ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Yotam Member

יותר נכון 102 מיליון פאונד אם מכלילים את ינואר. מה עם החובות? אין סדר נהלים בקבוצה? מההבנה שלי לקבוצה צריך לקחת שנים כדי להשתקם מחובות ובמקרה של ליברפול זה אמור לעמוד על 3 שנים לפחות. ליברפול המתחדשת לא מפסיקה להתעניין בשחקנים והשמועות בשמיים. לגבי הטקטיקה, המון מונח על הכתפיים של דלגליש, מה המערך המתוכנן? 4-4-2 עם סוארז וקארול בחוד או 4-2-3-1 המסורתי? (אולי בשנים האחרונות..)

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/11
  2. StevieG Member

א. לליברפול אין חובות.
    ב. לא הוצאנו כספים בינואר. אולי 2 מילון או 1.5 סוארז + קארול - טורס - באבל = 1.5-2 מיליון. ביחד עם הכספים שהוצאנו העונה זה בערך 46 מיליון מיליון הוצאות נטו, ועוד לא סיימנו לשחרר שחקנים.
    ג. אני מאמין שנשחק 4-3-3 ו4-4-2 לסירוגין, עם חילופים אפשריים אפילו תוך כדי משחק. ראינו מדאלגליש בעונה הקודמת פתיחות טקטית ושיחקנו בהרבה מערכים, כולל 3-5-2 שנראה הזוי, אבל התגלה כהברקה שניצחה לנו את משחק בסטמפורד ברידג'.

3. Mellow29 Kopite

מדובר פה על נטו. מכרנו את טורס ב-50 מיליון וגם קיבלנו קצת גרושים על קונצ'סקי ובאבל. בחשבון הנטו הוצאנו פחות מהמנצ'סטריות ופחות מצ'לסי. שמועות בשמיים זה לא בדיוק בעיה שלנו. לא חסר סוכנים/עיתונאים/משועממים שאוהבים לקשר קבוצות עם כסף ושאיפות בחלון העברות למלפפונים של הקיץ. קושרנו לאין סוף שחקנים הקיץ, בפועל יגיעו במקסימום 6, כאשר חלק מהשמות שקושרנו אליהם הלכו לקבוצות אחרות או בכלל לא עברו. אין מה לעשות, זה טבען של שמועות ואין מה להתרגש מזה.

החובות נמחקו עם הבעלים החדשים, עד כמה שהבנתי. לא חייבים שום דבר לבנק המלכותי של סקוטלנד ולא לאף אחד אחר.

לפי חצי העונה האחרונה עם קני ככל הנראה המערך המיועד זה 4-3-3. בהתקפה קארול בחוד וסוארז ודאונינג בכנפיים, שלישיית קישור של ג'רארד/לוקאס/אדם/מיירלש/אקווילאני/אדם/שלבי/ספירינג/פולסן (כאשר די ברור שלפחות 2 לא יהיו בתוכניות לעונה הבאה), והגנה סבירה מינוס. אם כי במשחקי חוץ מסוימים פתחנו ב-5-3-2 עם שני מגנים כשחקני קו, אבל זה היה בעיקר כי לא היה לנו קיצוני (עכשיו יש את דאונינג) וקארול לא היה כשיר (סוארז שיחק עם קאוט בחוד).

4. Strawberry Fields Member

אהלן יותם,
    אני מאוד מעריך אותך ככותב בפורום הגרמני ובמיוחד בדיון של דורטמונד אבל אתה קצת לא מעודכן בכל הנוגע לליברפול.
    כן, המועדון הוציא 99 מ' פאונד אבל החזיר ממכירות 59 מ' פאונד. לגבי החובות, הם נמחקו עם הגעתם של הבעלים החדשים באוקטובר. יש עדיין כל מיני "חובות תפעוליים" או איך שלא קוראים לזה אבל לא גדולים ולא כאלה שמפריעים לניהול המועדון בכל דרך שהיא.

5. לייזר Member

ליברפול פועלת נכון. אין בפרמיירשיפ רעיון כמו בניה איטית: ארסנל קורסת והמקום הרביעי לאלופות is up for grabs, כאשר ספרז גם עמוק בזבל הקיץ. ליברפול מחתימה שחקני פרמיירשיפ מוכחים ודי בכך, לדעתי, כדי להשיג את המטרה. לטווח הארוך אין דבר חשוב יותר מליגת האלופות ועדיף להגזים בדמי העברות ולהגיע לשם מאשר לקנות moneyball ולסיים במקום החמישי.

6. Strawberry Fields Member

המשפט הזה הצחיק אותי כי הבעלים שלנו שקועים בספר הזה moneyball ועליו ביססו את ההצלחה של הרד סוקס.

