היה משחק בסדר יחסית. ספגנו מההתקפה הראשונה והאחרונה בערך של סנדרלנד. סטרלינג היה ענק. ג'רארד גרוע (פגע בקורה ממצב מצויין). ג'ונסון פגע במשקוף. שלבי עם 2 החמצות, אותו דבר בוריני. לחצנו דיי טוב, שלטנו במגרש. נתנו גול מתנה, החמצנו ברשלנות. נשמע מוכר? זה בערך מה שהפסדת.
אורן, סטרלינג ענק? טוב שאתה לא עושה לו הנחות מטורפות רק כי הוא בן 17 והוא מנסה לעבור שחקנים שזה בניגוד גמור ל95% מהקיצוניים שלנו ב20 שנים האחרונות. הוא היה בסדר, היו לו כמה מהלכים טובים, כמה פחות. כרגע זה ברור שהוא ראוי למקום בהרכב, הוא הקשר ההתקפי מספר 1 שלנו אבל אני חושש שזה מעיד יותר עלינו מאשר עליו, בקבוצה נורמלית הוא צריך להיות קלף מהספסל שיכול לשנות משחק, אצלנו הוא כרגע היחיד שסוארז יכול להעזר בו בהתקפה. בMOTD אלן שירר ביקר את אלן והראו מקבץ מסירות שלו, כולן היו לאיש הקרוב כשהיו אופציות מסירה חופשיות וטובות במרחק גדול קדימה שיכלו לקדם משמעותית את ההתקפה שלנו, אח"כ הראו בניגוד אליו איך ג'ררארד תמיד מנסה את המסירה הרחוקה הזאת שאלן לא.
זה משהו שהיה אפשר לזהות גם במהלך המשחק, אני חושב שאצל שניהם היה לא פעם שיקול דעת לקוי בבחירת המסירות. מצד שני, אלן הוא הקשר האחורי שאמור לשמור על הכדור, ג'רארד הוא היצירתי יותר שצריך לפתח התקפות. בכל מקרה אני לא בטוח שיש מה לבוא בטענות לאלן כי זה מה שרוג'רס רוצה ממנו כנראה.
צודק תומר ואין עם זה בעיה משמעותית. תכלס, גם רוב המסירות של מאסצ'ראנו בזמנו היו ברובם הגדול קצרות ו'בטוחות', אבל לבוא אחרי כל משחק ולזרוק את סטטיסטיקת המסירות (הטובה על הנייר) של אלן כדי שנרגיש טוב יותר עם זה שהמאמן הוציא 15 מיליון פאונד על קשר אחורי כשאין לנו שחקן שיכול לתת גול, זה מיותר לאאלה. הוא נותן לנו בדיוק את מה שלוקאס נתן לנו, הם דומים. הוולשי קצת יותר זריז אבל פחות פיזי.
ראיתי את הביקורת הזו. מאוד חובבנית, אם יורשה לי. אלן בהחלט הלך ברוב המקרים על המסירות הבטוחות, זה קצת מתסכל שהוא מחליף מסירות עם שחקני ההנגה לצרכים טקטיים במקום להרים את הראש קדימה ולדחוף לעוד התקפה, אבל אני חושב ששירר פספס לגמרי כשהוא השווה אותו לג'רארד. אפשר לראות בקלות שג'רארד ממש לא מוצא את עצמו בתפקיד ה-50-50 הזה, בטח לא בסגנון הסבלני שרודג'רס רוצה. הוא התרגל לדחוף את הכדור מהר מאוד קדימה תחת כל המנג'רים הקודמים, זה מה שהוא עושה גם הפעם למרות שפה המנג'ר רוצה סבלנות והרבה מסירות במרכז המגרש. היו לג'רארד אתמול כמה מסירות שבהם תפסתי את הראש ולא הבנתי מה הוא עושה ולמה הוא ממהר, לא מעט איבודי כדור ממסירות ארוכות כאלה. הרי לא צריך להיות גאון כדי להבין שזה ממש לא מה שרודג'רס רוצה שהקשר שלו יעשה. אני מבין שמה ששירר רצה להראות זה שלא כדאי להסתנוור יותר מדי מאחוזי המסירות של אלן, זה כשלעצמו נכון אבל מי שהוא מביא כדוגמא זה ג'רארד? הרי ג'רארד לא מוצא את עצמו בשיטה הזו של רודג'רס. אני מאוד מקווה ששאהין יכנס לעניינים מהר ויתפקד כקשר 50-50 כשג'רארד תופס את המקום של שלבי כקשר ההתקפי. אורי, מסכים איתך שכשלעצמה הסטטיסטיקה לא צריכה לסנוור אותנו. מצד שני, כשרואים עד כמה הקשר הכי טוב שלך ואחד שהוא באמת complete player לא מוצא את עצמו בשיטה שבה מתמסרים לשם המסירות עצמן, ומשחק כדורגל מאוד מאוד ישיר, אתה מבין כמה חשוב לך קשר כמו אלן שלפחות מבין מה מצופה ממנו לעשות בעמדה שלו. וזה בלי קשר לכך שהיו צריכים להגיע שחקני התקפה.
