ליברפול 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏18/7/12.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

קול על הספסל ודאונינג ביציע... זה כבר ממש עלבון לאחרון.

ריינה
    ג'ונסון אגר סקרטל וויזדום
    אלן ג'רארד
    סטרלינג שאהין סוסו
    סוארז

ג'ונס, קראגר, קואטס, הנדרסון, קול, אסאידי, בוריני.

אחלה הרכב, אבל אני חושב שלרובינסון הגיע לפחות מקום על הספסל, אם וויזדום או ג'ונסון נפצעים זה אומר אגר/קראגר כמגנים, לא מחזה שבא לי לראות. ההתקפה צריכה להמשיך להראות טוב, אין סיבה שלא, החלק ההתקפי הכי יצירתי ומהיר שהיה לנו מאז שאני אוהד את הקבוצה הזאת.

אורי,
    מסכים לגבי בוריני, הוא יצטרך להוכיח הרבה ובעיקר להתחיל לכבוש בשביל לתפוס את המקום בהרכב, לדעתי גם אסאידי יתחיל להיות מועדף על פניו בקרוב.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/12
  2. Mellow29 Kopite

לא חושב שזו "אשמתו" של בוריני כמו שזו אשמתו של דאונינג למשל שנראה רע והרוויח ביושר את המקום החדש שלו ביציע הכבוד, בוריני שיחק את רוב המשחקים בליגה out of position ומבחינתי הדבר הכי טוב שיכול להיות זה שבעמדות הקו יעלו שחקני קו אמיתיים (סטרלינג, אסיידי, סוסו גבולי) ולא חלוץ 9 כמוהו. העמדה היחידה שבה כדאי לשים אותו זה חלוץ מרכזי, כרגע סוארז שם והוא נראה נהדר.
    אני מרוצה מהיכולת שהציג בסה"כ ויש לו חלק גדול מאוד בשערים שנכבשו כשהוא היה על הדשא, התנועה שהוא עושה היא תנועה של חלוץ מצוין וזה המשחק שלו. הוא לא יושב בצד כי הוא לא טוב, הוא יושב בצד כי העמדה שבה הוא משחק תפוסה ע"י סוארז. וטוב שכך, אולי ככה נחסוך מעצמנו את דירק קאוט2 מבחינת התפקוד.

3. oranfu Member

טעות גדולה של רודג'רס היום. סוסו היה מהיותר טובים על המגרש והוא החליף אותו בקול. מאותו רגע לא האמנתי שננצח.
    לא משחק טוב שלנו. אמנם סטוק זה קבוצת קצבים ולא קבוצת כדורגל והשופט נתן להם להשתולל, אבל גם את זה צריך לנצח.

ואמנם אלה לא היה מצבים מבריקים, אבל שוב, 4 קורות היום. מה יהיה עם החרא הזה? מתי לעזאזל גם ישתנה לנו קצת המזל?

4. Mellow29 Kopite

כולן היו קורות חיצוניות, אפילו לא כדור אחד שפגע בקורה ואז נהדף בחזרה למגרש שעוד אפשר יהיה לבכות על כך שזה לא נכנס לשער בטעות.

זה נראה שסוארז לא כ"כ סגור על התפקיד שלו. בתור חלוץ מרכזי הוא צריך לעשות תנועה לרחבה ולקבל כדורי עומק, במקום להזכיר כל הזמן שהוא לא מקבל כדורי עומק (Liverpool-Forever) כדאי לשים לב שהוא כמעט ולא עושה תנועה לעומק, אלא מתעקש לקבל את הכדור עם הפנים לשער במרחק של 20-25 מ' מהשער ולנסות לעבור עם דריבל. אין עם זה שום בעיה וזה נהדר שיש לנו שחקן כזה, אבל יש את בוריני שכן עושה תנועה כזו וכן קיבל לא מעט כדורי עומק בתקופה הקצרצרה שלו פה - הוא אמנם לא ניצל אותם אבל הוא לפחות עושה המון תנועה פנימה.

אולי באמת 442 יהיה נכון עבורנו?

5. oranfu Member

בסדר, אמרתי שהמצבים לא היו טובים, אבל אלה עדיין 4 קורות במשחק אחד.

יש בעיה שסוארז יעשה תנועה כזאת כי אין ממש מי שימסור.זה גם לא מתאים לסגנון שלו.
    אין ספק שזו בעיה.

במשחק הבא ג'רארד כבר צריך להיות בספסל. הוא חלש כל העונה למעט המשחק נגד יונייטד. יש גבול כמה כדורים שחקן אחד יכול לאבד.

6. Mellow29 Kopite

היה מי שימסור: ג'רארד, שאהין, סוסו. אבל כן, זה לא הסגנון שלו, אבל גם סטרלינג לא עושה את זה וסוסו בכלל מנהל את המשחק מהאגף - בצורה טובה אמנם, אבל אף אחד מהשלישיה הקדמית לא מספק את ה-penetration שרודג'רס מדבר עליו. בוריני כן יכול לספק את זה, גם אם בתפקיד הקיצוני הוא לא מסוגל לעבור אף מגן בכדרור.

7. oranfu Member

ג'רארד לא יכול למסור כלום. הוא מסריח על המגרש מתחילת העונה.
    שאהין יכול בעיקרון, אבל הוא עושה רושם עדיין מאוד מאופק.
    לסוסו יש יכולת כזאת וגם אנחנו רואים אותו מנסה כאלה במשחקים שהוא משחק.
    אפשר גם לראות שכשסוסו לידו, סוארז מחפש הרבה יותר דאבל פאסים.

אבל אני מסכים איתך בנקודה העיקרית שחסרה לנו תנועה כזאת. סוסו לא שחקן של תנועה כזאת, סטרלינג צריך לעשות את זה אבל משום מה לא עושה את זה.

