גיל צודק ב100% (אני מוצא את עצמי מסכים איתך יותר מדי לאחרונה). לשחק עם שאהין-אלן-לוקאס זה לגמור לעצמך את הקישור, הנעת הכדור וההגנה תהיה מצוינת ונחזיק בכדור יותר ממה שאנחנו מצליחים היום, אבל עם הרבה פחות מחץ מהיום - וגם היום חסר מחץ לקבוצה. דבר אחד לא ברור לי ואמרתי את זה אחרי נוריץ' וגם סטוק, למה לא מחליפים בין שאהין לג'רארד. מבטיח שניראה הרבה יותר חדים. בכל מקרה האמירה הזאת דיי מדאיגה, נשמע כאילו אלן ולוקאס הם באנקרים, ואז או שזה אומרשאהין על הספסל או ג'רארד בשלישייה ההתקפית, ושתי האופציות האלה מחורבנות.
הוא אולי לא "מתמחה" בזה לפי הגדרתך, אבל הוא בהחלט יודע לעשות זאת, בטח ובטח שמדובר על איום על השער מרחוק. גם הכניסות שלו לרחבה מסוכנות. שלושה שערים הוא כבש בשבילנו העונה, אחד מרחוק (טעות שוער, בסדר) ושניים בכניסה לרחבה. אם זה לא מספיק אז תבדוק קצת את הגולים שלו בדורטמונד. הבעיה שאתם מציגים היא מובנת, זה לא טבוע בו, אבל אם רודג'רס יצליח להוציא ממנו את זה ושאהין יצליח להתאים את עצמו לתפקיד הנדרש, אני חושב שהוא יוכל למלא אותו הרבה יותר טוב ממה שאתם צופים. כי כמו שהדגשתי, את היכולות יש לו. ד"א בסקיי דיווחו על התעניינות שלנו באריקסן מאייאקס אם זה עונה על הציפיות שלכם, באותה נשימה יש לומר שהוא אמר שאין לו כוונות לעזוב את אייאקס בקרוב (ינואר) בסוף העונה הוא כבר לא יודע מה יהיה.
סיגורדסון הוא כמו ג'רארד ושלבי אז.. לא פליימייקר, אלא שחקן שכל הזמן מחפש לשחק קדימה, מאיים על השער ומצטרף לרחבה.. כמו 2 שחקנים שכבר יש לנו. אריקסן הוא עדיין בגד פוטנציאל. הוא מאוד לא יציב. אם הוא יממש את הפוטנציאל שלו הוא שחקן גדול. שחקן שמשלב גם הצטרפות לרחבה ואיום על השער וגם ראיית משחק מצויינת ומאוד יצירתי. אבל זה לא ריאלי בינתיים. בכלל אנחנו מקושרים לכל מיני שמות בימים האחרונים, על רובם לא שמעתי בכלל. אבל אלה לא סוג שמות שבד"כ אנחנו מקושרים אליהם אז זה מעודד.
שלבי לא שחקן ברמה להרכב אם אתה רוצה לדבר על טופ 4, אני אמרתי מה חסר לקבוצה הזאת כדי לחזור לצמרת. שלבי צריך עוד להשתפשף הרבה, אין לי בעייה שהוא חלק מהסגל והרוטציה אבל לבנות עליו שישחק חצי חלוץ זה רע. כל הזמן מציינים את ג'ררארד לתפקיד הזה, על המגרש אני רואה שחקן שהיה בינוני ומטה בכל המשחקים העונה ובזה שהוא היה גדול בו, מה שהוא בעיקר הראה הייתה לחימה נחישות וטווח מסירות טוב מעמדה עמוקה, אני לא בטוח אם אפשר להמשיך לדבר עליו במונחים של שחקן מאחורי החלוץ רק כי רצות לנו בראש תמונות שלו מלפני 3 שנים בהן הוא מסתובב ברחבות היריב. אני חושב שהוא צריך לשחק במרכז לצד שחקן אחורי ומשם לתרום להתקפה מה שהוא יכול, השחקן הקדמי צריך להיות יצירתי יותר, זריז יותר, נייד יותר, כמו שכבר אמרתי זה לא סיגורדסון בעיני אבל זה כן סוג השחקן הזה, אני לא רואה את ג'ררארד בתור הסוג הזה כבר וגם שלבי בעיני הוא שחקן שאתה לא יכול להגיד שזאת העמדה הטובה ביותר שלו, הוא עדיין לא מגובש כשחקן כדורגל והאמת היא שאני נוטה לחשוב שמה שייצא ממנו בהמשך זה שחקן בעמדת ה50-50 ולא חצי חלוץ.
