יש בעיה, הקבוצה אכן נראית "מתה" לפרקים נרחבים במשחק אבל אני לא חושב שלתשוקה יש קשר לדבר. אם הייתי צריך להצביע על הבעיה הייתי אומר שיש פשוט יותר מדי בלאגן מבחינה טקטית. כבר סוף אוקטובר ואי אפשר לזהות היררכיה בקבוצה. זה דבר שתמיד היה לנו, בקבוצות הטובות יותר והפחות, היית יודע על כל שחקן מה התפקיד שלו בקבוצה וממה צריך לצפות ממנו ב90 דקות הבאות. אצל רודג'רס אין את ההרגשה הזאת, לשחקנים יש חופש כמעט מוחלט על הדשא לעשות מה שהם רוצים ולפעמים המחזה הזה ממש גובל בשכונתיות. ג'ררארד-שלבי-שאהין. מישהו יודע היום מי מהם היה הקשר ההגנתי? ההתקפי? שלושתם היו הכל היום ממה שראיתי. העניין הזה מביא לחוסר תאום מטורף בהתקפות, ג'ררארד מוסר לעסאידי אבל לא בטוח אם להמשיך לרוץ לדאבל פאס כי הוא לא יודע אם עכשיו תורו להיות ה"שחקן ההתקפי" או שבמקרה שלבי כבר פותח מהצד השני לקבל את הכדור. סוארז- הוא צריך להיות השחקן המסיים במהלכים? או שהוא זה שבונה אותם? כשהוא יורד לאגף שמאל זה מובן מאליו שעסאידי צריך להחליף איתו עמדות? כי זה לא היה נראה ככה היום. חייב סדר. חייב עמדות מוצא שהשחקנים ידבקו אליהן קצת יותר. זה גם יועיל לשחקנים עצמם. אני בטוח ששאהין ייראה הרבה פחות רוח רפאים ממה שהוא כשהוא יתרכז בלנהל את המשחק מהאמצע במקום להתרכז במולטיטאסקינג בקישור. ליום ראשון השם הראשון שהייתי רוצה שיקבע את מעמדו בהיררכיה זה אחד מבין יאסיל ומורגן. אנחנו תוקפים עם ממש מעט שחקנים וגם אלו שכן לא יודעים באופן טבעי (כי הם לא חלוצים טבעיים, כמובן) לעשות תנועה לעומק, למשוך שחקנים ולסיים מהלכים. אם אין בררה אלא לזרוק ילדים למים אז סו בי איט. אין כבר מה להפסיד, חייבים להחזיר את הסדר להתקפה.
לא מאמין שהוא יוותר על קשר שלישי ועוד נגד אברטון. מה שפוגע בנו ומוביל למספרים קטנים בהתקפה זה שאין לנו קשר מרכזי שיודע לשחק מאחורי החלוץ, מתי לצאת קדימה, לתת כדורי עומק בשליש השלישי, לאיים על השער, זה בדיוק מה שאמור היה לעשות סיגורדסון והיום זה על הכתפיים של שלבי (עדיין לא ברמה המתאימה) שאהין (הוא פשוט לא חצי חלוץ, לא היה ולא יהיה) וג'ררארד (לא יכול לשחק בעמדה הזאת כבר, לא מספיק נייד) ואז כשיש לך 3 קשרים מרכזיים שלא תורמים הרבה בשטח הזה, אתה נשאר בעצם עם ה-3 הקדמית כשלפעמים הקיצוניים עוד תקועים על הקו. סוסו סטרלינג וסוארז הם באנקרים היום לשלישייה הקדמית, מה שאנחנו צריכים זה להביא שחקן שישחק מאחורי החלוץ ולטובתו לספסל את אחד הקשרים.