אגב בוריני, מה שאכזב\מתסכל אותי אצלו זה לא שאין לו דריבל בשביל לעבור שחקן. הוא עושה תנועה מעולה, אבל הנגיעה הראשונה שלו הורסת את זה רוב הזמן.

8. StevieG Member

איכזב אותי שאף אחד לא בעט לשער. תבעטו! יש עשרה שחקנים של סטוק ברחבה, אולי זה יקבל דיפלקשן, אולי הכדור ייכנס בטעות, אולי יקרו אלף ואחד דברים. זה עדיף מלנסות להכנס עם הראש בקיר, וזה וואחד קיר.

9. Ori8 Member

קשה לבקש יותר מההרכבים שרודג'רס מעלה. זה בדיוק מה שפיללנו לו במשך לא מעט שנים. מישהו עם ביצים שיזרוק את הילדים למים. רק שמבחינת שיטת משחק ועמידה על הדשא לא קורה כלום והקבוצה הזו נראית כמו אסופה של אפסים. ה-11 האלה שווים הרבה יותר ממה שרודג'רס מצליח להוציא מהם וזה מה שמדאיג. נראה שחוץ מ- "COME ON" אין לו שום דבר להגיד להם. השפת גוף שלו מצביעה על יאוש, הוא עומד על הקווים כולו מדוכא עם פנים נפולות.

מאכזב, כואב אבל בעיקר צפוי. ליברפול זו קבוצה ש-5 דק' מהפתיחה אתה יודע בדיוק איזה יום היא תפסה וה-0:0 הזה היה שקוף מאוד. לשחקנים לא היה מושג מה לעשות עם הכדור ונראה שגם אף אחד לא הדריך אותם. הקבוצה מגיעה מאוד מאוד מאוד לא מוכנה למשחקים מתחילת העונה באופן גורף (להוציא את סיטי). עולים כל פעם ומה שיהיה יהיה.

*ג'רארד גמור. ממש אבל. מדי פעם הוא יתן איזה משחק טוב נגד יונייטד אבל בגדול הסיפור שלו תם. הוא בכושר רע כבר שנתיים. הפעולות הכי פשוטות כבר לא הולכות לו, אין לו כוח, הוא שחוק ומיואש ורואים את זה על המשחק שלו. אני חושב שבלונג ראן הוא גם יפריע לסוסו להפתח במידה ולא ירד לספסל. שאהין צריך לשחק מאחורה עם אלן והספרדי במקום הקפטן. הוא לא ווינגר בשום פנים ואופן.

*סוארז לא מוסר לאף אחד במילא אז אין טעם אפילו לצפות את זה ממנו. לפחות הוא מקפץ ברחבה ומעיף את עצמו על הדשא כשאף אחד לא קרוב אליו אפילו, ככה הוא בטח יחזיר את אמון השופטים. איזה שחקן מלוכלך, הצלילות של כ.רונאלדו לידו זה מאמה תרזה בחיי. חלוץ, קשר, שוער. לא יודע כבר מה הקבוצה הזאת צריכה, כנראה שאופי. עוד עונה עם טון של דיבורים על חזון וקשקושים ונאדה בפיתה.

10. oranfu Member

הצלילה היום היתה הכי נוראית שראיתי ממנו.
    אני לא חושב שבאופן כללי הוא יותר גרוע מבייל או נאני. הוא בטח לא גרוע כמו דרוגבה או רונאלדו.

אבל בכל המחזורים האחרונים הוא לא צלל בכלל, לא בא בטענות בכלל, ועדיין לא מקבל כלום. אחרי שהוא לא קיבל את האמא של הפנדלים נגד נוריץ' ואחרי הדריכה של הות' היום, מה כבר זה משנה אם הוא צולל או לא? הוא לא יקבל יותר כלום אף פעם באנגליה, זה ברור לגמרי. רונאלדו ודרוגבה לא הפסיקו לקבל שריקות במשך שנים אפילו שכולם ידעו שהם צוללים.

בקשר לג'רארד אני מסכים לגמרי. פיזית הוא לא מזכיר בכלל את השחקן שהוא היה, ועם הכדור הוא כבר לחלוטין לא מדויק. הוא גם מקבל החלטות מאוד מטומטמות. ההתעקשות שלו היום להגביה פעם אחרי פעם נגד סטוק הוציאה אותי מדעתי.

11. nwish Member

שאלה עניינית כי פשוט הופתעתי בזמן האחרון - מי זה סוסו?
    הוא מרשים בצורה יוצאת דופן, משחק חכם ורגוע, ממש נהניתי ממנו. מאיפה הוא הגיע? מהאקדמיה? לפי השם אני מניח שהוא לא אנגלי (?)

12. Mellow29 Kopite

ספרדי מהאקדמיה, הצטרף מקאדיז ב-2009. סוסו זה כינוי, חסוס פרננדז זה השם, והשם המלא בטח מכיל עוד כמה תוספות לטיניות...

http://www.liverpoolfc.com/news/latest-new...s-stoke-verdict
    רודג'רס אחרי המשחק.

13. oranfu Member

הגיע בגיל 15 מקאדיז. חסוס פרננדז זה השם הרישמי..
    כישרון ענק. למעשה הוא לא שחקן אגף וזו לא העמדה החזקה שלו.

14. nwish Member

כשרון אדיר, הייתי צריך לנחש שהוא ספרדי, מזכיר לי בסגנון קצת את איסקו של מלאגה שגם מתפוצץ בימים אלו. מקווה שתשמרו עליו ושלא יימכר כי חסרה לכם יצירתיות.

15. oranfu Member

א-תודה
    ב- החוזה שלו נגמר בסוף העונה ויש לא מעט חשש שנאבד אותו.