ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם ההעברה של טשיירה תצא לפועל (יש לי הרגשה שלא, אנשים מתרגשים מכך שזה נראה רציני אבל שוכחים שלפי בארט יש הפרש של בערך 20 מ' אירו בין ההצעה שלנו למה ששחטאר רוצים), אבל אני מקווה שזה לפחות מסמן שאנחנו כן רוצים לבצע החתמה רצינית להתקפה עד סוף החלון הזה.

את טשיירה אני כמעט לא מכיר בכלל, לא יוצא לי לראות את שחטאר משחקת ואני לא אעמיד פנים שכן, שווה לציין שנראה שהברזילאים הבולטים שיוצאים משם לליגות הבכירות באירופה מצליחים יפה מאוד להסתגל.
    דגלאס קוסטה, וויליאן, פרננדיניו, היה גם את מחטיריאן (לא ברזילאי, אבל עדיין). לואיס אדריאנו שעבר למילאן בקיץ נראה כמו סוג של יוצא מן הכלל ולא מרשים במיוחד למיטב ידיעתי.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נפלתי מהכיסא כששמעתי את החדשות.
    הייתה לי תחושה שנלך בכל זאת בגדול עוד בחלון הזה ויפה שאנחנו מראים רצינות ואמביציה.
    הציניקנים יגידו לנו ששיחררנו את השם הגדול התורן ועכשיו לא נשיג אותו בכלל אבל כולם יגידו שלפחות ניסינו.
    לא יודע איפה האמת, מקווה שלא נצטרך לתהות כי הוא פשוט יחתום.
    אני לא אמור להכיר את השחקן, העיקר שהמאמן מכיר ורוצה ואנחנו יודעים שהוא לא בריטי.

3. oranfu Member

לא ממש מכיר את הבחור, כן זכור לי שהוא נחשב לפוטנציאל ענק בזמנו (ובמנג'ר היה הופך לאחד השחקנים הטובים בעולם).

אני מרוצה שכן מנסים לעשות החתמה גדולה, שזה לא בריטי ושאף אחד לא זרק בכלל את השם שלו עד שבארט הוציא את הידיעה שכבר הגשנו הצעה.

אני מניח שלכולם עובר כרגע בראש התסריט של וויליאן.

לא יודע אם הפערים הם באמת 20 מיליון יורו כי יש דיווחים גם ש30 מיליון פאונד יסגרו את זה. מקווה שכן והוא יהיה רכש מצוין.

קצת חדשות טובות - לאלאנה בספק למחר.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  4. South Boy Member

אני גם לא ממש מכיר את טישיירה אבל מצפייה קלה בביצועים שלו הוא משחק בסגנון דיי דומה לפירמינו וקוטיניו ולכן אני לא חושב שהוא יביא ערך מוסף לקבוצה שלא חסר לה ברזילאים טכניים עם בעיטה מוגבלת וחוסר בפיזיות שהוא מצרך חשוב בליגה הפיזית בעולם.
    יכול להיות שאני טועה אבל לא ממש ראיתי בו משהו כל כך מיוחד ואפילו בליגה מאוד בינונית, מה גם שהייתי מחזק את הקישור הדפנסיבי הרבה לפני שאני חושב בכלל על לחזק את העמדה של טישיירה.
    אני חושב שאנחנו צריכים לפני הכול שחקנים בסגנון מוחמד אל-נני או גרניט שאקה, כדי שסוף סוף יגיע פיתרון איכותי בעמדה שבה אנחנו תמיד מאלתרים הרכבי טלאים עם שחקנים כמו אלן ולוקאס.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

בלי להתייחס לטשיירה ומה הרמה שלו, אנחנו חייבים חיזוק לחלק הקדמי. הוא לא שווה מה שחשבנו, או מה שחלקנו חשבנו. אנחנו מתקשים מאוד להגיע למצבים אמיתיים, בטח שמתקשים בסיומת שלהם.
    זה נכון שגם בקישור האחורי יש מקום לחיזוק אבל אני כבר לא יודע איפה יותר לחוץ לנו. יש גם את הבלמים והשוער.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  6. Big Virgil Member

מרקוביץ בשער ניצחון נפלא במשחק האחרון של פנרבחצ'ה. אני יודע שהוא לא הרשים במעט ששיחק תחת רודגרס אבל אני בכל זאת מאוד שמח שהוא עדין שלנו ומקווה שקלופ ישכיל לתת לו הזדמנות..

Liverpool-Forever, Ori8 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם ראיתי ממרקוביץ' דברים שבעיניי מעידים על פוטנציאל לא רע שקיים שם. זה נכון שהוא נראה רחוק מהרמה תחת רוג'רס, אבל עם עבודה נכונה הוא יכול להתפתח לשחקן מעניין לדעתי, בוודאי שיותר מעניין מלאלאנה עכשיו. לא רואה סיבה שבקיץ הוא לא יקבל צ'אנס נוסף להיות חלק מהסגל והאמת שגם העונה הוא היה צריך להיות אצלנו (כבר בקיץ אמרנו שזאת השאלה מטופשת).