rushie נורי היה אחורי. ג'רארד אמצע ושלבי קדמי. באיזשהו שלב במחצית השניה שלבי וג'רארד התחלפו לכמה דקות. אבל אני מסכים עם מה שאתה אומר. מצד אחד הקישור שלנו נראה לא רע מתחילת העונה. מצד שני, ממשחק למשחק אני מקבל רושם שיש לנו שם בעיה גדולה. לצערי, אני חושב שג'רארד הוא הבעיה הגדולה. כמו שאורי אמר, כואב לראות אותו. הוא גמור. פעם ב יוצאת לו מסירה מצויינת. אבל ברוב הזמן הוא לא ממש עושה הגנה (זה נראה כאילו הוא לא סגור על מה הוא אמור לעשות האמת), בהתקפה הוא כבר לחלוטין לא אפקטיבי אחרי שאיבד את המהירות וגם לבעוט עושה רושם שהוא שכח (נהיה כל כך נדיר לראות אותו בועט טוב שזה עצוב). אני חושב שאם נשחק בשלישיה שרודג'רס אמר שהיא מועדפת עליו בלהיות:ליברפול, אלן אחורי, נורי פליימייקר ושלבי התקפי, הקישור ייראה הרבה יותר טוב. מעבר לזה באמת נראה שלנורי עדיין אין כושר משחק מספיק טוב. וכמובן שיש בעיה עם סוארז כחלוץ חוד. הוא נוטה ללכת לאגפים ולבוא אחורה וזה משאיר חור בהתקפה. אבל אני חושב שזה נובע גם מהחוסר אפקטיביות של מרכז הקישור שלא מייצר מספיק מצבים.
גם כששאהין עדין לא בכושר משחק מלא, ואין ספק שזה המצב, אני חושב שהוא נותן הרבה לקבוצה הן התקפית והן הגנתית, הוא חכם בצורה יוצאת דופן ולרב לוקח את ההחלטות הנכונות. הוא תומך בהתקפה (במשחקים שהוא לא מתופקד כקשר אחורי כמו היום) וגם יודע לסייע מבחינה הגנתית. הוא עוד צריך להוריד עוד הרבה חלודה, אבל הוא נכס אדיר. ראיתי שמישהו פה כתב שבמחצית הראשונה ג'ונסון היה טוב. אני ראיתי את ההפך המוחלט, ושמחתי מאוד כשהוא הוחלף. כל יציאה שלו קדימה הובילה לאיבוד כדור, אני לא חושב שהיה לו אפילו פס אחד שהושלם כשהוא ניסה לתקוף, החלטות שלו לרוב גרועות וגרוע מכך הן כמעט תמיד נוגדות לחלוטין את סגנון המשחק של רודג'רס.
במחצית הראשונה ג'ונסון ואסיידי שיתפו פעולה טוב מאוד, כל פעם שהכדור הגיע לאגף ההוא אחד מהם הצליח להתגבר על המגן ולהכנס לרחבה. הצד של וויזדום ודאונינג היה די ישנוני, וכמעט כל ההזדמנויות המסוכנות נוצרו במצב שבו אסיידי וג'ונסון היו מול שחקני הקו הימני של אנז'י. כמובן שהמסירה או הבעיטה האחרונה טעונות שיפור, אבל ציפיתי שמשם נוכל להבקיע. התאכזבתי כשג'ונסון הוחלף כי חשבתי שאנחנו מוותרים על היתרון שלנו שם, אבל דאונינג הפתיע אותי די מהר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx כך או כך, אני חושב שבתפקיד המגן השמאלי הוא נמצא הרבה מאוד למעלה ומהווה איום רציני בהתקפה. יש בכלל חדשות על הסיבה שלגביה הוחלף מלכתחילה? פציעה או מנוחה?