אני חושב שג'רארד יותר הולך ונגמר לו יותר מאשר סתם לא מוצא את עצמו בשיטה של רודג'רס - בה תכלס אף אחד לא באמת מוצא את עצמו. אני כן חושב שאפשר להפיק ממנו הרבה יותר בשיטה קצת שונה בה הוא היה משחק מאחורי סוארז או בוריני (כשסוארז בשמאל), אבל בגדול תם לו לחלוטין העידן בו אפשר לצפות ממנו להציל אותנו מהפסד או להבריק במיוחד ולסחוף אותנו לניצחון. לראות אותו בועט מחוץ לרחבה הפך למחזה נדיר בערך כמו לראות אותנו דורסים יריבה, ואם כבר אז אחוז הדיוק למסגרת בערך זהה וזה מתסכל. מתסכל עוד יותר שהוא עצמו מתקשה להבין שהוא כבר לא אותו שחקן בן 26-7-8. הוא לא מצליח לעשות את הסוויץ' שעשו גיגס, סקולס וגם לאמפרד. שהפנימו את מצבם והתאימו את עצמם מחדש לקבוצה. אני לא יודע אם הראיונות שלו טרום (כל) עונה בהם הוא אומר שהוא ב'כושר שיא' ומדבר על כמה הגוף שלו במצב טוב הם שקרים מוחלטים או שהוא עצמו באמת מאמין לזה. אני חושב שהאופציה השנייה היא הסבירה יותר. מנהל משחק הוא לא היה גם בשיא הקריירה וחבל שרודג'רס לא רואה את זה, זו אחת הטעויות הבולטות שלו. כל עוד רודג'רס בונה על ג'רארד כשחקן הרכב קבוע אני נוטה לחשוב של-4-3-3 שלו אין סיכוי להצליח. סוארז (בשמאל ולא במרכז) וסטרלינג אלו היחידים שאפשר להפיק מהם משהו בשיטה כזו. ברנדן צריך לפתח משהו קצת שונה, לפחות עד שמישהו יזרוק לו קצת כסף לרכש כדי שהוא יוכל באמת להביא את השחקנים המתאימים.
אורי, אולי אני קצת מסיר מסטיבי אחריות אבל הסוויץ' הזה שעשו כל השחקנים הגדולים והמכובדים אותם הזכרת בה יחד עם שחקנים חדשים שהובילו/מובילים במקומם את הקבוצה. אצל ג'רארד עברו 3 שנים קריטיות מבחינת הקריירה שלו, והרמה של השחקנים סביבו רק ירדה. אני לא כזה בטוח שזאת אשמתו שהוא עדיין מנסה דברים שבשיאו הלכו והיום ילכו יותר קשה אם בכלל. עריכה: 4.שנים קריטיות. וסוויץ' בא, לא בה, כמובן.
