ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

נראה לי שאתה קצת מגזים, גיל. סוארס הוחלף במחזור שעבר, הוא חזר להתאמן מאוחר יותר מכולם, די ברור שהוא לא בכושר מלא. סביר להניח שאם התוצאה היום היתה אחרת, היתה יותר ביקורת כלפי דלגליש - זה הכדורגל. אנשים מסתכלים על תוצאות, לא על היגיון בהחלטה. אבל סך הכל, ההחלטה כן היתה הגיונית.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך זה הגיוני אם הוא פתח שבוע שעבר?
    דלגליש הסביר שהם ראו שהוא היה פחות אנרגטי נגד סנדרלנד מאיך שהוא בד"כ, בסדר, השאלה הנשאלת היא האם סוארז פחות אנרגטי הוא עדיין השחקן ההתקפי מספר 1 שלנו בפער גדול ממספר 2? כן. אז שיעלה נגד ארסנל עם טיפה פחות אנרגיה שוב ושייצא דקה 60-70 או לא יודע מתי. אנשים מסתכלים על התוצאה, גם אני מסתכל על תוצאה, והיום יכל בקלות להיגמר תיקו או הפסד והיינו שוברים את הראש איך הקשנו לעצמנו את החיים כי העדפנו את קאוט/הנדרסון על פני סוארז פחות אנרגטי מסוארז הרגיל. אז ניצחנו, כולם סולחים. זה היה מחרפן אותי אם היינו מאבדים היום נקודות והייתי ישר מאשים בזה את ההחלטה הזאת.

3. StevieG Member

והוא העדיף שסוארז יגמור את המשחק, במקום להתחיל אותו. וזה אפילו עדיף, כי הוא לא היה צריך לבזבז אנרגיות לריק. שבוע הבא הוא ייפתח והוא ימשיך לפתוח בהרכב במשך כל העונה.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי מה שהם ראו בשבוע שעבר הוביל להחלטה השבוע.

יש למועדונים עזרים בעניינים האלה. אפילו בקרית שמונה, לפי כתבה שהיתה בהארץ במוסף הפתיחה, משתמשים בתוכנה שבודקת נתונים של שחקנים ומספרת מי במצב פיסי טוב יותר ומי זקוק למנוחה, לפעמים בעקבות מאמץ קשה. בסופו של דבר, זה משהו שייבחן לאורך זמן, לפי מספר הפעמים שסוארס שוב יהיה מחוץ להרכב. לא חושב שזה יקרה.

5. Strawberry Fields Member

כשיצאנו בתיקו עם סנדרלנד אמרו: חבל שלא היה על הספסל ואחרי השער של לארסון היה עולה ושם את שער הניצחון.
    עכשיו אומרים חבל שעלה מהספסל נגד ארסנל ושינה את המשחק לטובתינו כי אם הוא כבר פתח נגד סנדרלנד אז היה צריך לפתוח גם נגד ארסנל.
    קטנוניות לשמה במקרה הטוב.

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/11
  6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

StevieG
    לא הבנתי למה זה עדיף. מבחינתי עדיף שישחק 60 דקות על פני 30. חשבתי שזה ברור.
    זה שהוא יפתח במשך כל העונה זה ברור, השאלה היא למה הוא לא יסיים את העונה עם 100% הופעות בהרכב במשחקים בהם היה כשיר. מספיק שעלה לנו להפסיד אותו ב20 הדקות האחרונות נגד סנדרלנד, לא התלוננתי שם כי הבנתי שהוא עייף. היום הוא שיחק 20 דקות, שבוע אחרי ה70. אם היה עולה לנו ב2-3 נקודות זה היה הדיון המרכזי בכל הפורומים. עכשיו ניצחנו אז זה הפך להיות משהו שלא רצוי להתעסק בו.
    Strawberry Fields
    מה אכפת לי מה אמרו אחרים לגבי סנדרלנד? שים לב שאפילו התייחסתי לזה עוד לפני שראיתי את ההודעה שלך. זאת קטנוניות כשאנחנו מנצחים, כמה קל לנפנף את זה.

