ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. תומר1989 Member

אני לא מסכים עם ההערצה בבחירה בליברפול. פשוט ליברפול חיפשה מאמן באמצע העונה, הוא היה פנוי הציעו לו חוזה שמן וזהו. זה לא שליברפול וריאל הציעו לו ביחד במקביל והוא בחר בליברפול. מה גם שזה לא אומר שעכשיו הוא התחייב לליברפול לכל החיים. לאמן את סיטי/צלסי/ריאל/באירן הוא יוכל בעתיד.

רק שלא יובן לא נכון אני לא "אנטי קלופ" או משהו כזה. אני חושב שהוא מאמן מעולה רק כדאי שזה ילווה בקצת פחות משחק ושואו כי זה נראה יותר מידי מאולץ ושקוף. זו דעתי בכל אופן.

2. alexshw Member

מאולץ זה כשמישהו מתנהג באופן לא טבעי לו כדי לרצות מישהו. כאן זו התנהגות רגילה שלו.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

תסביר לי שוב את דעתך בפעם ה-100 בבקשה, אני לא הבנתי זה קצת מורכב מדי בשבילי.

4. k_700 Member

מה זה יוכל בעתיד וכאילו הוא לא לקח על עצמו רבע גרם של סיכון כשהגיע לליברפול?

אתה יודע כשלון עצום בליברפול וזה כבר יהיה הכשלון הגדול השני שלו בטווח זמן יחסית קצר ואז אתה יודע איך זה בעולם הזה, אף אחד לא ירצה להזכר בימים שהוא היה שמשון הגיבור של הליגה הגרמנית.

ההיסטוריה מלאה במאמנים שבנקודות זמן היו הדבר הכי חם בעולם ועם הזמן תהילתם חלפה או נותרה בדפי ההיסטוריה בלבד.
    סתם דוגמא, בליפי מישהו יגע עכשיו? אם ואן חאל מפוטר ממנצ'סטר יונייטד והוא ירצה עוד פרוייקט קטן לפני הבית קיץ בפורטוגל ריאל מדריד תחשוב לקחת אותו??

גם ונגר פעם היה הדבר הכי חם, מרענן וסקסי בכדורגל, אם הוא מחליט לעזוב באיירן תחכה לו בפינה?.
    תהילת עולם לא תשאר לעולם בלי תוצאות והצלחות, מועדוני העלית בד"כ גם נוטים לקחת את מה שיצא הכי חם מהתנור(בד"כ- אלא אם כן יש כל מיני ענייני פוליטיקה זולה כמו מה שהולך בריאל מדריד, פרז ובניטז).

והנקודה היא שקלופ לקח סיכון די גדול להגיע לליברפול, סיכון שכנראה גם נבע הרבה מהרצון לחזור לאמן וכן גם מעניינים סנטימנטלים, הרי היה יכול לחכות קצת והשם שלו היה עולה בקנה של מועדונים גדולים יותר, עשירים יותר ועם הרבה פחות בלאגן מקצועי.
    לא בטוח שאם יחזור לשוק בפעם הבאה השם שלו ישכב על המדף שמקשר למועדונים הגדולים ביותר.
    זה מאוד תלוי במה שיעשה בקריירה בליברפול.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  5. תומר1989 Member

לוקחים בחשבון שיש קבוצות בפרימיר ליג הרבה יותר עשירות וגדולות מליברפול אני מאמין שגם בלי הצלחה מסחררת השם שלו יהיה אטרקטיבי גם אחרי ליברפול אלא אם כן הקבוצה תיתרסק ממש. אני חושב שמקום בטופ 4 יהיה הצלחה ועם הרכש שיהיה והמשאבים (בכל זאת ליברפול) זה ריאלי לחלוטין לעונה הבאה.

חוץ מזה שליפי זו לא דוגמא טובה הבן אדם עוד רגע יוצא לפנסיה (אם לא יצא), גם ואן חאל יש לו הרבה שונאים בגלל היחס הקר שלו והשיטת משחק מעבר לתוצאות הרעות עם יונייטד

6. k_700 Member

ונראה לך שאחרי טופ 4 בעונה הבאה הוא בכלל יחשוב לעזוב בשביל ג'וב אחר בפריימרליג??

