ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Rushie Member

אז נמשיך לסבול עד שפיפא תחליט להכניס מצלמות למגרשים? אני לא נכנס להשוואות עם פרגוסון ולא אומר שבגלל השופטים הפסדנו נקודות מול סאנדרלנד וסטוק, אבל השופטים בהחלט היו יכולים לעשות יותר במשחקים הללו. אם המפגש הזה בין קני לריילי יגרום לשופטים להיות ערניים יותר במשחקים מולנו אז מה רע?

2. Gnus Avenue Member

מזכיר לי את הסיפור של השוער הצרפתי ההוא שצחק בטקס של אסון הילסבורו. מקווה שהגורלות של שניהם יהיו אותו הדבר.

3. דניאלה דה נוימן Member

maybe someone of his realtivies died on the runway http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה ממש לא דומה לעניין פגי ארפקסה. אקלסטון לא אמר דבר פוגעני ולא זלזל בזכר הנספים. אם הוא מספיק אידיוט כדי להאמין בתיאוריות קונספירציה זו בעיה שלו ושלו בלבד.

5. לייזר Member

זה כן דבר פוגעני: הקונספירציה הזו מעליבה את כל מי שמאמין וסומך על הדמוקרטיה האמריקאית והאירגונים השונים שמגנים עליה. מה מסובך בזה? שחקני כדורגל אינם אזרחים פרטיים מהשורה והם מייצגים את המועדון שלהם גם כאשר אינם עוטים את מדיו. הנ?ל תקף לרוב האנשים שמועסקים באירגונים שדואגים לתדמית הציבורית שלהם. אם אני אפעל כמוהו ואגיע לאותה רמת חשיפה, יש סיכוי גבוה מאוד שאפוטר. אני בטוח שהתדמית של החברה בה אני עובד לא כוללת אסוציאציה לקונספירציות שגורסות שנשיא ארה?ב והCIA אחראים ל9/11.

נערך לאחרונה ב: ‏14/9/11
  6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זכותו של אדם להאמין בכך. כל עוד הוא לא פגע בזכר הניספים, הוא לא עשה משהו שמהווה מבחינתי בעיה - מלבד להראות שהוא אידיוט. לא חסרים אידיוטים כאלה, אגב.

7. Mellow29 Kopite

אני מסכים עם אמיר בנקודה הזאת. זכותו של כל אדם להיות מטומטם ולהאמין בתאוריות קונספירציה, בין אם זה בקשר לרצח קנדי, ה-9/11 או רצח ארלוזרוב. טיפשי מצידו לפרסם את זה בטוויטר לעיני כל העולם (גם אם הוא לא איזה מודל נדיר לחיקוי), אבל זה מה שנקבל אם לא יהיה פיקוח מצד המועדון על הטוויטים של השחקנים.

טיפשות זאת לא עבירה פלילית, ולא חסר ספורטאים שעושים מעצמם ומהאינטליגנציה שלהם צחוק מול כל העולם. כל עוד יתנו להם לפרסם מה בראש שלהם, אין מה להתלונן עליהם אח"כ שהם לא ממלאים היטב את תפקידם כמודל לחיקוי לצעירים בכל רחבי העולם.

8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

זכותו להאמין בזה, לא זכותו כשחקן שמייצג ועובד עבור המועדון להגיד את זה בטוויטר ולחשוף את הדעות האלה לעיני מאות אלפי אנשים.

הוא לא הופך המבורגרים במקדונלד'ס, מה לעשות, הוא שחקן של ליברפול שכל מילה שלו זוכה לחשיפה עצומה. לא רואה מצב שהוא ממשיך אצלנו, וזאת אשמתו, כשרון לא חסר לו, אבל מסתמן שהוא לא בדיוק העפרון החד בקלמר וגם בהשאלה בצ'רלטון היו אצלו בעיות משמעת. כנראה שלא יצא ממנו הרבה.

9. Mellow29 Kopite

הוא פירסם את זה בטוויטר שלו, לא באיזה דף של המועדון או משהו כזה. מי שלא רוצה להקשיב לו יכול לעשות unfollow, ממילא הוא לא מציאה גדולה. אם אתה לא מונע ממנו לפרסם מה שהוא רוצה בטוויטר, אין מה לבוא אליו בטענות.

