איתי, אי אפשר רק בגלל שאנחנו רואים סימנים חיוביים לעשות לרוג'רס הנחה משמעותית מאוד ולהפיל הכל על החלוצים. נגד ארסנל זה לא היה החלוצים, הם עשו לנו בית ספר, באנפילד. יש לזה סיבה מוצדקת? לא. נגד ווסט ברום נשארנו חשופים בהגנה למסירה מסכנה שגמרה לנו ת'משחק, זה החלוצים? לא. יש ליקויים ורוג'רס לא חף מפשע אבל הריפורט קארד שלו כרגע יראה ציון גבוה הרבה יותר ממה שרומזת הטבלה ואני בכלל לא מקבל את ההשוואות לדלגליש וכבר הסברתי את ההבדלים הבולטים. התוצאות יצטרכו להשתפר, עם הסגל הקיים, כי לחצי מהקבוצות שמעליך בטבלה יש התקפה עוד יותר נכה משלך. משחק כמו נוריץ' בחוץ למשל, זה משחק שצריך לנצח, בלי הכנת תירוצים של חוסר מחץ, עייפות או השד יודע מה, ונראה אם רוג'רס מספק את הניצחון הזה. אגב, אף אחד לא הכריח אותו להביא את בוריני ב10 מ' פאונד ולשחק איתו על הכנף, הוא לא שחקן כנף איכותי ואני מעדיף את אסאידי וסוסו עליו בתפקיד הזה. ב10 מ' פאונד אתה יכול להביא מספרי 9 מעניינים או גם שחקן כנף לא רע אם הוא מתעקש על סוארז כ9. ככה שיש ביקורת גם, אי אפשר להשאיר דף נקי לחלוטין ולהגיד "זה הכל בגלל המחיר של קארול".
יש הבדל נוסף שאני חושב שהולך לרעת רודג'רס ואותו שכחתם לציין. בעונה שעברה הגענו ללא מעט הזדמנויות כיבוש ממשיות בכל משחק, מה שלחלוטין לא קורה היום למרות שאנחנו כן מצליחים להחטיב את קצב המשחק וכן מצליחים לשלוט במרכז המגרש. נדיר לראות אותנו היום מגיעים למצבים טובים של כיבוש וזה מדאיג לא פחות, אם לא יותר, מההחמצות בעבר הלא רחוק.
אני לא רואה את ההבדל הזה כי עשו הרבה יותר מהמצבים שלנו שנה שעברה ממה שהם באמת היו. הזדמנות כיבוש ממשית זה אחד על אחד מול שוער, מי בכלל יודע להכניס אצלנו כדור למצב כזה? הגענו להרבה חצאי מצבים, היו משחקים בהם הגענו גם להרבה מצבים טובים והחמצנו אותם אבל יש סוג של מיתוס ששיחקנו מצויין והגענו להמון מצבים ופשוט היה לנו חוסר מזל. לא עלינו עם מספיק שחקנים להתקפות והמצבים אליהם הגענו לא היו מצויינים כמו שחלק מהאנשים מתארים אותם.