לא התכוונתי לוותר על קשר בשביל חלוץ אלא על מישהו מהשלישייה ההתקפית. סוארז עם כל הדעות שלי עליו הוא בלתי ניתן לנגיעה וסטרלינג בכושר נהדר והייתי רוצה שימשיך לקבל דקות. לכן הייתי עולה ככה: ריינה ג'ונסון אגר סקרטל וויזדום שאהין אלן ג'ררארד סוארז חלוץ סטרלינג אני לא מוכן להרים עדיין ידיים עם ג'ררארד כשהבעיה לדעתי היא שוב, סיסטמטית ושכל הקישור נראה גרוע ומבולבל. שיתנו לו כמה משחקים בעמדה ספציפית ולא כשהוא עושה הכל מהכל ואם הוא באמת יתבלט לרעה כשהשאר יראו טוב אז הוא יקבל את הספסל. כרגע אני לא רואה עם מה אנחנו יכולים להחליף את הניסיון והמנהיגות שלו. שלבי ו/או סוסו כקשרים התקפיים עדיין לא מעט בוסריים.
אני חושב שגם עצם העובדה שהנדרסון ישב היום על הספסל בעוד ששאהין וג'רארד השלימו 90 דקות אומרת שהוא גם חזק בתמונת ההרכב לדרבי. אני מקווה שאולי נראה שלישיית קישור טרייה עם אלן, הנדרסון וסוסו. יש איזון טוב בין התקפה להגנה בסיטואציה כזו, סוסו כקשר התקפי זה הימור מסוים אבל לא יותר גדול מההימור של מורגן/יסיל בחוד. בשלישיית ההתקפה סוארז, סטרלינג וג'רארד/אסיידי.
ג'רארד צריך להתחיל לעלות מהספסל מתי שאפשר. יום ראשון זה לא הזמן, אבל בהחלט הייתי רוצה לראות את שלבי וסוסו מקבלים את חולצת ההרכב כקשרים התקפיים, כששאהין עובר לנהל משחק מאחורה. זה יוסיף לנו המון מחץ ויצירתיות, לעומת ג'רארד שבאמת נראה העונה כאילו אפשר לוותר עליו בלא מעט משחקים. חוץ מזה שסוסו-אסאידי-סטרלינג-סוארז זאת רביעייה עם פוטנציאל לחתוך הגנות כמו חמאה.
נורי שאהין, ובנו במכונית מיני בליברפול. : P https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/67144_434918559900312_796043807_n.Xxx
מבאס המשחק היום. להוביל בשני שערים בגודיסון על ההתחלה אמור להיות מספיק. אנחנו סופגים שערים כל משחק עם ממוצע של מעל 2 למשחק. כיוון שההתקפה שלנו מסתמכת רק על סוארס, לספוג 2 למשחק, זה יותר מדיי וגורם למאזן הנקודות שלנו כרגע. "הנבדל" מאוד קשה לעיקול, מיוחד שיונייטד כובשת היום בנבדל וגם ארסנל אתמול. רק אנחנו צריכים להשתגע אחרי שפסלו לנו שער חוקי. רודגרס לא רק שנדפק עם הבעלים העונה, אלא גם עם השופטים. בהנחה שהשוםטים עלו לנו בערך ב 5 נקודות העונה, המצב שלנו בליגה היה אמור להיות הרבה הרבה הרבה יותר טוב כרגע, וזה למרות שההתקפה שלנו מסתמכת רק על שערים של סוארס. משחק מלחמה של דני וסקרטל כמובן, אני מאוד שמח שהם האריכו את החוזה ויהייו עוד הרבה שנים. וויסדום היה מאוד shaky והחילוף שלו עם הנדרסון היה צריך להיות כבר במחצית. שאהין זה עדיין לא זה, שלבי מועדף עליו אם זוהי ההתלבטות של רודרגס. אלן שחקן נהדר. המסכן בקושי הסתדר עם פלאיני אבל נלחם על כל כדור איתו. בבית מול ניוקאסל ראשון הבא, אנחנו פשוט חייבים לנצח. נצחון שם ישווה אותנו לניוקאסל, ובהנחה הסבירה מאוד שארסנל מפסידה ליונייטד, זה ייקרב אותנו 2 נקודות לארסנל. סוארס היום עם משחק טוב מאוד. יש לו משחקים נהדרים ומשחקים פחות טובים, במשחקים הנהדרים הוא ממש נהדר. היה צריך לנצח לנו את הדרבי היום. ההחטאה של סטרלינג דומה להחטאות שסבלו מהם עונה שעברה. החטאות של 1-1 שמקשות על איסוף נקודות. לגבי המשחק נגד סוואנסי- אני מקווה שלא יותר מדיי שחקני הרכב יהיו שם, כיוון שגם ככה הרוב שיחקו בחמישי והיום וצריכים לשחק גם נגד ניוקאסל. גאררד צריך מנוחה ברביעי, הוא לא צריך לשחק נון סטופ בקבוצה וגם באנגליה. הוא היה הרבה יותר טוב היום בהשוואה למשחקים האחרונים שלו. השכונה שהלכה במשחק של יונייטד-צלסי העמיקה את התסכול של תחילת שבוע.
