אורי, אני לא רוצה להיכנס לענייני מערכים כי אנחנו עוד לא יודעים איך הסגל ייראה, אבל אני אופתע מאוד אם סוארז יתחיל מעמדת מוצא של קישור ימני. הוא כל העונה שיחק במרכז וכשהלך לאגפים זה היה תמיד מצד שמאל. לא יודע איך זה מסתדר, נראה ב12.8 כשנדע מה הסגל שלנו למשחק הראשון. אני מזכיר שדאונינג שיחק רוב העונה האחרונה בוילה כקיצוני ימני. לדעתי הוא הגיע כדי לשחק בעיקר בשמאל משם הוא יכול להגביה עם הרגל החזקה אבל לכו תדעו מה מתכננים לנו. סוארז בימין = לא סביר בעיני.
חבל רק שדלגליש גם חושב ככה, לא שהוא לא חושב על ליברפול, אבל הוא בונה את ההתקפה הזו סביב קארול, אין פה ספק. לי קשה להאמין שהוא היה מגיע אם טורס היה עדיין בחוד.
אולי די?! זוכרים שקומולי יצא לתקשורת ואמר שאנחנו מעוניינים באשלי יאנג... הרבה לפני שקנינו את קארול? מה התכונה הכי בולטת של יאנג כווינגר אם לא הגבהות - מצבים נייחים, קרנות ומשחק פתוח? כן, יאנג שחקן יותר טוב ומגוון מדאונינג אבל אל תשלו את עצמכם שאנחנו "בונים קבוצה עבור קארול".
לא, דלגליש סתם מביא קיצוני שמאלי ש- 99 אחוז מהכישרון הנדיר שלו זה להרים את הכדור לתוך הרחבה. אי אפשר גם לחשוב שדלגליש מבין בכדורגל וגם להאמין שהוא חושב שדאונינג זה הקיצוני הכי טוב שהוא יכול למצוא בכל אירופה, אני לא קונה את זה. מי שחושב שדאונינג 'סתם' מגיע כי הוא פשוט כל כך טוב ואין לזה באמת קשר ישיר לקארול, טועה טעות גדולה לדעתי. יאנג טכני, יאנג יצירתי, יאנג יכול לעבור כל מגן באחד על אחד, יש לו בעיטה טובה מאוד מרחוק, יש לו ראיית משחק, הוא סקורר לא רע בכלל, הוא יכול לשחק בימין, בשמאל ובמרכז, ובעיקר, לאף אחד אין מושג מה יהיה המהלך הבא שלו.
ממשום מה, אנשים חושבים שלנסות לשחק על היתרונות היחסיים שלנו, כמו למשל משחק הראש הפנטסטי של קארול, זה לתקוע את הראש בקיר. בכל הסגל הזה שלנו, עם כל הווינגרים האלה, אין אחד שיודע להגביה כדור כמו שצריך. אחד! יש לנו מספיק שחקנים שיודעים לשחק על הקרקע. מקסי, קאוט, סוארז. כולם מצויינים על הקרקע, אבל פחות טובים בלהגביה. הנה מגיע שחקן שהתכונה הטובה ביותר שלו זה להגביה כדור, אבל יודע לעשות דברים אחרים בנוסף, ואנשים מתלוננים. אני חושב שהבעייה שלנו שהיא שמשחק ההתקפה שלנו חד גוני מדי. כן, זה יפה מאוד שאנחנו משחקים פאס אנד מוב, אבל המסירה האחרונה צריכה להיות לעיתים הגבהה, ודאונינג יהיה טוב בזה הרבה יותר ממאטה/אנזוגביה/השלם את החסר. יש לנו חלות עם פוטנציאל ענק, ומשחק גובה פנטסטי. למה לא לנצל את זה? זה לא נקרא ללכת עם הראש בקיר ולהתאים את המשחק שלנו לפי הסגנון שלו. לא לנצל את זה זה ללכת ראש בקיר ולהרגיש מפוספסים. קארול לא היה מגיע אם טורס היה עדיין בחוד, לאף אחד אין ספק. אבל אני מאמין שמנצ'סטר סיטי או מנצ'סטר יונייטד היו מנסות לחטוף אותו הקיץ אם הוא לא היה חותם אצלנו בינואר. יש לנו יהלום ביד, אל תתבלבלו.
עשית את דאונינג גרוע יותר מבנטלי. לא רוצה לדבר על זה יותר. הוא יגיע (או לא) ואז נדבר (על איך שצדקתי). --------- כיף לראות אותו עם הקבוצה. http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/118988426ap025_liverpool_fc.Xxx עדיין יש לו את זה. http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/118988426ap024_liverpool_fc_4e1b0ba71da6a968903572.Xxx
אני לא חושב שלא מקסי ולא קאוט הם להיטים על הקרקע. מקסי שחקן נחמד שיכול להחזיק בכדור ואפילו לעבור שחקן הגנה ביום טוב לפני שהוא משחרר את הכדור, קאוט הוא שחקן נשמה שכולם אוהבים אבל הטכניקה שלו היא לא הצד החזק שלו, בלשון המעטה. אני לא מבין למה אתה חושב ששחקן איכותי ויצירתי (ע"ע סוארז - מאטה) לא יכול להגביה כדורים? ההבדל הוא שמאטה יכול להגביה (או ללמוד להגביה) כדורים כי הוא מאוד טכני, אבל את הפעולות הבלתי-צפויות, שינוי הקצב והכיוון שסוארז עשה לכל בלמי הפרמייר-ליג בחצי השנה האחרונה דאונינג לעולם לא יוכל ללמוד. אני לא בטוח שאנחנו הופכים את משחק ההתקפה שלנו לרב גוני, יש יותר סיכוי שהוא ישאר חד גוני. אישית אני מאמין שדאונינג זה שחקן לא רע, אבל אם היו אומרים לי שהוא היה הבשורה הרצינית להתקפה ובסכום של כמעט 20 מיליון פאונד, הייתי מתאכזב מאוד. ואני חושב שהוא התכוון שאם היה את טורס בחוד, דאונינג לא היה מגיע, לא קארול.
