ליברפול 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ori8 Member

Klopp: "Either go to the most successful club & ride the wave, or to a really big club like Liverpool & say ‘now I’ll do something special."
    בשורה התחתונה זה אומר הכל. הוא לא הגיע כדי להנחית אצלנו שחקנים בפרופיל גבוה שיקחו אותנו קדימה מהר, הוא הגיע כדי לנסות להפוך את הקיימים לכאלה (בתוספת שחקנים כישרוניים ובוסריים). אין לי מושג למה, אבל הוא באמת מאמין שהוא יכול לעשות עלינו ריטייק מדורטמונד.

2. k_700 Member

מה הקשר? הוא נכנס מצוין בתפקיד ששניהם לא צריכים למלא- מתחת לחלוץ, רק שם הוא באמת ישחק בליגה האנגלית(כן בהולנד אמרו שהיה קשר 50-50, לא קשה לראות שאין לו קשר לתפקיד הזה באמת).

רכש בינוני לחלוטין נוסף.
    נראה לי שבליברפול לא הסתנכרנו ממש עם הרף שיהיה לטופ 4 בעונה הקרובה.
    זה כבר לא לרדוף אחרי טוטנהאם של צ'אדלי ו70 נק', זה לרדוף אחרי צ'לסי מחודשת, יונייטד עם מוריניו, זלאטאן, מחטיריאן ואולי פוגבה, סיטי מחודשת, ארסנל(שתמיד תהיה שם).

3. StevenGerrard Member

Dave O’Connell ‏@DaveOCKOP
    LFC aren’t alone in the race for Wijnaldum with Tottenham Hotspur and Everton also keen. (Lee Ryder - Newcastle Chronicle)

Dave O’Connell ‏@DaveOCKOP
    It is understood Newcastle value Wijnaldum at around £27m but Rafa Benitez would be happy enough to retain his services. (@lee_ryder)​

4. Magpie27 Member

5. Esomech Member

6. South Boy Member

קלופ הוא אחד האנשים שאני הכי מעריך בעולם הכדורגל, אבל גם הוא לא קוסם שיכול לעשות יש מאין.
    הוא לא יכול לקחת שחקנים חסרי פוטנציאל או כאלה שלאורך כל הקריירה שלהם דשדשו במקומות בינוניים ולהפוך אותם בין לילה לוורלד קלאס, אולי בחלק מהרכישות שלו בדורטמונד זה הצליח במועדון אחרי קריסה כלכלית בלי הרבה ציפיות, אבל בליברפול תמיד יהיו ציפיות וכולם יעבדו תחת מכבש הלחץ כל הזמן ואני לא יודע כמה הגישה הזאת תעבוד. הגישה הזאת מאוד מאתגרת וגם שפויה בעולם שבו רק הכסף מדבר והיא בהחלט דרך אפשרית לעמוד ביעדים שהמועדון הציב לעצמו אבל לא בצורה כל כך קיצונית, גם בדורטמונד הביאו את רויס ואובמיאנג ואחרים כשהם היו יותר משחקנים אלמוניים והפוטנציאל שהיה גלום בהם גרם לכל היבשת לרדוף אחריהם, בליברפול אני פשוט לא רואה רכישות שדומות לפרופיל הזה. לא חייב לשפוך מאות מיליונים על שחקני רכש אבל הצורך לאיכות כאן ועכשיו ולא בעוד שלוש עונות פשוט זועק לשמיים, אין סיכוי להשיג משהו עם סגל בינוני כזה.

7. k_700 Member

מאט לואו כבר מעדכן שטוטנהאם לא באמת בעניין שלו ולא תסכים לשלם את מה שניוקאסל דורשת(איזור ה25 מיליון פאונד).
    וזה די הגיוני, הספרס כבר עשו 2 רכישות גדולות הקיץ הזה ואתמול סגרה עם הווינגר של מארסיי נקודו.
    גם די הגיוני שהם לא יסתכלו עליו כשיש להם את עלי ואריקסן(שסביר להניח גם יקבל דקות מתחת לחלוץ) שמשחקים על העמדה שלו.

אברטון? נו שווין..

לא רואה עוד עדכון שליברפול השיגה הסכמה לגבי ווילנדלום, זה איזה כתב של הגאזטה ורק הוא.
    שאר הכתבים אומרים שליברפול מאמינה שהיא תצליח להוריד את ניוקאסל ל20 מיליון פאונד+ כשניוקאסל רוצה 27.

