ג'ונסון אוברייטד? לא מגן גדול אבל אוברייטד? על ידי מי? חוץ מאוהדים שלנו הוא נחשב פה לאיזה אפס ובדיחה מהלכת, אולי יש מי שחושב שהוא שחקן ענק, לא יודע, האמת היא איפשהוא באמצע, לדעתי לפי הפורמה שלו תחת דלגליש - הוא מגן טוב שבאגף ימין בהחלט תורם הרבה התקפית, בשמאל הרבה פחות. לא הבעיה שלנו בהגנה כרגע, הייתי מביא קשר אחורי, מגן שמאלי וצמד בלמים חדש לפני שהייתי נוגע בעמדה הזאת, ואם הוא ממשיך לשחק כמו ששיחק תחת דלגליש בעונה שעברה גם אין צורך בזה.
דרך מעניינת להציג את זה. נעזוב לרגע את העובדה שאין מגן שמאלי, כי בסוף יביאו מישהו (נניח שאת אנריקה, שסביבו יש קונצנזוס שהוא מגן טוב). בתור מגן ימני יש לך את ג'ונסון או את קלי, שניהם מגנים טובים כשהשני רק משתפר משבוע לשבוע. ג'ונסון אולי לא להיט מבחינה הגנתית וקלי אמנם לא סילון מטורף אבל שניהם מגנים ימניים טובים+ לפרמייר-ליג. אולי לצ'לסי ולמנ' יונייטד יש עומק כזה בעמדה הזאת, לכל השאר אני בטוח שאין שני מגנים ימנים שיכנסו להרכב של 18/20 קבוצות הפרמייר-ליג. (בלי להזכיר ששניהם גם HG) במרכז יש לך את קראגר שאני עדיין סומך על הנסיון שלו יותר מאשר איזה סקוט דאן שאפשר להביא. הוא כבר מזמן לא להיט אבל הוא בלם בסדר גמור. סקרטל הוא בלם שלישי-רביעי טוב כל עוד מגדירים אותו ככזה ולא מייעדים אותו להרכב הפותח - וכל עוד לידו משחק מבוגר אחראי שמונע ממנו להשתולל. כשהוא משחק ביחד עם קירגיאקוס זה נראה זוועה אבל כשאגר או קראגר לידו הוא יותר מרוסן וגם עושה פחות שטויות. אגר בלם טוב מאוד בתקווה שהוא יצליח לשחזר את הכושר שלו. בכל מקרה אם ארסנל יכולים לבנות על ורמאלן שיחזור להגנה, גם לנו אפשר. עכשיו תוסיף לסגל הזה מגן שמאלי טוב (אנריקה) ובלם להרכב הראשון (נניח גודין). בהנחה שאין פציעות או בעיות התאקלמות יוצאות מן הכלל, אנחנו אמנם נופלים ממנ' יונייטד ומצ'לסי מבחינה הגנתית, וקרוב לוודאי שנופלים גם מהסיטי. אבל - ארסנל שאיבדה את קלישי ושבמקרה הטוב תביא את כריסטופר סמבה, כ"כ יותר טובה מאיתנו? טוטנהאם הרבה יותר טובה מאיתנו? נ.ב. גם סטיב קלארק זה בוסט משמעותי להגנה שלנו. אפשר לשלול על הסף כל מיני דיבורים כמו 'ההתלהבות שקני הכניס' אבל תחת סטיב קלארק כל ההגנה נראת יותר טוב, ויש לו עוד פרי-סיזן לעבוד עם השחקנים. לא צריך לזלזל בחשיבות שלו, כי הוא איש מקצוע ברמה גבוהה מאוד.
