ליברפול 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏18/7/12.

1. oranfu Member

הבעיה היא של הקבוצה כי הוא חלק ממנה.

אף פעם לא הרגשתי ככה לגבי אף שחקן שלנו. אני פשוט שונא אותו.

2. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

נראה לי שאתה קצת נסחף, אולי לא ראינו הרבה רכישות גרועות יותר מדאונינג בליברפול, אבל בהחלט ראינו הרבה שחקנים גרועים יותר.
    זה לא שהבנאדם מחבל בכוונה בקבוצה, הוא פשוט לא ממש טוב בכדורגל, למרות הופעה לא נוראית אתמול בעיקר במחצית הראשונה. זאת לא סיבה להשתלח בו בצורה כזאת.

3. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הופעה מאוד נוראית לדעתי. קבלת החלטות של נעל, איבודי כדור אינסופיים, הוא היה גרוע כרגיל. חייב לטוס מפה על טיל בינואר, פשוט חייב. גם את סוסו אני מעדיף באגף על פניו.

4. Mellow29 Kopite

אין לי בעיה עם להגיד שהוא "הבעיה של הקבוצה", דעה לגיטימית, יש לי בעיה עם מה שרשמת בציטוט כי יש דרך להתבטא, במיוחד אל שחקנים שמשחקים במועדון שאתה אוהד. מאוד מוציא את הכיף מהדיונים.

5. Rushie Member

מסכים עם נרקיס, אנשים צריכים להירגע קצת עם הביקורת על קראגר.
    להשאיל אותו? איזה מן פתרון זה? הבנאדם רוצה להיות שחקן של מועדון אחד, אם זה לא יהיה בליברפול הוא לא ימשיך לשחק ועם כל מה שהוא תרם לנו הוא בהחלט קיבל בזכות את האופציה להמשיך לשחק כאן עד שיפרוש. הקיטורים על המשכורת שלו מצחיקים אותי, גם אם הוא לא משחק בהתאם לשכר שהוא מקבל, את הפנסיה הזאת הוא הרוויח ביושר עוד לפני 5-7 שנים כשהיה אחד מהבלמים הטובים בעולם ושרף את הדשא כדי להביא אותנו לתארים משמעותיים.
    אני ממש לא מרגיש שהוא מבזה את עצמו, גם הזמן של דלגליש פה בשנה האחרונה היה די בזיוני אבל שניהם את המקום שלהם בפולקלור של המועדון כבר הבטיחו, עכשיו זו בחירה של כל אוהד איך לזכור אותם והאם להתמקד בתרומה האדירה שלהם למועדון או בתקופות החלשות.
    גם ככה עלינו אתמול בהרכב עמוס צעירים ושידרנו שלא נורא אם נפסיד, אז ממש לא אכפת לי אם קראגר יקבל דקות במשחקים האלה.

6. Ori8 Member

האמת שאני לא בא בטענות לקארא, זה פשוט עצוב וחבל שהוא לא יודע או ידע מתי להגיד תודה ולהתראות, מתי לרדת מהמגרש עם הראש למעלה. הוא אגדה והוא סמל וזה לא סותר את זה שהוא כרגע מבזה את עצמו בתור כדורגלן ומזיק באופן מודע לקבוצה שלו, לא פחות

אי אפשר להכריח שחקן כזה לפרוש כי זה מעשה מכוער אבל אני כן מקווה שהמנג'ר מייעץ לו בחדרי חדרים לעשות את זה כמה שיותר מוקדם ושהוא לפחות מודע ליכולות האיומות שלו. זו ללא ספק צריכה להיות עונתו האחרונה כשחקן פעיל וזו העונה השלישית שאנחנו אומרים את המשפט הזה וזה מצער לכשעצמו.

בכל אופן, הוא צריך להיות הבלם השישי ברוטציה אחרי אגר, סקרטל, קלי, קואטס וויזדום. ההרגשה שלי היא שהוא לא יהיה מוכן לפרוש גם בעונה הבאה ואי אפשר להתעלם מהעובדה שיש פה בעיתיות. הוא שחקן מאוד מבוגר, יושב על אחת המשכורות הגבוהות בקבוצה והתרומה שלו היא כמו של שחקן יריב, וזה בלי להיות ציני או חלילה לפגוע באליל הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/12
  7. Mellow29 Kopite

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

רגע, אתה טוען שהוא "מזיק באופן מודע לקבוצה שלו", אז למה המנג'ר צריך לייעץ לו? לפי הטענה הזו, הוא יודע שהוא גרוע והוא ממשיך לעשות דווקא לכולם, ועוד ימשיך לעשות דווקא בשנה הבאה. ממש הרבה קרדיט אתה נותן לו, מציין שהוא אגדה וסמל אבל במקביל מייחס לו דברים שאפילו לג'ו קול ופולסן לא היית מייחס.