לגבי הכתבה על העוזבים- זה דיוויד אנדרסון מהמירור, כלומר לוקאס נשאר.

8. JohnTerry26 Member

ממש לא נראה לי שהוא מתכוון שאם הבעלים יציעו לו סופרסטארים הוא יגיד 'לא, אני רוצה שחקנים שאפשר לבנות אותם'.
    כנראה שליברפול זה המקום בשבילו כי אתם - זאת אומרת הבעלים - לא יכולים/רוצים להביא סופרסטארים שיקחו אתכם קדימה מהר, מסיבה תדמיתית או כלכלית.

oranfu ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  9. StevenGerrard Member

10. Esomech Member

אין סיכוי, שזה נכון אבל..

Jon Flanagan & Lucas have been mentioned by Newcastle in any deal for Georginio Wijnaldum. (Simon Jones - Mail)

אם לוקאס מעורב בזה, מצידי לשלם עוד 5 מיליון

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

עסקת המאה אם זה קורה. סגירת מעגל מרגשת של בניטז עם לוקאס, אנחנו מקבלים כשרון גדול מאוד (בעיניי), למה לא?

השאלה איפה הוא ישתלב היא נכונה וטובה ועם זאת, החישוב הוא פשוט - אם הוא מגיע זה בהכרח פחות דקות ללאלאנה באופן כללי ולמילנר בקישור ההתקפי. רוטצייה של קוטיניו-פירמינו-מאנה-וויינאלדום בקישור, פוטנציאלית מדובר בקישור התקפי שיכול לספק הרבה כדורים וגם לסיים. הבעיה היחידה היא ביציבות, קוטיניו ובעיקר פירמינו קצת פחות מדאיגים בקטע הזה, אבל וויינאלדום ומאנה מבחינתי לא הראו הרבה שיפור בקטע הזה.

מעניין רק מה זה אומר באמת לגבי הקישור המרכזי. אני מקווה שעדיין נביא קשר מרכזי מנהל משחק יותר ולא נסתפק רק בוויינאלדום.

12. Esomech Member

הדבר הכביכול די מוזר בעסקה הזאת, שלפי כמה מהאמינים הוא מגיע במקום ז'יילנסקי או דאוד, זאת אומרת אופציה למרכז המגרש.
    הוא משחק שם מידי פעם בהולנד, בהרבה פחות יכולת טובה אבל זה עדיין לא אומר שזה עמדה זרה לו אבל ממש לא מועיל שם באותה מידה.

המחשבה שלי בקשר לעמדה הזאת במידה ולא יגיע לשם משהו רציני.

זה דווקא קוטיניו באמצע, בתור המנהל משחק צ'אן לצידו בתור הקשר הדפנסיבי יותר.
    מבחינת החסרונות שלו, הפיזיות והחוסר יציבות די יכולות לפגוע בנו.
    אבל מבחינת יתרונות, ראיית משחק ממרכז המשחק, בצורה כזאת שרוב השחקנים ההתקפיים הקדמיים מאוד מהירים למעט פירמינו.
    הרבה יותר שטח פתוח, מה שיכול לעזור לו להתחיל בריצות פנימה עם הדריבל המעולה, יותר חופש ומרחב לבעיטות מרחוק, הצטרפות נפלאה מקו שני לתוך הרחבה דבר שיכול לתת עוד גולים מהקישור מתווך של 15-30 מטר מהשער, נשק כזה מחוץ לרחבה יהיה נפלא במיוחד שלכל ריבאונד יקפצו לך 3 שחקנים מאוד מהירים. וכמובן גולת הכותרת, המסירות שחותכות הגנה ודוחפות קדימה, רק שהפעם מספר האופציות למסירה גדלות לשלושה סופר מהירים ואחד סופר טכני. וכולם עושים תנועה תמיד. וזה בלי להזכיר את המגנים המהירים ששורפים את הקו.
    וזה גם שהעמדה הזאת לא ממש זרה לו, ב13/14 שיחק בקישור המרכזי לצד הנדו בשיטת היהלום כשג'רארד היה האחורי וסטרלינג היה מאוחרי הSAS. והוא היה נפלא שם, עד היום אני לא אשכח את ההופעה המדהימה שלו ב5-1 מול ארסנל.

המערך יהיה משהו כזה
    ---------קאריוס----------
    מורנו-לוברן-מאטיפ-קליין
    -------צ'אן----------------
    ----------------קוטיניו----
    וינלדום---פירמינו----מאנה
    ---------סטאר-------------

ספסל
    מינולה,סאקו,פלאנו,הנדו,מילנר,לאלנה/אינגס ,אוריגי.
    כשגם גרויץ' ובראנו הם שחקנים שעושים רוטציות עם הספסל.