ליברפול משחקת כדורגל רע מאוד ועם כל הערכה שלי לברנדן על ההרכבים האמיצים וזריקת הילדים למים העמוקים, אני באמת מאוד מאוד מאוכזב מאיך שאנחנו נראים. תכלס אני כבר שלוש שנים לא מסתכל על הטבלה, באמת שלא. זה מזמן כבר לא מעניין אותי. אז הבקענו שערים היום שוב במקרה, ודווקא לא במקרה חטפנו אותם חזרה וזו אפילו לא הנקודה. ליברפול לא מצליחה לשחק כדורגל שוטף במשך דקה אחת מתוך כל ה-90 מתחילת העונה פחות או יותר. שבלוני, צפוי, שקוף, נטול כל כישרון, נטול כל יופי ובעיקר נטול כל חכמה ואינטיליגנציה. אנחנו נראי כמו אסופה של שחקנים עם איי-קיו מאוד מאוד נמוך, אין לי דרך אחרת לתאר את זה. פשוט חבורה של טיפשים. הציר שאמור להניע את הקבוצה הזאת מת ורודג'רס פשוט מתעלם. אין לנו קישור. ה-4-3-3 הזה לא עובד גם אם המאמן ידבר עוד מאתיים שנה על פוזשן ועל היסטוריה מפוארת. לג'רארד, שאהין (מזעזע) ואלן אין פאקינג מושג מה הם עושים על המגרש. אז אלן קצת מחלץ כדורים ויורד לכמה גליצ'ים וזה עלכיפק אבל מה עם היתר? ג'רארד - מעבר לעובדה שהוא גומר כעת את הקריירה, נראה כבוי לחלוטין, וחסר חשק ברמות שעוד לא יצא לנו לראות. לא שאני מאשים אותו, להפך, אבל פוגע עמוקות בקבוצה. לא אכפת לי איפה נסיים, לא אכפת לי מליגת האלופות יותר ומתי כבר נחזור לשם. אבל כן אכפת לי שנשחק כדורגל שנחמד לראות, שניהיה קבוצה שנעים להסתכל עליה, שלא עושה לך דיכאון פעם בשבוע. אז נכון שלא חטפנו שביעייה ולא התבזנו, אבל אנחנו משחקים כדורגל לא פחות מדוחה. אגב, אני ממש לא מאוהביו הגדולים של סוארז. באופן כללי אני לא מת על השחקן הזה. אבל החגיגה היום הייתה נהדרת והאמת שהוא גרם לי לחייך לראשונה מזה הרבה זמן. זה הגיע למויס ואני ממש לא חושב שהיה בזה טעם רע. אלו הדברים היפים של הכדורגל ואם הם ייעלמו גם אז הוא באמת כבר לא יהיה שווה כלום.