גיל, אני לא מסכים בכלל, בטח אם מסתכלים על הסגל שלנו. אם זה אלן/לוקאס-ג'רארד-חדש או אלן/לוקאס-שאהין-חדש, אני הולך עם האופציה השנייה... בהנחה ושאהין יחזור לשיאו. וג'רארד כל העונה שיחק בתפקיד אחורי יותר אולי חוץ מ2-3 משחקים, כשמאחוריו היו שלבי/לוקאס/אלן, אני רוצה לראות אותו קדימה עם שאהין ואלן מאחוריו שיכולים לנהל משחק לבד בלי עזרתו. אין ספק שהוא לא טוב כמו פעם בעמדה הזאת, אבל אני מעדיף אותו שם מאשר מנסה לנהל את המשחק ללא הצלחה.
חדשות מרגיעות מכיוון סוסו. לפי ESPN ; "Liverpool is the ideal club for me,'' he told Radio Onda Cero. "I'll sign a new deal soon and be here for a long time. The fans can relax, it'll be done as soon as possible."
אני לא רואה אותו סוחב ריצות מקצה לקצה, גם נמצא ברחבה או ממש קרוב אליה בכל התקפה וגם חוזר אחורה, אני לא חושב שהוא מסוגל כבר לשחק את התפקיד הזה. אתה מעדיף אותו שם על פני יתר האופציות ואני לא מאשים אותך אבל יש סיבה למה הוא לא שם ואני בטוח שהיא המצב הפיזי בו הוא נמצא בגיל 32 ולא סיבה מקצועית שרוג'רס חושב ששאהין טוב יותר ממנו בתפקיד הזה.
גיל, אני מסכים שאנחנו צריכים שחקן בעמדה הזאת. אבל אתה אמרת שסיגורדסון הוא שחקן בסגנון שאין לנו וזה לא נכון. ג'רארד ושלבי הם כאלה. על הרמה שלהם אפשר להתווכח. ג'רארד כמו שאמרת כבר לא מזכיר את עצמו בכלל. הוא לבטח כבר לא השחקן הדינאמי שהוא היה. שלבי נכון להיום זאת העמדה שלו. הוא בוודאי לא מספיק טוב בשביל להוביל קבוצה לטופ 4 (עדיין בכל מקרה) אבל זה הסגנון שלו. אידאלית הוא היה שחקן שלישי ברוטציה לעמדה הזאת. ריאלית,לדעתי לפחות, הוא הכי טוב שיש לנו בעמדה הזאת נכון להיום. חבל שלא הבאנו שחקן לעמדה הזאת. חבל שלא הבאנו גם חלוץ ועוד קיצוני. אין ספק שאנחנו צריכים.
בזה אני כן מסכים איתך גיל, ובגלל זה יש שני פתרונות, שניהם כוללים את המילה ספסל. האחד הוא מדקה 55-60, והשני הוא עד דקה 55-60. אני אישית מעדיף את האופציה השנייה, כי מהספסל סוסו ושלבי הם בהחלט שני שחקנים שיכולים לשנות משחק. בכל מקרה לי אישית ממש נמאס את ג'רארד משחק 50/50, זה מאוד מקשה עלינו בבניית התקפות מסודרות.
