בשנה שעברה עד ינואר בה כבש 15 שערים כחלוץ יחיד, אחרי שסיסה הגיע הוא תפס את המשבצת הזו ובה נאלץ לנדוד לאגפים וכבש רק שער אחד בחצי השנה. שניהם חלוצים טובים מאוד אבל כנראה שביחד זה לא הולך, גם ב442 אני סקפטי בנוגע לזה כי הם לא ממש משלימים את זה וגם לא מצליחים להזין את זה. L-F גם המשכורת של קראגר מפריעה, השאלה מה אתה יכול לעשות בנידון. עובדה שאין קבוצה שלקחה מאיתנו מספיק שכר בשביל ג'ו קול, שאת הערך המוסף שלו בסגל אני בכלל לא רואה. את עצם העובדה שקראגר בסגל ומתאמן במקום להשלח למקום אחר נגד רצונו אני יכול לראות, לא בטוח שזה שווה יותר מ-10-15 אלף פאונד בשבוע שנוכל לחסוך. אפשר לבקש ממנו לקצץ בחוזה, אני משער שהוא גם לא יתנגד לקיצוץ מסוים (ועדיין הוא קודם כל בן אדם שמתפרנס מכדורגל ורק אח"כ "מר ליברפול"), אבל לדחוף אותו מחוץ למועדון בפרישה או בהשאלה יכול להרוס את הרצון שלו לעבוד כאן בהמשך.
לא לדחוף, זה צריך להעשות בהבנה מצד שני הצדדים שכרגע לא רק שהוא לא תורם על המגרש אלא הוא מזיק ואז הוא יכול לקצץ משמעותית בשכר או ללכת לסיום קריירה לעונה שתיים בליגה נמוכה יותר. אני לא רואה עם זה שום בעייה, שני המקרים האלה כבר נעשו בעבר עם שחקנים אחרים. אגב...אני ממש לא אתפלא אם קיצוץ שכר כזה נעשה כבר רק שהוא לא יצא לתקשורת כי לא יגידו את זה מן הסתם.
Liverpool: Jones, Enrique, Coates, Carragher, Wisdom, Henderson, Sahin, Suso, Downing, Assaidi, Pacheco. חוץ מדאונינג (טפו) אחלה הרכב. Subs: Gulacsi, Sterling, Borini, Shevley, Yesil, Robinson, Wilson.
11 שינויים מההרכב הקודם. לא יהיו תירוצים של עייפות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx חבל שמורגן לא בסגל, קצת מוזר שאין חלוץ טבעי בהרכב כי אני לא סגור על כמה אסיידי ופאצ'קו מסוגלים גם ליצור וגם לסיים. אבל יאללה, יהיה כיף.
הגיע הזמן שפאצ'קו ישחק, רק חבל שלא בעמדה הטבעית שלו. יהיה לו מאוד מאוד קשה לשחק עם הגב לשער לטעמי ולא נוכל לראות את היכולות האמיתיות שלו. תכלס, הייתי פותח עם יסיל או מורגן בחוד ועם פאצ'קו בשמאל. אנחנו ממשיכים לראות שרוג'רס לא מאוד מחזיק מאנריקה, חבל מאוד כי אני חושב שקלי בימין זה דבר שפוגע בנו התקפית וגם הגנתית לפעמים. בנוסף, זה אומר פחות דקות לרובינסון, שהופך למגן השמאלי השלישי ברוטציה. היינו צריכים לשלוח אותו להשאלה אם זה המצב. מאוד מצפה לראות את שאהין, סוסו וכמובן אסאידי מעבר לפאצ'קו. נקווה שיסיל ורובו יעלו מהספסל וגם יראו לנו מה הם שווים. יהיה מעניין.