אוקי, ליפי לא דוגמא טובה, מה עם רייקארד גם לפני הפנסיה??
    ו"ח למרות השונאים שלו(שאגב לאורך השנים זה הגיע בעיקר מהכיוון של שחקנים שעברו את הPEAK או פריזיטים בינוניים כמו סוני אנדרסון וג'ובאני שלא התאים להם לרוץ יותר מדי ולהלחם על המקום שלהם בסגל אז הם יצרו שם קהילה מורעלת של ברזילאים שניסו ללכת נגדו(ניסו ודוכאו יחסית מהר יש לאמר)) כבר עבר בכל המקומות האלה ככה שהוא בכלל לא צריך להוכיח לך שהוא יכול או לא יכול, ככה שכל שלושת מועדוני העלית שבחרו להעסיק אותו כנראה שחיו בשלום עם העובדה "שיש לו שונאים בגלל היחס הקר שלו"(רגע למוריניו אין שונאים בגלל האופי השחצני שלו?).

הנקודה היא שהזמן לא עומד מלכת.
    כשלון בליברפול וגם המועדונים העשירים באנגליה לא בהכרח יחכו לו.
    כמו שהיום קלופ הוא שם מאוד רומנטי מחר הוא יכול להתברר כשיחת האתמול ולמצוא את עצמו הרבה יותר מהר בטורקיה ממה שאתה חושב.

נערך לאחרונה ב: ‏7/1/16
  7. תומר1989 Member

אתה מתאר פה מצב של lose lose לגבי קלופ- או שיכשל ואף קבוצה לא תרצה אותו או שיצליח ויתקע בליברפול מה שאני לא מסכים איתו בכלל.

קודם כל הוא יכול לעזוב מרצונו מתי שרק ירצה אף אחד לא אמר שכל עוד הוא יצליח הוא יהיה סיר אלכס של ליברפול, ושנית גם אם יצליח בשנה שנתיים ואחר כך יהיה לו תקופה פחות מוצלחת (ראה ערך אנצ'לוטי במילאן וקלופ עצמו בדורטמונד) עדיין יישמר האטרקטיביות של השם שלו. אתה שוכח שליברפול גם מועדון עשיר מאוד שמתכוון להשקיע בטח כשיש על הקווים מישהו כמו קלופ.
    קלופ עצמו מאמין שהוא יוכל לעשות בליברפול מה שעשה בדורטמונד .אני לא חושב שהוא בא מאהבה לליברפול או משהו כזה וכנראה שאם באותה רגע הייתה מגיעה הצעה מבאירן או צ'לסי הוא היה בוחר בהן . ליברפול פשוט הייתה מקום הנכון בזמן הנכון.
    לגבי רייקארד תקן אותי אם אני טועה אבל גם אחרי התקופה המוצלחת שלו בבארסה הוא הלך לאמן קבוצה מהולנד לא? כלומר גם מתי שהשם שלו היה אמור לעלות ולהיות לוהט כביכול, הוא ירד ברמה. מה שאומר שדברים הם אינדיבדואלים משתנים ולא תלוים רק בהצלחת או לא הצלחת.

8. k_700 Member

מה הקשר בין מה שכתבתי לך לבין מה שענית לי? שום דבר.

אתה כתבת שטריגר לחיזור ועזיבה שלו לעבר אחת מהעשירות של אנגליה יהיה גם אם נניח יצליח להכניס את ליברפול לטופ 4 בעונה הבאה.
    ואני טוען שאין סיכוי שהוא בכלל ירצה לעזוב לאחת מהן אם הוא מצליח לעשות את זה.
    אתה לא מכיר את הבן אדם והאישיות שלו(וזה לא מפתיע כשאתה כל כך נותן משקל לאיך שהוא מגיב על הקווים) אם אתה חושב שהוא בא לליברפול והוא יעזוב מיד אחרי שנה וחצי וכשהוא לצורך העניין רק מתחיל להתניע ולרומם את העסק.
    קלופ הוא איש של תהליך, הוא לא יעזוב באמצע או בשניה הראשונה שיתחילו לראות פריחה מלבלבת ובטח שלא לעבר "אחת העשירות" באנגליה(שזה מה שאתה טענת שיכול לקרות בסוף העונה הבאה).

