ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

גם ג'ו אלן שיחק קשר התקפי, בעמדה של "10".
    זה לא הופך אותו לכזה.

טישיירה הוא הרבה יותר חלוץ באופי שלו, המספרים הטובים גם מגבים את זה.
    זה שחקן שרגיל לשחק מאחורי חלוץ מטרה אבל הוא לא שם כדי לארגן את המשחק ולייצר לחברים שלו מצבים אלא בעיקר להיות המוציא לפועל, לאיים על השער ולכבוש.

גרויץ לפי כל התפקידים שגדל אליהם הוא קשר אחורי פר אקסלנס.
    אולי קשר אחורי עם ראיית משחק וטווח מסירה לא רע(מה שאולי יוכל לתת לו לשחק כמו אלונסו אצלכם- ליד DEEP LYING) אבל הוא לא קשר התקפי לשים מאחורי חלוץ, זה לא קטנות, זה דברים ברורים.

Liverpool-Forever, oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  2. South Boy Member

אז אם טישיירה יותר חלוץ למה אנחנו מתווכחים? כל הויכוח ביני לבין טומי הוא שהוא חושב שצריך קשר התקפי במקום מילנר לפני שמביאים חלוץ או בלם או קשר אחורי, והרי שטישיירה הרבה יותר חלוץ מאשר קשר התקפי אז גם אם נביא אותו הוא לא יבוא על חשבון מילנר.
    נשמע שראית את טישיירה יותר ממני לכן אני לא מערער יותר מדי על הקביעות שלך, אז אם הוא לא שם כדי לארגן את המשחק ולייצר לחברים שלו מצבים איזה מין קשר התקפי הוא? והאם אתה מסכים שב-50 מיליון יורו אפשר להביא מוציא לפועל (דהיינו חלוץ) יותר טוב ממנו?
    לגבי גרויץ', בוא נסכים שלא להסכים, להכנס לתפקידים שכל אחד מהם יכול לשחק זה להכנס לזוטות וזה לא משנה מה העמדה העיקרית או המשנית שלו, ציינתי עובדה והיא שאפשר לשחק עם העמדות שלהם ולהציב את גרויץ' בתור קשר התקפי שגם שיחק בעמדה הזאת כמה פעמים. הדוגמא של מרקוביץ' וגרויץ' שהעליתי הייתה כדי להמחיש שלהבדיל מעמדות אחרות שבהן אין לנו שום אלטרנטיבה אחרת בעמדת הקישור יש לנו שחקנים שאפשר להשתמש בהם במקרה הצורך, טובים יותר או פחות מטישיירה זה כבר לא הנושא.

3. k_700 Member

כי אם נניח אתה מביא את טישיירה אז אתה יכול לנסות לשלב אותו גם בהרכב עם בנטקה(כחלוץ מטרה פיזי) וגם נניח כווינגר(ואז לשחק עם פרמינו מאחורי חלוץ או כחלוץ מדומה), בכל אופן כשאתה מביא את טישיירה אתה מגדיל את האפשרויות שלך לשחק בלי מילנר בהרכב והופ הופ טראללה אולי אתה משפר את עצמך.

כן, כבר כתבתי שלדעתי הוא לא שווה 50 מיליון יורו, אני לא צריך לחזור על זה.
    הוא לא שחקן בלי ראיית משחק בכלל, הוא מבשל שערים, פשוט הרבה יותר שחקן שמריח את השער משחקן שמארגן לך את המשחק וכמו שכבר כתבו לך עם ממוצע של פחות משער למשחק אתם חייבים בדחיפות שחקן שמריח את הריח של הרשת ולא עוד שחקן שיכול לעבור שחקנים, לעשות תנועה או לארגן את המשחק 30-35 מטר מהשער(שלשם נניח קוטיניו מתאים יותר).

לגבי גרויץ- אין פה שאלה של להסכים או לא להסכים.
    תקרא קצת מה המאמנים שלו אומרים עליו, תקרא איך מתארים אותו, לך תראה קליפים מאיך ששיחק בנבחרת הסרבית הצעירה בקיץ האחרון.
    זה קשר אחורי פר אקסלנס, אתה יכול לחשוב שאתה יכול לשחק איתו בין עמדות ולהניח אותו כמספר 10, בפעול(בהנחה שהוא בכלל מתאים כרגע לרמה ולקצב של הפריימרליג) אתה תקבל איזה ג'ו אלן כזה שם כי הוא פשוט לא מוכשר מדי התקפית כדי לתת מספרים בהתקפה.