אורן, אני לא ראיתי משלבי איכויות שיעידו שהוא אי פעם יהיה שחקן ברמה בשביל העמדה הזאת, אני כן חושב שהוא יכול להיות שחקן טוב לעמדה עמוקה יותר. סיגורדסון כבר ביסס את העמדה שלו, הוא משחק שם כל הקריירה ומביא לך מספרים יפים מאוד של כיבושים, מישהו יכול להגיד לי ששלבי ייתן אפילו 5 שערי ליגה בעונה בתפקיד הזה? לכו תדעו. ג'ררארד פעם התאים לתפקיד הזה, היום הוא כבר לא. הוא משחק במרכז או שלא משחק, אני אפילו לא חושב שהוא יכול לשחק כקיצוני.
אני חושב שלשלבי יש את הפוטנציאל להיות שחקן מוביל בליגה האנגלית כן. הוא לא סיגנון שחקן שאתה רוצה לעמדה הזאת, אני מבין. הוא יותר למפארד מאשר אוזיל (אני לא משווה אותו מבחינת רמה, רק סגנון). סיגורדסון קיבל את ההזדמנות הזאת בסוונזי להיות השחקן המוביל בעמדה הזאת. שלבי עדיין לא קיבל את ההזדמנות הזאת. אני חושב שאם שלבי יקבל ריצה בהרכב בעמדה הזאת הוא ייתן מספרים לא רעים. הוא משתפר כל הזמן. הוא בסה"כ עדיין צעיר מאוד אבל הוא כן מראה שהוא איום על השער. אני מסכים בקשר לג'רארד.
אני חושב שגם שלבי וגם סוסו (החל מהעונה הזו, וכנראה לא באופן מתוכנן) מתאימים טוב מאוד לתפקיד הזה. לשניהם יש איכויות שונות, ואם קודם אורן אמר ששלבי מזכיר יותר את למפארד ולא את אוזיל, אני חושב שלסוסו דווקא יש איכויות טכניות וראיית משחק הרבה יותר דומה לאוזיל. שניהם רחוקים מאוד מלהיות ברמה של צמרת, אבל כשאני מסתכל על ההרכב אני רואה שחסר לנו עוד שני שחקנים בשלישייה הקדמית - חלוץ וקיצוני, ואולי עוד מגן שמאלי ושוער, שבהם יש לנו חורים גדולים לא פחות. אז בהנחה שבשנה הקרובה (או לפחות עד החלון בקיץ) יהיה לנו תקציב מוגבל, זו לא עמדה שאני ממהר להשקיע בה סכום רציני לפני שפתרתי לפחות את הבעיה בשלישיה הקדמית. יש שלבי, יש סוסו, ויש ג'רארד שבצורה אידיאלית ירד לספסל ויעלה לעמדה הזו בדקה ה-60 ויוכל להוסיף הרבה מאוד, במיוחד במצבים שבהם אנחנו צריכים לדחוף קדימה. אני גם לא חושב שזה משהו ש"גדול עליו" מבחינה פיזית.
סוסו אולי, מהמעט שראינו ממנו בכדורגל בוגרים, יתאים לעמדה הזאת. אבל זה לא רציני לכתוב את ג'ררארד ו2 שחקנים שיחד יש להם 50 משחקי בוגרים ולהגיד שאתה סגור על העמדה הזאת. שים לב שרוג'רס רצה לסגור את סיגורדסון לפני כל רכש אחר, סימן שגם הוא רואה את הבעייתיות שבעמדה הזאת אצלנו. יחד עם זאת, אני בוודאי מסכים איתך שצריך קודם כל לרכוש 2 שחקני התקפה מובהקים וזה דחוף יותר, לא חושב שתמצא מישהו שיחלוק עליך.
אני ממש לא סגור על העמדה הזו, אבל יש עוד 3-4 עמדות אחרות שאני לא סגור לגביהן. לפחות בעמדה הזו אני רואה שיש לנו 2 פרוספקטים טובים-טובים מאוד וסטיבן ג'רארד אחד, שבשימוש נכון יכול להמשיך לתת תפוקה גם בגיל 35. לא קרוב בכלל למה שדרוש מקבוצה של טופ4, אבל זו עמדה שאיכשהו עוד אפשר להתפשר עליה כל עוד שחקנים כמו סוסו או שלבי יקבלו שם דקות.