אורי, אני חושב שאתה מציג פה תמונה שהיא מעט עגומה ממה שקורה באמת. דבר ראשון כדי להיות באמת פיירים צריך לעשות ניתוק ממה שראינו לפני רודג'רס למה שאנחנו רואים עכשיו, גם אם בפועל לא נראה לנו שיש שיפור. אז נכון שאנחנו לא משחקים כדורגל מבריק, מה לעשות? - אין לנו שחקנים מבריקים. סוארז שהוא השחקן היחיד שאפשר להגדיר ככזה, מעורר אנטגוניזם עם כל מה שקורה סביבו, אבל הוא עדיין השחקן הטוב ביותר שלנו. לגבי הקישור, לדעתי הביקורת על שאהין היא מוגזמת לחלוטין. שאהין אולי עדיין לא נראה כמו השחקן שהכרנו מדורטמונד, אבל לפי מה שאני רואה (ואני מרגיש שאני בערך היחיד) הוא כרגע השחקן החכם ביותר שלנו. הוא יודע לתזמן את הלחץ שלו נהדר, והיום גם ראינו שהוא יודע להיות קצת יותר קשוח ממה שראינו עד עכשיו. הוא לא קשר התקפי קלאסי, זה ברור לכולם, אבל ההצטרפויות שלו קדימה תמיד מסוכנות והוא מוסר בחסד. ג'רארד לצערי זה סיפור אחר, לצערי הוא כבר תרופה ארוכה לא מציג יכולת ששווה מקום בהרכב, אני מודה שאני באופן אישי חשבתי שזה סתם תקופה רעה, עושה רושם שלא. לאלן יש חיסרון פיזי זה ברור לעין, הוא מחפה על זה בהרבה לב והקרבה, אני באופן אישי אוהב אותו מאוד. אולי זה לא מספיק כרגע בתור קשר אחורי, הוא לא גולש מספיק טוב ולא שומר מספיק טוב. בנוגע למהלך המשחק, היה לנו מזל שמיראלס נפצע הוא עשה מויזדום קרקס, וזה לא היה שונה אם כל מגן אחר שהיה מוצב שם. החילופים של רודג'רס במחצית היו נראים לי בהתחלה תמוהים מאוד, אבל אז הבנתי שהוא השיג בדיוק את מה שהוא רצה. המחצית השנייה נראתה בדיוק כמו שהוא תכנן. הוא חרב לנו את משחק ההתקפה ובאותה מידה גם להם. עברנו לשחק במערך מוזר, סוג של 5-3-2, זו הייתה הפעם הראשונה שאנחנו רואים את רודג'רס חורג מהמערך הרגיל שלו. אותי זה עודד, פחדתי שהוא יהיה עיוור למהלך המשחק וימשיך באותו קו. על השיפוט אני לא ארחיב כי אין מה לומר, אני רק רוצה לומר שלדעתי הויכוחים האלה בדיוק המחזור לא מוספים לאף אחד כלום, אני לא אומר את זה בקטע חינוכי או משהו, פשוט הייתי יותר שמח אם אנשים היו כותבים פה את דעותיהם על המשחק במקום לריב שם עם כמה אוהדי יונייטד.
הביקורת אינה על שאהין, אלא על רוג'רס. שאהין לא יודע לשחק בעמדה הזאת, הוא צריך לשחק קרוב לעיגול האמצע, אני אגיד לך יותר מזה, לדעתי עדיף לנו שהוא ישחק קשר אחורי מאשר קשר התקפי. אין לו את התנועה הנכונה, הוא לא יודע לשחק עם הגב לשער, הוא לא מהיר מספיק, אין לו דריבל מספיק טוב. התכונות שלו בנויות על היותו פליימייקר, ועד שהוא לא ישחק אצלנו בעמדה הזאת הוא לא ימצה את עצמו אפילו מעט. אני לא מסכים בכלל שההצטרפויות שלו מסוכנות, מתי הייתה פריצה מסוכנת שלו חוץ משני השערים שהוא כבש ששניהם הגיעו במשחקים נגד קבצות עם הגנות גמורות. מה שאני כן מסכים, זה שהוא חכם מאוד, וחסר לנו חוכמה בקבוצה. הוא, אלן ואגר הם פחות או יותר השחקנים היחידים אצלנו שהם גם איכותיים וגם חכמים, מאוד חסר לנו שחקן בסגנון מאטה שישנה את המשחק.