בוודאי שאם נביא בלם נוסף המצב יהיה הרבה יותר טוב, אבל לדעתי הסגל שציינתי שווה מאבק על מקום רביעי, ועם נגיעות במקומות הנכונים מעבר למגן השמאלי שזה ברור מאליו - אפילו נוכל לעשות את זה בסטייל. יש לנו עומק במרכז השדה שאין לאף קבוצה בליגה, סופרסטאר בהתקפה, עוד חלוץ שאם ימצה את הפוטנציאל שיש בו שווה 20+ שערים בעונה ועוד כמה וכמה בישולים, וכתלות באיזה מגן יגיע (ואם בלם אז גם בלם) - גם קבוצה שלמה שיודעת לשחק כדורגל על הקרקע. מישהו יכול להשוות לצורך העניין את הסגל שלנו מ09/10 לזה של היום? לא קרוב בכלל. גיל - ג'ונסון נתן אחלה חצי עונה תחת קני. אני סומך עליו שיעשה את העבודה. בנוגע לאגר-קלי, יש סימני שאלה לגבי הכשירות אבל אם שניהם כשירים זה כל כך מתבקש שקשה לי להאמין שקני לא יראה את זה. אגב, גם אם הדיבורים על גודין נכונים, אפילו יותר טוב.
Walkon הוא פותח קבוע בנבחרת אנגליה, הוא מקבל מאיתנו חוזה ארוך טווח חדש, יש בו המון אמון למרות שבעיני הוא חוליה חלשה, לגמרי ככה. הייתי מעדיף את ארבלואה על בסיס קבוע מאשר את ג'ונסון. לכן הוא אובר רייטד. Mellow29 ארסנל קבוצה יותר טובה מאיתנו משמעותית כן. יש להם הרבה יותר רעיונות בהתקפה והם שולטים במשחקים בקלות, ההגנה שלהם רעה? גם שלנו. לפחות יש לנו שוער ברמה. אבל ברוב המשחקים בליגה מה שתצטרך זה לשבור הגנות, להם זה יילך הרבה יותר בקלות מאיתנו ולראייה אתה יכול להסתכל על הטבלה, הפער ביננו לבינם לא משקר. טוטנהאם זה כבר נתון לדיון, הם עשו לנו בית ספר באנפילד במשחק החשוב היחיד שהיה לנו ב2011, אז אני חושב שכף המאזניים נוטה לכיוון שלהם. אבל זה הרבה יותר צמוד מאשר אנחנו לעומת ארסנל. אתה גם אומר, עוד נביא בלם ומגן שמאלי, אתה מחליף חצי הגנה שעוד צריכה לעבוד על התיאום שלה עם המגנים הקיימים, זה לא משהו שבא כל כך מהר ולרביעייה הזאת יהיה מעט זמן לעבוד על זה לפני המשחקים הרשמיים אם בכלל. תומר שים לב שאת התקופה ה'טובה' שלו העביר ג'ונסון באגף שמאל, תרם כמעט שום דבר להתקפה כי היה קשה לו לעשות את זה עם הרגל החלשה אז הוא תמיד חוזר צעד אחורה כדי להגביה עם ימין, והרי לפי התכנון שלך הוא בכלל חוזר לאגף הימני, זה סימן שאלה באיזה רמה הוא יגן בעונה הקרובה ועד כמה הוא יתרום בהתקפה, הוא שחקן שקשה לדעת מה הוא ייתן לך, אולי הוא יהיה טוב, אולי לא, באמת שאני לא יודע למה לצפות ממנו, הייתי מעדיף גם להחליף מגן ימני אבל זה הרי לא ריאלי.
מלו, אתה עשית פה ניתוח שלם שמבוסס על הנחות וספקולציות, אתה באמת יודע ב100% שיגיע מגן שמאלי ובלם? אתה יודע את מי ארסנל תביא (בדיון של ארסנל אולי שוררת אווירה דכאונית, אבל כשאני מסתכל מבחוץ אני לא הייתי ממהר להגיד באופן נחרץ שלא יגיע לשם שום חיזוק רציני להגנה רק בהתחשב בהסטוריה של ונגר)? הוא דיבר על דברים כמו שהם עומדים כרגע. ההשפעה של קלארק עצומה לדעתי, אני נותן לו את מלוא הקרדיט על השיפור שחל אצל ג'ונסון וסקרטל, בעיקר ג'ונסון, אבל זה עוד צריך לעמוד במבחן היציבות. נראה אם זה ימשיך העונה.