בליברפול כבר 20 שנה אין פה מצבים של הצלחה יחסית.
    מאמנים עוזבים אותה אחרי שהם מתרסקים, לא בשיא תהילתם, מצטער שאני צריך לחדש לך משהו.
    לכן כן, אני חושב שהוא יוכל לעזוב כשרגיש מיצוי מסוים מדרך שהצליחה(וזה לא יקרה אחרי עונה אחת וטופ 4 מן הסתם) או אם אם יקרה הדבר השני- התרסקות.

ראייקרד עזב ברצלונה מרוסקת מאוד, עם המון קונפליקטים בחדר ההלבשה, המון שחקנים מסוכסכים ועדיין מאמן שהשיג משהו, התחיל בניה של משהו אדיר שם והינה לך העולם לא זכר את זה ביום שעזב אותם.
    כנראה שאם הכשלון כל כך צורם וגדול אתה לא תחזור כל כך מהר למועדוני הפאר.

הנקודה היא(ומבחינתי אין הצדקה לחזור על זה פעם נוספת) שיש לא מעט סיכון מקצועי גם לקלופ בהגעה לליברפול.
    הוא יכול להצליח ואז להיות מחוזר גם בעתיד ע"י מועדוני צמרת, הוא יכול להכשל, כמו שנכשלו כל המאמנים שעברו במלווד ב20 שנה האחרונות ואז לגלות שהדרך בחזרה למעלה הרבה הרבה יותר קשה וארוכה משנדמה.

9. תומר1989 Member

אני לא הבאתי לוח זמנים מתי קלופ יעזוב מתי לא ומה יהיו הנסיבות. למה אתה מכניס לי מילים? אמרתי שזה שהוא עכשיו בליברפול שקפצה על המציאה עם הרבה כסף, לא אומר שבעתיד הוא לא יאמן ריאל בארסה או אנגליה אחרת. לא משנה מתי. לא נגמרה לו פה הקריירה- או ליברפול או טורקיה.
    כמו שהבאתי לך את דוגמאת אנצ'לוטי (וגם אני לא רואה הצדקה בלחזור על דבריי) אתה יודע שהשנתיים האחרונות שלו במילאן היו כישלון טוטאלי? בכל זאת התקופה שלו במילאן הביאה אותו לצ'לסי ומשם הדברים התגלגלו. ככה שמסתבר שהזיכרון הוא לא עד כדי כך קצר.
    כמו שאמרתי- שוק המאמנים הוא יותר מורכב. הוא תלוי גם בהצלחות אבל גם בעוד דברים כמו בסגנון משחק, קשרים ומה שקלופ הכי מתמחה בו- שואו צבע וידע ליחצן את עצמו בצורה הטובה ביותר.

10. Ori8 Member

א' קלופ לא נישק את הסמל, הוא הצביע עליו מול הקהל וזה הבדל די גדול. והאמת? אני דווקא חושב שכל אחד שעוקב אחריו ברמה סבירה יכול להבחין שה"פוזה" של קלופ היא דווקא כנה ובאה מהבטן ולא מהראש - וזה עוד מבלי להיכנס בכלל לבחירה שלו בליברפול עצמה, שהיא לדעתי בחירה אמיצה בטירוף, על סף ההתאבדות (מקצועית מן הסתם).