אנריקה היה די מעצבן החל מחודש ינואר, ועשה בעיקר שטויות. אבל אני לא יודע אם רודג'רס לא מחזיק ממנו, הוא היה פצוע והתקשה להכנס לכושר משחק בשבועות האחרונים. אולי זה טוב שישחק היום מאשר שיחזור דווקא נגד מנ' יונייטד. הבעיה היא שרובינסון באמת לא אופציה בכירה כי חוץ מאנריקה, גם ג'ונסון ודאונינג עשויים לחלטר בעמדה הזו ובמקרה חירום גם אגר. אני מאוד מקווה שרובינסון כן יקבל הזדמנויות, אבל אם באמת השחקנים האלה נספרים לפניו בליגה, אני חושב שיכלנו להשאיל אותו לריצה טובה בצ'מפיונשיפ. זה בוודאי יתרום לו יותר מכמה הופעות בודדות בגביעים... גם ווילסון שירד קצת מהראדר חוזר לסגל אחרי מלא זמן. הוא שיחק מתישהו לאחרונה?
איזה שער הזוי. פעם ראשונה שיוצא משהו מהבריחה הצפויה הזו לאגף של דאונינג. נרשום לו את זה כבישול? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx מה שכן, מעודד לראות את ההנגה לא מעיפה כדורים גם כשתקועים בפינה. גם קראגר.
פשוט כואב הלב לראות אייקון כמו קראגר מבזה את עצמו בצורה הזאת, וכמה שזה היה צפוי. יש לו חלק מרכזי לפחות ב2 מהשערים שספגנו עד עכשיו. הוא מוביל הגנה בזיונית. אסור לאיש הזה לראות מגרש יותר אי פעם במדים שלנו. מבחינתי שיסיים כבר מחר בבוקר את קריירת המשחק שלו, וויזדום וקלי לא יכולים להיות יותר גרועים ואני חושב שגם רודג'רס יודע את זה, זאת פשוט פגיעה ביודעין במועדון כדי לשמור על כבודו של קראגר.
הרבה חיובי והרבה שלילי מהמשחק הזה. החיובי, איך לא - הצעירים. הנדרסון וקואטס לדעתי היו מצוינים, סוסו עם הברקות יפות למרות העלמויות לפרקים במהלך המשחק, וויזדום היה לא רע ושער עם התרוממות מרשימה... וכמובן שלבי שמראה לנו מה הוא שווה קרוב לשער. סופר סאב אמיתי היום, לפחות הוא מצליח לתת גולים מOPEN PLAY, חייב לפתוח נגד יונייטד ונקווה שימשיך בפורמה הזאת. השלילי - אנריקה במשחק מהסיוטים, רובינסון היה צריך להיכנס במקומו כבר במחצית, קבלת החלטות של ילד בכיתה א'. קראגר שוב מאוד שייקי בלשון המעטה, בובאדייה עשה לו בית ספר רוב המשחק. דאונינג מחרב התקפות, לא מבין איך הוא עולה על מגרש כדורגל בחיי, רק בפוקסים כמו הגול הראשון יכול לצאת מה"מהלכים" שלו משהו. הבינוני - אסאידי היה דיי מסוכן אבל רואים שהוא לא בכושר משחק, חייבים להתחיל לשתף אותו כמחליף כמה שיותר מהר ולתת לו לשחק כדי שייכנס לעניינים, נראה שיש לו כדורגל ברגליים - בטח שיותר מכל הקיצוניים הקיימים למעט סטרלינג. שאהין לטעמי היה לא רע, אבל גם במקרה שלו חייב להתחיל לשחק ומהר, אנחנו נשלם עליו קצת בהתחלה כנראה אבל אין סיבה שהוא לא יחזור ליכולת טובה - אבל רק אם השחקנים סביבו יתחילו לזוז. השלישייה ההתקפית שלנו לא זזה בשיט ללא כדור, ולא פעם הוא היה חופשי לגמרי ואף אחד לא עשה תנועה בשביל לקבל כדור מסוכן כמו ששאהין יודע להכניס. אני לא בטוח לגבי ג'ונס, היה טוב סה"כ אבל בכל זאת הוציא 3 שערים מהרשת... ואני גם לא כל כך יודע להבחין כמה חלק היה לו בשערים, בשיא הכנות. פאצ'קו בסדר, אבל ממש מחוץ לעמדה, הייתי רוצה שבוריני ייכנס במקום דאונינג ופאצ'קו יזוז שמאלה ואז אולי היינו רואים ממנו משהו. יאללה ליונייטד.