קאראגר בלם סביר מינוס כרגע, הוא מופיע למשחקים הגדולים שזה נהדר, בכל שאר העונה הוא נראה רע מאוד, עוברים אותו בקלות, קשה לו לשמור, וכל כדור שמגיע אליו הוא מטיס אותו לשמיים בלי להסתכל מי לידו. הגיע הזמן שמישהו יכיר לו את הספסל, הוא יכול לתרום הרבה יותר משם, אני רוצה לקוות שהוא ינוח הרבה מאוד העונה למרות שקשה לי. על סמך מה אתה אומר את זה? הבנאדם עלה בהרכב ב- 38 משחקים מתוך 38 והשלים 90 דקות בכולם, אנחנו רחוקים שלושה שבועות מהמחזור הראשון ולא החתמנו אף בלם, באיזה קטע נראה לך שהוא בלם שלישי-רביעי?
לא שאני לא מסכים איתך, אבל סלח לי - זהו טיעון לא רציני. אני מעדיף את מייקל ג'ורדן על קובי ברייאנט. זה אומר שהשני אוברייטד?
הסברתי למה ג'ונסון אובר רייטד, תופסים ממנו שחקן מפתח בצוות המקצועי ולראייה החוזה הגדול החדש שקיבל ואני מזכיר את המחיר ששילמנו עבורו (גם אם זה כלל את החוב של קראוץ'). יש סביבו הייפ של מגן נבחרת קבוע, מגן ליברפול קבוע, הוא מקבל הצבעת אמון עם חוזה חדש, כאילו הכל בסדר. רחוק מלהיות בסדר. ההגנה גרועה והוא חלק ממנה. נתתי בכוונה את ארבלואה כדוגמא כי הוא שחקן שהרבה אנשים הקלו ראש בכך שהוא חוזר לספרד, כאילו ההפסד לא משמעותי "כי יש לנו את גלן ג'ונסון".
אורי בוא נודה - כשזה מאבק בינו לבין אגר, רק עיוור יבחר בסלובקי. קראגר יפתח לפניו בכל מקרה. באיזשהו שלב יבינו שגם קלי רמה מעליו. יש גבול כמה אפשר להמשיך עם הבלוף הזה... גיל הוא סיים את העונה באגף ימין והפגין בדיוק את אותה יציבות שהפגין באגף שמאל עם תרומה התקפית טובה יותר. לא זוכר כמה משחקים בדיוק הוא נתן שם אבל זה מספיק לי בשביל להגיד שלא צריך להחליף אותו. גם ליונייטד לצורך העניין אין מגן ימני שהוא וואו, כנ"ל צ'לסי. עמדות המגנים זה סה"כ עמדות שאפשר להסתדר איתן בסופו של יום, גם אם אין לך שם שחקן וורלד קלאס, וג'ונו כמו ששיחק בחצי שנה האחרונה הוא בהחלט משהו שניתן להסתדר איתו.
נחכה ונראה, אני מזכיר שוב שבעונה הקרובה אנחנו אמורים להיות יותר אופנסיביים. כשיש לך על הכנפיים את קאוט ומקסי, שני סוסים שחורים, ספירינג ולוקאס בקישור, שני מנצחי מאבקים, זה הרבה יותר פשוט להגנה מאשר מה שהולך להיות בשנה הקרובה.