אני לא מנסה להשוות לדלגליש כי אני בהחלט רואה הרבה יותר סימנים חיוביים במשחק שלנו עם רודגרס, מה שרציתי לומר לגבי קני זה שהוא כן הייתה היום מאמן במידה והיה לו עונה שעברה משהו שהיה גומר את כל המצבים שהגענו אליהם. הסיום הנורא בליגה נבע בעיקר מהעדר פינישר מאשר צורת משחק כזו או אחרת, כמו שאתה טוען לגבי צורת משחק הגנתית. אתה בהחלט צודק שצורת המשחק הייתה שונה ממה שרואים מברנדן היום, אבל אני לא מסמן את השיטה כגורם העיקרי לכשלון שלו. בוריני זו עדיין תעלומה. נכון שאתה יכול לומר ש 10 מליון הוא יכול היה לשים על מספר 9, כי יש לו את סוסו וסטרלינג, אבל להגיד לך את האמת, אני לא מאמין שבחודש הראשון שלו בתפקיד הוא חשב שסוסו וסטרלינג יהיו חלק בלתי נפרד מליברפול הבוגרת העונה......במידה ובוריני לא יספק את הסחורה אז זה עוד רכש שאפשר לסמן עליו X אבל לכל מאמן בעולם יש את ה X הזה שאפשר לסמן על החתמות כושלות, אבל צריך לחכות איתו. זה רק שבועות ראשונים. וחוץ מזה לסמן X על החתמה של 10 מליון זה הרבה יותר קל מאשר לסמן x על קארול. אני מסכים שהתוצאות צריכות להשתפר אבל כל עוד רודגרס יהיה במקומות 6-10 בינואר, זה המיקום שאני מצפה אליו עם ההתקפה שלנו.אני לא יודע מה אתה מצפה מההתקפה הזו? יותר ממקומות 6-10? במידה ונהיה מתחת למקום 10 בינואר אני לא מאמין שהבעלים ישאירו אותו. בכל מקרה, הקפיצה האמיתית של ליברפול תגיע אך ורק במידה והיא תמצא חלוץ רציני וזה יהיה דיפייניג מומנט בהיסטוריה של המועדון.
boy, that escalated quickly. לא מבין איך הדיון הגיע לספקולציות של האם רודג'רס יפוטר העונה ואילו תנאים צריכים לקרות כדי שזה יתקיים. היו פה אנשים שבחודש יולי כינו אותו פחדן ומקובע כשהוא רכש את בוריני וקושר לג'ו אלן, עכשיו הם מתמוגגים ממנו וטוענים שבפעם הראשונה מאז בניטז רואים דרך וכו'... זה היה מאוד-מאוד-מוקדם כבר אז לקבוע שהוא מקובע וכו', בדיוק כשם שהיום זה מאוד-מאוד מוקדם להתחיל עם השוואות שונות לדלגליש ו/או לבדוק מה יקרה בעוד חצי עונה והאם הוא ישאר בתפקיד. מילא אנשים שלא עוקבים אחרי הקבוצה ונכנסים לדיון כדי לשאול ולהתעניין, אבל קצת הזוי לי לקרוא הודעות של אוהדים של ליברפול שחוששים שרודג'רס יפוטר בתוך חצי שנה על סמך מה שהם ראו בחודש הזה. לא קצת, קצת מוקדם מדי? יש בזה משהו, הבעיה היא שג'רארד הרבה זמן מתקשה להפגין יציבות במשך תקופה ארוכה. הוא היה השחקן הכי טוב על המגרש במשחק האחרון נגד מנ' יונייטד, ונתן הופעות נהדרות במשחקים חשובים בשנה שעברה, בתווך הוא היה בהחלט בינוני ומעצם נוכחותו שם הוא גם לוקח את המשחק על כתפיו. כשהוא טוב זה נהדר, כשהוא פחות טוב זה נראה לא מדויק ואיטי. ועדיין הוא אחד משני השחקנים הכי מסוכנים התקפית שיש לנו, במיוחד בסגל כ"כ מצומצם, שאני לא רואה אותו הופך בקרוב לקלף מהספסל באופן אוניברסלי. אבל מדי פעם לרענן את העסק, במיוחד כשיש ברוטציה שחקנים כמו הנדרסון, סוסו, שאהין ושלבי? לא יזיק לכולם לדעתי.