אתה ממשיך לדבר על היהלום שיש לנו בקבוצה, על כמה שקארול הוא מפלצת עתידית שרק מחכה להתפרץ ופשוט ממשיך להתעלם באופן מוחלט מהעובדה שיש לנו שחקן אחד מסכן ובודד בסגל שמסוגל לעבור שחקן באחד על אחד, או לעשות משהו לא בנאלי וברור. אנחנו נמשיך לראות את קויט באגף מסתרבל עם הכדור, נמשיך לראות את מקסי עולה כשמישהו חסר, ונמשיך לראות שחקן 1 ב- 11 שלנו שאשכרה מסוגל לשחק כדורגל אחר. העניין הוא שדלגליש היום הוא המנג'ר אז זה בא בהבנה, בקושי מדברים על הבחירות המוזרות שלו, אם זה היה רפא היו שוחטים לו פה את הצורה, אין לי ספק.
אתה אמיתי? אני אמור לענות לזה? מצויינים על הקרקע? אם לפחות אתה לא זוכר שחקני קרקע מצויינים על אמת מההיסטוריה של ליברפול תסתכל מסביבך אצל קבוצות שאנחנו אמורים להתחרות איתן כביכול. תמצא את נאסרי, את סילבה, את נאני, את בייל... מקסי? קאוט? מצויינים על הקרקע? אם קאוט היה מצויין על הקרקע הוא היה השחקן מספר 1 בעולם. הוא בינוני מינוס על הקרקע וזה בערך הדבר הרע היחיד שאפשר לומר עליו.
זה באמת משפט נדיר, יהיה לך קשה למצוא אוהדי ליברפול בעולם שיסיכמו עם השורה הזו. לראות את קויט באגף זה פשוט עינוי, לא פחות, מקסי זה סתם מביך, וסוארז הוא כמובן היחיד שהמשפט הזה תקף לגביו.
נו באמת. הכוונה היתה לכך שהם משתלבים היטב בשיטת הפאס אנד מוב של דאלגליש, לא שהם יודעים לעשות טריקים. ג'ו קול מאוד טכני, זה באמת אומר שתרצו אותו לפני קאוט? אני בספק. הם רצים, הם מבינים את המשחק, והם משתפים פעולה מעולה עם סוארז. החלק הזה עובד נהדר. צריך גיוון. צריך מישהו שיידע להגביה כדורים. אין לנו אף ווינגר כזה, וכשיש לנו שחקן כמו קארול, זה בזבוז משווע. לכן, לפני שמביאים איזה שחקן זריז רגליים בסגנון באבל, צריך להביא שחקן שיוכל לממש את הפוטנציאל שטמון בקארול, ולא רק במצבים נייחים, כי קארול הוא הרבה יותר מכך. חוץ מזה, אני חושב שדאונינג יוכל לת לנו תכונות של טכניות ומהירות יחסית באגף. לא יודע אם הוא ייתן לנו את הקילר פאס, אבל בשביל זה יש לנו את ג'רארד ואדם, לא? הכל עניין של גיוון.
וזו הנקודה, למה אי אפשר להביא בכסף הזה שחקן שגם יודע להרים כמו שצריך לרחבה וגם לעשות את הפעולה המפתיעה? זה לא יכול ללכת ביחד? ב- 20 מיליון פאונד הייתי מצפה שיביאו שחקן שמצטיין ביותר מפעולה אחת ספציפית, זה לא מתקבל על הדעת שנשפוך כל כך הרבה כסף על שחקן כל כך חד גוני, וזו הנקודה, צריכים פה רב גוני. צריכים מהירות וטכניקה, אי אפשר להמשיך עם הקיצוניים המביכים האלה שיש לנו בסגל. טוטנהאם: בייל, לנון (מהירים כמו סילון, טכניים להפליא, ונותנים הרמות מהסרטים) מנ' יונייטד: יאנג, נאני, ולנסיה, גיגס, פארק (הכל מהכל מהכל) צ'לסי: מאלודה, קאלו, בניון (הקבוצה היחידה איתנו שיש לנו בעיה קשה באגפים) ארסנל: ארשבין, וולקוט, נאסרי, ג'רביניו, רוזיצקי מנ' סיטי: סילבה, א. ג'ונסון, מילנר ורייט פיליפס בקיצור, כל קבוצה מחזיקה בשחקנים רב גונים שמסוגלים לתת הכל מהכל, למצב כזה אנחנו צריכים לשאוף, לא פחות.
לא מדובר פה בג'ו קול, וסתם לא התייחסת לנקודה. ולנון? כמה שהוא טיפש יש לו בדיוק את כל הדברים שחסרים לנו, מהירות, טכניקה, זריזות, והרמות מצוינות.