לגבי טישיירה והדמיון שלו לקוטיניו ופירמינו, אני גם לא מתיימר להכיר אותו אבל המספרים אומרים שהוא סקורר ועל פי הסרטונים נראה שיש לו מהירות בניגוד אליהם. זה שהוא קשר התקפי ברזילאי לאו דווקא אומר שהוא באותו סגנון כמו פירמינו וקוטיניו. מספיק שהוא מהיר ומחפש לעשות תנועה לעומק (ולא לקבל כדור לרגל) וזה יביא ערך מוסף.

אני כבר בכלל לא בטוח שהחיזוק לקישור האחורי דחוף יותר, אחרי המשחק האחרון אני בטראומה. רק שיביאו קשר התקפי שקלופ יסמוך עליו כי לראות את מילנר בקישור ההתקפי (ובכלל) זה משהו שאני לא יכול לסבול אפילו עוד פעם אחת.

8. South Boy Member

לא אמרתי שהוא מזכיר את פירמינו וקוטיניו בגלל שהוא קשר התקפי וברזילאי כמוהם, אמרתי שהוא מזכיר אותם כי הוא מתבסס על טכניקה וגיוון במשחק שמפצה על יכולות בעיטה חלשות (אולי נכון יותר לגבי קוטיניו) והעדר פיזיות.
    מבלי לזלזל, ממה שראיתי רוב השערים שלו נובעים מרמה נמוכה מאוד של ההגנות בליגה הזאת ולאו דווקא מעידות על יכולת כיבוש גבוהות, הוא לא איזה סקורר מדופלם או בועט מרשים ואפילו לא קרוב לכך מהמעט שראיתי.
    אין עוררין על זה שצריך לחזק את הקישור ההתקפי אבל אני לא חושב שצריך לבנות את כל הקבוצה על שחקנים טכניים וחסרי פיזיות ובטח לא בליגה כמו הפריימירליג כי אנחנו מאבדים יתרון על קבוצות אחרות ומשחקים בסגנון שקל לנצל, חייבים להוסיף קצת נופך אגרסיבי לקבוצה שהופכת להיות רכה מדי. לא חסרים קשרים התקפיים קצת יותר פיזיים מטישיירה שיכולים להועיל לנו הרבה יותר ממנו, ואפילו אעז להגיד שיש לנו במילואים כמה פרוספקטים מרשימים בעמדות האלה שעם קצת ליטוש אני חושב שיכולים להגיע לרמה הזאת. בקיצור אני לא חושב שהוא שובר שוויון.
    בוודאי שצריך לחזק את עמדת הקשר ההתקפי אבל היא הרבה פחות דחופה לדעתי מחלוץ טוב שאין לנו בכלל, מהגנת טלאים מביכה ומקישור אחורי רך חסר כל תועלת.

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשפט הזה מעיד על כך שראית אותו מעבר לסרטונים? או שאת כל זה הסקת מיוטיוב? שואל ברצינות כי אלה מסקנות קצת מרחיקות לכת בשביל לקט שערים מהאינטרנט. עוד דבר, כשאתה כותב היעדר פיזיות, אתה מכליל מהירות בתוך פיזיות? אם כן אני הראשון שאסכים שזאת בעיה בחלק ההתקפי, אם הוא גם כן קשר התקפי איטי זה יכול להיות מכשול רציני. אבל ממה שאני ראיתי דווקא נראה שיש לו מהירות, ומבחינתי אם הוא פייטר ומהיר הוא לא חייב להיות חזק בתור קשר התקפי.
    לא חושב שאפשר להסיק את זה בכלל.
    פה איבדת אותי. את כל זה הסקת מהיוטיוב (פה כבר הבנתי שזה המצב) ויש לך את האומץ להגיד שיש לנו במילואים פרוספקטים שעם קצת ליטוש יגיעו לרמה שלו? ברצינות? מספיק להסתכל על אייב ולהבין שגם שחקנים שנראים בשלים פתאום יכולים להתברר כבוסר. וזה שחקן שכבר פותח עונה שנייה בסגל של הקבוצה הראשונה. רמת המילואים היא לא מדד לכלום.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אוהב טיעונים שאומרים שהשחקן מגיע מליגה חלשה, מה מצפים ששחקן יעשה שם? הוא כבר שם והוא עושה את המקסימום שהוא יכול לעשות. הוא לא יכול להבקיע כל שבוע נגד יריבות אנגליות כשהוא משחק בליגה האוקראינית.
    המון שחקנים יצאו משחטאר והצליחו בגדול במועדונים גדולים באירופה, נתנו פה את הרשימה בעמוד הקודם, אולי הוא גם יהיה ברשימה אולי לא אבל בטח שאי אפשר לפסול אותו בגלל שהוא משחק נגד הגנות שלא נראות לנו. אפשר לחשוב אגב שבאנגליה הוא הולך לפגוש את מאלדיני וברגומי.
    צריך לנתח את השחקן לגופו וזה באמת שרק מי שרואה אותו מדי שבוע יכול לעשות וגם זה לא תמיד מספיק.