הוא בא, מתאמן כל יום ולפי הדיווחים עושה את זה בצורה מקצוענית להפליא. כשהציעו לו חוזה, הוא לא עשה שום דבר לא בסדר כשחתם. כשמעלים אותו לשחק, הוא בטח נותן את המקסימום ולא עושה שום דבר רע "במודע". אני לא מבין איזה טענות יכולות להיות נגדו, כשהחטא היחיד שלו זה שהוא לא מספיק טוב. אם אתה אומר שכבר לפני 3 שנים אמרת שקראגר יפרוש זה בכלל מוזר, כי לפני 3 שנים הוא לא היה בלם רע בכלל. בעוד כמה שנים אני כבר רואה אתכם מדברים ככה על ג'רארד, בגיל 34 שולחים אותו לפרוש רק כי הוא רחוק שנות אור מהשיא שלו. מבחינתי כל אחד צריך לעשות את התפקיד שלו. קראגר וג'רארד צריכים להתאמן, לתרום במנהיגות ובנסיון לצעירים מהם ולחזק את חדר ההלבשה. המנהלים צריכים להתחשב בגיל ובמצב של השחקן ולהציע להם חוזים שהולמים את התרומה המקצועית שלהם. המנג'ר צריך לבחור את ההרכב שלו לפי האופציות שעומדות לפניו. במשחק מול סיטי רודג'רס בחר בקואטס ע"פ קראגר וקיבל על זה קרדיט, מבחינתי במשחק אתמול לא הייתה שום בעיה לבחור בקראגר (במיוחד כשקלי נשאר בבית וויזדום שיחק) ואתה גם כן מסכים בזה כשאתה מפרט את רוטציית הבלמים האידיאלית בעינייך.

8. oranfu Member

אני מסכים איתך שההתבטאות שלי היתה קיצונית ואני לא נוהג להתבטא ככה כלפי שחקני המועדון שאני כל כך אוהב.
    אבל הוא, ספציפית, מרתיח לי את הדם. לא אמרתי שהוא עושה בכוונה וכמובן שהוא לא אשם שהוא אפס מוחלט. אשם מי שהביא אותו (בסכום בלתי נתפס לחלוטין). אבל עדיין, ההתנהלות שלו היא לא של שחקן שמבין כמה אנטגוניזם יש כלפיו.
    כשלוקאס הגיע, הרבה אוהדים היו נגדו, אבל גם כשהוא היה גרוע אי אפשר להגיד שהוא לא השתדל.
    מר אפס, שבראיון לפני תחילת העונה אמר שהוא לא אשם שלא היו לו בישולים במשך פאקינג עונה שלמה כי החלוצים שלנו אפסים וזו לא אשמתו, שעולה לשחק עם צעירים בהרכב ובמקום לשמש להם דוגמא הוא השחקן הכי גרוע על המגרש והוא אפילו לא טורח לעזור למגן שלו בהגנה (שבלי שום ספק צריך הרבה מאוד עזרה). פעם אחרי פעם הוא הפקיר את האגף לעליות של המגן שלו. אני יכול לסלוח אם הוא לא משחק טוב, אבל זה שעושה רושם שהוא בכלל לא מנסה זה כבר אני לא יכול לקבל.

9. Ori8 Member

מלו.
    מצטער אבל אני לא רואה בדברים שלי את הסתירה שאתה רואה. אני לא חושב שהוא עושה דווקא ויחד עם זאת אני משוכנע במאה אחוז שהוא יודע עד כמה הוא נראה רע היום. כל שחקן שמכבד את עצמו יודע עמוק בלב כמה טוב או רע הוא נראה. בטח מקצוען למופת כמו קאראגר. אני מרשה לעצמי להניח שמה שמשאיר אותו על המגרש זה האמונה שהוא ישתפר, שככל שהוא ישחק יותר ככה ביטחון והכושר הטוב יחזרו. יש שחקנים שלא מסוגלים להפנים שהסיפור נגמר וצר לי שהוא אחד מהם. כמו אישה בת 65 שבטוחה שהיא יכולה להתלבש כמו בת 25, אותו סיפור

אין לי בעיה שרודג'רס יעלה איתו בליגה האירופית או בגביע הליגה כי אלו הסיכויים היחידים שלו לשחק. לולא המפעלים האלה הוא לא היה רואה דשא דקה אחת במשך עונה שלמה, ואז כל העניין הזה של שחקן שמקבל משכורת ממועדון וכל הקטע הזה קצת מתפספס, הלא כך?