לא דיברתי על קבוצה יותר טובה אלא השוואה בין ההגנות של ארסנל ו/או טוטנהאם לעומת ליברפול. זה שהם עקפו אותנו בטבלה מוכיח שכנראה הם לא כ"כ גרועים כמו שהאוהדים שלהם נוטים להציג את זה - אבל אם להסתכל נטו על ההגנה אני לא חושב שאנחנו נופלים מהם. לכן מאוד יתכן שכמו ש-Scouser Tommy כותב אנחנו עדיין צריכים עוד תוספת לחלק ההתקפי (מעבר למגן שמאלי שזה must ובלם ש-רצוי מאוד). מבחינה הגנתית מצבנו לא מזהיר אבל גם של ארסנל והספרס לא מזהיר, בטח שלא חד-משמעית יותר טוב מאיתנו. וזה אני אומר - גם על סמך חוליית ההגנה של שתי הקבוצות בעונה שעברה (בלי אף תוספת). הבעיות שלנו לעומת הקבוצות הללו היו בעיקר בחלק הקדמי, שם באמת נפלו מהן משמעותית. אני יודע שעוקבים אחרי אלבארו פריירה ועושים קולות של עניין בחוזה אנריקה, זה לא סוד. גם עיתונאים אמינים אמרו שאנחנו מעוניינים בגודין, ולפני זה הוזכר סקוט דאן. הצענו סכום כסף לא קטן על פיל ג'ונס. אז כן- זה לא סוד שאנחנו רוצים שחקנים בעמדות הללו. ביינתים אני מאוד מרוצה מהתנהלות ההנהלה, אם נצליח להיפטר מחלק מהזבל שיש לנו בסגל אני בטוח שהם יתנו לקני את מה שהוא מבקש. אני ארשום שוב - חוליית ההגנה שיש לנו כרגע לא נופלת בהרבה (אם בכלל) מזו של ארסנל כרגע. העובדות הן שעד כה הבעלים שלנו נתנו לקני כל שחקן שהוא ביקש, גם אם זה חרג משמעותית מהמחיר ששולם על שחקנים בסגנון בעבר. לעומת זאת העובדות הן שכנראה ונגר בכלל לא מחפש מגן שמאלי בכיר ובמצב שבו הוא נאבק לשמור על שני הסטארים שלו בחלק הקדמי, קשה להאמין שהוא עוד ירכוש שני בלמים ומגן שמאלי ברמה גבוהה. זאת לא עובדה אבל הנחה זהירה והגיונית. מסכים. אבל עם זאת, זה לא אומר שאין לו כבר מה לתרום לנו - נגד כל קבוצה בכל מגרש. יש לו את המגבלות שלו ברמת הכדורגל אבל אין מה לעשות. על סמך זה שדניאל אגר כרגע לא פצוע, מרטין קלי כרגע לא פצוע ואולי הוא מיועד להיות בלם ולאו דווקא מגן ימני, על סמך זה שגם קראגר כנראה יזכה להעדפה על פני סקרטל, ועל סמך זה שאנחנו הצענו כבר כסף על ג'ונס ואולי עוקבים אחרי גודין או הבלם הצעיר השני (ששכחתי את שמו כרגע). כן - כולן הנחות, אבל זה לא משהו מופרך אלא צירוף די הגיוני שמוביל לכך שמרטין סקרטל הוא בלם שלישי-רביעי. הוא מקבל חוזה חדש ובצדק. הוא הגיע בהרבה כסף, הוא שחקן אנגלי ו-HG, הוא לא נגר בניגוד לחלק גדול משחקני ההגנה האנגליים במובן שיש לו שליטה סבירה+ בכדור, הוא היה טוב מאוד מבחינה הגנתית וגם מבחינה התקפית תחת קני, ואם לקזז את זה עם התקופה שהוא היה בינוני מאוד - אפשר לסכם שהוא מגן ימני טוב. אני לא יודע את מי הייתי לוקח על פניו בהתחשב במגבלות על השחקנים הזרים והעובדה שכל אנגלי שווה משהו כמו 10 מיליון יותר משחקן זר.
ג'ונסון בחצי השנה של העונה היה טוב מאוד, צריך גם להודות שמשחק ההגנה הנוכחי שלנו לא אידיאלי מבחינתו, הוא יכול להיות מצוין בקו הגנה גבוה עם קשר הגנתי ברמה גבוהה (לא לוקאס), אבל אנחנו לא נראה דבר כזה לעולם כל עוד קראגר על המגרש, הוא איטי מדי, מודע לזה ומושך את כל ההגנה אחורה כדי לכפר על זה. לגמרי שחקן שאפשר לחיות איתו בהגנה. יכול להיות שאני מעריך אותו יתר על המידה כי הוא אחד משחקני ההגנה היחידים שלנו שיודעים להוביל כדור מההגנה ולא רק להעיף אותו לשמיים.
מצד שני אנחנו גם אמורים לשלוט הרבה יותר בכדור, כשבמקום ארבעת הנגרים שציינת יהיו אדם, דאונינג, הנדרסון, ג'רארד חזרה מהפציעה... זה הולך לשני הכיוונים.
איך אין קשר? אם תחזיק 90% מהזמן בכדור, כמה פעמים ההגנה תעמוד למבחן לעומת 50% החזקה בכדור? זה יותר מקשר ישיר...