7. Strawberry Fields Member

זאת קטנוניות כי לא נגרם נזק, לא בגלל שמנצחים (הבדל דק אך משמעותי).

אתה לא אוהב את ההחלטה לספסל אותו, אני מסכים עם ההחלטה, על זה לא נסכים.
    בעונת 2008-9 הזכורה לטובה זה מה שכל הזמן היו אומרים לי. אל תתלונן כל עוד מנצחים.
    אני לא בא להגיד לך את זה. אני כן אומר תתלונן אם תראה החלטה שלדעתך מזיקה לנו.
    החלטה כמו זו של בניטז באותה עונה לפתוח עם אלונסו בגביע נגד פרסטון אחרי שחזר מפציעה. צ'אבי נפצע, הוחלף במחצית ואת 3 משחקי הליגה נגד סטוק, אברטון ו-וויגאן סיימנו בתיקו.

תהיה כנה עכשיו. רצית עוד מלפני המשחק לראות את סוארז פותח, לא משנה מה?
    אם כן, איך היית מגיב אם הוא היה פותח וחוטף פציעה של שחיקה/עומס כמו ב-hamstring ומושבת לחודש? זה לא היה מרגיז הרבה יותר? זה לא היה משפיע עלינו לרעה הרבה יותר?
    מה קרה בסוף? ניצחנו וסוארז גם קיבל קצת מנוחה וגם קיבל קצת "דקות פרי-סיזן"? גם אם לא היינו מנצחים, הרווחנו הרבה יותר ממה שהיינו יכולים להפסיד מבחינת הטווח הארוך.

8. StevieG Member

עובדה שב20 דקות הוא נתן תרומה גבוהה. אם היינו מגיעים למחצית בפיגור, הוא היה מכניס אותו, אין לי ספק בכך. אבל מצבנו היה טוב, ולכן הוא לא נכנס. כשראינו שאפשר לנצח את המשחק הזה, קני הביא את שני החילופים האלה כדי לגמור אותם. הם היו פצועים, חבולים, וכבר לא היוו איום. ואמיר צודק. אם הכניסו אותו רק ל20 דקות, כנראה שזה הזמן המקסימלי שבו הוא יכול היה לתת את התרומה האופטימלית.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההחלטה הייתה עלולה להזיק לנו ולא הזיקה. זה לא הופך אותה לפחות גרועה.
    חיכיתי לשמוע מה אומר דלגליש על הספסול, הוא אמר שסוארז לא היה אנרגטי כמו שהוא יכול להיות, הוא לא אמר שהוא חטף מכה או שהוא היה חצי פצוע למשחק הזה אלא רק שהוא לא בכשירות מלאה. אני כבר אמרתי את התאוריה שלי, במשחק קל יותר סוארז היה פותח היום ויוצא בדקה 60-70, המשחק היה משחק קשה והתאים לדלגיש לא לפתוח אותו מסיבות הגנתיות. הוא רצה את קארול בפנים ורצה 5 שחקני קישור מאחוריו. ראייה שתומכת בתאוריה היא שגם כשארסנל חטפה כרטיס אדום מי שיצא לטובת סוארז היה קארול, בנוסף ליציאה של קאוט. המערך והתבנית נשמרו.
    אני לא דוקטור, אבל אני בטוח שלא היה פה סיכון להאמסטרינג באופן שמעבר לכל סיכון של האמסטרינג שקיים מהעובדה שהשחקן עולה למגרש כדורגל למשחק תחרותי, פשוט כי לא נאמר לנו שהוא חצי פצוע אלא רק שהוא לא במאת האחוזים שלו.
    StevieG
    לא הבנתי את הקטע של ה"עובדה". הוא השחקן מספר 1 על המגרש, הוא היה יכול גם לתת תרומה גדולה בתחילתו, למישהו יש בזה ספק בכלל? נגד סנדרלנד הוא לא היה כשיר, לכאורה, זה הפריע לו להיות השחקן מספר 1 שלנו? לא.