בוא נניח לרגע שהחוזה שלו נגמר בקיץ. האם זה כל כך דוחה שהמועדון לא ירצה להאריך לו את החוזה? זה מאלץ אותו או לפרוש ולהצטרף לצוות המקצועי כשהוא בן 35 (גיל נאה לפרישה לכל הדעות) או להצטרף ל-MLS כדי להרוויח עוד קצת כדורגל.

מצד שני, בוא נניח לשניה שהוא נגמר עוד 3 שנים והוא מרגיש שהוא יכול להמשיך לשחק ולהילחם על המקום שלו. מה אתה עושה במצב כזה? מה היית עושה לו היינו היום בליגת האלופות ולא באירופית ואשכרה היה קריטי לנצח משחקים?

מה קורה כשטובת המועדון עומדת לה מול טובת השחקן? האם פתאום המועדון לא מעל כל דבר? האם זה רק נוח להגיד את המשפט הזה כשאואן/טורס/וכו' מפנים לנו את הגב ועוזבים? אני לא רואה הבדל, גם אם מדובר באגדה.

10. skyday20 Member

סטיוארט דאונינג.
    כל התדמית שלו נהרסה בליברפול, הוא לא הצליח להסתגל. לא אשמתו שליברפול שמו כל כך הרבה כסף בשבילו.
    הוא היה לפני שחקן פריימיר ליג סולידי דיי טוב, ועכשיו הוא ברמה פחותה מזה.
    ברגע שהוא יעזוב לסנדרלנד או משהוא דומה, נראה לי נשמע ממנו דברים כמו הייתי צריך לעזוב קודם.
    הוא לא מצליח להיכנס לשום Form טוב בליברפול לאורך כל התקופה,
    וזה חבל יכול להיות שבקבוצה אחרת התרומה שלו תהיה הרבה יותר משמעותית ומעורכת על ידי הקהל.
    בסך הכל הוא רק בן 24 ויש לו עוד פוטנציאל להשתפר לאורך הקריירה, ויכול להיות שעדיף במקום אחר.
    הדעה המקצועית עליו באנגליה לפני המעבר הכושל הזה, הייתה ללא ספק שזה טאלנט מוכשר.

מנקודת מבט של קבוצות אחרות בלבל נמוך מליברפול, זה יכולה להיות הזדמנות להביא שחקן טוב שעבר תקופה חלשה בזול,
    ואולי עיקרון משנה מקום משנה מזל יעבוד בשבילו. הוא הוכיח לפני שהוא יותר טוב ממה שראינו לאחרונה.

11. yakov_y YNWA

דאונינג בן 28 ואין לו שום פוטנציאל.

12. skyday20 Member

חשבתי שהוא בוגר יותר, אבל הטעו אותי בדף הויקי שלו.
    ok אז אם לא פוטנציאל להשתפרות גדולה, לפחות לחזור ליכולת רגילה סבירה בפריימיר ליג, והוא מסוגל לזה, כמו לפני ליברפול.

https://dl.dropbox.com/u/6504736/Oriya/Football%20premier%20League/vNmapx7d%20-%20Copy%20-%20Copy.Xxx

13. Mellow29 Kopite

oranfu
    לפעמים דעה על אנשים מונעת ממך לראות את הדברים מבחינה אובייקטיבית. גם אני שמעתי את הפרשן ב-ITV מציין את הקטע עם ה'הפקרה של המגן', מן הסתם דאונינג לא עסק יותר מדי בענייני הגנה אבל אני כן זוכר כמה מהלכים שבהם ירד להגן ולרדוף אחרי שחקן הקו השמאלי של ברן.
    אין הבדל מבחינת דאונינג לבין לוקאס לפני 3-4 שנים במובן הזה, שניהם מנסים לעשות את מה שהם יכולים וזה די מעט. ההבדל הוא שלוקאס היה צעיר והייתה תקווה שישתפר, דאונינג מבוגר ולכן באמת מה שנשאר זה לקוות שקבוצת ביינים תרצה לקחת אותו מאיתנו.

