ודיברו על זה הרבה שברגע שהם התחילו להשתתף גם בצ׳מפיונס הם נראו פחות טוב מאשר בלעדיו.

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיבה ששרפנו את המגרש לפני שנתיים היא לא היעדר אירופה אלא שהיה לנו גאון כדורגל למעלה והוא התחיל את הטירוף עוד בלחץ על ההגנה של היריבה. סווארז היה כל כך ענק שהוא היה גורם לכולם לתת 100% מעצמם.

אין לי בעייה עם הרכש עד עכשיו, אני חושב רק שצריך לקנח עם קשר רציני מאוד ו2 מגנים גיבוי. אם לא נביא אחד מה3 האלה, נשלם על זה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. Coutinho10 Member

אני מסכים שסוארז זה שחקן שמדביק את כל הקבוצה בטירוף שלו, הוא לא הסיבה הבלעדית שהקבוצה ביצעה את הלחץ הזה בצורה כ״כ אינטנסיבית, הוא גם לא הסיבה הכי גדולה בזה - היה מירוץ אליפות, היה לנו שבוע מנוחה בין משחק למשחק, זאת הייתה עונה שהרבה התחבר לנו בה.
    סוארז אגדה, אני לא אקח ממנו את ההשפעה שהוא עשה באותה עונה אבל גם לסטר ידעו לעלות כמו אריות בכל משחק העונה כי היו במירוץ אליפות וגם אתלטיקו בגלל שיש להם מאמן מוטיבטור אדיר.

השבוע מנוחה הזה הוא קריטי, תסתכל על קבוצות כמו בארסה וריאל שמשחקות בהילוך שני מתי שבאמת אפשר כדי לחסוך כל טיפת אנרגיה, בפרמייר ליג זה לא הולך בגלל חוזק היריבות וזו גם אחת הסיבות בעיני למה לא הולך לאנגליות באירופה, מלבד הפער ברמת האימון (שאמור להתאזן בשנים הקרובות עם המאמנים האדירים שהגיעו).

״לקנח עם קשר רציני מאוד ושני גיבויים לעמדות המגן.״ - מה קינוח בזה ? ולמה אתה משלה את עצמך שיהיה עוד רכש גדול ? ווינאלדום בא לקישור המרכזי, לפחות לעונה הקרובה, מניח שבעונה הבאה נעשה הכל כדי להביא את דאהוד של גלאדבך וג׳יני ישחק קדימה יותר.

9. sterling Member

אני דווקא מבסוט מהרכש. הדבר שהכי הפריע לי בעונה שעברה היה החוסר מהירות שלנו ומאנה ווינאלדום פותרים את זה, נראה קלופ מתחיל לבנות את הקבוצה בצלמו ואם נשחק על יציאה מהירה קדימה יש מקום לאופטימיות.
    כמובן שיש עוד שני חורים בקישור המרכזי ובהגנה אבל זה לא אומר שהרכש עד עכשיו לא טוב אלא שאם נמשיך בקו הזה של הרכש עם עוד שני שחקנים ראויים לקישור ולהגנה נהיה הכי טובים שהיינו מאז העונה של סוארז

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קוטיניו, קודם כל אתה לא יודע איך ימשיך הקיץ שלנו.
    אני חושב שאם בנטקה הולך אז כן נביא חלוץ וזה יכול להיות גם חלוץ יקר.
    הנקודה היא שאני לא בא לנחש איך ימשיך הקיץ אלא רק מציין שאם לא יבוא קשר ו2 מגנים אז נשלם על זה בהמשך בתוך העונה.

11. Rushie Member

גיל,
    אני מבין את הרציונאל של מה שעשינו במרכז ההגנה. פשוט לא מסכים איתו.
    רשמתי למעלה את כמות ההימורים שלקחנו שם שלדעתי יעלו לנו ביוקר בהמשך העונה.

אם העלתם את לפני שתי עונות. הסיבה שנראינו כמו שנראינו (חוץ מעניין המנוחה בין משחק למשחק) היא שרודג'רס ויתר במודע על ההגנה. הוא ראה את הבעיות שיש שם ולעומת זאת את הפוטנציאל המסחרר של ההתקפה והחליט להמר על התקפה. היינו עולים בהרכב מופקר מאוד של ג'ררארד קשר אחורי וקוטיניו קשר מרכזי לצד הנדרסון (השבוע דיברו כאן על כמה אפקטיבי יהיה לשחק עם קוטיניו שם) ופשוט תוקפים בגלים ופחות מתעניינים במה שקורה מאחורה. כשכל המיינדסט שלך נמצא בהתקפה אתה לא חושש ללחוץ כמו מטורף ולהשאיר חור בעמדה שלך.
    למה אני אומר את זה? כי גם להרכב שצפוי להיות העונה (בכשירות מלאה) יש פוטנציאל לעשות דברים דומים. לא ברמה של הקבוצה שהייתה אז עם סוארז אבל כן איזושהי קוטביות דומה בין הגנה להתקפה.

12. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי אלה ה4 שחקנים האלה שנכנסים ישר להרכב? בעיני היחיד שהוא שדרוג ברור להרכב זה מאנה, שעדיף על כל אופציה שהייתה לנו לאגף ימין עד עכשיו.

אתה לא באמת יודע שקאריוס טוב ממיניולה, או שמאטיפ הוא שדרוג על פני סאקו, ווינאלדום אני בכלל לא בטוח שנמצא ב11 הראשונים שלי, הוא לא הרשים אף אחד כקשר מרכזי ואני בספק שלשם כך הוא מגיע.

אולי הם יהיו טובים מהשחקנים ששיחקו על העמדות שלהם בעונה שעברה, אולי לא. בטח שאי אפשר להגיד באופן חותך שהשחקנים האלה הם שדרוג על פני החומר הקיים. וכשאי אפשר להגיד את זה, זה בהגדרה רכש רוחבי.

אני לא מבין את הנקודה שלך על "הסגל מספיק טוב כדי לנצח כל קבוצה עד מקום 7 בכל יום", כנראה שכן, וזה נכון גם ל7 קבוצות אחרות בפרמיירליג. הסגל הזה, וגם הסגל של בורנמות' לצורך העניין, מספיק טוב כדי לנצח כל קבוצה בפרמיירליג ביום נתון. הרי אף קבוצת צמרת לא מנצחת את כל המשחקים נגד הקטנות וגם לא נגד היריבות הישירות שלהן. אבל עונה בליגה היא כמו מרתון, אלה 38 משחקים שבהם אי אפשר לשקר ובסוף האיכות של הסגל מדברת.

מה שקרה ב13-14, אגב, לא סותר את מה שאני אומר אלא רק מחזק את זה, אמנם הייתה לנו הגנה בדיחה אבל הייתה שם חוליית התקפה מטורפת שבראשה גאון כדורגל כמו סוארז שגם לא מחמיץ דקה כל העונה. רק בדיעבד אנחנו מבינים איזו איכות הייתה לנו בהתקפה אז עם סוארז-סטארידג'-סטרלינג-קוטיניו, וגם קישור של ג'רארד והנדרסון בעונות טובות מאוד (האחרונה הטובה של ג'רארד). ההיעדרות מאירופה עזרה לנו, אבל לא כמו שאתה כנראה חושב - הסגל בעונה הזאת היה כ"כ קצר (בחצי השני של העונה נשארו אולי 12-13 שחקנים שרודג'רס עדיין ספר אותם) שהוא בקושי הצליח להתמודד עם הליגה בלבד.

oranfu ו-k_700 אוהבים את זה.
  13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם ממשיך לחשוב שאלה שאומרים לנו שווינאלדום הגיע לקישור המרכזי אלה פשוט אוהדים שמנסים להשלים את הפאזל בצורה הכי נוחה. (תופס מקום של הנדרסון/צ'אן ולא של סטארידג')
    העובדות בשטח מדברות על כך שווינאלדום לא משחק בתור קשר מרכזי, ואם כן מורכב שם אז זה כאחד משלישייה מרכזית והקדמי מביניהם.
    עד שלא נוסיף לרכישה הזאת גם קשר מרכזי, ההנחה המושכלת צריכה להיות שקלופ מאוד מחזיק מהנדרסון צ'אן לוקאס מילנר - אלה הקשרים המרכזיים שלו. ווינאלדום ישחק יותר קדימה ויאפשר למשל להקטין את התלות בסטארידג' כי כשהוא לא יהיה כשיר או כשנרצה משחק לחץ יותר רציני אז פירמינו יעלה בתור מספר 9 עם ווינאלדום מאנה וקוטיניו מאחוריו.
    אני לא רואה סיבה לחשוב כרגע שווינאלדום הגיע כדי לתפוס את המקום של הנדרסון או צ'אן ב11. הוא הגיע כדי להילחם עם סטארידג' אוריגי מאנה ולאלאנה על 2 המקומות לצידם של פירמינו וקוטיניו.

oranfu, Scouser Tommy ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  14. alexshw Member

15. k_700 Member

איזה הזוי זה, פאקינג מנינגר, שוער משנות ה90 בערך שנראה כבר כמו איזה מאמן שוערים.

מצב נושא:
הנושא נעול.