oranfu ו-אלעד אוהבים את זה.
  11. South Boy Member

כבר ציינתי לפני כמה תגובות שכל הרושם שלי ממנו מתבסס על צפיה בלקטי ביצועים שלו, למה אתה מופתע או מנחש שזה מה שעשיתי?
    אין לו מהירות יוצאת דופן ויש לא מעט שחקנים יותר מהירים ממנו בליגה, למה זה הופך אותו למיוחד או מספיק טוב מבחינה פיזית גם אם אתה מכניס את המהירות בקטגוריה הזאת? הוא מהיר, אבל לא מספיק כדי שהמהירות שלו תפצה על חוסר הפיזיות שלו שתוביל לחוסר יכולת שלו להתמודד עם הרבה קבוצות בליגה.
    לגבי זה שאי אפשר להסיק מצפיה בסרטונים שום דבר על יכולות הכיבוש של שחקן אני חולק עלייך, זה בטח כלי יותר טוב לקבלת רושם על יכולות ההבקעה של שחקן מאשר התבססות מוחלטת על המספרים שלו. ישבתי לראות מספיק שערים שלו כדי להסיק שחצי מהם לא היו נכבשים בליגה כמו הפרימיירליג ושהוא שחקן טוב אבל לא סקורר כמו שאמרת, אני שוב אומר שטישיירה שחקן טוב ועם המספרים שלו אי אפשר להתווכח אבל אני לא חושב שמעבר להתבססות על המספרים שלו הוא שחקן איכותי מספיק כדי לעזור לליברפול לעשות את קפיצת המדרגה שהיא צריכה.
    לגבי הפרוספקטים עם הנוער אולי לא הסברתי את עצמי נכון, אף אחד מהם לא יגיע לרמה של טישיירה בזמן הקרוב והתכוונתי לכך שטישיירה לא נראה כמו שחקן שמחלקת הנוער של ליברפול לא יכולה לייצר בעצמה. ולא חייב ללכת כל כך רחוק עד המילואים, יש לנו שחקנים כמו מרקוביץ' וגרויץ' שמשחקים פחות או יותר באותן עמדות כמו טישיירה ואני חושב שיכולים להוכיח את עצמם בעתיד הקרוב, זאת בטח אלטרנטיבה הולמת לעומת שחקנים בעמדות אחרות בהן אין לנו לא אלטרנטיבה ואפילו לא שחקני הרכב ראויים.
    טישיירה שחקן טוב, אבל לא מה שיעשה את ההבדל עבור ליברפול. בסולם העדיפויות שלי לפחות יש הרבה שחקנים אחרים שחשוב יותר שיגיעו לפניו.

12. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי מושג איך אפשר לדבר ככה על שחקן שאתה מודה שראית רק בסרטונים ביוטיוב, שהם בעצמם רק לקט של היילייטס ולא נותנים לך אינדיקציה אמיתית לסגנון המשחק או ליכולות של שחקן.
    אם כבר צפית בסרטונים שלו, אני לא יודע איך הסקת שיש לו בעיטה חלשה או שחסרה לו פיזיות (כאילו שזה באמת מעניין מישהו, התקשורת האנגלית של 2002 התקשרה - היא רוצה את הקלישאות שלה בחזרה), אני ראיתי שחקן עם סיומת מצוינת אבל כמובן שצריך גם להגיד שהסרטונים האלה לא מראים לנו החמצות שלו, אז לך תדע.

לגבי הטיעון של ליגה חלשה, זה לא תופס כשמשחטאר עצמה יוצאים כ"כ הרבה שחקנים לליגות בכירות יותר ומצליחים בגדול. ליגה חזקה או לא, זה לא צריך לעניין מישהו במועדון, המועדון צריך לעשות את שיעורי הבית שלו על השחקן, עבודת סקאוטינג ולהחליט אם השחקן יכול לתרגם את היכולת הזאת גם לפרמיירליג, צריך להבין שאין פה איזה חוקיות ועל כל שחקן שאתה מביא מליגה בכירה והוא סיפור הצלחה יש גם סוארז שמגיע מהולנד ואתה לא מצפה שישחזר את הרקורד שלו גם באנגליה (וכך גם פה, אף אחד לא יצפה לממוצע של שער למשחק) אבל הוא עדיין הצלחה גדולה, ויש גם שחקנים "מוכחים" בפרמיירליג שמהר מאוד מתברר שהם לא ברמה הנדרשת.