בניגוד לקלופ, שמגיע עם הטרנינג שלו וקופץ בגולים כמו אחרון האוהדים (וזהו פחות או יותר), מאמן שדווקא הפוזה שלו לא נראית לי כנה במיוחד הוא דווקא גווארדיולה. האיש שבכל משחק מגיע מתוקתק כדי שלכל העולם יהיה ברור מי החתיך של הכיתה. הג'נטלמן המסוקס שמחפש את המצלמות כמעט בכל תנועה שהוא עושה ועם כל חליפת סקיני שהוא שם על עצמו. לא שיש לי בעיה עם מאמנים שנראים בן זונה ועפים על זה, אבל הפוזה ממנו דווקא נשפכת.

זה גם מתקשר לצורך שלו לעזוב את הקבוצות שלו מהר כל כך ובגיל צעיר כל כך בשלב האימון. הצורך הבלתי נשלט שלו להיות במרכז העניינים ובלב הסערה. כשבאיירן משייטת לעוד אליפות משעממת הוא הרי חייב להודיע באמצע העונה שהוא עוזב לאמן בפרמייר-ליג כדי לחזור לראש הכותרות. הוא לא מסוגל לחיות בלי זה. הוא רוצה שיתעסקו מעכשיו ועד הקיץ באיזו מנצ'סטר הוא הולך לבחור רק כדי שהוא יוכל להגיד שהוא לא יכול לדבר על זה כרגע. מאמן גדול ופוזאיסט גדול לא פחות.

oranfu ו-owen11111 אוהבים את זה.
  11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם התשוקה והאישיות של קלופ זה רק משחק ושואו, אז הוא חתיכת שחקן מדהים. אני לא רואה משהו לא כנה אצלו, זה הבנאדם ורואים את זה לא רק על הקווים אלא גם בראיונות ומסיבות עיתונאים, גם היום וגם בעבר.

אגב, לא הבנתי, כסיל זאת מילה שאנחנו משתמשים בה עכשיו? מישהו זרק את זה באקראי וכולם רצים עם זה? אוקיי.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

וחזרה לדברים בוערים יותר, טורה גם בחוץ למחר. יהיה כשיר לארסנל לפי מה שקלופ אמר. קוטיניו בערך שלושה שבועות, לוברן קצת פחות.

13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

תחזיקו חזק... גם אייב מצטרף לרשימת הפצועים. האמסטרינג שוב.

אלא אם כן נחתים איזה 2-3 שחקנים בשבוע הקרוב, אין לי כבר שום ציפיות לתקופה הקרובה. אנחנו עם 0 בלמים מחר וכשרק טורה אמור לחזור בשבוע הבא, בהתקפה נשארו בנטקה, פירמינו וללאנה וזהו בעצם. אנחנו נראה לא מעט צעירים בתקופה הקרובה, הם ירכיבו את הספסל ולקלופ פשוט לא תהיה ברירה, כרגע אילורי, אוג'ו וקנט כבר הוחזרו מהשאלה ואני מניח ששלושתם ישחקו מחר באיזהשהוא שלב.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  14. k_700 Member

לא הגיעה קצת השעה לג'ירום סינקלייר?? מעז יכול לצאת מתוק.

יש לכם לא מעט צעירים מוכשרים שחוזרים ויכולים להפתיע, יהיה מעניין לראות את זה כבר בשישי.
    גם טישיירה בטח יקבל קצת טעימות.

15. owen11111 Member

ברגע שסינקלייר החליט שהוא הולך לאידי וורד (הסוכן של סטרלינג), הסיפור שלו אצלנו פחות או יותר גמור.
    עדיין לא כ"כ ברור איפה נפלו השיחות איתו בעונה הקודמת, כי הוא באמת נראה נפלא באנדר 21 ואפילו כמה הזדמנויות מרודג'רס. אבל כרגע נראה שהמצב לחלוטין לא בר תיקון. תחושת הבטן שלי שהוא ינחת באקדמיה של הסיטי.. אבל אולי יהיה מועדון שיהיה מוכן להציע לו יותר דקות באופן מיידי. נראה.

בכל מקרה, מחר אנחנו לגמרי נעלה עם אנדר 21.
    אותי מעניין לראות איך אוג'ו נראה אחרי שהשתפשף קצת בוולבס.

oranfu אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.