טישיירה זה שחקן של 22 שערים ב23 משחקים, כולל נסיון ותצוגות גם באלופות, זה שחקן התקפה והשני הוא הרבה יותר שחקן מרכז שדה.

4. Mellow29 Kopite

@South Boy אני לא יודע איפה קראת שגרויץ' יכול לשחק כקשר התקפי. ממה שסיפרו לי אנשים שראו אותו בסרביה, ואני לא מסתמך פה על עיתונאים, הוא קשר מרכזי שדומה מאוד בסגנון שלו להנדרסון. נכון שהוא עוד צעיר, אבל נקודות החוזקה שלו הן ממש לא בשליש הקדמי, וכנראה שהוא יתפתח לקשר מרכזי מובהק. גם הנדרסון ואלן שיחקו בשליש השלישי אצלנו וזה לא נראה טוב, אי אפשר להשוות אותם לשחקנים כמו פירמינו שמסתדרים טוב מאוד ליד השער ובשטח קטן. טשיירה הוא שחקן מהסוג של פירמינו, ולא מהסוג של הנדרסון, וגם שחקן כזה ההתקפה שלנו חייבת במקום ללאנה העלוב.

50 מ' יורו זה טוב ויפה, עוד נראה אם זה יסגר במחיר הזה, כרגע ההערכות אומרות שנצטרך לשלם משהו כמו 30 מ' פאונד כולל תוספות, בדומה לעסקה של פירמינו. זה לא כ"כ הרבה כסף בסכומים של היום, כשאנחנו כן זקוקים לשחקן לשליש הקדמי שיכול לתת שערים, בלי קשר בכלל לעמדה שהוא משחק.
    כשמסתכלים על המחירים של חלוצים אחרים שעברו ביבשת בשנה האחרונה, אתה לא תקבל חלוץ גדול ב-30 מ' פאונד. כנראה שתקבל שחקן דרג שני-שלישי עם פוטנציאל לעשות את הקפיצה, כמו ג'קסון מרטינז או בנטקה, ובדיוק כמו טישיירה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק הקיץ באקה עבר למילאן תמורת 21 מיליון פאונד (סעיף שחרור) ומנדזוקיץ׳ עבר ליובנטוס תמורת 13.6 מיליון פאונד בלבד.

אומנם הם יותר מבוגרים אבל אין עוררין על האיכות שלהם. הראשון בכלל (היה) מושלם לליברפול בדיעבד.

ברור שליברפול צריכים סקורר, אבל הם גם צריכים שחקנים שיעשו תנועה לעומק ללא כדור (האידיאל שזה יבוא ביחד באותו שחקן). שחקנים כמו פירמינו וקוטוניו (בהנחה שהוא בכלל נשאר בקבוצה בעונה הבאה) טובים שהכדור אצלם ברגל. הם יהיו עוד יותר טובים שיהיה להם את מי להפעיל.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/16
  6. nanana Member

דווקא מהירות זה משהוא שכן אתם יכולים לקחת ממנו, בטח במשחק מעבר כמו השער שלו נגד פנרבחצ'ה בתחילת העונה. לדעתי הרכישה שלו יותר "משתלמת" מאשר הרכישה של פרמינו ואנחנו מדברים על מחירים דומים. השאלה זה באמת עניין של הסתגלות כי הפער בליגה האוקראינית לליגה האנגלית הוא ענק. שחטאר עושה בעיות לשחקנים שלה, גם דאגלאס קוסטה ולואיז אדריאנו חיכו הרבה זמן עד ששיחררו אותם וקראתי לא מזמן ראיון עם אחד הקשרים שלהם טייסון ששחטאר סירבו לקבוצות מאירופה.

השער נגד פנרבחצ'ה:

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  7. Ori8 Member

וואו, חבל על הויכוחים חברים. זה ללא ספק הכי הרבה מלל שנשפך אי פעם בדיון ליברפול על שחקן שעובר בקרוב לצ׳לסי.