אין לי מושג איך אפשר להגיד על קבוצה עם ממוצע של פחות משער אחד למשחק שהיא לא צריכה כרגע חיזוק בהתקפה, זה שיש עוד בעיות זה ברור אבל זה בהחלט חיזוק שחייב להגיע, לטעמי עוד מהיום שבו מכרנו את סוארז ולא בדיוק טרחנו להחליף אותו בשחקן שיכול לתת אפילו רבע מהתפוקה שלו.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  13. k_700 Member

ממה שאני ראיתי מטישיירה באלופות הוא הרבה יותר חלוץ בסגנון שלו מקשר התקפי(כן הוא הרבה פעמים משחק מאחורי חלוץ פיזי יותר אבל זו לא הנקודה- אם תרצו כמו שרוני משחק לאורך כל הקריירה בתפקיד כזה והוא לא "10" כמו קוטיניו אלא הרבה יותר חלוץ).

שחקן שמחפש את השער, מהיר, בעיטה טובה, סיומת טובה אבל משהו באינטילגנציית משחק שלו לדעתי שם סוג של כוכבית.
    הוא כובש באלופות גם בתבוסות שלהם אבל נראה מסוג שחקני ההתקפה האגואיסטים או פשוט אלה שלא רואים את המשחק ברמה הכי גבוהה(בניגוד נניח לוויליאן ודגלאס קוסטה שיצאו משם).

המספרים שלו טובים מאוד העונה ויכול להיות שהוא יתן תפוקות גם פה, אבל 50 מיליון יורו? לא חושב שהוא שווה את זה.

South Boy,
    הרושם הכללי שלך מהצפייה ביוטיוב די מוטעה.
    הוא כן שחקן מהיר ולמרות שהוא לא גבוה הוא גם די פיזי(לא צריך להיות ממנופח על סטירואידים כדי להיות כזה). הוא נמוך אבל במשחק שלו הוא הרבה פעמים גובר על היריב דווקא דרך הפיזיות(יודע להשתמש בגוף שלו נכון אם תרצה, אולי כמו אלכסיס).

אגב, סתם שתדעו אתם יכולים בעקרון להחתים אותו עד ה3.2, ככה שאולי כל מיני הצעות קונטרה יגיעו בסמוך לתאריך הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/16
    Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא שאני מחפש להציק או משהו, אבל האמירות שלך פשוט לא נכונות. זה שהבליח לנו סטרלינג מהנוער לא אומר שזה קורה כל שני וחמישי. לפניו השחקן הכי טוב שיצא מהמחלקה הזאת הוא במקרה הטוב סוסו שמחפש את עצמו בקבוצות מרכז טבלה באיטליה, ובמקרה הרע פאצ'קו שאלוהים יודע איפה משחק היום. זה ממש לא איזה דבר שבשגרה.
    בנוסף, גרויץ' ממש אבל ממש לא משחק פחות או יותר באותה עמדה כמו טישיירה, הברזילאי קשר התקפי/חלוץ וגרויץ' בכלל קשר אחורי/מרכזי. אבל אתה כבר החלטת שטישיירה לא נחוץ... שיהיה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/16
  15. South Boy Member

לגבי כל העניין של הנוער אני לא חושב שאי פעם נגיע להסכמה, אני לא חושב שירדת לשורש דעתי אבל בסדר.
    לגבי גרויץ', הצלחת לערער קצת את בטחוני והלכתי לבדוק בכל מיני מקומות וכמו שחשבתי העמדה הטבעית שלו היא קשר מרכזי אבל הוא יודע לשחק כקשר התקפי וגם שיחק בכוכב האדום בעמדה הזאת. טישיירה הוא לא חלוץ ויכול לשחק כקשר התקפי או ווינגר, עמדות שגם גרויץ' וגם מרקוביץ' משחקים בהן.
    זה גם לא משנה מי צודק בנושא הזה כי זאת סתם כניסה לקטנות שאין בהן שום תוכן, בשורה התחתונה אני חושב שאפשר להביא לעמדה הזאת שחקנים יותר טובים מטישיירה ובטח בתג המחיר הזה, וגם אם נמצא שחקן יותר טוב מטישיירה אני חושב שקודם צריך לדאוג לבלם, חלוץ וקשר דפנסיבי כי אלה עמדות שבהן חסר לנו עומק ואיכות אפילו יותר מבעמדת הקשר ההתקפי שגם מחייבת חיזוק. להגיד שאמרתי שטישיירה לא נחוץ זה כאילו לא קראת שום דבר ממה שאמרתי.

מצב נושא:
הנושא נעול.