10. city Member

ועובדה שלקראת הסוף (בזמן הכי קריטי במשחק) הוא נחלש ולא הצליח להשפיע יותר מדי, או לפחות לא ברמה שהוא יכול. בכדורגל החילופים לפעמים יותר חשובים מההרכב שפותח, ואם בסופו של דבר הקבוצה ניצחה זה הכי חשוב, למי אכפת הגנתי, התקפי או נייטרלי..

לפחות תתנו לדלגליש את הקרדיט. לקח החלטה, ניצח משחק לא קל, כל הכבוד. גם אם הוא פותח על סקרטל שוער ומנצח מבחינתי הוא צודק.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון הוא נחלש לקראת הסוף לאחר משחק של 70 דקות. שווה ערך למקרה שהיה פותח היום ומוחלף דקה 70, סנריו שעדיף מבחינתי על פני כניסה שלו בדקה ה-70.
    מישהו ערער על כך שהכי חשוב הניצחון? נגרר פה דיון על חלק קטן מהיום, דיון שתופס עמוד וחצי, זה עדיין לא אומר שהנושא שלו מעפיל על פני חשיבות 3 הנק'.
    דלגליש טעה בהחלטה לספסל את סוארז. אין סיבה שיקבל על זה קרדיט.
    הוא מקבל את הקרדיט על כך שניצח את המשחק היום והתחיל את העונה עם 4 מ6 שזה בדיוק איפה שהייתי רוצה שנהיה. הפנים לבולטון.

12. city Member

א. הוא לא נחלש כמו שכל שחקן רגיל נחלש אחרי 70 דקות, אלא נגמר לו האוויר (בניגוד לבדרך כלל שהוא פעיל ומתרוצץ עד הדקה ה-90). דלגליש בעצמו אמר בריאיון שסוארז רק חזר לאימונים והוא לא בכושר מלא.
    ב. בהנחה שסעיף א' נכון, והשחקן לא בכושר מלא (ולמה שדלגליש ישקר בקשר לזה?) - לפי דעתי האישית עדיף לפתוח עם קאוט שהוא מאוד אפקטיבי ולשמור את סוארז כג'וקר שיכול לשנות את המשחק מהספסל (בטח כשהוא עולה טרי למול שחקני הגנה עייפים, דבר מאוד משמעותי בצורת המשחק שלו) במקום לפתוח עם סוארז, וכשייגמר לו האוויר בדקה ה-70 להכניס את קאוט, שכמה שהוא אפקטיבי הוא לא השחקן שישנה את המשחק או יתן משהו מעבר לצפוי.
    ג. אני לא מבין איך אתה יכול להגיד שדלגליש טעה כשלא שם את סוארז בהרכב אחרי שהוא מנצח באמירויות. אתה יכול להגיד שלדעתך סוארז היה צריך לפתוח, שהיית רוצה לראות אותו בהרכב, שאתה לא אוהב לראות את ליברפול משחקת עם חלוץ אחד ושאולי ליברפול הייתה מנצחת בצורה יותר משכנעת עם האורוגוואי בהרכב (מי יודע?) - אבל להכריז שהוא טעה אחרי שהעובדות אומרות שהוא הצליח - את זה אני לא מצליח להבין.

13. Mellow29 Kopite

אני חושב שהמספרים כן משקרים פה וזה לא שחור ולבן כמו שאתה אומר. לעיתים יש מקרים בהם עדיף את השחקן, במיוחד אם זה פצצת אנרגיה כמו סוארז, ב-30 הדקות האחרונות מאשר ב-60 הדקות הראשונות. כן, על הנייר 60>30 וכל זה טוב ויפה, אבל באופן מסוים יש דקות ששוות יותר ודקות ששוות פחות. כששחקני ההגנה עייפים, חלקם כבר קיבלו כרטיסים, הרבה יותר קשה לטפל בסוארז שנמצא בכושר מלא - מאשר אם הוא היה נכנס בתחילת המשחק.
    ברגע שסוארז הוחלף מול סנדרלנד (לא משנה כרגע מדוע) הבנו שאין לנו סיכוי להבקיע. ברגע שסוארז נכנס נגד ארסנל, הבנו שהשער שלנו באוויר.