אני לא ממש אתנגד אם המועדון יקים, כחלק ממערך הדוברות והיח"צ, גם כלי שיבדוק טוויטים של שחקנים לפני שהם מתפרסמים, כדי שמקרים כאלה לא יחזרו בעתיד. כל עוד המועדון לא מפקח על הטוויטר ועל מה שהשחקנים כותבים בו - אין מה לבוא בטענות אל שחקנים שכותבים משהו שלא מתאים שיכתב.
    הוא לא הראשון שעושה מעצמו צחוק בטוויטר, הוא צריך לקבל כאפה כי הוא טיפש אבל הוא לא עשה שום עבירה שמצדיקה עונש. אפשר לזרוק אותו מהקבוצה בגלל בעיות משמעת, זה הגיוני - אבל אני לא חושב שהטוויט הזה צריך להיות שיקול.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל אילו דעות כן מותר לו לחשוף? מותר לו להביע דעה פוליטית, למשל למי להצביע בבחירות או למי הוא מצביע לפחות? מותר לו לומר, נגיד, שאירופה לא צריכה לחלץ כלכלית את יוון או ספרד או איטליה ושמי שייפול, ייפול? מותר לו אולי לדבר על תיאוריות קונספירציה רכות יותר וסוערות פחות כמו JFK? או שכיוון שהוא שחקן, מותר לו לדבר רק על כדורגל?

אני לא חושב שזה צריך להיות כך. הוא יכול לדבר על כל מה שהוא רוצה. ואם הוא מספיק מטומטם לחשוף את המחשבות שלו בנושא הזה, זו בעיה שלו בלבד. אני כראש המועדון הייתי מודיע שאני לא אוהב את הדברים ולא מסכים איתם, אבל שזה לא עניין של ליברפול אלא שלו בלבד. כמובן שזה לא הדבר הפוליטיקלי קורקט לעשות.

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שהוא פירסם את זה בטוויטר ולא דרך ערוץ רשמי של המועדון לא עוזר לו. כבר ראינו מקרים שבהם יוצאים לאור דברים שנאמרו off the record או בשיחה פרטית ואנשים פוטרו בגלל התדמית שזה יוצר למעסיק. אני חושב פה על פיטורי גריי וקיז מסקיי למשל.

העובדה שהוא אמר את זה בטוויטר היא עוד יותר חמורה, מאחר והוא ידע מצוין שכל העולם יראה וישמע על זה, אם הוא לא חשב שיהיה מזה סיפור זה רק מוכיח כמה הוא טיפש.

לא צריך למנוע משחקנים לפרסם דברים ובטח לא צריך פיקוח קבוע על מה שחקנים רושמים בטוויטר, עזוב שזה גם לא פרקטי. הם אנשים מבוגרים שמצפים מהם להשתמש בראש.

אמיר, 11 בספטמבר זה נושא הרבה יותר רגיש ועם פוטנציאל לפגוע בהרבה אנשים או לכל הפחות לגרום להתפוצצות.
    מה יחשוב האמריקאי שמאמין וסומך על הממשלה שלו ואיבד מישהו קרוב בפיגוע?
    זה לא רק דבר טיפשי להגיד, אלא גם חסר רגישות. צריך גם לדעת לעשות את ההבדל.

12. Strawberry Fields Member

איזה כדורגלן אתה מכיר שכן חושף לציבור את דעותיו בנושאים כאלה?

13. Mellow29 Kopite

אבל מה אתה בדיוק מצפה ממנו כשאתה אומר 'להשתמש בראש'? אם הוא באמת ובתמים מאמין בקונספירציה כזו, ולא מנסה להתסיס או משהו בסגנון? אתה לא יכול למנוע מבן אדם לפרסם את דעתו האישית כשהיא לא מוצאת חן בעיינך. הוא מייצג קודם כל את עצמו, ואני בטוח שזה עשוי להקנות לו הרבה נקודות חובה בקרב אוהדים בכל מקום בו ישחק - אבל הוא לא עבר על שום עבירה.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעט מאוד, אם בכלל, לפחות באנגליה. הם מעדיפים - גם בעידן הטוויטר, בו שחקנים בהחלט נחשפים יותר בדעותיהם - לדבר על אירועי ספורט אחרים או על תוכניות ריאליטי. אבל אם שחקן ירצה לדבר על כך, אני לא מבין מה הבעיה.

15. Strawberry Fields Member

פה הטעות שלך. הוא מייצג קודם כל את המועדון. אם הוא לא היה חלק מהמועדון ספק אם היה לו עשירית מהעוקבים בטוויטר.