בואו נהיה רציניים, כשהשיחות יהיו רציניות רומן יקבל התראה מהחברים שלו בבלקן, יניח את הסכום המדוייק (כשאנחנו בנתיים נתווכח איתם על מיליון וחצי הפרש) ויביא את טשיירה. הם הרי רוצים אותו כבר חודשים וגם אם בתכלס הם ירדו ממנו, האגו של רומן יעשה את שלו. חותם על זה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. k_700 Member

למה בדיעבד?? אני חשבתי שג'קסון מרטינז מושלם לליברפול עוד בקיץ שסווארז עזב ואז(בפורום השני) היו כאלה שאמרו לי שאני מקשקש כי הוא לא מוכח מספיק עם הנסיון שלו בליגה הפרוטוגלית ובאלוטלי זו השקעה משתלמת ביחס לסכום שהגיע והרי רודג'רס(נכון לקיץ ההוא) היה "אלוף" באילוף של שחקנים עם אופי בעייתי.
    אגב אם אני לא טועה גם גיל התלהב מאוד מג'קסון מרטינז לפני שנתיים, אני מאמין שהיו עוד כמה אוהדים שלהם שהיו מעדיפים שיסמנו אותו כמחליף פוטנציאלי לסווארז.

אגב, היו לא מעט דיבורים שגם בחלון הזה ג'קסון מרטינז יכול להיות זמין כי באתלטיקו לא עפים עליו(אבל אם גם טורס יעזוב לסין אז זה כמובן ישתנה).
    קארלוס בקה וג'קסון מרטינז לא עלו כמו טישיירה כי הם נושקים לגיל 30(אחת הסיבות ללמה מילאן שילמה רק 21 מיליון יורו בקיץ).

גם דזקו אגב זה חלוץ אדיר שעבר בסכום נמוך מאוד אבל כנראה שהעדיפות של סיטי הייתה לזרוק אותו מחוץ לליגה ולא לקבוצה בליגה(לפחות לא במשהו שמתקרב לגרושים שרומא שילמה עליו).

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שלא דז׳קו* ולא מרטינז מתאימים לקלופ. אולי הם יותר איכותיים יותר באוברול מבנטקה, אבל בגדול מדובר בטייפ יחסית דומה של שחקנים. הכדורגל של קלופ משוחק הכי טוב שהוא משוחק בקצב ובתנועה ללא כדור (זה היה גם נכון בתקופת השיא של רודג׳רס בליברפול).

איזכור ה״בדיעבד״ היה בעיקר עבורי. שראיתי את באקה בסביליה חשבתי שהוא חלוץ טוב, אבל העונה אני יותר משוכנע לגביו ממה שיצא לי לראות במילאן. הוא עושה את כל הדברים ש-poacher ברמה גבוהה צריך לעשות ובקבוצה טובה יותר הוא היה מתחרה עם היגוואין על מלכות השערים.

* - האכזבה הכי גדולה של רומא העונה.

10. Mellow29 Kopite

ודאי שזו חוכמה בדיעבד להגיד שהיינו צריכים ללכת על באקה. באותו קיץ עברו גם חלוצים אחרים שגם להם היו תומכים קולניים, כמו מרטינז או וייטו, והם לא בדיוק מככבים בקבוצה החדשה שלהם. היו לנו אוהדים שמרטו שיערות כשלא הצלחנו להביא דפאי ואחרי החודש הראשון היו בטוחים שהוא הולך לקחת את הליגה הזו בהליכה, ועכשיו לינגארד עולה במקומו. אלא אם אתה זוכה בלוטו עם סוארז, בכל רגע נתון יעברו שחקנים 'מעניינים' יותר מהשחקן שהקבוצה שלך רכשה. חלקם יצליחו וחלקם יכשלו, ואת זה מגלים רק בדיעבד.
    הנקודה החשובה יותר שניסיתי להעביר היא ש30 מ' פאונד בשוק שחקני ההתקפה של היום כבר לא קונה לך הרבה. למעשה, ברוב המקרים הוא קונה שחקן עם הרפיוטיישן שיש לטישיירה או פירמינו.

11. k_700 Member

לא חושב שד'זקו ובנטקה דומים במשהו חוץ מזה ששניהם גבוהים וטובים באוויר.
    דז'קו לפחות רמה מעל כמעט בכל אספקט אחר- בטאץ' שלו, בתנועה שלו בלי כדור, בעצירה, בסיומת, בטכניקה על שטח קטן ובנסיון(גם בלשחק בקבוצה עם שאיפות רציניות וגם ליגת אלופות וכו...).