14. Strawberry Fields Member

כי היינו עלולים לא לנצח משחק אחד? העונה היא מרתון, לא מרוץ. הרבה יותר חשוב לשלב שחקנים בקצב שלהם מאשר למהר איתם. כמה פעמים ראינו את זה עם טורס? כמה פעמים זה הזיק לנו יותר משהועיל?
    אני לא אתיימר לדעת מה בדיוק המצב של סוארז - היה סיכון לפציעת עומס, לא היה, אבל אני בטוח שזה עלה בדיון בין קני לצוות הרפואי. סוארז לא שיחק דקה אחת של פרי-סיזן עם הקבוצה ובדיוק מאותה סיבה שנותנים לשחקנים להיכנס לכושר לאט (משחקים רק מחצית אחת) במשחקים האלה כך עושים עכשיו עם סוארז ומיירלש. זה לא אידאלי (ובמקרה הזה זאת הייתה טעות לפתוח עם סוארז נגד סנדרלנד) אבל זה מה שיש.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

city,Mellow29
    סוארז לא בכושר מלא אבל זאת לא הייתה הסיבה היחידה לכך שלא הורכב, השילוב של משחק קשה והעובדה שהוא לא ב100% כשירות הם שגרמו להחלטה.
    לא מסכים איתך ב-ב', אני מעדיף את סוארז על המגרש 70 דקות וקאוט/הנדרסון 20. זה לא שב-20 הדקות האחרונות שער שווה 2 נקודות, סוארז לא צריך הגנה עייפה כדי להשפיע על המשחק, אם היה פותח אפשר לומר בדיעבד אחרי שיודעים איך שהמשחק נראה שסביר מאוד להניח שהוא היה גורם לנזק משמעותי עוד קודם ובגלל שהיו לו יותר דקות על המגרש אולי היינו סוגרים את המשחק עוד לפני האדום וקאוט היה נכנס לשמור על התוצאה. אני לא יודע, וגם אתם לא. אני כן יודע שסוארז צריך להיות על המגרש כמה שיותר דקות.
    העובדות לא אומרות שהוא הצליח, העובדות אומרות שניצחנו למרות שסוארז שיחק רק 20 דקות ולא בזכות. אל תתבלבל. התוצאה הרצוייה הושגה למרות ההחלטה הלא נכונה שנלקחה.
    Strawberry Fields
    לא אמרתי שהעונה הייתה מסתיימת, אמרתי שהיה נגרם נזק ובמקרה הזה נזק די גדול ביחס למשחק בודד מכיוון שמדובר ביריבה ישירה שלנו העונה על המקום ה-4.
    אתה נותן את הדוגמא של טורס שסבל המון מפציעות האמסטרינג וגם בתגובה הקודמת שלך כתבת שזה מסכן אותו בצורה חמורה בפציעה, אבל אתה בעצמך לא יודע אם זה בכלל המקרה.
    1. הוא לא שחקן שנפצע באותה תדירות כמו טורס. 2. מדובר היה על חוסר בכושר משחק ולא על חוסר כשירות פיזית בהתאוששות מפציעה וכו'.
    אתה אומר שזאת הייתה טעות לפתוח איתו נגד סנדרלנד, אני מתייחס לזה שהוא פתח נגד סנדרלנד בלי לחשוב אם זאת הייתה טעות או לא (זאת לא, לדעתי), הוא פתח נגד סנדרלנד והיה כשיר ל70 דקות שם אז הגיוני ששבוע לאחר מכן יהיה כשיר לפחות לאותה מידה של דקות כשלא דווח על שום החמרה במצב הפיזי שלו.
    בלי קשר למישהו ספציפי,
    דקה 70 כשהוא הוחלף נגד סנדרלנד רוב האוהדים התאכזבו לראות אותו יורד מהמגרש, זה לא שהוא היה חלש על הדשא או שהוא היה עייף באופן בולט, אבל הסכמנו שהוא רק חזר מהקופה ולכן עדיף שלא יסגור 90 דקות. לא צריך לסובב את זה עכשיו כאילו הוא בקושי זז על המגרש, הוא עדיין היה השחקן הכי טוב שלנו גם בדקות 45-70.