הבנתי שבמחצית שאהין וסוסו יצאו לטובת קואטס ושלבי, זה באמת היה 532 עם אנריקה וויזדום כווינג-בקים או שאחד הבלמים שיחק כקשר אחורי? מאוד מאכזב, לפי התקציר. סוארז היה חד מאוד ושלושער יכל להיות סיום הוגן עבור הדרבי של מרסיסייד. מעניין שאפילו באנגליה משועשעים מהחגיגה הנהדרת של סוארז, אבל פה בארץ כותבים על זה כ"חוסר ספורטיביות". נו טוב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx סטרלינג פישל בגדול כשהיה צריך לכבוש, עשה נכון שבעט למרות שאני גם מבין את סוארז על הכעס, שבמצב דומה מסר וסידר לג'רארד שלושער בדרבי הקודם. איך היה אנריקה, מעבר להשתתפות בשער הראשון ולמסירה המצויינת לסטרלינג? הייתי גם רוצה לראות את הפאול על סוסו כשהוא שחרר את הכדור לאנריקה בשער הראשון, יש מצב רציני שזו כניסה ששווה אדום למרות שלא היה הילוך חוזר. מצד שני אני מבין שגם סוארז יכל לקבל אדום על כמה עבירות רציניות אז מילא. חבל על השערים שספגנו, בד"כ ג'ונס יוצא טוב מאוד ומאגרף בצורה טובה. גם היום אפשר לראות שבמגע די קל עם האצבעות הוא הרחיק את הכדור, חבל שזה נפל בדיוק לרגל של שחקן אברטון שלא שומרים עליו. גם סקרטל איבד את נייסמית' בשער השני. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/...rce=twitterfeed בטח הרגיש ממש מפגר לרוץ חצי מגרש ליציע החוץ כדי לגלות שהשער נפסל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
קואטס היה מעט יותר קדמי מאגר וסקרטל אבל בלם לכל דבר. אגר נגרר קצת שמאלה וסקרטל קצת ימינה כדי לעצור את ההתקפות מהאגפים. וג'ו אלן קיבל משימה אחת בלבד, לעצור את פלאיני. ג'רארד היה ג'רארד, ושלבי היה השחקו שאמור לווסת בין ההגנה להתקפה. סוארז וסטרלינג היו חלוצים. כשרודג'רס ראה שמיראלס לא עולה למחצית השניה וההתקפות מהצד הזה מעט נרגעו, הוא הכניס את הנדרסון במקום ויזדום. הנדרסון ואנריקה (שלשאלתך היה סביר) היו אמורים לתמוך בהתקפה מהאגפים (כ-Wing-backs) ואכן במתפרצות שלנו (על זה המשחק היה מבוסס במחצית השנייה) הם הצטרפו לא רע. לשאלתך אני עדיין הייתי מגדיר את המערך כ- 5-3-2 ולא כ-3-5-2 בגלל שאת רוב זמנם השקיעו אנריקה והנדרסון בהגנה. ליברפול לא שיחקה את המשחק הרגיל שאליו היינו רגילים ממתחילת העונה, ואפשר לראות זאת על-פי כמות המסירות שלנו ואחוזי האחזקה בכדור הנמוכים מהרגיל. תומר, שאהין עד עכשיו כבש שלושה שערים ובישל עוד שניים, יחסית לכמות המשחקים שלו וכמות הדקות שהוא שיחק זה הספק לא רע בכלל. אז תאמר שהוא עשה את זה מול הגנות מחוררות, זה לא ששאר השחקנים שלנו כובשים ומבשלים בצרורות (בטח לא אלו שבאים מאחורה). אז אמרת, ואני מסכים, שאין לו את היכולת להיות קשר התקפי, לא בקבוצה ששואפת לטופ 4. פליימייקר זה התפקיד שלו, והלוואי שנראה אותו מתופקד ככזה.