הכדורגל של קלופ משוחק על תנועה אבל זה לא אומר שדז'קו לא חלוץ שיכול להשתלב ככה.
    אם כבר דז'קו מזכיר יותר את לבאנדובסקי ששיחק בהצלחה אצל קלופ(כן לבאנדובסקי יותר טוב וקצת יותר מהיר), זה לא משהו שלא יכול לעבוד.
    לקלופ יש עוד המון שינויים לעשות ברמת הסגל כדי ליצור קבוצה שתשחק כמו שהוא אוהב.

Liverpool-Forever ו-אלעד אוהבים את זה.
  12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

קיי,

מסכים מאוד. כתבתי את זה גם בדיון של רומא בזמנו.

אבל כשאני מסתכל על מה שכל החלוצים האלה עושים העונה אין הבדל גדול ביכולת שלהם, אם בכלל.

מלו,

אני עדיין לא מסכים לחלוטין עם הנקודה שלך. היא הרבה יותר רלבנטית לפרמיירליג - לא בהכרח למה שקורה בשאר העולם.

13. k_700 Member

זה שג'קסון מרטינז או דז'קו לא מציגים את הסטנדרט שלהם בקריירה העונה כנראה מעיד על או קשיי התאקלמות או שהם לא בחרו סיטואציה טובה להכנס אליה, באיזשהו מקום אולי קצת מפתיע, זה לא אומר שהם לא קשורים לרמות האלה כמו שהיה די צפוי עם ההגעה של בנטקה(וגם כאן זו הייתה העברה שעברה מאוד לא חלק בגרון).

אם כבר, בנטקה לא מפתיע בכלל. הוא לא חלוץ לרמות הבאמת גבוהות, גם לא לדרג ב'. חלוץ שקשה מאוד לשחק איתו ואולי בעונה בלי פציעות הוא יגיע לאיזה 12 שערים לעונה.
    what u see is what u get במקרה שלו.

מלו, בקשר לדפאיי- כשרון גדול מאוד שחווה עונת התאקלמות קשה למישהו שהגיע עם האף למעלה.
    אני לא חושב שתמצא יותר מדי אוהדי יונייטד שלא מתלהבים מהעתיד איתו, יש שם כשרון בכמות שצריך להתעצב, להתחנך, להיות מורגל עוד לקצב ולפיזיות של הליגה.
    אני לא חושב שגם קראתי יותר מדי תגובות של כאלה שחשבו שאחרי חודש אחד הליגה האנגלית תהיה קטנה עליו.
    בציפיות לעונה אני זוכר שהוא שם לעצמו למטרה להגיע לאיזור ה15 שערים בכל המסגרות, גם כן לא רף בשמיים.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/16
  14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

קיי,

מסכים לגבי החלק הראשון - לא לגבי החלק השני.

נכון שההעברה הזו ״לא עברה בגרון״, אבל דווקא בנטקה הרשים אותי בפתיחת העונה. הייתה תחושה שהוא דווקא כן מסוגל לעשות את ה-adjust לחלוץ שלם יותר בקבוצת טופ פרמיירליג מאשר טרגט-מן קלאסי של קבוצה אמצע טבלה ומטה בפרמיירליג. ההתרסקות שלו כן הפתיעה אותי.

15. k_700 Member

לא יודע, אותי הוא לא הפתיע.
    הוא הראה קצת יותר רעב כיאה לשחקן שנוחת למעמד כזה בהעברה שטחנו אותה כל הקיץ אבל מיעט לקבל הזדמנויות(הרבה בגלל הקושי לשחק איתו) ובעיקר היה עסוק בלנצח מאבקים באוויר ולדייק בבעיטות לשער(גם הראשון שלו היה בנבדל מול סטוק, לא?).

לא ראיתי ממנו משהו שלא ראיתי בעבר גם בוילה. זה לחלוטין אותו שחקן שפשוט לא לרמות האלה.
    הוא אולי יתן עונה של 12-13 שערים כשחקן רוטציה שזה לא מספר רע אבל זה יגיע עם כדורגל רע.
    את וילה המספרים האלה הצילו כי כשאתה במצב שלהם אתה אף פעם לא יכול לבנות על כדורגל טוב אבל לליברפול זה פשוט לא מספיק.

מצב נושא:
הנושא נעול.