Ori8
    ויש אוהדים שלא מסוגלים להפנים דברים אחרים. אני לא יודע אם קראגר חושב שהוא איום ונורא כמו שאתה חושב, אם לא אז זה לגיטימי לגמרי, אם כן והוא חושב שהוא ישתפר אז זה הולך לזכותו שבגיל כזה כשאין לו כבר מה להוכיח הוא עדיין שואף לחזור לכושר ולהרוויח את המקום שלו בהרכב. אני לא שומע אותו מתלונן על הדקות שהוא מקבל, אז אין לי בעיה עם זה שהוא לא "מסוגל להפנים שהסיפור נגמר". מה זה ענייני בכלל האם הוא מפנים או לא?
    אני לא אומר שהמועדון צריך לחדש לו את החוזה בסוף העונה (למשל), אם נגמר לו החוזה המקצועני אז אפשר להתחיל לדבר על מעבר לצוות המקצועי עם חוזה שונה. כל עוד הוא תחת חוזה, לעוד 3 שנים או לעוד 8 שנים, הסיכוי היחיד שהוא יפרוש זה רק אם הוא ירצה, או אם תדחוף אותו החוצה - ואז זה אומר די הרבה על המועדון שמתייחס לסמלים שלו...
    אם היינו בליגת האלופות והייתי המאמן, לא הייתי מרכיב את קראגר בהרכב, כבר כתבתי את זה. לא הייתי שולח אותו להשאלה שהוא לא מעוניין בה, מקווה שזה ענה לך על השאלה.
    את העצבים/הקיטורים שלך תוציא על מי שנתן לו חוזה ארוך/יקר כ"כ, לא על קראגר שלא עשה שום דבר לא בסדר חוץ מלהיות מקצוען למופת ולתת את המקסימום באימונים ובמשחקים.

אתה ממשיך לציין שהוא אגדה וסמל ונותן לו קרדיט של ילד בן 17 שעושה דווקא לליברפול כדי להזיק, משווה אותו לאואן וכו', אז בשביל מה? תגיד שאתה לא מאמין בקטעים האלה של אגדה וסמל, מבחינתך קראגר זה נטל של X פאונד בשבוע שצריך להוריד, וזה יהיה הרבה יותר כנה מכל ההודעות שמתחילות ב"הוא אגדה גדולה..." ונגמרות ב-"במה הוא שונה מאואן או טורס?".

14. Big Virgil Member

מלו אני מסכים איתך בנוגע לקראגר בכל מה שאמרת, אבל אני חושב שלא הבנת את אורי נכון.
    זה לא סותר שהוא רואה את קראגר גם כאגדה, התפיסה שלכם שונה במובן של היחס ש"האגדה" צריכה לקבל מהמועדון. אנחנו רואים מקרים מהסוג הזה כל הזמן, ומועדונים שמטפלים בסמלים שלהם בדרכים יפות וקצת פחות. אני חושב בדיוק כמוך וכבר כתבתי את זה. אבל זה בסדר שאורי יראה את דרך התייחסות שונה לקראגר כלגיטימית. זה לא אומר שהוא לא רואה אותו כסמל.

15. oranfu Member

דווקא לא שמעתי את הפרשן אומר את זה.
    אני אומר מה שראיתי. הוא הפקיר לחלוטין את האגף שלו, בטח במחצית השניה.

העניין הוא שאני לא מקבל את הרושם שהוא מנסה בכל יכולתו. זה התחדד עם הראיון הזה שהזכרתי שהוא נתן לפני תחילת העונה שבו הוא טען שהסטטיסטיקה העלובה שלו (וגם אם נעזוב את הסטטיסטיקה, היכולת שלו היתה פשוט זוועה) היא אשמתם של החלוצים..

ואני לא חושב שהאנטי שלי כלפיו מונע ממני לראות מה הוא שווה כביכול. אמנם מלכתחילה הייתי מאוד נגד ההחתמה שלו (כמו שכל מי שעיניים בראשו אמור היה להיות) אבל גיל יכול להיות עד שדווקא בהתחלה,ממש במשחק שניים הראשונים, אמרתי שהוא הפתיע אותי לטובה. לא הייתי אוטומטית נגדו. אבל את האנטי היום הוא הרוויח ביושר. כמו שאמרת זה לא ילד שאפשר לסלוח לו ולקוות שישתפר. הוא היום אמור להיות בשיא היכולת שלו. המחויבות שלו נראית אפסית צר לי מאוד. כמובן שמבחינת כישרון הוא לא כזה גרוע. יש לו מהירות וטכניקה לא רעה. אבל הוא פשוט לא מסוגל לעשות כמעט שום פעולה חיובית בסיסית ובד"כ הוא אפילו לא מנסה. מקבל כדור, מתקדם עד שנעמד מולו מגן, ואז מחזיר אחורה. מה שהוא עושה במדי ליברפול במשך שנה גם אני יכול. זה שהוא מצליח לפעמים להגביה כדור טוב לרחבה לא מרשים אותי כי זה רק פעמים בודדות, וגם מפני שאין שום היגיון להגביה כשהשחקן היחיד ברחבה הוא פאצ'קו.
    כל שחקן חדש שאנחנו מכניסים בעמדות האלה, אפילו ילדים חסרי ניסיון, כולם רק מבהירים עוד יותר כמה השחקן הזה גרוע.
    חבל על כל דקה שהוא יקבל, לתת אותה לאסעידי וסוסו ובינואר לתת אותו לכל קבוצה שתהיה מספיק פראיירית לקלוט אותו וגם הייתי משתתף בשכר שלו בלית ברירה.