למה אף אחד ת'כלס לא מוצא בה את עצמו? היא משרתת טוב מאוד את שחקני ההגנה שלנו שלרוב לא מעיפים כדורים למעלה (סקרטל) ומקבלים חופש התקפי באגף (ג'ונסון), אלן בטח נכנס מצוין לשיטה הזו ואני חושב שגם שאהין כ50-50 אמור להסתדר אם הוא יצליח לחזור לכושר. הבעיה שלנו היא עם שלישיית ההתקפה והמיקום של ג'רארד. בהתקפה הסברתי קצת למעלה למה אני חושב שסוארז צריך לשחק במרכז, כרגע בגלל שאין אופציות נוספות נאלצים לשחק עם סטרלינג ובוריני מסביבו אבל כשלעצמו זה לא נורא כ"כ. מבחינת ג'רארד, קשה לשפוט האם הוא גמור או שעדיין יכול לתת עוד. לא הוגן להשוות אותו ללמפארד, גיגס וסקולס שכולם מוקפים בכדורגלנים טובים ממנו באופן עקבי והם ידעו למצוא את מקומם בקבוצה שהפכה לפחות תלויה בהם עם הזמן. אצלנו להפך, התלות בג'רארד רק גדלה. אלן זה צעד ראשון בכיוון, אני מאוד מקווה ששאהין יראה כמו שחקן העונה בגרמניה כי אז זה כבר שני שחקנים שלוקחים ממנו את הנטל של ניהול המשחק והעבודה ההגנתית בקישור. כשהוא מקבל את התפקיד של שלבי, כקשר התקפי שמשחק באזור ה-35-15 מ' מהשער של היריב, הוא כן יכול להיות מסוכן כי הפיניש שלו וקבלת ההחלטות שלו באזורים האלה בטח טובה יותר מזו של שלבי.
steven on the left, gerrard on the right. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_santa.Xxx https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/206260_420182668040568_1512425929_n.Xxx
מלו אני לא מצליח להבין מה חובבני בפרשנות הזאת. אתה יכול גם לשים MUTE על הטלוויזיה לראות את התמונות ולהסיק בעצמך. רואים בבירור איך אלן הולך על אופציות בטוחות כשיש לו אנשים פנויים במסירות לא קצרות. שום דבר לא היה שום חובבני, זאת הייתה ביקורת מצויינת.
מה שהוא מגדיר כחובבני זה שאם מה שהמנג?ר מבקש ממנו זה בדיוק את זה, לחפש את המסירה הקצרה לאדם הקרוב אליו ביותר, אז הביקורת הזאת לא רלוונטית. אני מאמין שאלן כן ממלא את הוראותיו של רודג?רס השאלה היא האם זה לא מעוור אותו לאופציות טובות יותר. פה כנראה שירר צודק
כן, מה שהוא עשה מבחינת שחקן ליברפול זה ענק. מאז מקמנמן לא היה לנו שחקן שעובר ככה מגינים. הוא הטריד את ההגנה, עבר שחקנים,משך עבירות (היה צריך להיות גם אדום דיי ברור ללארסון על תיקול פרוע עליו), יצר מצבים.. בקיצור, כל מה שאנחנו לא רגילים לראות. כמובן שהיה לו משחק טוב באופן כללי, אבל כשדאונינג נכנס כמחליף וראינו את שניהם על המגרש, סטרלינג נראה כמו מיני מסי לידו ואני לא חושב שאני מגזים (כמובן שזה אומר יותר על דאונינג ולא על סטרלינג). ג'רארד איבד יותר כדורים מכל שחקן אחר בינתיים בליגה. הגיע הזמן שיפסיק לנסות את המסירות האלו כי הוא לגמרי לא בכושר וזה בטח לא תורם לקבוצה.
http://www.mirror.co.uk/sport/football/new...ed-luis-1328178 על פי המירור סוארז והנבלה ילחצו ידיים במשחק מול יונייטד. במקום סוארז לא היתי לוחץ ידיים אם כול הסיפור הזה היה שקר כמו שסוארז אמר.
שוב רעש על לחיצות ידיים? מי שלא רוצה שלא ילחץ ושלא ייתן שישכנעו אותו ללחוץ. כולה לחיצות ועושים מזה רעש כאילו לא יודע מה. כל הכבוד לאנטון פירדננד שעומד על שלו, ואם סוארז או אברה מרגישים שהם לא רוצים ללחוץ ידיים אני מקווה שיעשו מה שהם חושבים.