איתי, אני לא גומר את הקריירה של בוריני אצלנו אבל ברור לי כבר עכשיו שקיצוני הוא לא. הוא מוגבל טכנית ונדמה לי שהוא מוצב שם רק כי הוא עובד קשה (מזכיר מישהו לא?). או שישחק 9 או שלא ישחק ומכיוון שהוא שיחק חלק גדול מאוד מאוד מהדקות שלו כקיצוני אני בא עם הטענה הזאת לרוג'רס, אם הוא חושב שהוא קנה את בוריני ב10 מ' בשביל לסתום חור בעמדת הקיצוני, זה פשוט יתפוצץ לו בפנים כי זה לא יעבוד. מלו, אני לא ממש מבין את מה שרשמת שם, היו אנשים שקראו לו מקובע ואז מתמוגגים, מי זה אנשים? זה אני? והאנשים שחוששים לעתידו של רוג'רס בעוד חצי שנה? אני גם חלק מהם? תשתדל לציין את האנשים אלא אם זה ברור מי הם כדי שאני אדע על מה להגיב ועל מה לא. רשם אוהד ארסנל שרוג'רס יודח במידה והתוצאות האלה יימשכו אז עניתי לו שהוא צודק, כך החל הדיון לגבי עתידו של רוג'רס. מאוד מוקדם, הכל מאוד מוקדם, אז מה נעשה עכשיו? נחכה לינואר לפני שנדבר על העונה הזאת? יש דברים שרואים ואפשר להגיד כבר עכשיו, אם זה מפריע לך אתה יכול להוסיף לכל משפט "למרות שאנחנו סה"כ בסוף ספטמבר" ואז לקרוא אותו. ברור לכולם שמוקדם.
ג'רארד הוא לא השחקן שלפני 4 שנים זה ברור, אבל להגיד שאנחנו נראים יותר טוב בלעדיו זה קצת מופרך בעיקר כי אין בסיס מספיק טוב להשוואה, בטח שלא בעונה הנוכחית. אומנם כמו שאמרו פה כבר הוא בהחלט לא עקבי, אבל אני לא חושב שכל אחת מהאופציות האחרות שיכולות לשחק בתפקידו (בטח שכולם צעירים כלכך) מראים יותר עקביות. בנוגע לתקופה תחת דלגליש, הוא לא פתח את בעונה בגלל פציעה ולא שיחקנו טוב. אחר כל הוא חזר וגם לא השתפרנו. ולכן אם להביע את דעתי הבעיה שלנו אולי היא שאנחנו תולים בו יותר מדי תקוות, ולא שאנחנו נראים יותר טוב בלעדיו.
גיל, couldn't agree more לגבי בוריני. אמרתי לדעתי כבר במחזור השני שזה מרגיש לי כמו קויט 2. שישחק בשפיץ או שיישאר על הספסל, מסכים לחלוטין. באגפים יש לנו כבר שתי אופציות שנראות עדיפות בהרבה, סטרלינג ואסאידי, כשגם סוסו כנראה נותן יותר ממנו שם.
Liverpool-Forever לא התכוונתי אליך בשני המקרים דווקא. באופן כללי נראה לי מוזר שאוהדי ליברפול מנהלים דיון על הפיטורים האפשריים של רודג'רס, כשהם יודעים איך העסק נראה ויודעים מה עברנו ולאן אנחנו שואפים. כשמישהו שלא עוקב אחרי הקבוצה מעלה אפשרות כזו אפשר לייחס את זה לתמימות או חוסר הבנה של המצב שאנחנו נמצאים בו. כשאוהדי ליברפול מדברים על "רודג'רס יפוטר אם..." זה נראה לי הזוי לגמרי, ולו משום שאם היינו מנצחים שני משחקים במקום להפסיד שתיים (אפילו מטעויות שיפוט לטובתינו ולא כי היינו ראויים) כל הדיון הזה לא היה מתקיים. אני חושב שבוריני צריך לשחק כשחקן שפיץ מבחינה אידיאלית, אבל קשה לי להאשים את רודג'רס ביינתים, שמפגין תהליך התקדמות ולמידה מסויימת. סוארז באגף זה ממש לא אידיאלי, הוא שיחק שם נגד סנדרלנד וזה נראה בעייתי כשהוא צריך לרדוף אחרי שחקני קו של היריבה. דאונינג פתח באגף בתחילת העונה ובמשחק האחרון ישב ביציע, אסאיידי עד עכשיו לא היה בכושר משחק לליגה, סטרלינג קיבל את הבמה ועד כמה שאני מבין סוסו הוא לא שחקן קו. לא ממש הייתה לרודג'רס הזדמנות לשחק עם שני קיצוניים טובים וטבעיים, זה תמיד היה אלתור כמו בוריני או סוארז באגפים. אגב, מבחינת העסקה שלו אני חושב שזה היה דיל לא רע במחיר טוב. אנחנו בכל מקרה היינו צריכים חלוץ 9 בסגל במקום קארול שנדחף החוצה לאט לאט, הבעיה היא שלא הגיע שחקן קיצוני נוסף מהסוג של סוארז ואסיידי ברגע שקארול עזב.