בסה"כ משחק מאוד מאוד מהנה לצפייה. מרגיש כמו משחק אימון לפרקים, אבל כשהשוויצרים נכנסו למשחק אחרי השוק ההתחלתי הם היו די מסוכנים, וצריך לתת שאפו לקהל שלהם על אווירה יפה מאוד. במשחק חוץ להבקיע חמישיה זה אף פעם לא קל, עשינו את זה עם לא מעט מזל והפקרות הגנתית של היריבה אבל גם עם שילוב של הרבה צעירים ושחקנים שלא בכושר משחק - אז יש הרבה סיבות להתעודד מהמשך הדרך במפעל הזה. ג'ונס - היה טוב מאוד לדעתי. בגול השני והשלישי חשבתי שהוא היה צריך להגיב מהר יותר, אבל הוא הדף כדורים בצורה טובה מאוד וכמה פעמים הוציא אותנו יפה למתפרצת, כולל איזו זריקת שוער עם היד על איזה 50 מ' לאסיידי... לא הייתי עושה שינויים בעמדה הזאת כבר ביום ראשון, אבל אם ריינה יעלה לנו בשערים גם נגד מנ' יונייטד, אפשר להושיב אותו בצד נגד נוריץ'. וויזדום - פתח מצוין, נהנתי לראות אותו למרות שיש לו חלק לא קטן בשער השני. יש לו עתיד טוב אצלנו, כי הוא נראה הרבה יותר נוח עם הכדור מקלי וזו תכונה חשובה גם לבלם וגם למגן. הוא גם נראה לי יותר זריז מקלי. קואטס - במשחק טוב ושקט. נדמה לי שזו הנסיון השני שלו לכיוון השער במדי ליברפול (הראשון נגד QPR), אז יש לו 2/2. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx סומך עליו לגמרי כבלם שלישי. קראגר - יש לו חלק מסוים בשערים ללא ספק, אבל הוא לא עשה את השגיאה המכריעה בכל אחד מהם. מבחינתי הוא צריך לפרוש מתי שהוא ירצה, כשיגמר לו החוזה אפשר לחדש אותו בשכר נמוך יותר משמעותית בתור חבר בצוות המקצועי שימשיך אח"כ במועדון. כל עוד יש לו חוזה אין לי שום תלונות אליו, הוא בטח נותן את המקסימום באימונים. התפקיד של המנג'ר זה לא להרכיב אותו ולבחור אופציות צעירות יותר על פניו וזה הכל. לא מבין מה יש לבוא אליו בטענות בכלל. אנריקה - מזעזע. איום ונורא. חייב להשתפר עד החלון הקרוב בינואר, כי אז כבר נסגור איתו שנה שלמה שבה הוא נראה כמו שחקן ליגה ג'. אם המשחק הזה היה אשכרה חשוב הייתי מתעצבן על רודג'רס שלא החליף אותו, אולי היום היו מטרות אחרות. שאהין - לא היה מספיק מעורב, בעיקר בחצי השני. חייב להכנס לעניינים כמה שיותר מהר. לא יודע אם העמדה הכי מתאימה לו זה הקשר האחורי מבין השלושה. הנדרסון - הופעת MOTM מבחינתי, הוא רק נפגע מסיטואציה שבה יש לנו לא מעט אופציות בריאות בקישור אבל לגמרי סומך עליו. סוסו - לא היה מעורב יותר מדי, כשכן היה מעורב הראה דברים מאוד יפים. אסיידי - גם כן לא היה מעורב יותר מדי, כשכן עשה הוא גם הצליח לעיתים קרובות לעבור את המגן. קבלת ההחלטות לא מושלמת, אבל הוא לוקח סיכון וחשוב שיהיו שחקנים כאלה. פאצ'קו - לא בתפקיד שלו, קשה להאשים אותו. דאונינג - אסור לו לשחק בשמאל, זה נראה מביך. כמו תוכי מרים לרחבה כשאין שם אף אחד חוץ מפאצ'קו. גיבוי סביר לקיצוני ימני, כל עוד הוא בסדר עם זה אז גם אני. בוריני - הוסיף המון למשחק עם התנועה שלו. יכל גם לכבוש אבל אני שמח ממה שכן עשה בדקות ששיחק. שלבי - בוס אמיתי, אני מקווה שימשיך ככה גם בליגה. היום שיחק ממש כמו ג'רארד בימים הטובים, אמנם היריבה קצת משקרת אבל זו מחמאה ענקית בשבילו. יאללה ליונייטד.