7. לייזר Member

אם לדייק, אז הבעלים שלכם קלטו את רעיון הmoneyball לפני שהספר יצא לאור (ולכן הם גם מופיעים בו כחפצים בשירותיו של בילי בין). כל הכבוד לג?ון הנרי ושות? על כך שהם מוכנים להתאים את עצמם ואת הפרדיגמה שלהם למציאות חדשה. מינויו של דלגליש היה פופוליזם, כמו ההחתמות של החורף (ליברפול שילמה על סוארז וקארול את מה שהיא קיבלה ממכירתם של טורס וההולנדי המעצבן ההוא ששמו חומק ממני), אבל הקיץ הם הבינו שיש צורך בחיזוק משמעותי והם לא חוסכים באמצעים. ההחלטיות מרשימה אותי מאוד. הנה בעלים אמריקאי שלא מנהל את המועדון בשלט רחוק תחת עלטה.

אגב: moneyball הוא אחד הספרים הכי טובים שקראתי בחיים שלי. הוא מומלץ מאוד גם למי שלא יודע את ההבדל בין אלת בייסבול לפטיש חמש קילו.  

8. Strawberry Fields Member

לפי הטיימס אנריקה קרוב לחתימה תמורת 5.5 מ' פאונד.

9. ARSI Member

ברור שלסיים מחוץ לטופ 4 אחרי ההשקעה הכספית תהיה אכזבה גדולה. מהירות יש לכם דווקא בחלק הקדמי. דאונינג, סוארז, קארול. דלגליש עושה סדר לאט לאט ודוחק הצידה את כל היצורים שבניטז הנחית באנפילד.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנראה שלי ולך הגדרות שונות למהירות. כשאני מדבר על מהירות אני מדבר על טורס, לא על קארול. על נאני ולא על דאונינג. סוארז השחקן המהיר היחיד שלנו, במבחני המהירות דאונינג יצא מקום 2(מקום 1 כשסוארז לא רץ) והוא לא שחקן מהיר מאוד. כל היתר שחקנים לא מהירים כלל. זאת אחת הבעיות הבולטות בהתקפה שלנו ומה שמקשה עלינו מאוד במשחקי החוץ וזה לא טופל הקיץ. דלגליש עושה סדר עם הוצאות כספיות ניכרות, כאלה שלא נפלו בחלקו של בניטז להוציא מבחינת עלויות נטו בשנתיים האחרונות שלו בתפקיד. אם בניטז היה המאמן תחת הנרי הוא היה ממשיך במועדון הרבה יותר מ6 שנים. היקס וג'ילט הם האחראיים העיקריים לחולשת הסגל נכון לינואר 2011. בניטז לא חף מטעויות, היו לו כמה כאלה ברצף בסוף תקופתו, ועדיין בסביבה פיננסית אחרת חלק מהטעויות היו מורגשות פחות כמו שנהוג בכל מועדון גדול אחר.

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

SkyGraemeBailey Graeme Bailey
    Looks to have been movement on Enrique in last hour...seems Liverpool do want him in for the weekend...#lfc #nufc

אני לא מסכים עם כל ההעברות שלנו בקיץ הזה (עם אנריקה אני דווקא מאוד שמח), אבל אין ספק, ההחלטיות, הזריזות בהשלמת עסקאות, הנכונות לשלם מה שצריך גם אם זה יותר מדי כל עוד המאמן רוצה את השחקן, זה ראוי להערכה וזאת הצהרת כוונות לעתיד.

לגבי אנריקה ספציפית הוא כנראה בדרך למדיקל. שיהיה בהצלחה.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

paulfraserecho Paul Fraser
    Enrique en route to Melwood for medical in hope he will face #safc on Saturday for #lfc. Could work well with Downing down the left.
    1 hour ago Favorite Retweet Reply
    »
    Graeme Bailey
    SkyGraemeBailey Graeme Bailey
    Sky Sports sources understand that Liverpool and Newcastle agree £6million fee for Jose Enrique #nufc #lfc

יש מצב שיש רצון שישחק כבר נגד סנדרלנד...

http://www.skysports.com/story/0,11669_7093105,00.html

13. StevieG Member

לפי דעתי, אנחנו גומרים את הסיפור הזה מהר לפני שניקואסל יגלו שלארסנל יש הרבה כסף ביד. קשה לי להאמין שהוא ישחק ביום שבת. אם כי, עם זה שג'ונסון נפצע ועמדת המגן השמאלי היא עקב אכילס, תרי משמע, של הקבוצה.

לפחות הסיפור הזה חתום וסגור.

14. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

15. StevieG Member