אני חושב שדיון רוג'רס/פיטורים פשוט קם ע"י אוהד ארסנל שאמר מה יקרה אם וכאשר. בסוף הפסקה ה-2 שלך הסברת למה לא היה צריך להביא את בוריני. אם כל מה שיש זה 10 מ' ואני מסכים שסוארז לא צריך לשחק באגף כי זה מלווה באחריות הגנתית וזה מרחיק אותו מהרחבה בהרבה התקפות, אז למה בכסף הזה מביאים 9 מחליף ולא קיצוני שיפתח? מה שיצא זה שה9 המחליף, לכאורה, הוא בעצם הקיצוני הפותח.
הסיבה שרודג'רס הביא את בוריני היא שונה. הוא רצה שחקן שמבין את סגנון המשחק שלו, מכיר אותו ובעזרתו הוא יוכל להנחיל את האג'נדה ההתקפית של סגנון המשחק שלו ביתר קלות. זוהי גם הסיבה לכך שאנחנו עדיין רואים את בוריני פותח בכל משחק, למרות ליקויים בתיפקודו ההתקפי לכאורה. איך שאני רואה את הקבוצה שרודג'רס ניסה לבנות (אם הוא היה מצליח להביא את דמפסי/סטארידג') הוא רצה ליצור שלישייה התקפית (סוארז דמפסי בוריני לדוג') שתספק כמות מסויימת של שערים כשהשערים מתחלקים בתוך השלישיה, ואין לך 9 קלאסי שכובש 20 שערים בעונה. ושוב אני לא מדבר על העמדות וההתאמה של השחקנים לעמדות (שזה משהו כמובן יש לשים עליו דגש) אלה רק על למה רודג'רס הביא את בוריני לקבוצה.
לפי דעתי אחרי משחק הגביע יש לו את האופציה של אסיידי לאגף בתור שחקן התקפי במקום בוריני זה גם מקומו הטבעי שכן הוא יכול ליצור 3 התקפה של סטרלינג סוארז ואסיידי שכל אחד במקומו הטבעי יעשה את העבודה או שפשוט סוארז ובוריני התחלפו בהדרגה מהאגף למרכז ומזה לא ראינו יותר מדי תועלת מה שקשור לשערים יש לרודג'רס אופציות ואני סומך עליו שהוא יסתדר עד ינואר
מתקשה לראות את סוסו מוצא את מקומו בהרכב כל עוד שאהין וג'רארד שם וממש לא בגלל שהוא לא טוב מספיק. העמדה הטבעית לו היא כמובן פחות או יותר מאחורי החלוץ, או מקסימום הקדמי מבין הקשרים האחוריים וכרגע אין לו מקום לא פה ולא שם גם בגלל המערך של ה-4-3-3 ובאנקרים אחרים כמו אלן וג'רארד. הוא תיפקד בסדר כוינגר ימני שחותך למרכז במילואים אבל קשה לי לראות אותו עושה ומצליח את אותן פעולות בפרמייר-ליג. הוא כרגע סימן השאלה הכי מעניין לעונה הזו אחרי שסטרלינג קיבל את הבמה. האם הוא רודג'רס אשכרה בונה עליו כשחקן -11, איך הוא יתפקד, ומתי לעזאזל הוא יחתום על חוזה חדש, אם בכלל?
מסכים לגמרי אורי, קודם כל שיחתום על חוזה חדש זה הכי חשוב כרגע, ואני חושב שזה יהיה נכון לבנות עליו כמישהו שעולה מהספסל או פותח במשחקים פחות חשובים ולא כשחקן 11 במשחקי ליגה. מספיק לזרוק שחקן אחד למים העמוקים מאוד של הפריימירליג בעונה, זה לגטימי עם סוסו יעשה את קפיצת המדרגה רק בעונה הבאה. זה שהוא משחק בקבוצה הבכירה זו כבר התקדמות נהדרת.