לקראגר אסור לשחק יותר. הוא עולה לנו לפחות בשער אחד כל משחק שהוא משחק וזה לא משנה בכלל מי היריבה. אנריקה גרוע כבר שנה. השחקן אולי הכי טיפש שראיתי בליברפול. דאונינג. אני פשוט שונא את הבנ***ה. אין לו מקום בליגה למקומות עבודה ומבחינתי שרודג'רס יעלה את הבן שלו במקום האפס המחורבן הזה. סוסו כישרון גדול, היו לו כמה פעולות יפות מאוד היום ואני מאוד רוצה לראות אותו ממשיך לקבל הזדמנויות. נורי עוד לא לגמרי בכושר, אבל ברור לגמרי שהוא שחקן ברמה גבוהה. אסעידי נראה מבטיח.זריז,דריבל טוב. וויזדום היה טוב מאוד לדעתי. לא ממש תמך בהתקפה אבל היה מאוד שקט בהגנה. שלבי זה שלבי. הילד ענק.
לגבי האשמה של ויזדום בשער השני, זה לא בדיוק נכון כי היא בטוח שקואטס מגיע לכדור, קואטס לא הגיע. אפשר להגיד שאולי ויזדום קצת סמך על קואטס יותר מדי אבל זו תגובה אינסטנקטיבית כאשר אתה בטוח שהבלם שלפנייך מגיע לכדור, בסוף השחקן שעליו הוא שמר כבש את השער אבל זה קצת לא "פייר" להפיל את האשמה עליו. חוץ מזה אני מסכים עם כל הניתוח שלך, אולי לגבי נורי הייתי מוסיף שלדעתי הוא עשה יותר עבודה שחורה ממה שהוא אמור לעשות כשיש איתו עוד קשר שאפשר לסמוך עליו, היום לא היה והוא שיחרר את הנדרסון יותר קדימה, הקשרים של יאנג ביוז לא עשו לחולית הקישור שלנו חיים קשים אבל ראינו שכאשר הם כן יצאו קדימה לא באמת הקשנו עליהם ביצרית מצבים לעצמם ולחלוצים. לגבי קראגר, הבחור הוא סמל וצריך להתייחס אליו כך, גם אם ימיו הגדולים כבר מאחוריו, נכון שעמדת הבלם היא בעייתית במקרים מהסוג הזה כי זה באמת עולה לנו בשערים. מבחינתי להשאיל אותו או משהו מהרעיונות האלו פשוט לו בא בחשבון, אני מעדיף שיסיים אצלנו את הקריירה בצורה מכובדת ולא ייזרק לכלבים, רודג'רס נמצא במלכוד קטן מהבחינה הזאת אבל זה חלק מההתמודדות ואני מצפה ממנו שיקבל את ההחלטות הנכונות, עד עכשיו הוא עושה את זה טוב לדעתי. דאונינג אפס.