חושב שזה מערך התקפי ומהיר בצורה לא נורמלית, ועם הלחץ הגבוהה שקלופ דורש, זה יכול להיות נהדר.
    הבעיה היחידה זה שההגנה נפגעת פה.

ואני כן חושב שבמערך כזה, טופ 4 כן יהיה אפשרי, כי בסופו של יום אין אירופה.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה הרכב מאוד התקפי, קשה לי להאמין שנעלה בצורה כזאת.
    לא חושב שקוטיניו יכול להחזיק בקישור של 2, הוא שחקן שאתה רוצה שיהיה ליד הרחבה של היריבה ולא עסוק במאבקים של מרכז שדה.
    גם ווינלדום לא יכול להחזיק כאחד מתוך צמד מרכזיים, זה רכש שחוסם בעיקר את לאלאנה או מייצב את מילנר כקשר מרכזי או מרוויח לאלן חוזה, תראו את זה איך שבא לכם.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  14. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

חוסם את ללאנה זו כבר התחלה טובה.

לא וינאלדום ולא קוטיניו ישחקו כקשרים מרכזיים ב4-2-3-1, לא רואה את זה קורה, וינאלדום הוא קשר התקפי ויחד עם הרכישה של מאנה אני חושב שזה מצביע מעל הכל על הרצון של קלופ להוסיף מהירות להתקפה ולהוריד את הצורך להשתמש במילנר בקישור ההתקפי (למעט אולי כאיש למשימות מיוחדות במשחקים ספציפיים, מעין קווין גרוסקרויץ לעשירים). אני לא יודע עד כמה כל העסק יעבוד, אבל זה לכל הפחות יהיה שינוי מרענן מה2 עונות האחרונות.

פלנאגן אני יכול להאמין שיעבור לניוקאסל (רק שאז צריך לקחת בחשבון שאנחנו נשארים בלי שום גיבוי לאף אחת מעמדות המגן), לוקאס? אין סיכוי, גם לא עבור איחוד עם בניטז. אני לא מתרגש כבר משום ידיעה על מעבר שלו, זה שחקן שבקיץ שעבר כבר ארז את המזוודות לאיטליה ובסוף איכשהוא נשאר וערך כמעט 40 הופעות. אי אפשר להפטר ממנו, זה מדהים שהדבר הזה נמצא כבר 9 שנים במועדון, אבל אני אשתדל לא להתחיל להתמרמר על זה.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם כל התגובות האחרונות של וולקאון.

ווינאלדום שחקן שאני לא ממש יודע איך לאכול אותו למען האמת. איפה הוא הכי טוב? קשר התקפי מאחורי החלוץ? באגף? ימין? שמאל? הוא שחקן משלים בשלישיית קישור במרכז השדה? על הנייר הנתונים הפיזים שלו כן מתאימים לשיטת המשחק הקצבית של קלופ, אבל הוא כן יצטרך להראות התאמה אחרי הכאוס בניוקאסל. מרגיש לי שסימן השאלה סביבו במשחק עומד אפילו יותר גדול מאשר אצל מאנה.

באופן כללי הדבר הבאמת מפריע בהחתמה שלו הוא לדעתי פחות הכישרון והתקרה של השחקן עצמו ויותר סדרי העדיפויות הלא ברורים והטיימינג בו זה קורה. מהצד זה נראה כמו דוגמא קלאסית שאנשים יתעצבנו על השחקן/מועדון רק כי לא קיבלו את השחקן לתפקיד שפיללו אליו, וגם אם זה ילדותי יש בזה משהו. למה זה עד עכשיו לא קרה - לא מעניין (לדעתי) - אבל לצאת לעוד עונה ללא ״לב״ שמתאים לכדורגל של קלופ בפרט ולכדורגל המודרני בכלל זו האמ-אמא של ההפקרות. לא הפקרות כמו להחתים את מיניולה על חוזה ארוך טווח או לפתוח עוד עונה עם לוקאס, אבל עדיין.

בלי שום קשר לקיץ והחתמות: אחלה בלוג טקטי שרשמתי עליו באיטלקי. הנה ניתוח נחמד מהימים האחרונים על ליברפול של קלופ.

נערך לאחרונה ב: ‏19/7/16
    Coutinho10 ו-Mellow29 אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.